Revista de Pangea

"La Revista de Pangea és un recull de notícies de diferents butlletins"

Category: ‘Revista’

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (16-12-18)

 

Si no veu correctament aquest correu premi aquí

 

CGT de Catalunya.
www.cgtcatalunya.cat

 

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 16 de desembre.

 

dimarts 11 de desembre de 2018
Una setmana de vagues i algunes conclusions
Article d’Òscar Murciano, Secretari d’Acció Sindical CGT Catalunya
A diferència del model de vaga general que estem acostumats a viure a l’estat espanyol (una jornada de 24 hores on tots els sectors són cridats a secundar-la), a França fan servir unes combinacions molt interessants que mantenen el funcionament del sistema gripat durant dies o setmanes: les vagues sectorials rotatives. Una setmana comencen els ferroviaris, la següent funcionariat i tal o qual indústria, després ensenyament, continuen els transports metropolitans, el sector serveis, etc. etc. Tot (…)

 

diumenge 9 de desembre de 2018
Per què CGT Ensenyament no convoca vaga el 12D

Fa uns dies publicàvem algunes consideracions sobre la propera convocatòria de vaga anunciada pels sindicats CCOO i UGT per al pròxim 12D.

Expressàvem la nostra sorpresa pel fet que tot i haver-hi una convocatòria prèvia de vaga en el calendari, la del passat 29N, aquests sindicats no s’hi afegissin i decidissin desmarcar-se de la plataforma reivindicativa formada pels sindicats USTEC, ASPEPC i CGT Ensenyament.

Ens sobtava que la vaga que han proposat per al 12D sortís amb una única (…)

 

divendres 26 d’octubre de 2018
Sindicalisme i feixisme 2.0
Article d’Ermengol Gassiot
A ningú se’ns escapa que el feixisme està creixent arreu d’Europa. Tampoc se’ns escapen dos aspectes d’aquest fenomen. Primer, que els “nous” feixistes molts cops no van amb el cap rapat ni aixequen obertament el braç (tot i que alguns ho continuen fent). Sovint són homes i dones amb un cert aspecte d’executius i roba pija, com la Marie Le Pen (Front Nacional, França), el Jörg Meuthen (Alternativa per Alemanya) o Geert Wilders (Partit per la Llibertat, Països Baixos). Tots ells fugen de l’estereotip del (…)

 

 

dissabte 15 de desembre de 2018
Desenvolupament – Acords XI Congrés CGT Catalunya (Igualada-Òdena)

La CGT de Catalunya va celebrar els dies 19 i 20 d’octubre el seu XIè Congrés. Les decisions que es van prendre marcaran les línies del sindicat dels propers 4 anys. Actualment el sindicat compta amb 15.600 afiliats i afiliades i es el tercer en volum d’afiliació a Catalunya, amb un augment de més de 2.000 des de l’anterior Congrés.

A partir de les ponències presentades es va arribar a diversos acords, entre els que destaquem:

Donar suport a diverses mesures per tal de potenciar el feminisme, tant (…)

 

divendres 14 de desembre de 2018
La CGT de Catalunya davant el judici a Grècia de Lola Gutiérrez per ajudar a un refugiat kurd

Secretariat Permanent CGT Catalunya

Podríem dir que és el món al revés, però malauradament és la norma. El novembre de 2016, la companya Lola, delegada de la CGT a la Diputació de Barcelona, va viatjar a Grècia per ajudar a un jove kurd de 17 anys, Ayad, a passar la frontera grega per reunir-se amb la seva família. Una família més separada per la guerra i la política antiinmigració de la Unió Europea.

A l’aeroport va ser detinguda i, després de ser posada en llibertat provisional per la jutgessa, la (…)

 

dijous 13 de desembre de 2018
Contracte relleu: un nou atac al mercat laboral
Comunicat de FESIM-CGT

CONTRACTE RELLEU, UN NOU ATAC PARCIAL I PLANEJAT AL MERCAT LABORAL

El passat dia 8 de desembre es publicava en el BOE un Reial Decret amb noves mesures amb les quals el govern pretén reactivar el contracte de relleu per a la majoria de sectors de la indústria.

De nou tornem a veure com el govern de torn (aquesta vegada suposadament socialista i obrer) mira cap a l’altre costat a l’hora que vetllar pels drets i interessos de les treballadores i els treballadors; de nou aprova decrets i lleis (…)

 

dimecres 12 de desembre de 2018
Contra la criminalització de la solidaritat i pel dret a migrar. Concentració de suport a la Lola el 17 de desembre a Barcelona

CONCENTRACIÓ

Dilluns 17 de desembre, 18.30h

Seu de la Unió Europea a Barcelona (Passeig de Gràcia 90)

La solidaritat no pot ser delicte!

