Revista de Pangea

"La Revista de Pangea és un recull de notícies de diferents butlletins"

Category: ‘Actualitat|Actualidad’

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (12-11-17)

 

Si no veu correctament aquest correu premi aquí

 

CGT de Catalunya.
www.cgtcatalunya.cat

 

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 12 de novembre.

 

divendres 3 de novembre de 2017
La CGT de Catalunya davant dels actes repressius de l’estat
Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya
Ahir, la jutgessa de l’Audiència Nacional espanyola Carmen Lamela va empènyer a porteria buida la pilota que el Gobierno, mitjançant la Fiscalia General, li va posar davant del seu peu. Aquesta jutgessa era la que estava en el torn de guàrdia quan va arribar, de forma absolutament casual, l’expedient de l’esmentat òrgan polític imputant el delicte de rebel·lió a una part dels membres del govern de la Generalitat. Es dóna la curiosa, atzarosa i gens premeditada circumstància que es tracta de la mateixa (…)

 

dilluns 23 d’octubre de 2017
Que no ens tapin la boca
Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya

Estem assistint els darrers anys a una deriva autoritària de l’estat cap a models ultrapunitius (reformes del codi penal), ultracensors (llei mordassa), ultraliberals (reformes laborals i de pensions) i ultrarepressius (el 80% de les forces d’antidisturbis de l’estat preparades per a tornar a actuar contra el poble). És a dir, vivim temps de política ultra on es tracta com a enemic els interessos de la població i la població mateixa.

És en aquest context d’agressivitat i retallades, terreny també (…)

 

dimarts 17 d’octubre de 2017
Continua l’escalada repressiva, mantenim la lluita
Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya
Nosaltres i els nostres hem conegut la repressió. Multes, judicis, peticions de presó i presó. Des de fa anys. I fora dels focus d’atenció dels grans mitjans, a qui interessàvem poc. Una repressió exercida per les empreses, per la judicatura, per ajuntaments i els governs de la Generalitat i l’estat espanyol. L’hem patit i hi hem lluitat en contra. En aquest camí de lluita, de solidaritat i de recolzament, ens hem trobat amb molts companys i companyes de molts moviments socials. I també ens hem (…)

 

 

dissabte 11 de novembre de 2017
Naufragi llibertari? Contradiccions i lluites
Article d’Ermengol Gassiot
He sentit diverses veus que parlen de les contradiccions del moviment llibertari, especialment per aquestes latituds. Personalment, no les negaré. La vida, en si mateixa, ens aboca a contradiccions. Bàsicament perquè la realitat massa sovint és la que és i no pas la que voldríem que fos. En conseqüència, prendre una actitud activa davant la vida, davant la realitat com a tal, ens porta a tenir-ne de contradiccions. I no crec que sigui una cosa dramàtica sinó la simple conseqüència d’estar ben vius i (…)

 

divendres 10 de novembre de 2017
En plena deriva llibertària
Article de Tomás Ibáñez
No sóc bon coneixedor de la història del moviment llibertari a Catalunya però imagino que deuria haver-hi alguna bona raó perquè el 1934 la CNT, que estava llavors en la plenitud de la seva força, refusés col·laborar en l’intent de proclamar «l’Estat Català en forma de la República Catalana». Tan sols ho imagino. No obstant això, el que no em limito a imaginar, sinó que estic plenament convençut, és que no hi ha cap bona raó perquè part de l’actual moviment llibertari de Catalunya col·labori d’una manera o (…)

 

dijous 9 de novembre de 2017
Solidaritat amb les migrants en vaga de fam a Grècia
Comunicat de CGT-Ensorrem fronteres

Des de CGT-Ensorrem fronteres ens solidaritzem amb les persones en vaga de fam a Atenes per demanar l’agilització del procés de reagrupament familiar i l’obertura dels processos d’asil.

La lentitud en els processos de reagrupament de les persones que es troben a Grècia i tenen familiars a països europeus,- amb falses promeses i llargues esperes, fins i tot per aquelles que ja tenen el permís concedit- és una forma més de negar via burocràcia els minsos drets que tenen les persones refugiades.

4.500 (…)

 

dilluns 6 de novembre de 2017
Comunicats de federacions, sindicats i seccions sindicals de CGT donant suport a la vaga del 8 de novembre a Catalunya

Aquests són els comunicats que hem rebut d’ens de la CGT donant suport a la vaga general del 8 de novembre. S’anirà actualitzant si hi ha nous comunicats.

La CGT de Lleida davant l’escalada repressiva i la convocatòria de vaga general per al 8 de novembre

L’escalada repressiva per part de l’Estat Espanyol contra la població de Catalunya continua de manera desenfrenada. Els últims esdeveniments, des de la persecució de les personalitats més públiques, fins l’assetjament diari que patim el conjunt de (…)

 

diumenge 5 de novembre de 2017
Comunicat de CGT Ensenyament en suport dels mestres i professorat de La Seu d’Urgell citats a declarar per ’incitació a l’odi’

COMUNICAT DE CGT ENSENYAMENT

TOT EL SUPORT ALS MESTRES I PROFESSORAT DE LA SEU D’URGELL CITATS A DECLARAR PER INCITACIÓ A L’ODI

L’Escola Moderna pretén combatre tots els prejudicis que dificulten l’emancipació total de l’individu, i per això adopta el racionalisme humanitari, que consisteix a inculcar en la infància l’anhel de conèixer l’origen de totes les injustícies socials per tal que, reconeixent-les, després pugui combatre-les i oposar-s’hi

Escola Moderna, Francesc Ferrer i Guàrdia
Que (…)

 

divendres 3 de novembre de 2017
La CGT de Catalunya davant la convocatòria de vaga general del 8 de novembre
Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya

Avui s’ha conegut la convocatòria de vaga general per al proper dia 8 de novembre per part de la Intersindical-CSC. Davant d’aquesta convocatòria, i tenint en compte el context social i polític que s’està vivint actualment a Catalunya, des del Secretariat Permanent de la CGT volem manifestar el següent:

No hi ha temps material, atesos els terminis legals, de registrar un preavís per a afegir-se a aquesta data amb una convocatòria pròpia de vaga general per part de la CGT. Igualment, tampoc no tenim (…)

 

divendres 3 de novembre de 2017
Llibertat presos i preses polítiques (també els d’ara)
Article d’Ermengol Gassiot

Ho hem cridat i cridat. Fins quedar-nos afònics. Quan érem unes desenes en manifestacions envoltades de l’estigma dels grans mitjans de comunicació i també ara, en manifestacions massives emparades per alguns d’aquests mitjans. Reclamem, exigim, la llibertat de tots els presos i les preses polítiques. I, també, dels membres del govern català. Encara que ens costi.

Escric això sent molt conscient de qui ha entrat a la presó aquest 2 de novembre. Consellers i conselleres membres d’un govern contra el (…)

 

dijous 2 de novembre de 2017
Projecció del documental ’12 d’octubre. Cultura de l’Odi i Legítima Autodefensa’ el dimarts 7 de novembre a Reus

Projecció del documental ’12 d’octubre. Cultura de l’Odi i Legítima Autodefensa’ el dimarts 7 de novembre a Reus

A les 19h a la Sala Santa Llúcia, Raval Robuster 34, Reus

Organitza: CGT Baix Camp-Priorat

En el seu últim documental Metromuster reflexionen sobre el 12 d’octubre, l’espanyolisme, la cultura de l’odi i el racisme, els estats nació i l’acumulació originària.

La possibilitat d’independència de Catalunya ha remogut el panorama polític estatal. Així, l’espanyolisme aprofita la celebració de la (…)

 

dilluns 30 d’octubre de 2017
Vaga i mobilitzacions contra l’ERO d’Unipost que afecta tota la plantilla, el 31 d’octubre i el 3 i 10 de novembre

CGT CONVOCA VAGA A UNIPOST A TOT L’ESTAT ESPANYOL CONTRA L’ERO I EL TANCAMENT DE L’EMPRESA, ELS DIES 31 D’OCTUBRE, 3 I 10 DE NOVEMBRE

Concentracions el 31 d’octubre a les 9h. del matí davant de l’administració concursal (Jausas Legal) a Passeig de Gracia 103 de Barcelona i a les 11.30h davant de la seu d’Unipost al carrer Pablo Iglesias 16-20 de L’Hospitalet de Llobregat.

Pel 3 de Novembre es realitzarà una manifestació a Madrid on hi acudiran treballadors de totes les províncies.

Els (…)

 

dilluns 30 d’octubre de 2017
Revifem la flama! Solidaritat amb els vaguistes encausats pel 29M de 2012 que aniran a judici el 22, 23 i 24 de novembre

Els dies 22, 23 i 24 de novembre tindrà lloc a la Ciutat de la Justícia de Barcelona el judici contra 4 companyes per participar a la vaga general del 29M de 2012.

El 29 de març de 2012 els carrers de Barcelona es van llevar en un dia de vaga general, de les més intenses i multitudinàries dels últims anys. Veníem del 15M i de mobilitzacions de barris i pobles amb una forta coordinació. El context social del moment era de tensió, dolor i ràbia permanents degut als atacs viscuts i percebuts per la (…)

 

dilluns 30 d’octubre de 2017
Acte a Vilanova el 4 de novembre i manifestació a Barcelona l’11 de novembre, davant el judici del 15, 22 i 29 de novembre a 6 antifeixistes encausades pel 12 d’octubre de 2013

Ens trobarem a la recta final del judici de les 6 antifeixistes encausades el 12 d’octubre de 2013.

El dissabte 4 de novembre es farà un acte a Vilanova i la Geltrú.

L’acte es farà a la Plaça de les Neus a les 19:00h amb les ponències de:

Anna Gabriel (diputada CUP-CC)

Ermengol Gassiot (Secretari General CGT i 27 i més)

Jesús Rodríguez (periodista de La Directa)

Encausada 29M (cas repressiu sobre la Vaga General del 29M)

Acte seguit, a Can Pistraus celebrarem un sopar popular a càrrec de (…)

 

diumenge 29 d’octubre de 2017
Migrants i refugiades a Catalunya
Del volem acollir a la negligència institucional
Ja fa temps que les persones demandants d’asil a Catalunya han alertat de les dificultats que afronten en el procés anomenat d’acollida. Els discursos de benvinguda cap a les persones refugiades xoquen amb una realitat més dura que passa per l’abandonament, el control, la infantilització i la falta de comprensió de moltes de les realitats i situacions de les persones que demanen asil. Sense oblidar les moltes que queden fora del procés perquè se les considera immigrants econòmiques, el que crea una (…)

 

dijous 26 d’octubre de 2017
Ha sortit el número 196 de la revista Catalunya (Octubre 2017)

Al Catalunya 1945, de setembre de 2017, hi trobareu, entre d’altres, els següents articles:

Editorial:

Continua l’escalada repressiva, mantenim la lluita

Tema del mes:

Hem triat lluitar: la vaga general del 3 d’octubre

Volem decidir-ho tot!

Vaga General i nou règim

Autonomia, autodeterminació i lluita de classes

3 d’octubre: vaga general vs ‘aturada de país’

Treball-economia:

Tornen les vagues

El desconegut i molt útil “Dret a Consulta” dels Delegats de Prevenció

És el canvi del model (…)

 

dimecres 25 d’octubre de 2017
CGT-UAB dona suport a la vaga d’estudiants i mobilitzacions del 25, 26 i 27 d’octubre

CGT-UAB DAVANT ELS FETS D’AQUESTS DIES I LES MOBILITZACIONS DE DIMECRES, DIJOUS I DIVENDRES

Els propers dies hi ha convocades a la UAB i a Catalunya una sèrie de mobilitzacions contra la repressió política exercida pel govern espanyol i l’amenaça d’aplicar l’article 155 que suposa la intervenció de les institucions catalanes. Concretament, a la UAB hi ha convocada vaga d’estudiants per dimecres 25, dijous 26 i divendres 27 d’octubre.