Sobre el cas de la companya Lola, delegada de la CGT a la Diputació de Barcelona, teniu diversos articles:

10 anys de presó per ajudar a un refugiat? Lola absolució!

http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article12950

Declaració pública de la Junta de Personal de la Diputació de Barcelona en suport a la companya Lola Gutiérrez (…)

 

dimecres 12 de desembre de 2018
Actes el 15 de desembre pels 26 anys de l’assassinat de Pedro Álvarez a mans d’un policia

Es compleixen 26 anys de l’assassinat de Pedro Álvarez a mans d’un policia

El dissabte 15 de desembre es farà una ofrena floral a les 11h l’Avinguda Catalunya de l’Hospitalet de Llobregat, i a les 20:00h, una manifestació a la plaça Universitat de Barcelona.

Campanya de la Plataforma Pedro Álvarez #26anysSensePedro amb la que es denuncia la impunitat de l’assassinat del jove el 15 de desembre de 1992 a l’Avinguda Catalunya de l’Hospitalet, mentre s’exigeix l’esclariment del cas.

26 anys després (…)

 

dimecres 12 de desembre de 2018
CGT convoca vaga d’àmbit estatal de 23 hores a ADIF i RENFE el 21 de desembre

Mesos després i fins i tot després de l’inici de la negociació dels diferents Convenis Col·lectius a ADIF i RENFE, la problemàtica denunciada en mesos anteriors per CGT segueix vigent, sumant-se l’immobilisme negociador per part de les empreses públiques.

Els objectius de la vaga segueixen sent la defensa dels interessos socials, laborals i econòmics de les treballadores i treballadors ferroviaris.

Aquestes són les reivindicacions i motius de la vaga:

ADIF I RENFE

Ø L’aplicació de la llei (…)

 

dimecres 12 de desembre de 2018
VAGA #12D, o la història d’una desconvocatòria anunciada
Comunicat CGT Ensenyament

Assemblea conjunta aquest divendres dia 14 de desembre a les 18.30h a La Lleialtat Santsenca, c/Olzinelles 31, Sants, Barcelona.

Ho han tornat a fer. Els sindicats CCOO i UGT han optat, una vegada més, per la concertació i els pactes amb el govern. El guió preestablert s’ha acomplert al peu de la lletra. Primer, desmarcar-se de la convocatòria de la vaga del #29N, sorgida d’una plataforma reivindicativa amb els sindicats CGT, USTEC i ASPEPC, i amb ampli suport de plataformes en defensa de (…)

 

dimecres 12 de desembre de 2018
Vaga indefinida de dissabtes a Correus des del 15 de desembre, per la supressió del treball en dissabtes i les 35 hores setmanals sense reducció salarial

VAGA INDEFINIDA DE DISSABTES A CORREUS

PRIMERA JORNADA DE LLUITA EL 15 DE DESEMBRE DE 2018

CONCENTRACIÓ DISSABTE 15 DE DESEMBRE A BARCELONA

07.00h a PLAÇA CATALUNYA CANTONADA RONDA DE SANT PERE.

Companys i companyes, en aquest moment s’estan negociant les nostres futures condicions de treball i és ara, quan a través de jornades de lluita activa als centres de treball hem de pressionar a la Direcció i al sindicalisme institucionalista, perquè la supressió del treball en dissabtes i les 35 h (…)

 

dimecres 12 de desembre de 2018
Debat sobre anarquisme i qüestió nacional el 14 de desembre a la CGT Baix Llobregat

Debat sobre anarquisme i qüestió nacional el divendres 14 de desembre a la CGT Baix Llobregat (Carretera d’Esplugues 46, Cornellà) a les 19:00 h. amb Jordi Martí Font autor del ’Llibre Negre’. A continuació hi haurà un refrigeri.

Organitza: CGT Baix Llobregat

http://cgtbaixllobregat.cat/

https://www.facebook.com/CGTBaixLlobregat/
El ’Llibre Negre’ és una antologia de textos anarquistes d’alliberament nacional escrits des dels i per als Països Catalans que (…)

 

diumenge 9 de desembre de 2018
Campanya d’UCFR: Aturem VOX, aturem l’extrema dreta

Aturem VOX, aturem l’extrema dreta

Es va redactar aquesta declaració fa unes setmanes i encara no s’havia llançat. Davant les greus notícies d’Andalusia, la publiquem de manera urgent aquesta nit, sense ni tan sols actualitzar-la. Ja farem les anàlisis més detallades de la situació, però la urgència és evident.