Tot i que des de CGT, i des de l’anarcosindicalisme en general, no (…)

 

dimarts 24 d’octubre de 2017
Concentracions dimecres 25 d’octubre: No ens toqueu l’Educació, 18h davant dels ajuntaments de les capitals de comarca

Dins el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), de la qual CGT Ensenyament en forma part, us convidem a organitzar, participar i difondre entre tota la comunitat educativa les concentracions de dimecres 25 d’octubre a les 18 hores davant dels ajuntaments de les capitals de comarca. A Barcelona tindrà lloc a la Plaça Sant Jaume.

El lema de les concentracions és “No ens toqueu l’Educació” i volem expressar el nostre rebuig a la campanya de difamacions i mentires que està patint l’escola (…)

 

dimarts 24 d’octubre de 2017
3 d’octubre: cap hora a recuperar. Vam fer VAGA
Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya
El dia 3 d’octubre milers i milers de treballadors i treballadores vam fer vaga. Ho vam fer a l’empara d’una convocatòria de vaga general a tota Catalunya, tant del nostre sindicat, la CGT, com d’altres (IAC, CSC i COS). La convocatòria de vaga era nítida i clara, a tots els sectors, a tota Catalunya i pel dia 3 d’octubre. Els diferents organismes competents van dictar serveis mínims, al transport, a hospitals i altres serveis públics, a telecomunicacions, etc. I, nosaltres, milers i milers, més d’un (…)

 

dilluns 23 d’octubre de 2017
Fem front a la repressió que no s’atura
Comunicat de la Secció Sindical de CGT-CCMA

Dels organitzadors de l’austericidi, de l’espoli de la seguretat social. Dels justificadors i encobridors del desnonament més massiu mai vist. Dels empobridors de gran part de la població, dels que han enviat la joventut a l’exili econòmic, dels que s’han ventilat bona part dels drets laborals i han deixat la gent treballadora en la més absoluta precarietat, ens arriba ara la repressió dels drets socials i polítics com els de reunió, manifestació i lliure pensament i expressió.

Fins on aguantarem? La (…)

 

www.cgtcatalunya.cat |
facebook |
twitter |
vimeo |
youtube |
flickr |
rss |
google+ |
slideshare |
issuu |
scribd |
instagram |
about |
linkedin |
bambuser

 

Què és la CGT |
On trobar-nos |
Afiliació |
Butlletí |
On Trobar-nos |
Àmbits d’actuació |
Actualitat |
Legislació |
Serveis Socials i Sindicals |
Enllaços
En relació a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic
(la LSSI-CE) aprovada pel parlament espanyol i de la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de Dades espanyola, estem obligats a
comunicar-te que la teva adreça de correu figura en aquest moment subscrita a la LLISTA de correu electrònic de l’equip de comunicació adscrit
a la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya, formant part d’un fitxer automatitzat de dades.nnAmb el present e-mail volem informar-te de
la teva opció de cancel·lació en virtut de les lleis abans esmentades, i del teu dret d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les teves
dades. Si no desitges seguir rebent missatges d’aquesta llista, per a donar-te de baixa envia un correu a l’adreça:
com-cgt-cat@cgtcatalunya.cat.

FontFuente: enviaments@cgtcatalunya.cat

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (05-11-17)

 

Si no veu correctament aquest correu premi aquí

 

CGT de Catalunya.
www.cgtcatalunya.cat

 

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 5 de novembre.

 

divendres 3 de novembre de 2017
La CGT de Catalunya davant dels actes repressius de l’estat
Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya
Ahir, la jutgessa de l’Audiència Nacional espanyola Carmen Lamela va empènyer a porteria buida la pilota que el Gobierno, mitjançant la Fiscalia General, li va posar davant del seu peu. Aquesta jutgessa era la que estava en el torn de guàrdia quan va arribar, de forma absolutament casual, l’expedient de l’esmentat òrgan polític imputant el delicte de rebel·lió a una part dels membres del govern de la Generalitat. Es dóna la curiosa, atzarosa i gens premeditada circumstància que es tracta de la mateixa (…)

 

dilluns 23 d’octubre de 2017
Que no ens tapin la boca
Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya

Estem assistint els darrers anys a una deriva autoritària de l’estat cap a models ultrapunitius (reformes del codi penal), ultracensors (llei mordassa), ultraliberals (reformes laborals i de pensions) i ultrarepressius (el 80% de les forces d’antidisturbis de l’estat preparades per a tornar a actuar contra el poble). És a dir, vivim temps de política ultra on es tracta com a enemic els interessos de la població i la població mateixa.

És en aquest context d’agressivitat i retallades, terreny també (…)

 

dimarts 17 d’octubre de 2017
Continua l’escalada repressiva, mantenim la lluita
Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya
Nosaltres i els nostres hem conegut la repressió. Multes, judicis, peticions de presó i presó. Des de fa anys. I fora dels focus d’atenció dels grans mitjans, a qui interessàvem poc. Una repressió exercida per les empreses, per la judicatura, per ajuntaments i els governs de la Generalitat i l’estat espanyol. L’hem patit i hi hem lluitat en contra. En aquest camí de lluita, de solidaritat i de recolzament, ens hem trobat amb molts companys i companyes de molts moviments socials. I també ens hem (…)

 

 

divendres 3 de novembre de 2017
La CGT de Catalunya davant la convocatòria de vaga general del 8 de novembre
Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya

Avui s’ha conegut la convocatòria de vaga general per al proper dia 8 de novembre per part de la Intersindical-CSC. Davant d’aquesta convocatòria, i tenint en compte el context social i polític que s’està vivint actualment a Catalunya, des del Secretariat Permanent de la CGT volem manifestar el següent:

No hi ha temps material, atesos els terminis legals, de registrar un preavís per a afegir-se a aquesta data amb una convocatòria pròpia de vaga general per part de la CGT. Igualment, tampoc no tenim (…)

 

divendres 3 de novembre de 2017
Llibertat presos i preses polítiques (també els d’ara)
Article d’Ermengol Gassiot

Ho hem cridat i cridat. Fins quedar-nos afònics. Quan érem unes desenes en manifestacions envoltades de l’estigma dels grans mitjans de comunicació i també ara, en manifestacions massives emparades per alguns d’aquests mitjans. Reclamem, exigim, la llibertat de tots els presos i les preses polítiques. I, també, dels membres del govern català. Encara que ens costi.

Escric això sent molt conscient de qui ha entrat a la presó aquest 2 de novembre. Consellers i conselleres membres d’un govern contra el (…)

 

dijous 2 de novembre de 2017
Projecció del documental ’12 d’octubre. Cultura de l’Odi i Legítima Autodefensa’ el dimarts 7 de novembre a Reus

Projecció del documental ’12 d’octubre. Cultura de l’Odi i Legítima Autodefensa’ el dimarts 7 de novembre a Reus

A les 19h a la Sala Santa Llúcia, Raval Robuster 34, Reus

Organitza: CGT Baix Camp-Priorat

En el seu últim documental Metromuster reflexionen sobre el 12 d’octubre, l’espanyolisme, la cultura de l’odi i el racisme, els estats nació i l’acumulació originària.

La possibilitat d’independència de Catalunya ha remogut el panorama polític estatal. Així, l’espanyolisme aprofita la celebració de la (…)

 

dilluns 30 d’octubre de 2017
Vaga i mobilitzacions contra l’ERO d’Unipost que afecta tota la plantilla, el 31 d’octubre i el 3 i 10 de novembre

CGT CONVOCA VAGA A UNIPOST A TOT L’ESTAT ESPANYOL CONTRA L’ERO I EL TANCAMENT DE L’EMPRESA, ELS DIES 31 D’OCTUBRE, 3 I 10 DE NOVEMBRE

Concentracions el 31 d’octubre a les 9h. del matí davant de l’administració concursal (Jausas Legal) a Passeig de Gracia 103 de Barcelona i a les 11.30h davant de la seu d’Unipost al carrer Pablo Iglesias 16-20 de L’Hospitalet de Llobregat.

Pel 3 de Novembre es realitzarà una manifestació a Madrid on hi acudiran treballadors de totes les províncies.

Els (…)

 

dilluns 30 d’octubre de 2017
Revifem la flama! Solidaritat amb els vaguistes encausats pel 29M de 2012 que aniran a judici el 22, 23 i 24 de novembre

Els dies 22, 23 i 24 de novembre tindrà lloc a la Ciutat de la Justícia de Barcelona el judici contra 4 companyes per participar a la vaga general del 29M de 2012.

El 29 de març de 2012 els carrers de Barcelona es van llevar en un dia de vaga general, de les més intenses i multitudinàries dels últims anys. Veníem del 15M i de mobilitzacions de barris i pobles amb una forta coordinació. El context social del moment era de tensió, dolor i ràbia permanents degut als atacs viscuts i percebuts per la (…)

 

dilluns 30 d’octubre de 2017
Acte a Vilanova el 4 de novembre i manifestació a Barcelona l’11 de novembre, davant el judici del 15, 22 i 29 de novembre a 6 antifeixistes encausades pel 12 d’octubre de 2013

Ens trobarem a la recta final del judici de les 6 antifeixistes encausades el 12 d’octubre de 2013.

El dissabte 4 de novembre es farà un acte a Vilanova i la Geltrú.

L’acte es farà a la Plaça de les Neus a les 19:00h amb les ponències de:

Anna Gabriel (diputada CUP-CC)

Ermengol Gassiot (Secretari General CGT i 27 i més)

Jesús Rodríguez (periodista de La Directa)

Encausada 29M (cas repressiu sobre la Vaga General del 29M)

Acte seguit, a Can Pistraus celebrarem un sopar popular a càrrec de (…)

 

diumenge 29 d’octubre de 2017
Migrants i refugiades a Catalunya
Del volem acollir a la negligència institucional
Ja fa temps que les persones demandants d’asil a Catalunya han alertat de les dificultats que afronten en el procés anomenat d’acollida. Els discursos de benvinguda cap a les persones refugiades xoquen amb una realitat més dura que passa per l’abandonament, el control, la infantilització i la falta de comprensió de moltes de les realitats i situacions de les persones que demanen asil. Sense oblidar les moltes que queden fora del procés perquè se les considera immigrants econòmiques, el que crea una (…)

 

dijous 26 d’octubre de 2017
Ha sortit el número 196 de la revista Catalunya (Octubre 2017)

Al Catalunya 1945, de setembre de 2017, hi trobareu, entre d’altres, els següents articles:

Editorial:

Continua l’escalada repressiva, mantenim la lluita

Tema del mes:

Hem triat lluitar: la vaga general del 3 d’octubre

Volem decidir-ho tot!

Vaga General i nou règim

Autonomia, autodeterminació i lluita de classes

3 d’octubre: vaga general vs ‘aturada de país’

Treball-economia:

Tornen les vagues

El desconegut i molt útil “Dret a Consulta” dels Delegats de Prevenció

És el canvi del model (…)

 

dimecres 25 d’octubre de 2017
CGT-UAB dona suport a la vaga d’estudiants i mobilitzacions del 25, 26 i 27 d’octubre

CGT-UAB DAVANT ELS FETS D’AQUESTS DIES I LES MOBILITZACIONS DE DIMECRES, DIJOUS I DIVENDRES

Els propers dies hi ha convocades a la UAB i a Catalunya una sèrie de mobilitzacions contra la repressió política exercida pel govern espanyol i l’amenaça d’aplicar l’article 155 que suposa la intervenció de les institucions catalanes. Concretament, a la UAB hi ha convocada vaga d’estudiants per dimecres 25, dijous 26 i divendres 27 d’octubre.

Tot i que des de CGT, i des de l’anarcosindicalisme en general, no (…)

 

dimarts 24 d’octubre de 2017
Concentracions dimecres 25 d’octubre: No ens toqueu l’Educació, 18h davant dels ajuntaments de les capitals de comarca

Dins el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), de la qual CGT Ensenyament en forma part, us convidem a organitzar, participar i difondre entre tota la comunitat educativa les concentracions de dimecres 25 d’octubre a les 18 hores davant dels ajuntaments de les capitals de comarca. A Barcelona tindrà lloc a la Plaça Sant Jaume.

El lema de les concentracions és “No ens toqueu l’Educació” i volem expressar el nostre rebuig a la campanya de difamacions i mentires que està patint l’escola (…)

 

dimarts 24 d’octubre de 2017
3 d’octubre: cap hora a recuperar. Vam fer VAGA
Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya
El dia 3 d’octubre milers i milers de treballadors i treballadores vam fer vaga. Ho vam fer a l’empara d’una convocatòria de vaga general a tota Catalunya, tant del nostre sindicat, la CGT, com d’altres (IAC, CSC i COS). La convocatòria de vaga era nítida i clara, a tots els sectors, a tota Catalunya i pel dia 3 d’octubre. Els diferents organismes competents van dictar serveis mínims, al transport, a hospitals i altres serveis públics, a telecomunicacions, etc. I, nosaltres, milers i milers, més d’un (…)

 

dilluns 23 d’octubre de 2017
Fem front a la repressió que no s’atura
Comunicat de la Secció Sindical de CGT-CCMA

Dels organitzadors de l’austericidi, de l’espoli de la seguretat social. Dels justificadors i encobridors del desnonament més massiu mai vist. Dels empobridors de gran part de la població, dels que han enviat la joventut a l’exili econòmic, dels que s’han ventilat bona part dels drets laborals i han deixat la gent treballadora en la més absoluta precarietat, ens arriba ara la repressió dels drets socials i polítics com els de reunió, manifestació i lliure pensament i expressió.

Fins on aguantarem? La (…)

 

dilluns 23 d’octubre de 2017
Més enllà de la subordinació institucional
Article de Josep Garcia

M’han demanat que escrigui algunes ratlles sobre “el tema”. El cert és que m’he assegut a fer-ho amb plena consciència que, tal com estan les coses, el que escrigui potser resultarà anacrònic d’aquí uns dies i serà superat pels esdeveniments. O no, a saber. Atès que m’han demanat brevetat, intentaré sintetitzar algunes idees (atesa la meva tendència a la dispersió, dubto que ho aconsegueixi).

Resulta evident que la situació actual a Catalunya i a l’Estat espanyol és d’una crisi política de primer ordre. (…)

 

diumenge 22 d’octubre de 2017
Esperant el Big Bang
Article de Joni D
Poc a poc, i sobretot a partir del 20 de setembre, quan es va creuar la línia de no retorn de l’actual moviment independentista republicà català, les individualitats i organitzacions llibertàries han anat posicionant-se sobre aquest tema. Sí, sóc conscient que algunes ja ho havien fet anteriorment i no pretenc tergiversar la realitat, l’objectiu d’aquest “poc a poc i sobretot a partir del” és exclusivament donar a entendre que aquest és un conflicte tan delicat per als “integrants” del moviment (…)

 

diumenge 22 d’octubre de 2017
Xerrada-concert ’100 anys del Soviet de Kronstadt’, el 29 d’octubre a Barcelona

’100 anys del Soviet de Kronstadt’

Xerrada-debat amb Ermengol Gassiot, Secretari General de CGT Catalunya

Concert amb Juanito Piquete i Valentín Wallace

Diumenge 29 d’octubre a les 19.30h a L’Espai Poblet (Aurea Social), c/Sardenya 263, 08013 Barcelona.

 

diumenge 22 d’octubre de 2017
Festa en record d’Antonio Cano
Organitzada pel Col·lectiu Males Herbes i la Secció Sindical de CGT a Parcs i Jardins

El proper dissabte, 28 d’octubre, es celebrarà una festa en record del company Antonio Cano.

La festa començarà a les 16h al local del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya al carrer Burgos 59 de Sants (Barcelona).

Hi haurà micro obert: Poesia, música,….

I a les 20h hi haurà concert mojitada per a la caixa de resistència dels 27 i més.

Festa organitzada pel Col·lectiu Males Herbes i la Secció Sindical de CGT a Parcs i (…)

 

dijous 19 d’octubre de 2017
Acords sobre ’Qüestió nacional: aspectes socials, culturals i lingüístics’ del IV Congrés de la CGT de Catalunya, realitzat del 22 al 24 de maig de 1992 a Lleida
Per tal de complementar els acords ’Autonomia, nacionalisme i CNT. Resolució del II Congrés de la CNT (ara CGT) de Catalunya. Barcelona, 9 – 10 de novembre de 1985’, que ja vam publicar en el web de CGT Catalunya (http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article9521), publiquem ara els acords sobre ’Qüestió nacional: aspectes socials, culturals i lingüístics’ del IV Congrés de la CGT de Catalunya, realitzat del 22 al 24 de maig de 1992 a Lleida, uns acords que, tenint en compte la situació que s’està (…)

 

www.cgtcatalunya.cat |
facebook |
twitter |
vimeo |
youtube |
flickr |
rss |
google+ |
slideshare |
issuu |
scribd |
instagram |
about |
linkedin |
bambuser

 

Què és la CGT |
On trobar-nos |
Afiliació |
Butlletí |
On Trobar-nos |
Àmbits d’actuació |
Actualitat |
Legislació |
Serveis Socials i Sindicals |
Enllaços
En relació a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic
(la LSSI-CE) aprovada pel parlament espanyol i de la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de Dades espanyola, estem obligats a
comunicar-te que la teva adreça de correu figura en aquest moment subscrita a la LLISTA de correu electrònic de l’equip de comunicació adscrit
a la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya, formant part d’un fitxer automatitzat de dades.nnAmb el present e-mail volem informar-te de
la teva opció de cancel·lació en virtut de les lleis abans esmentades, i del teu dret d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les teves
dades. Si no desitges seguir rebent missatges d’aquesta llista, per a donar-te de baixa envia un correu a l’adreça:
com-cgt-cat@cgtcatalunya.cat.

FontFuente: enviaments@cgtcatalunya.cat

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (29-10-17)

 

Si no veu correctament aquest correu premi aquí

 

CGT de Catalunya.
www.cgtcatalunya.cat

 

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 29 d’octubre.

 

dilluns 23 d’octubre de 2017
Que no ens tapin la boca
Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya

Estem assistint els darrers anys a una deriva autoritària de l’estat cap a models ultrapunitius (reformes del codi penal), ultracensors (llei mordassa), ultraliberals (reformes laborals i de pensions) i ultrarepressius (el 80% de les forces d’antidisturbis de l’estat preparades per a tornar a actuar contra el poble). És a dir, vivim temps de política ultra on es tracta com a enemic els interessos de la població i la població mateixa.

És en aquest context d’agressivitat i retallades, terreny també (…)

 

dimarts 17 d’octubre de 2017
Continua l’escalada repressiva, mantenim la lluita
Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya
Nosaltres i els nostres hem conegut la repressió. Multes, judicis, peticions de presó i presó. Des de fa anys. I fora dels focus d’atenció dels grans mitjans, a qui interessàvem poc. Una repressió exercida per les empreses, per la judicatura, per ajuntaments i els governs de la Generalitat i l’estat espanyol. L’hem patit i hi hem lluitat en contra. En aquest camí de lluita, de solidaritat i de recolzament, ens hem trobat amb molts companys i companyes de molts moviments socials. I també ens hem (…)

 

diumenge 8 d’octubre de 2017
Vaga General i nou règim
Article d’Òscar Murciano, Secretari d’Acció Social de la CGT de Catalunya

El 21 de setembre de 2017, la CGT de Catalunya va iniciar un procés de reflexió intern que va portar l’organització a fer una crida a la vaga general 12 dies després, amb tota seguretat la de major seguiment des de la del 1988.

La rapidesa dels esdeveniments que es van produir tant els dies previs com el mateix dia de la vaga va fer que diferents actors haguessin de decidir entre prendre posicionament a la mateixa velocitat o quedar-se mirant des de fora. Per això, ara és el moment d’aturar-nos (…)

 

 

dijous 26 d’octubre de 2017
Ha sortit el número 196 de la revista Catalunya (Octubre 2017)

Al Catalunya 1945, de setembre de 2017, hi trobareu, entre d’altres, els següents articles:

Editorial:

Continua l’escalada repressiva, mantenim la lluita

Tema del mes:

Hem triat lluitar: la vaga general del 3 d’octubre

Volem decidir-ho tot!

Vaga General i nou règim

Autonomia, autodeterminació i lluita de classes

3 d’octubre: vaga general vs ‘aturada de país’

Treball-economia:

Tornen les vagues

El desconegut i molt útil “Dret a Consulta” dels Delegats de Prevenció

És el canvi del model (…)

 

dimecres 25 d’octubre de 2017
CGT-UAB dona suport a la vaga d’estudiants i mobilitzacions del 25, 26 i 27 d’octubre

CGT-UAB DAVANT ELS FETS D’AQUESTS DIES I LES MOBILITZACIONS DE DIMECRES, DIJOUS I DIVENDRES

Els propers dies hi ha convocades a la UAB i a Catalunya una sèrie de mobilitzacions contra la repressió política exercida pel govern espanyol i l’amenaça d’aplicar l’article 155 que suposa la intervenció de les institucions catalanes. Concretament, a la UAB hi ha convocada vaga d’estudiants per dimecres 25, dijous 26 i divendres 27 d’octubre.

Tot i que des de CGT, i des de l’anarcosindicalisme en general, no (…)

 

dimarts 24 d’octubre de 2017
Concentracions dimecres 25 d’octubre: No ens toqueu l’Educació, 18h davant dels ajuntaments de les capitals de comarca

Dins el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), de la qual CGT Ensenyament en forma part, us convidem a organitzar, participar i difondre entre tota la comunitat educativa les concentracions de dimecres 25 d’octubre a les 18 hores davant dels ajuntaments de les capitals de comarca. A Barcelona tindrà lloc a la Plaça Sant Jaume.

El lema de les concentracions és “No ens toqueu l’Educació” i volem expressar el nostre rebuig a la campanya de difamacions i mentires que està patint l’escola (…)

 

dimarts 24 d’octubre de 2017
3 d’octubre: cap hora a recuperar. Vam fer VAGA
Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya
El dia 3 d’octubre milers i milers de treballadors i treballadores vam fer vaga. Ho vam fer a l’empara d’una convocatòria de vaga general a tota Catalunya, tant del nostre sindicat, la CGT, com d’altres (IAC, CSC i COS). La convocatòria de vaga era nítida i clara, a tots els sectors, a tota Catalunya i pel dia 3 d’octubre. Els diferents organismes competents van dictar serveis mínims, al transport, a hospitals i altres serveis públics, a telecomunicacions, etc. I, nosaltres, milers i milers, més d’un (…)

 

dilluns 23 d’octubre de 2017
Fem front a la repressió que no s’atura
Comunicat de la Secció Sindical de CGT-CCMA

Dels organitzadors de l’austericidi, de l’espoli de la seguretat social. Dels justificadors i encobridors del desnonament més massiu mai vist. Dels empobridors de gran part de la població, dels que han enviat la joventut a l’exili econòmic, dels que s’han ventilat bona part dels drets laborals i han deixat la gent treballadora en la més absoluta precarietat, ens arriba ara la repressió dels drets socials i polítics com els de reunió, manifestació i lliure pensament i expressió.

Fins on aguantarem? La (…)

 

dilluns 23 d’octubre de 2017
Més enllà de la subordinació institucional
Article de Josep Garcia

M’han demanat que escrigui algunes ratlles sobre “el tema”. El cert és que m’he assegut a fer-ho amb plena consciència que, tal com estan les coses, el que escrigui potser resultarà anacrònic d’aquí uns dies i serà superat pels esdeveniments. O no, a saber. Atès que m’han demanat brevetat, intentaré sintetitzar algunes idees (atesa la meva tendència a la dispersió, dubto que ho aconsegueixi).