Fem una crida a associacions, moviments, organitzacions, sindicats, partits, persones a títol individual… a sumar esforços ara per evitar que l’extrema dreta es normalitzi a l’Estat espanyol. (…)

 

diumenge 9 de desembre de 2018
Presentació del llibre ’El Congrés de Sants’ als locals de CGT Barcelona l’11 de desembre

Presentació del llibre el Congrés de Sants a càrrec de l’Emili Cortavitarte (president de la Fundació Salvador Seguí), dimarts 11 de desembre a les 18.30h a la Sala Eladio Villanueva, als locals de CGT Barcelona.

El congrés de Sants de la CNT catalana es celebrà del 28 al 30 de juny a l’Ateneu Racionalista del carrer Vallespir. L’1 de juliol es va fer el míting final a la Rambla Santa Mònica. Van assistir-hi 155 delegats de 137 sindicats d’ofici, 11 Federacions Locals… representant més de 73.000 (…)

 

diumenge 9 de desembre de 2018
Assemblees per debatre propostes de continuïtat de les mobilitzacions a l’ensenyament públic

Assemblea de treballadores de l’Ensenyament públic de les comarques de Barcelona: divendres 14 de desembre a les 18’30h

Companyes i companys,

El dijous 29 de novembre els sindicats USTEC·STEs, ASPEPC·SPS i CGT vam convocar vaga a l’ensenyament públic, durant el procés de debat dels nous pressupostos de la Generalitat de Catalunya. Fa dos anys vam començar a revertir algunes retallades aprofitant l’anterior debat de pressupostos i ara creiem que en podem revertir encara més.

El mateix dia 29 els (…)

 

dimarts 4 de desembre de 2018
Desconvocada la vaga a Logaritme que s’havia d’iniciar el 4 de desembre

Comunicat 03/12 /2018

Vaga 4-9D Desconvocada

A menys de 12 hores per començar la vaga convocada per als dies 4 a 9 de desembre, s’ha mantingut una reunió amb el president de Logaritme i Director socioeconòmic del ICS i s’han acordat els següents punts:

Se’ns ha lliurat un informe preliminar, signat per un enginyer de camins, que després d’analitzar l’estructura de la nau principal, assenyala que no correm perill imminent, amb la qual cosa podem seguir treballant amb normalitat.

L’informe final (…)

 

dilluns 3 de desembre de 2018
CGT Ensenyament Lleida denuncia davant Inspecció de treball la situació que viu la UEC de la Seu d’Urgell gestionada per l’entitat ASPID

CGT Ensenyament Lleida denuncia davant Inspecció de treball la situació que viu la UEC de la Seu d’Urgell gestionada per l’entitat ASPID.

Les Unitats d’Escolarització Compartida (UECs) són serveis públics que el Departament d’Ensenyament ha externalitzat mitjançant la gestió privada.

La secció sindical d’Ensenyament de la CGT Lleida, ha interposat una denúncia davant inspecció de treball de Lleida, a efectes de denunciar les condicions laborals i la gestió que s’està fent de la UEC de la Seu d’Urgell. (…)

 

dijous 29 de novembre de 2018
La CGT demanda el departament de Treball de la Generalitat per vulnerar la llibertat sindical a la vaga de l’Atenció Primària

Demà 30 de novembre es procedirà a enregistrar una demanda davant el TSJC contra el Departament de Treball de la Generalitat, per incomplir les reiterades peticions de mediació que des de la CGT s’han realitzat durant la vaga d’Atenció Primària.

Demà 30 de novembre a les 12:30h, el sindicat CGT convoca una roda de premsa al CAP Guineueta, Passeig de Valldaura, 135, per explicar el contingut d’aquesta demanda així com la situació del conflicte a l’Atenció Primària.