Resulta evident que la situació actual a Catalunya i a l’Estat espanyol és d’una crisi política de primer ordre. (…)

 

diumenge 22 d’octubre de 2017
Esperant el Big Bang
Article de Joni D
Poc a poc, i sobretot a partir del 20 de setembre, quan es va creuar la línia de no retorn de l’actual moviment independentista republicà català, les individualitats i organitzacions llibertàries han anat posicionant-se sobre aquest tema. Sí, sóc conscient que algunes ja ho havien fet anteriorment i no pretenc tergiversar la realitat, l’objectiu d’aquest “poc a poc i sobretot a partir del” és exclusivament donar a entendre que aquest és un conflicte tan delicat per als “integrants” del moviment (…)

 

diumenge 22 d’octubre de 2017
Xerrada-concert ’100 anys del Soviet de Kronstadt’, el 29 d’octubre a Barcelona

’100 anys del Soviet de Kronstadt’

Xerrada-debat amb Ermengol Gassiot, Secretari General de CGT Catalunya

Concert amb Juanito Piquete i Valentín Wallace

Diumenge 29 d’octubre a les 19.30h a L’Espai Poblet (Aurea Social), c/Sardenya 263, 08013 Barcelona.

 

diumenge 22 d’octubre de 2017
Festa en record d’Antonio Cano
Organitzada pel Col·lectiu Males Herbes i la Secció Sindical de CGT a Parcs i Jardins

El proper dissabte, 28 d’octubre, es celebrarà una festa en record del company Antonio Cano.

La festa començarà a les 16h al local del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya al carrer Burgos 59 de Sants (Barcelona).

Hi haurà micro obert: Poesia, música,….

I a les 20h hi haurà concert mojitada per a la caixa de resistència dels 27 i més.

Festa organitzada pel Col·lectiu Males Herbes i la Secció Sindical de CGT a Parcs i (…)

 

dijous 19 d’octubre de 2017
Acords sobre ’Qüestió nacional: aspectes socials, culturals i lingüístics’ del IV Congrés de la CGT de Catalunya, realitzat del 22 al 24 de maig de 1992 a Lleida
Per tal de complementar els acords ’Autonomia, nacionalisme i CNT. Resolució del II Congrés de la CNT (ara CGT) de Catalunya. Barcelona, 9 – 10 de novembre de 1985’, que ja vam publicar en el web de CGT Catalunya (http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article9521), publiquem ara els acords sobre ’Qüestió nacional: aspectes socials, culturals i lingüístics’ del IV Congrés de la CGT de Catalunya, realitzat del 22 al 24 de maig de 1992 a Lleida, uns acords que, tenint en compte la situació que s’està (…)

 

dijous 19 d’octubre de 2017
Davant la campanya de difamacions i les amenaces de l’Estat d’intervenir l’Escola Pública: organitzem-nos i mobilitzem-nos!
Comunicat CGT Ensenyament
Fa uns dies denunciàvem una campanya difamatòria contra el nostre col·lectiu docent acusant-nos d’adoctrinar el nostre alumnat per fomentar l’independentisme i la incitació a l’odi. Com ja dèiem, rebutgem de ple aquestes acusacions i reafirmem que el nostre col·lectiu docent ha treballat i treballa per una escola catalana lliure, democràtica, de qualitat, plural, intercultural, acollidora, respectuosa i coeducadora, que transmeti valors de tolerància, respecte i fraternitat entre totes les persones i (…)

 

dimecres 18 d’octubre de 2017
Perquè el que està passant NO ÉS NORMAL, el dijous 19 d’octubre trenquem la falsa normalitat

Manifest de la Plataforma unitària contra la repressió i pels drets i les llibertats

Dijous 19 d’octubre, Jornada mobilitzacions que trenquin amb la falsa normalitat a les 7 del matí i a la tarda concentracions davant les subdelegacions del govern a les 18h.

La Plataforma unitària contra la repressió i pels drets i les llibertats, conformada pels principals sindicats alternatius que van convocar la vaga general del dia 3 d’octubre, moviments socials, organitzacions polítiques, i diversos CDRs. (…)

 

dimecres 18 d’octubre de 2017
Sobre brúixoles, mapes i altres coses
Article de Manuel Quesada

Els que em coneixen saben que sóc una persona poc amiga d’allò que han anomenat “procés”. De fet, els que em coneixen bé saben dels meus dubtes i de les meves reticències a la participació d’una part dels moviments socials en la política institucional. Però vist la proliferació d’opinions al voltant de l’actitud que ha pres la major part de l’anarcosindicalisme, intentaré jo també exposar de forma molt sintètica el que vinc pensant aquests dies.

La realitat actual que viu Catalunya no és una situació en la (…)

 

dimarts 17 d’octubre de 2017
Concentració el 18 d’octubre a Barcelona contra la repressió sindical i laboral a Little Buddha

El proper dimecres 18 d’Octubre es produirà la conciliació entre la nostra companya Marta i l’empresa de disseny gràfic Little Buddha.

Des de que el passat mes de juliol es va constituir la secció sindical en aquesta empresa, sembla que aquesta no es va prendre gens bé que les companyes decidissin organitzar-se.

En aquest sentit, el passat 11 d’agost l’empresa va posar una sanció per escrit contra la nostra companya Marta (delegada sindical de la secció) per tenir un compte de twitter de la secció (…)

 

dimarts 17 d’octubre de 2017
Unipost i Jausas anuncien un ERO per a tota la plantilla! CGT lluitarà contra aquest nou atropellament

Un ERO d’extinció dels contractes de tota la plantilla d’Unipost, i que quantifiquen en unes 2.200 treballadores i treballadors, afecta a tots els centres de treball.

Tan lamentable com a través d’una nota de premsa i per email (així com ho sentiu, en lloc de ser-li comunicat a les seccions en la primera reunió que se celebrés) el dimecres 11 d’octubre de 2017 hem rebut comunicació oficial de l’Administració Concursal -Jausas Legal i Tributari SLP- del registre en el Jutjat nº 7 del Mercantil de (…)

 

diumenge 15 d’octubre de 2017
VI Fira d’Economia Solidària de Catalunya, del 20 al 22 d’octubre a Barcelona

VI Fira d’Economia Solidària de Catalunya

NI TEU, NI MEU. NOSTRE!

FEM COMUNITAT.

QUAN?

20, 21, 22 d’Octubre

Divendres: sessió inaugural.

Dissabte i diumenge: nau d’expositores.

ON?

Recinte Fabra i Coats

Carrer de Sant Adrià, 20

Sant Andreu, Barcelona

En aquesta FESC 2017 volem aprofundir en aquestes nocions de què és allò comú i com garantim que el que creem hi pertanyi. Enfront d’un capitalisme individualista i privatiu, volem construir una economia col·lectiva i accessible. En aquest (…)

 

divendres 13 d’octubre de 2017
La independència com a oportunitat anarquista de qüestionar-s’ho tot
Article de Manel Aisa

L’autor reivindica un anarquisme social que busqui confluències amb altres moviments i tingui capacitat d’incidència en la quotidianitat de la societat i del mateix procés d’independència que viu actualment Catalunya.

No tinc ni idea de com acabarà aquest conflicte sobre la independència de Catalunya, i no vull creure en la raó, perquè la raó és sempre pel més fort o pel qui s’amaga de les realitats; però en dóna la mosca a l’orella que aquest conflicte, en el moment en què es troba, cada vegada pot ser (…)

 

www.cgtcatalunya.cat |
facebook |
twitter |
vimeo |
youtube |
flickr |
rss |
google+ |
slideshare |
issuu |
scribd |
instagram |
about |
linkedin |
bambuser

 

Què és la CGT |
On trobar-nos |
Afiliació |
Butlletí |
On Trobar-nos |
Àmbits d’actuació |
Actualitat |
Legislació |
Serveis Socials i Sindicals |
Enllaços
En relació a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic
(la LSSI-CE) aprovada pel parlament espanyol i de la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de Dades espanyola, estem obligats a
comunicar-te que la teva adreça de correu figura en aquest moment subscrita a la LLISTA de correu electrònic de l’equip de comunicació adscrit
a la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya, formant part d’un fitxer automatitzat de dades.nnAmb el present e-mail volem informar-te de
la teva opció de cancel·lació en virtut de les lleis abans esmentades, i del teu dret d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les teves
dades. Si no desitges seguir rebent missatges d’aquesta llista, per a donar-te de baixa envia un correu a l’adreça:
com-cgt-cat@cgtcatalunya.cat.

FontFuente: enviaments@cgtcatalunya.cat

COMUNICAT DE LA FUNDACIÓ TORRE DEL PALAU

COMUNICAT DE LA FUNDACIÓ TORRE DEL PALAU
En compliment del mandat popular expressat en el referèndum d’autodeterminació del passat 1 d’octubre, i davant la decisió del govern espanyol d’iniciar la suspensió de l’autogovern de Catalunya amb l’article 155 de la Constitució espanyola, la Fundació Torre del Palau manifesta la seva oposició a aquesta actuació del govern espanyol i reitera el ple suport al govern i a les institucions catalanes en declarar la República Catalana.

Màrius Massallé

President

FontFuente: presidencia@torredelpalau.org

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (22-10-17)

Si no veu correctament aquest correu premi aquí

 

CGT de Catalunya.
www.cgtcatalunya.cat

 

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 22 d’octubre.

 

dimarts 17 d’octubre de 2017
Continua l’escalada repressiva, mantenim la lluita
Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya
Nosaltres i els nostres hem conegut la repressió. Multes, judicis, peticions de presó i presó. Des de fa anys. I fora dels focus d’atenció dels grans mitjans, a qui interessàvem poc. Una repressió exercida per les empreses, per la judicatura, per ajuntaments i els governs de la Generalitat i l’estat espanyol. L’hem patit i hi hem lluitat en contra. En aquest camí de lluita, de solidaritat i de recolzament, ens hem trobat amb molts companys i companyes de molts moviments socials. I també ens hem (…)

 

dilluns 9 d’octubre de 2017
Autonomia, autodeterminació i lluita de classes
Article d’Ermengol Gassiot

(Tres idees enmig de la voràgine dels darrers dies i setmanes)

Hi ha èpoques en què tot passa molt de pressa. Situacions, debats, respostes a aquestes situacions. En les diverses ocasions de la meva vida en què he passat per fases d’aquestes amb prou feines he trobat el temps per alimentar-me, fer alguna bugada i descansar el just per seguir el ritme. Crec que como jo, molta gent. Intueixo que ja sabeu perfectament de què parlo. Segurament també a vosaltres us ha passat que en aquestes èpoques, (…)

 

diumenge 8 d’octubre de 2017
Vaga General i nou règim
Article d’Òscar Murciano, Secretari d’Acció Social de la CGT de Catalunya

El 21 de setembre de 2017, la CGT de Catalunya va iniciar un procés de reflexió intern que va portar l’organització a fer una crida a la vaga general 12 dies després, amb tota seguretat la de major seguiment des de la del 1988.

La rapidesa dels esdeveniments que es van produir tant els dies previs com el mateix dia de la vaga va fer que diferents actors haguessin de decidir entre prendre posicionament a la mateixa velocitat o quedar-se mirant des de fora. Per això, ara és el moment d’aturar-nos (…)

 

 

diumenge 22 d’octubre de 2017
Festa en record d’Antonio Cano
Organitzada pel Col·lectiu Males Herbes i la Secció Sindical de CGT a Parcs i Jardins

El proper dissabte, 28 d’octubre, es celebrarà una festa en record del company Antonio Cano.

La festa començarà a les 16h al local del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya al carrer Burgos 59 de Sants (Barcelona).

Hi haurà micro obert: Poesia, música,….

I a les 20h hi haurà concert mojitada per a la caixa de resistència dels 27 i més.

Festa organitzada pel Col·lectiu Males Herbes i la Secció Sindical de CGT a Parcs i (…)

 

dijous 19 d’octubre de 2017
Acords sobre ’Qüestió nacional: aspectes socials, culturals i lingüístics’ del IV Congrés de la CGT de Catalunya, realitzat del 22 al 24 de maig de 1992 a Lleida
Per tal de complementar els acords ’Autonomia, nacionalisme i CNT. Resolució del II Congrés de la CNT (ara CGT) de Catalunya. Barcelona, 9 – 10 de novembre de 1985’, que ja vam publicar en el web de CGT Catalunya (http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article9521), publiquem ara els acords sobre ’Qüestió nacional: aspectes socials, culturals i lingüístics’ del IV Congrés de la CGT de Catalunya, realitzat del 22 al 24 de maig de 1992 a Lleida, uns acords que, tenint en compte la situació que s’està (…)

 

dijous 19 d’octubre de 2017
Davant la campanya de difamacions i les amenaces de l’Estat d’intervenir l’Escola Pública: organitzem-nos i mobilitzem-nos!
Comunicat CGT Ensenyament
Fa uns dies denunciàvem una campanya difamatòria contra el nostre col·lectiu docent acusant-nos d’adoctrinar el nostre alumnat per fomentar l’independentisme i la incitació a l’odi. Com ja dèiem, rebutgem de ple aquestes acusacions i reafirmem que el nostre col·lectiu docent ha treballat i treballa per una escola catalana lliure, democràtica, de qualitat, plural, intercultural, acollidora, respectuosa i coeducadora, que transmeti valors de tolerància, respecte i fraternitat entre totes les persones i (…)

 

dimecres 18 d’octubre de 2017
Perquè el que està passant NO ÉS NORMAL, el dijous 19 d’octubre trenquem la falsa normalitat

Manifest de la Plataforma unitària contra la repressió i pels drets i les llibertats

Dijous 19 d’octubre, Jornada mobilitzacions que trenquin amb la falsa normalitat a les 7 del matí i a la tarda concentracions davant les subdelegacions del govern a les 18h.

La Plataforma unitària contra la repressió i pels drets i les llibertats, conformada pels principals sindicats alternatius que van convocar la vaga general del dia 3 d’octubre, moviments socials, organitzacions polítiques, i diversos CDRs. (…)

 

dimecres 18 d’octubre de 2017
Sobre brúixoles, mapes i altres coses
Article de Manuel Quesada

Els que em coneixen saben que sóc una persona poc amiga d’allò que han anomenat “procés”. De fet, els que em coneixen bé saben dels meus dubtes i de les meves reticències a la participació d’una part dels moviments socials en la política institucional. Però vist la proliferació d’opinions al voltant de l’actitud que ha pres la major part de l’anarcosindicalisme, intentaré jo també exposar de forma molt sintètica el que vinc pensant aquests dies.

La realitat actual que viu Catalunya no és una situació en la (…)

 

dimarts 17 d’octubre de 2017
Concentració el 18 d’octubre a Barcelona contra la repressió sindical i laboral a Little Buddha

El proper dimecres 18 d’Octubre es produirà la conciliació entre la nostra companya Marta i l’empresa de disseny gràfic Little Buddha.

Des de que el passat mes de juliol es va constituir la secció sindical en aquesta empresa, sembla que aquesta no es va prendre gens bé que les companyes decidissin organitzar-se.

En aquest sentit, el passat 11 d’agost l’empresa va posar una sanció per escrit contra la nostra companya Marta (delegada sindical de la secció) per tenir un compte de twitter de la secció (…)

 

dimarts 17 d’octubre de 2017
Unipost i Jausas anuncien un ERO per a tota la plantilla! CGT lluitarà contra aquest nou atropellament

Un ERO d’extinció dels contractes de tota la plantilla d’Unipost, i que quantifiquen en unes 2.200 treballadores i treballadors, afecta a tots els centres de treball.

Tan lamentable com a través d’una nota de premsa i per email (així com ho sentiu, en lloc de ser-li comunicat a les seccions en la primera reunió que se celebrés) el dimecres 11 d’octubre de 2017 hem rebut comunicació oficial de l’Administració Concursal -Jausas Legal i Tributari SLP- del registre en el Jutjat nº 7 del Mercantil de (…)

 

diumenge 15 d’octubre de 2017
VI Fira d’Economia Solidària de Catalunya, del 20 al 22 d’octubre a Barcelona

VI Fira d’Economia Solidària de Catalunya

NI TEU, NI MEU. NOSTRE!

FEM COMUNITAT.

QUAN?

20, 21, 22 d’Octubre

Divendres: sessió inaugural.

Dissabte i diumenge: nau d’expositores.

ON?

Recinte Fabra i Coats

Carrer de Sant Adrià, 20

Sant Andreu, Barcelona

En aquesta FESC 2017 volem aprofundir en aquestes nocions de què és allò comú i com garantim que el que creem hi pertanyi. Enfront d’un capitalisme individualista i privatiu, volem construir una economia col·lectiva i accessible. En aquest (…)

 

divendres 13 d’octubre de 2017
La independència com a oportunitat anarquista de qüestionar-s’ho tot
Article de Manel Aisa

L’autor reivindica un anarquisme social que busqui confluències amb altres moviments i tingui capacitat d’incidència en la quotidianitat de la societat i del mateix procés d’independència que viu actualment Catalunya.

No tinc ni idea de com acabarà aquest conflicte sobre la independència de Catalunya, i no vull creure en la raó, perquè la raó és sempre pel més fort o pel qui s’amaga de les realitats; però en dóna la mosca a l’orella que aquest conflicte, en el moment en què es troba, cada vegada pot ser (…)

 

dijous 12 d’octubre de 2017
Sobre tempestes i brúixoles
Article de Tomás Ibáñez
És en els moments convulsos, complexos i tempestuosos quan es torna més urgent consultar les brúixoles per evitar extraviar-nos. No obstant, també és en l’estrèpit de la tempesta quan resulta més difícil confiar en les seves indicacions. Per això cal no deixar-se arrossegar per la voràgine d’uns esdeveniments que se succeeixen amb extrema rapidesa i que demanen ràpides respostes. Per això cal, ni que sigui per un moment, «alçar la vista» més enllà del context immediat, prendre certa distància amb la (…)

 

dimecres 11 d’octubre de 2017
CGT Ensenyament denuncia la campanya difamatòria contra el nostre col·lectiu docent
Aquests dies estem llegint, veient i escoltant diferents opinions, on se’ns acusa, amb molta acritud i bel·ligerància, a tot el professorat de Catalunya d’ALLIÇONAR A L’ALUMNAT vers idees independentistes, a més de pertànyer, en una gran majoria, a una organització política concreta (malgrat que la llibertat de pensament i militància política està contemplada a la mateixa Constitució espanyola). A aquesta campanya mediàtica s’ha afegit el sr. Alfonso Guerra acusant-nos de nazis, sectaris i d’adoctrinar (…)

 

dimecres 11 d’octubre de 2017
Volem decidir-ho tot!
Article d’Emili Cortavitarte

És evident que en les últimes setmanes la perspectiva sobre l’anomenat conflicte català ha sofert una significativa variació en funció de dos fets fonamentals: el desplegament i posterior intervenció violenta del 75% dels efectius d’antidisturbis de la Guàrdia Civil i Policia Nacional en el referèndum (1 d’octubre) i la vaga general (3 d’octubre). I s’ha modificat a nivell de l’Estat espanyol i també a Catalunya; i en el si de l’esquerra social, política i sindical.

En el primer dels fets, perquè hi ha (…)

 

dimarts 10 d’octubre de 2017
12 d’Octubre antifeixista a Barcelona

12O RES A CELEBRAR

LA VOSTRA REPRESSIÓ NO ENS FARÀ RETROCEDIR

TOTES SOM ANTIFEIXISTES

DIJOUS 12 d’octubre:

Res a Celebrar:

11:00h – Plaça de Joan Peiró, Manifestació

DIVENDRES 13 d’octubre:

Presentació documental Metromuster

’Cultura de l’odi i legítima autodefensa’

20:00h – Cines Girona

DISSABTE 14 d’octubre:

“Les places seran sempre antifeixistes”

CONCERT:

ImpetuM

2084

DJ Marikarmen Free

19:00h – Pl. Malaga (Sants)

DISSABTE 21 d’octubre:

Esport contra el feixisme: Torneig de futbol (…)

 

dimarts 10 d’octubre de 2017
CGT condemna la violència feixista i exigeix l’assumpció de responsabilitats
Comunicat de la CGT del País Valencià

Els fets ocorreguts en el dia 9 d’octubre en la ciutat de València han sigut d’una violència extrema i amb clars components feixistes.

Des de la Confederació General del Treball volem denunciar aquests actes que ens porten tristos records de temps pretèrits que esperàvem no tornar a veure. És clar que les actuacions de la dreta política del nostre país han alimentat la proliferació dels grups ultres, al paraigua de la inacció premeditada i orquestrada dels mitjans policials, dedicats a perseguir a (…)

 

dimarts 10 d’octubre de 2017
Volem ballar, si, però som més de Cúmbia que de Mambo o de Sardana!
Article publicat a Una posició
Corren els dies, i se’ns dispara aquella ambivalent sensació de sentir-nos vives però sotmeses al mateix temps. Vives entre tanta gent, als carrers, defensant escoles, expressant creativitat sense directrius, exposant els cossos als cops, regalant-nos emocions, gestos de complicitat, somriures i plors, en una de les majors mostres d’autoorganització popular que hem viscut en els últims anys. Però alhora també ens sentim subjugades quan ens diuen com hem o no hem de protestar. No volem ballar al so (…)

 

dilluns 9 d’octubre de 2017
Reprovem l’actuació de la Diputació de Barcelona en relació a la convocatòria de Vaga General del 3-O i demanem la dimissió del Diputat Garcia Cañizares
Comunicat Secció Sindical CGT Diputació de Barcelona

Companys, companyes,

Us enviem en arxiu PDF adjunt juntament amb aquest correu l’escrit que la Secció Sindical de la CGT vam fer arribar el divendres passat, dia 6 d’octubre, al Diputat delegat d’Hisenda, Recursos Humans, Processos i Societat de la Informació, en Joan Carles Garcia Cañizares, amb còpia a la Directora dels Serveis de Recursos Humans, Lola Miró Folgado. No afegirem aquí gran cosa més a la que ja es diu en aquest escrit, en el qual es deixa ben clar quina és la nostra posició respecte (…)

 

dimarts 3 d’octubre de 2017
Comença la Vaga General a Catalunya
Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya

Des de les 00:00 ha començat la vaga general a Catalunya, en un seguiment que s’espera massiu, amb concentracions i moviments de piquets durant el matí, i que culminarà amb fortes manifestacions a les principals ciutats.

Avui no hi ha cap ‘aturada de país’, aquesta invenció no és més que una figura retòrica i irrellevant construïda pels sindicats CCOO i UGT per amagar la seva inacció en no donar suport a la vaga general de 24 hores d’avui dimarts, convocada pels sindicats CGT, IAC, COS i I-CSC. En (…)

 

www.cgtcatalunya.cat |
facebook |
twitter |
vimeo |
youtube |
flickr |
rss |
google+ |
slideshare |
issuu |
scribd |
instagram |
about |
linkedin |
bambuser

 

Què és la CGT |
On trobar-nos |
Afiliació |
Butlletí |
On Trobar-nos |
Àmbits d’actuació |
Actualitat |
Legislació |
Serveis Socials i Sindicals |
Enllaços
En relació a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic
(la LSSI-CE) aprovada pel parlament espanyol i de la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de Dades espanyola, estem obligats a
comunicar-te que la teva adreça de correu figura en aquest moment subscrita a la LLISTA de correu electrònic de l’equip de comunicació adscrit
a la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya, formant part d’un fitxer automatitzat de dades.nnAmb el present e-mail volem informar-te de
la teva opció de cancel·lació en virtut de les lleis abans esmentades, i del teu dret d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les teves
dades. Si no desitges seguir rebent missatges d’aquesta llista, per a donar-te de baixa envia un correu a l’adreça:
com-cgt-cat@cgtcatalunya.cat.

FontFuente: enviaments@cgtcatalunya.cat

[Diariodeurgencia] ESPECIAL: GOLPE DE ESTADO FASCISTA ESPAÑOL CONTRA EL PUEBLO CATALÁN (EL PP Y EL P SOE JUNTOS PARA DEFENDER AL FRANQUISMO)

21 OCTUBRE 2017
ULTIMO MOMENTO: EL PUEBLO CATALÁN SE VUELCA MASIVAMENTE A LA CALLE PARA RECHAZAR EL GOLPE DE ESTADO FASCISTA INSTRUMENTADO POR RAJOY Y SUS ALIADOS DEL PSOE.
CATALUNYA: Rajoy puso en marcha golpe de estado fascista contra el pueblo catalán / El pueblo se vuelca a la calle al grito de “Libertad e Independencia”

Asalto total a la autonomía catalana: se cesará a todo el Govern La aplicación del artículo 155 se llevará por…
Catalunya: Ante el golpe de estado fascista, la CUP señala “no nos vencerán” y llama la “unidad popular”

”Ni un paso atrás #SinMiedo” ha defendido la formación anticapitalista en la red social Twitter Los diputados de la CUP…
Catalunya. Puigdemont consensúa con partidos y entidades la respuesta a la intervención total de la autonomía

Oriol March, Nació Digital / Resumen Latinoamericano / 21 de octubre de 2017 El presidente se ha reunido con consejeros,…
Estado español / Catalunya. Rajoy anuncia un golpe de Estado contra las instituciones catalanas con el 155

Kaos en la Red / Resumen Latinoamericano / 21 de octubre de 2017 El gobierno central aumenta su escalada autoritaria…
Catalunya: Golpe de estado fascista español contra el pueblo catalán /Las medidas del artículo 155, una a una

La intervención del Gobierno central afecta al Govern, que será cesado,al Parlament, cuya actividad quedará limitada y a la Administración…
_______________________________________________
Lista de correo diariodeurgencia de Resumen Latinoamericano

Para darte de baja de esta lista envía un mensaje en blanco a diariodeurgencia-unsubscribe@listas.nodo50.org

Recibirás como respuesta un mensaje para que confirmes tu deseo de darte de baja pinchando en un enlace.

FontFuente: resumen@nodo50.org, via: diariodeurgencia-bounces@listas.nodo50.org

[Contratuit] Dos nuevos presos de conciencia del régimen: ¿venezolano o español?

/Nuevo espacio “Contratuit” en Cubainformación TV/
*Dos nuevos presos de conciencia del régimen: ¿venezolano o español?*

*PARA VER ESTE VIDEO
<http://www.cubainformacion.tv/index.php/en-portada/76712-dos-nuevos-presos-de-conciencia-del-regimen-ivenezolano-o-espanol>*(1,5
min.)
<http://www.cubainformacion.tv/index.php/en-portada/76712-dos-nuevos-presos-de-conciencia-del-regimen-ivenezolano-o-espanol>e
insertar tus comentarios
<http://www.cubainformacion.tv/index.php/en-portada/76712-dos-nuevos-presos-de-conciencia-del-regimen-ivenezolano-o-espanol>
http://www.cubainformacion.tv/index.php/en-portada/76712-dos-nuevos-presos-de-conciencia-del-regimen-ivenezolano-o-espanol

Ver este mismo video en Youtube
<https://www.youtube.com/watch?v=pWghgKEEPGw>

**Son los dos últimos presos de conciencia del régimen español:
Jordi Sánchez y Jordi Cuixart. Sus “delitos” los narraba Televisión
Española: “Desde hace tiempo vienen colaborando con la compleja
estrategia para la ejecución de una hoja de ruta independentista”.
Además, “llamaron a la movilización y su fin último era celebrar un
referéndum para después lograr la independencia de Catalunya”.
La prensa del régimen justificaba la orden judicial: “Encarcelados
los promotores de las revueltas separatistas”, “La Justicia envía a
prisión a los agitadores del separatismo”…

*Los mismos medios y políticos españoles que llevan años repitiendo
que Leopoldo López es un “preso político” de la supuesta “dictadura”
de Venezuela, ahora condenan sin pestañear a dos catalanes porque
–leemos- promovieron “el asedio a la Guardia Civil”. *

Un “asedio” consistente en realizar sentadas y concentraciones
pacíficas, frente a una  policía que descargó toda su brutalidad
–incluso- contra personas ancianas, para impedirles votar.

*Verdadero “asedio” es el que organizó en Venezuela Leopoldo López:
llamó a derrocar por la fuerza a un gobierno electo, provocando la
muerte de 43 personas*.

Pero ¿a que no adivinan a quién va a condenar una vez más la Unión
Europea, por violación de derechos humanos? ¿A Venezuela o a España?

Un trabajo de Ivana Belén Ruiz y José Manzaneda, para
Cubainformación TV.
José Manzaneda

Coordinador de Cubainformación

Tel.: 94-4151107

www.cubainformacion.tv <http://www.cubainformacion.tv>
¿Sabe usted que EEUU aún mantiene el bloqueo económico contra Cuba?
www.cubavsbloqueo.cu/es <http://www.cubavsbloqueo.cu/es>
_______________________________________________
Novedades mailing list
Novedades@cubainformacion.tv
http://lists.cubainformacion.tv/mailman/listinfo/novedades

FontFuente: cubainformacion@cubainformacion.tv, via: novedades-bounces@cubainformacion.tv

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (15-10-17)

 

Si no veu correctament aquest correu premi aquí

 

CGT de Catalunya.
www.cgtcatalunya.cat

 

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 15 d’octubre.

 

dilluns 9 d’octubre de 2017
Autonomia, autodeterminació i lluita de classes
Article d’Ermengol Gassiot

(Tres idees enmig de la voràgine dels darrers dies i setmanes)

Hi ha èpoques en què tot passa molt de pressa. Situacions, debats, respostes a aquestes situacions. En les diverses ocasions de la meva vida en què he passat per fases d’aquestes amb prou feines he trobat el temps per alimentar-me, fer alguna bugada i descansar el just per seguir el ritme. Crec que como jo, molta gent. Intueixo que ja sabeu perfectament de què parlo. Segurament també a vosaltres us ha passat que en aquestes èpoques, (…)

 

diumenge 8 d’octubre de 2017
Vaga General i nou règim
Article d’Òscar Murciano, Secretari d’Acció Social de la CGT de Catalunya

El 21 de setembre de 2017, la CGT de Catalunya va iniciar un procés de reflexió intern que va portar l’organització a fer una crida a la vaga general 12 dies després, amb tota seguretat la de major seguiment des de la del 1988.

La rapidesa dels esdeveniments que es van produir tant els dies previs com el mateix dia de la vaga va fer que diferents actors haguessin de decidir entre prendre posicionament a la mateixa velocitat o quedar-se mirant des de fora. Per això, ara és el moment d’aturar-nos (…)

 

divendres 15 de setembre de 2017
La CGT davant l’escalada repressiva de l’estat
Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya

Davant els episodis repressius com ara escorcolls a mitjans de comunicació, limitacions a la llibertat d’expressió, de reunió, suspensions o limitacions de drets i cites judicials amb amenaça d’arrest, des de la CGT de Catalunya volem manifestar que:

1.- Tot i que la convocatòria de referèndum per al dia 1 d’octubre dista del que considerem un procés d’autodeterminació complet, des de la nostra organització considerem intolerable la resposta autoritària que des del govern central i les administracions (…)

 

 

divendres 13 d’octubre de 2017
La independència com a oportunitat anarquista de qüestionar-s’ho tot
Article de Manel Aisa

L’autor reivindica un anarquisme social que busqui confluències amb altres moviments i tingui capacitat d’incidència en la quotidianitat de la societat i del mateix procés d’independència que viu actualment Catalunya.

No tinc ni idea de com acabarà aquest conflicte sobre la independència de Catalunya, i no vull creure en la raó, perquè la raó és sempre pel més fort o pel qui s’amaga de les realitats; però en dóna la mosca a l’orella que aquest conflicte, en el moment en què es troba, cada vegada pot ser (…)

 

dijous 12 d’octubre de 2017
Sobre tempestes i brúixoles
Article de Tomás Ibáñez
És en els moments convulsos, complexos i tempestuosos quan es torna més urgent consultar les brúixoles per evitar extraviar-nos. No obstant, també és en l’estrèpit de la tempesta quan resulta més difícil confiar en les seves indicacions. Per això cal no deixar-se arrossegar per la voràgine d’uns esdeveniments que se succeeixen amb extrema rapidesa i que demanen ràpides respostes. Per això cal, ni que sigui per un moment, «alçar la vista» més enllà del context immediat, prendre certa distància amb la (…)

 

dimecres 11 d’octubre de 2017
CGT Ensenyament denuncia la campanya difamatòria contra el nostre col·lectiu docent
Aquests dies estem llegint, veient i escoltant diferents opinions, on se’ns acusa, amb molta acritud i bel·ligerància, a tot el professorat de Catalunya d’ALLIÇONAR A L’ALUMNAT vers idees independentistes, a més de pertànyer, en una gran majoria, a una organització política concreta (malgrat que la llibertat de pensament i militància política està contemplada a la mateixa Constitució espanyola). A aquesta campanya mediàtica s’ha afegit el sr. Alfonso Guerra acusant-nos de nazis, sectaris i d’adoctrinar (…)

 

dimecres 11 d’octubre de 2017
Volem decidir-ho tot!
Article d’Emili Cortavitarte

És evident que en les últimes setmanes la perspectiva sobre l’anomenat conflicte català ha sofert una significativa variació en funció de dos fets fonamentals: el desplegament i posterior intervenció violenta del 75% dels efectius d’antidisturbis de la Guàrdia Civil i Policia Nacional en el referèndum (1 d’octubre) i la vaga general (3 d’octubre). I s’ha modificat a nivell de l’Estat espanyol i també a Catalunya; i en el si de l’esquerra social, política i sindical.

En el primer dels fets, perquè hi ha (…)

 

dimarts 10 d’octubre de 2017
12 d’Octubre antifeixista a Barcelona

12O RES A CELEBRAR

LA VOSTRA REPRESSIÓ NO ENS FARÀ RETROCEDIR

TOTES SOM ANTIFEIXISTES

DIJOUS 12 d’octubre:

Res a Celebrar:

11:00h – Plaça de Joan Peiró, Manifestació

DIVENDRES 13 d’octubre:

Presentació documental Metromuster

’Cultura de l’odi i legítima autodefensa’

20:00h – Cines Girona

DISSABTE 14 d’octubre:

“Les places seran sempre antifeixistes”

CONCERT:

ImpetuM

2084

DJ Marikarmen Free

19:00h – Pl. Malaga (Sants)

DISSABTE 21 d’octubre:

Esport contra el feixisme: Torneig de futbol (…)

 

dimarts 10 d’octubre de 2017
CGT condemna la violència feixista i exigeix l’assumpció de responsabilitats
Comunicat de la CGT del País Valencià

Els fets ocorreguts en el dia 9 d’octubre en la ciutat de València han sigut d’una violència extrema i amb clars components feixistes.

Des de la Confederació General del Treball volem denunciar aquests actes que ens porten tristos records de temps pretèrits que esperàvem no tornar a veure. És clar que les actuacions de la dreta política del nostre país han alimentat la proliferació dels grups ultres, al paraigua de la inacció premeditada i orquestrada dels mitjans policials, dedicats a perseguir a (…)

 

dimarts 10 d’octubre de 2017
Volem ballar, si, però som més de Cúmbia que de Mambo o de Sardana!
Article publicat a Una posició
Corren els dies, i se’ns dispara aquella ambivalent sensació de sentir-nos vives però sotmeses al mateix temps. Vives entre tanta gent, als carrers, defensant escoles, expressant creativitat sense directrius, exposant els cossos als cops, regalant-nos emocions, gestos de complicitat, somriures i plors, en una de les majors mostres d’autoorganització popular que hem viscut en els últims anys. Però alhora també ens sentim subjugades quan ens diuen com hem o no hem de protestar. No volem ballar al so (…)

 

dilluns 9 d’octubre de 2017
Reprovem l’actuació de la Diputació de Barcelona en relació a la convocatòria de Vaga General del 3-O i demanem la dimissió del Diputat Garcia Cañizares
Comunicat Secció Sindical CGT Diputació de Barcelona

Companys, companyes,

Us enviem en arxiu PDF adjunt juntament amb aquest correu l’escrit que la Secció Sindical de la CGT vam fer arribar el divendres passat, dia 6 d’octubre, al Diputat delegat d’Hisenda, Recursos Humans, Processos i Societat de la Informació, en Joan Carles Garcia Cañizares, amb còpia a la Directora dels Serveis de Recursos Humans, Lola Miró Folgado. No afegirem aquí gran cosa més a la que ja es diu en aquest escrit, en el qual es deixa ben clar quina és la nostra posició respecte (…)

 

dimarts 3 d’octubre de 2017
Comença la Vaga General a Catalunya
Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya

Des de les 00:00 ha començat la vaga general a Catalunya, en un seguiment que s’espera massiu, amb concentracions i moviments de piquets durant el matí, i que culminarà amb fortes manifestacions a les principals ciutats.

Avui no hi ha cap ‘aturada de país’, aquesta invenció no és més que una figura retòrica i irrellevant construïda pels sindicats CCOO i UGT per amagar la seva inacció en no donar suport a la vaga general de 24 hores d’avui dimarts, convocada pels sindicats CGT, IAC, COS i I-CSC. En (…)

 

dilluns 2 d’octubre de 2017
Convocatòries de CGT per a la Vaga General del 3 d’octubre

Convocatòries de CGT per a la Vaga General del 3 d’octubre:

Barcelona:

Concentració a les 12h a Plaça Universitat.

Manifestació unitària a les 18h als Jardinets de Gràcia.

Punt de trobada per anar en bloc a la manifestació al Palau Robert a les 17:30h.

Tarragona:

Concentració a les 11h a la Plaça Imperial.

Manifestació unitària a les 19h a la Plaça Imperial.

Vilanova i la Geltrú: Manifestació a les 12h a la plaça de les Neus.

Reus: Concentració a les 12h a la Plaça Mercadal.

Valls: (…)

 

diumenge 1 d’octubre de 2017
Ja n’hi ha prou! 3 d’octubre Vaga General
Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya

Centenars de ferits, milers de cops de porra, ulls perduts, bales de goma, escoles destruïdes.

Els nostres carrers avui s’han omplert de terror i sang. Sang, la nostra, la del poble.

Les porres, les de sempre, les de les forces de seguretat de l’Estat. Ja feia setmanes que véiem com la repressió s’intensificava i afectava directament a milers i milers de treballadors i treballadores. Aquest diumenge, però, hem vist com ha superat el pitjor dels escenaris previstos.

Front això cal donar la (…)

 

dissabte 30 de setembre de 2017
Informació relativa a la Vaga General del 3 d’octubre

Des del Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya, posem en coneixement de la afiliació la següent informació relativa a la Vaga General convocada pel proper dia 3 d’octubre de 2017:

Teniu a la vostra disposició material per difondre la Vaga general a la següent galeria de la pàgina web de la CGT de Catalunya: http://cgtcatalunya.cat/spip.php?article12621

Informem que el local del Comitè Confederal es trobarà obert els dies 30 de setembre i 1 d’octubre perquè pogueu (…)

 

dissabte 30 de setembre de 2017
Triem lluitar, el 3 d’octubre totes i tots a la Vaga General

Els sindicats, organitzacions i col·lectius aquí firmants volem comunicar a les treballadores i al conjunt de les classes populars el nostre posicionament davant els diferents esdeveniments que s’estan produint els darrers dies als carrers de les nostres ciutats i pobles.

Des de fa uns anys hem vist com s’aprofita l’escalada de tensions d’un conflicte, ja històric, per anar tallant els drets fonamentals de la població. Venim d’una tradició sindical i política que històricament ha defensat els drets (…)

 

dijous 28 de setembre de 2017
Material per a la Vaga General del 3 d’octubre de 2017

Material per a la Vaga General del 3 d’octubre de 2017:

Teniu els cartells en pdf en els arxius adjunts.

Una guia amb les nocions bàsiques i criteris tècnics pel desenvolupament d’una Vaga.

El preavís de la Vaga General del 3-O.

Informació de Vaga General del 3-O.

 

dijous 28 de setembre de 2017
Ha sortit el número 195 de la revista Catalunya (Setembre 2017)

Al Catalunya 1945, de setembre de 2017, hi trobareu, entre d’altres, els següents articles:

Editorial:

La CGT davant l’escalada repressiva de l’estat

Tema del mes:

’Turismofòbia’ o lluita de classes?

Treball-economia:

La CGT de Catalunya contra els atacs al dret de vaga

Vagafòbia

Política institucional i Vagafòbia

Vagues sí, però sense molestar

De la vagafòbia a la militarització

El preacord de conveni d’hostaleria de Catalunya legitima l’ultraexplotació

Conveni d’hostaleria: Legitimar (…)

 

dimecres 27 de setembre de 2017
Comunicat de CGT Ensenyament en suport a les direccions dels centres educatius públics amenaçades per l’Estat

La CGT Ensenyament de Catalunya està compromesa en la defensa de drets i llibertats i dóna suport a la convocatòria del referèndum de l’1 d’octubre, emmarcat en el dret que considerem, tenen tots els pobles de decidir el seu destí inclòs el dret d’autodeterminació.

Rebutgem l’escalada repressiva que ha iniciat l’Estat a Catalunya amb l’objectiu d’aturar el referèndum: detencions, denúncies, intervencions d’impremtes, confiscació de cartells, prohibicions d’actes, amenaces a les manifestacions…

La (…)

 

dimecres 27 de setembre de 2017
La CGT de Catalunya convoca vaga general a Catalunya
Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya

La data proposada per a la vaga general és el 3 d’octubre, i es confirmarà avui en una reunió amb altres sindicats i organitzacions socials.

La vaga general es convoca a tots els sectors productius.

Els darrers anys les treballadores i treballadors de Catalunya hem patit una important degradació de les nostres condicions de vida. Hem experimentat una caiguda general dels nostres salaris. Hem vist com les reformes laborals dels anys 2010 i 2012 han provocat un increment de la nostra indefensió (…)

 

www.cgtcatalunya.cat |
facebook |
twitter |
vimeo |
youtube |
flickr |
rss |
google+ |
slideshare |
issuu |
scribd |
instagram |
about |
linkedin |
bambuser

 

Què és la CGT |
On trobar-nos |
Afiliació |
Butlletí |
On Trobar-nos |
Àmbits d’actuació |
Actualitat |
Legislació |
Serveis Socials i Sindicals |
Enllaços
En relació a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic
(la LSSI-CE) aprovada pel parlament espanyol i de la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de Dades espanyola, estem obligats a
comunicar-te que la teva adreça de correu figura en aquest moment subscrita a la LLISTA de correu electrònic de l’equip de comunicació adscrit
a la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya, formant part d’un fitxer automatitzat de dades.nnAmb el present e-mail volem informar-te de
la teva opció de cancel·lació en virtut de les lleis abans esmentades, i del teu dret d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les teves
dades. Si no desitges seguir rebent missatges d’aquesta llista, per a donar-te de baixa envia un correu a l’adreça:
com-cgt-cat@cgtcatalunya.cat.

FontFuente: enviaments@cgtcatalunya.cat

III > SERPAL 519 > El gobierno español amenaza con intervenir la autonomía catalana.

>>SERPAL Nº 519
El gobierno español amenaza

con intervenir la autonomía catalana

Por Carlos Iaquinandi Castro

Redacción de SERPAL

____________________________________________________
Lo que importa no es llegar solos ni pronto, sino llegar con todos y a tiempo”.
León Felipe.

_______________________________________________________________
El gobierno español amenaza

con intervenir la autonomía catalana
La expectativa por el anuncio que haría el president Puigdemont era muy grande. Para muchos, era la estación de llegada de un largo recorrido vital. Años esperando este momento. Pero algunas señales indicaban que algo no iba bien. El comienzo del histórico pleno en el Parlment catalán se demoró una hora. Transcurrido ese plazo y algunos minutos más, entrabn los diputados al recinto. Muchos con rostros serios y en especial los diez diputados de la CUP ( Candidaturas Unitarias Populares), grupo minoritario de izquierdas que integra y conforma la mayoría parlamentaria soberanista.
Luego Puigdemont iniciaba su solemne discurso. Ttras una serie de consideraciones sobre los agravios recibidos por Catalunya en los últimos años desde el gobierno central, el president anunció: “asumo al presentar los resultados del referéndum ante el Parlamento y nuestros conciudadanos, el mandato del pueblo de que Cataluña se convierta en un estado independiente en forma de república.” ( aplausos de la mitad de los diputados, silencio del resto). En la calle y en plazas de pueblos y ciudades de Catalunya, miles de personas con gritos de júbilo. Diez segundos mas tarde, Puigdemont continuó: “Y con la misma solemnidad, el Gobierno y yo mismo proponemos que el Parlamento suspenda los efectos de la declaración de independencia para que en las próximas semanas emprendamos un diálogo sin el cual no es posible llegar a una solución acordada.” En las calles rostros que se transfiguraban, llantos y exclamaciones de decepción. Los concentrados trataban de encontrar una explicación. “¿Pero en Madrid alguien quiere dialogar?”, se preguntaban. Las concentraciones se fueron diluyendo poco a poco.
Ya levantada la sesión, en un salón próximo al recinto parlamentario, los diputados soberanistas convocados por el Govern, realizaban un acto de reafirmación de su vocación para proclamar la república catalana. Firmaban un manifiesto con ese contenido. Un mero simbolismo que no tenía ninguna repercusión legal. Rostros serios, uno a uno fueron firmando, inclusive los de la CUP. En Madrid, el gobierno central a través de la vicepresidenta, anunciaba que a las 9 del dia siguiente se reuniría el Consejo de Ministros y a la tarde habría una sesión parlamentaria.
El día después
La ambigua jugada del gobierno catalán, representada por el presidente Puigdemont, tuvo hoy por la mañana la respuesta de Mariano Rajoy al término de la reunión del gobierno. Anunció que ponía en marcha el mecanismo para aplicar el artículo 155 de la Constitución, tal como venía amenazando. Ese artículo permite suspender en determinadas condiciones una autonomía del estado español, en este caso la de Cataluña. La Ley prevee la gradualidad de la medida y por un término de tiempo que hay que establecer previamente. Cumpliendo con los mecanismos de esa ley, Rajoy envió una comunicación a Puigdemont preguntando si “ayer había sido declarada o no la independencia”. Parece el guión de una película de los hermanos Marx, pero es cierto. La verdad es que el “pronunciamiento” del president en el Parlament había sido ambiguo. Al punto que el portavoz de los socialistas le había expresado: “No comprendo como Ud. puede suspender una independencia que no ha sido proclamada”. Ahora el presidente catalán tiene unos dias para responder, y según lo que diga, Rajoy seguirá adelante. Si es así, elevará al Senado -ese es el mecanismo previsto- el pedido de que se aplique el 155 a Cataluña. Pero tendrá que fundamentar el porqué, y además especificar con detalle las medidas que tiene previstas implementar. El Senado, a su vez, podrá requerir nuevamente a Puigdemont, que rectifique su actitud y “se coloque dentro de la legalidad constitucional”. Si no hay enmienda de su parte, el Senado tendría que disponer la puesta en marcha del artículo, que tiene un alcance similar a los del “estado de sitio” o “de excepción” en algunos países de América Latina. Lo cierto es que en tal caso, Cataluña, temporalmente tendría intervenida su autonomía. Esa medida no haria mas que agravar la tensión existente.
Recapitulemos
Los vertiginosos acontecimientos que se viven en Cataluña tuvieron de alguna forma su punto de partida el dia en el que se realizó el referéndum ( domingo 1 de octubre) donde cientos de miles de catalanes fueron a votar a pesar de las presiones judiciales, amenazas de multas, secuestro de urnas, papeletas de votación, cierre policial de colegios electorales. Tampoco se desalentaron los ciudadanos ante las cargas policiales, amenazas a los componentes de las mesas electorales, o el apaleamiento indiscriminado de personas ancianas, mujeres y niños que formaban filas para votar. Hay cientos de fotos, videos y crónicas que ilustran lo sucedido.
Todos estos hechos agravaron la fractura social en Cataluña. Dieron lugar a multitudinarias manifestaciones de protesta por las acciones policiales. Varios cuarteles de la Guardia Civil y de la Policía Nacional tuvieron que ser protegidos por los “mossos de Squadra”, ( la policía autonómica catalana ) de los cercos de miles de indignados manifestantes. “Fuera fuerzas de ocupación” fue uno de los gritos más coreados por la multitud. Afortunadamente, las movilizaciones tuvieron un carácter marcadamente pacífico. Así lo habían reclamado todas las organizaciones soberanistas. En muchos casos se limitaron a levantar los brazos y corear “Som gent de pau”. (“somos gente de paz”). Había mucha bronca y tensión. Y mucha gente en las calles. Ese comportamiento cívico, pacífico, fue el que evitó incidentes de imprevisibles derivaciones.
¿Hay salida ?
La pregunta tiene una respuesta que se ha escuchado clamorosa en los últimos dias: sí, hay salida: la política. Lo han manifestado decenas de miles de ciudadanos que en Cataluña y en distintas ciudades y regiones de España salieron a las calles con camisas blancas y en lugar de banderas españolas o las “senyeras”, banderas esteladas catalanas, salieron con banderas blancas y leyendas que decían simplemente “hablemos” o “parlem”, ( el mismo significado en catalán). Pedían a los gobernantes de Madrid y Barcelona que se sentaran a conversar, a negociar y pactar una salida. Hay que reconocer que en este tema, el gobierno de Rajoy (Partido Popular), ha mantenido una cerrazón total, atrincherado en “que primero los catalanes desistan de hacer un referéndum para separarse de España”.
Es de esperar que en los dias siguientes, la tensión baje, y aparezcan voces sensatas que permitan descomprimir la situación. Será difícil. Hay una mezcla de desilusión, indignación y hartazgo en Cataluña. Hay dudas sobre la supervivencia de la coalición soberanista. La CUP no oculta su disgusto por la decisión de Puigdemont, tomada a último momento. La consecuencia, podría ser que se perdiera la mayoría parlamentaria existente. En el resto del estado español, también hay cansancio por una crisis que muchos no alcanzan o no quieren comprender.
Han logrado tapar sus vergüenzas
Lo cierto es que todo este acelerado proceso pro-independentista, les ha venido muy bien tanto al partido en el gobierno ( el PP) como a la fuerza política hegemónica en Cataluña “JuntsxSi” ( la coalición PDeCat – Partido Democráta de Cataluña, ex “Convergencia Democrática” y Esquerra Republicana) . Desde hace semanas en toda España no se habla de otra cosa que la “crisis catalana”. Los informativos consumen su tiempo en estas noticias sin dejar espacio a otras. Entre esas “otras”, están por ejemplo los 26 dias de lucha de miles de vecinos de Murcia reclamando el soterramiento de las vias del AVE, el ferrocarril que circula a gran velocidad. Tras jornadas de protesta y represión policial, finalmente ayer la dirección de los ferrocarriles anunció que hará esas obras de soterramiento. Una victoria popular en una lucha que se inició hace ya varios años. Otra información que quedó en segundo plano es la confirmación en el proceso judicial de la trama “Gurtel”, de la responsabilidad del Partido Popular en su financiación ilegal. Pero también el “ruido ” informativo sobre la crisis autonómica, beneficia a sectores políticos catalanes, ya que los herederos del “pujolismo”, el PDeCat de Puigdemont, arrastran los escándalos de corrupción de su patriarca Jordi Pujol, que gobernó Cataluña durante casi tres décadas y de la enjuiciada corrupción de su partido. Como dijo el veterano periodista español Miguel Angel Aguilar a la BBC: “esto ha servido para tapar todos los robos que ha habido ( de dinero público ) tanto en el gobierno central como en Convergencia”.
La necesidad de una lucha colectiva
Pero también quedan en segundo plano la precariedad laboral, el paro, los recortes en sanidad y educación, o la grave situación del sistema público de pensiones, que este año no tendrá fondos suficientes para continuar los pagos a los jubilados. Son las consecuencias de las políticas neoliberales que se aplican por el gobierno del PP desde el 2012. Y estos son problemas comunes de los catalanes y del resto de los españoles. Por eso es que hay organizaciones políticas, como Unidos Podemos , o corrientes progresistas de distintas comunidades o una parte importante de votantes del Partido Socialista, que creen que todos los pueblos de España deben unirse para conseguir un avance social. Inevitablemente, pasaría por reformar la Constitución del 78, pactada en la transición de la dictadura a la democracia. Tendrían que incorporarse mejoras en el reconocimiento de derechos sociales, y la posibilidad modelar un estado federal que permita un encaje satisfactorio de las autonomías en el estado. Muchos confían que esta fuerte crisis originada por el soberanismo catalán, no sea solamente un velo que oculta otras dramáticas realidades, sino la espoleta que abra paso a una lucha social y política del conjunto de los españoles que por medio de una coalición de fuerzas progresistas consiga reemplazar al gobierno neofranquista del Partido Popular.
* Por Carlos Iaquinandi Castro

Redacción de SERPAL

__________________________
10 de octubre de 2017

Enviado por SERPAL

Servicio de Prensa Alternativa

Suscripción gratuita a serpal@nodo50.org

Nuestra Página: www.serpal.info

__________________________________________________________________
* SERPAL no necesariamente comparte en su integridad los artículos
que publica y cuyo autor y origen generalmente se indican.
La línea editorial de SERPAL, en todo caso, queda expresada en la
presentación que suele prologar los artículos, o en la información
preparada exclusivamente por nuestra redacción.

_______________________________________________________________

* Suscripciones gratuitas: solicitarlas al e-mail: serpal@nod50.org
Por favor, citar ciudad y país de residencia, y mencionar si el
suscriptor tiene alguna actividad social ( sindicato, asamblea,
movimiento, organización campesina, estudiantil, etc.) Gracias.
_______________________________________________________________
>> Si Ud. comparte la importancia de difundir el contenido de este
texto, fotocópielo, circúlelo por Internet, difúndalo por todos los
medios. Gracias. SERPAL, Serv. Prensa Alternativa. /

__________________________________________
Muchas fuentes de información están envenenadas.

Prueben las noticias antes de tragarlas. /

“el Roto” viñetista español

FontFuente: envioserpal@nodo50.org

Boletín: Cataluña en ebullición

<http://www.elviejotopo.com/>
<http://www.elviejotopo.com/topoexpress/>
CATALUÑA EN EBULLICIÓN
<http://www.elviejotopo.com/topoexpress/>
Catalunya al borde del abismo <http://www.elviejotopo.com/topoexpress/catalunya-al-borde-del-abismo/>

Antonio SantamarÍa <http://www.elviejotopo.com/autor/antonio-santamaria/>
Los políticos catalanes secesionistas empujan –con la inestimable ayuda del PP– a la ciudadanía catalana hacia un precipicio de imprevisibles consecuencias. Todo apunta a que estamos ante un pulso en el que todos pierden y nadie gana.
<http://www.elviejotopo.com/topoexpress/catalunya-al-borde-del-abismo/>
<http://www.elviejotopo.com/topoexpress/ciudadanos-o-subditos/>
Ciudadanos o súbditos <http://www.elviejotopo.com/topoexpress/ciudadanos-o-subditos/>

Eduardo Luque <http://www.elviejotopo.com/autor/eduardo-luque/>

Sugiriendo inquietantes hipótesis y denunciando tristes realidades se describe aquí una situación que ya es asfixiante y peligrosa, y cuyo pronóstico es, en el mejor de los casos, incierto. Las víctimas, los de siempre: los ciudadanos.
1 de octubre: el día que conmovió Catalunya y el Estado español <http://www.elviejotopo.com/topoexpress/1-octubre-dia-conmovio-catalunya-estado-espanol/>

Josep Maria Antentas <http://www.elviejotopo.com/autor/josep-maria-antentas/>

El 1 de Octubre dejó atrás una etapa de la historia de Catalunya y del Estado español y ha abierto una nueva fase incierta pero fascinante.
<http://www.elviejotopo.com/topoexpress/1-octubre-dia-conmovio-catalunya-estado-espanol/>
<http://www.elviejotopo.com/topoexpress/autodeterminacion-y-estado-federal/>
Autodeterminación y Estado federal <http://www.elviejotopo.com/topoexpress/autodeterminacion-y-estado-federal/>

Francisco Fernández Buey <http://www.elviejotopo.com/autor/francisco-fernandez-buey/>

Para contribuir a la reflexión sobre la relación entre España y Cataluña, Fernández Buey aportó en 1998 este texto en el que afirma que se puede estar a la vez a favor del derecho de autodeterminación y de un estado federal en lo que llamamos España.
Entrevista sobre Cataluña <http://www.elviejotopo.com/topoexpress/entrevista-sobre-cataluna/>

Entrevista a Josep Fontana <http://www.elviejotopo.com/autor/josep-fontana/>

En esta entrevista el historiador Josep Fontana reflexiona sobre el 1 de octubre en Cataluña, lo que puede pasar desde el día 2 si tenemos en cuenta la historia de España, los objetivos a corto y medio plazo y su esperanza en la capacidad de la gente.
<http://www.elviejotopo.com/topoexpress/entrevista-sobre-cataluna/>
<http://tienda.elviejotopo.com/europa/1213-el-catalanismo-del-exito-al-extasis-i-la-genesis-de-un-problema-social-9788416288267.html>
<http://tienda.elviejotopo.com/home/1258-el-catalanismo-del-exito-al-extasis-ii-la-intelectualidad-del-proceso-9788416288496.html>
<http://tienda.elviejotopo.com/home/1388-el-catalanismo-del-exito-al-extasis-iii-impostura-impunidad-y-desistimiento-9788416995134.html>
<http://editorial-montesinos.com/home/2752-la-seduccion-de-la-frontera-nacionalismo-e-izquierda-reaccionaria-9788416288946.html>
<http://tienda.elviejotopo.com/home/1404-derechos-torcidos-9788416995264.html>
<http://tienda.elviejotopo.com/geopolitica/1217-sobre-federalismo-autodeterminacion-y-republicanismo-9788416288328.html>
<http://tienda.elviejotopo.com/home/2943-el-marxismo-y-la-cuestion-nacional-espanola-9788416995301.html>
<mailto:evtopo@elviejotopo.com>
<https://www.facebook.com/elviejotopoedic/>
<https://twitter.com/viejo_topo>
<https://www.youtube.com/channel/UCiwqY6adRBbbcibqyT1INGA>
<https://instagram.com/elviejotopo>
——————-
Para darte de baja de esta lista envía un mensaje en blanco a elviejotopocomunica-unsubscribe@listas.nodo50.org

Recibirás como respuesta un mensaje para que confirmes tu deseo de darte de baja.

FontFuente: anna@edic.es, via: elviejotopocomunica-bounces@listas.nodo50.org