La CGT va convocar 5 dies de vaga (…)

 

dimecres 28 de novembre de 2018
El PDI i el PAS de les universitats catalanes aniran a la vaga

El PDI i el PAS de les universitats catalanes aniran a la vaga per reclamar una millora de les seves condicions laborals

El Personal Docent i Investigador i el Personal d’Administració i Serveis de les universitats catalanes aniran aquesta setmana a la vaga per reclamar millores en les seves condicions laborals. Així ho han explicat en una roda de premsa conjunta, que ha tingut lloc avui a Barcelona i en la qual s’hi han sumat membres de diversos centres, com la Universitat de Barcelona, la (…)

 

dilluns 26 de novembre de 2018
Arrenquen cinc dies de vaga i mobilitzacions a tot el personal d’atenció primària

En aquests moments tots els i les treballadores d’atenció primària pública i concertada, no inclosos a serveis mínims, estan cridats a la vaga. No és una vaga de metges doncs la CGT va legalitzar-la pel personal no sanitari (zeladores, auxiliars administratives, administratives, informàtiques, manteniment,…) i sanitari (TCAI, infermeres, metgesses, odontòlogues, fisioterapeutes, treballadores socials,…).

La vaga es preveu amb un ampli seguiment per part dels professionals sanitaris i no sanitari, (…)

 

www.cgtcatalunya.cat |
facebook |
twitter |
vimeo |
youtube |
flickr |
rss |
google+ |
slideshare |
issuu |
scribd |
instagram |
about |
linkedin |
bambuser

 

Què és la CGT |
On trobar-nos |
Afiliació |
Butlletí |
On Trobar-nos |
Àmbits d’actuació |
Actualitat |
Legislació |
Serveis Socials i Sindicals |
Enllaços
En relació a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic
(la LSSI-CE) aprovada pel parlament espanyol i de la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de Dades espanyola, estem obligats a
comunicar-te que la teva adreça de correu figura en aquest moment subscrita a la LLISTA de correu electrònic de l’equip de comunicació adscrit
a la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya, formant part d’un fitxer automatitzat de dades.nnAmb el present e-mail volem informar-te de
la teva opció de cancel·lació en virtut de les lleis abans esmentades, i del teu dret d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les teves
dades. Si no desitges seguir rebent missatges d’aquesta llista, per a donar-te de baixa envia un correu a l’adreça:
com-cgt-cat@cgtcatalunya.cat.

FontFuente: enviaments@cgtcatalunya.cat

Comentaris tancats a Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (16-12-18)

El Centre Delàs i la Unipau conviden a repensar els models de seguretat i defensa el 16/11 en el Congrés Internacion al “Una altra seguerat és possible”

Llegeix-ho a la nostra pàgina web / Léelo en nuestra página web (
http://www.centredelas.org/index.php?option=com_acymailing&ctrl=archive&task=view&mailid=299&key=T9MzZdXX&subid=2536-67a289b3302335e46b59690d70767b33&tmpl=component&acm=2536_299
)

Divendres 16 de novembre al CCCB

Congrés “Una altra seguretat és possible. Repensant les polítiques de seguretat i defensa en l’àmbit global i local des de la cultura de pau” (
http://www.centredelas.org/ca/activitats/jornades/3737-congres-internacional-una-altra-seguretat-es-possible-repensant-les-politiques-de-seguretat-i-defensa-en-l-ambit-global-i-local-des-de-la-cultura-de-pau?acm=2536_299
)

(més a baix, versió en castellà)

El Centre Delàs d’Estudis per la Pau i la Universitat Internacional de la Pau organitzen el Congrés Internacional “Una altra seguretat és
possible. Repensant les polítiques de seguretat i defensa en l’àmbit global i local des de la cultura de pau” (
http://www.centredelas.org/ca/activitats/jornades/3737-congres-internacional-una-altra-seguretat-es-possible-repensant-les-politiques-de-seguretat-i-defensa-en-l-ambit-global-i-local-des-de-la-cultura-de-pau?acm=2536_299
), que tindrà lloc el divendres 16 de novembre de 2018 de 10h a 14h i de 16 a 20h al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).
Quines són les alternatives al model de seguretat actual? Quines propostes polítiques de pau i seguretat s’estan construint a nivell local i global?
Quin model de seguretat han d’impulsar les institucions per avançar cap al model de seguretat humana? Són algunes de les grans qüestions sobre
models de seguretat que abordarà el Congrés que comptarà amb diversitat d’acadèmiques, pensadores i figures institucionals de l’entorn de les
relacions internacionals, la cultura de pau i de la transformació social.
L’acte és obert a tots els públics però es demana formalitzar una inscripció prèvia (
http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=url&urlid=1644&mailid=299 ) que pots fer en aquest enllaç (
http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=url&urlid=1644&mailid=299 ).
Dia i hora: Divendres 16 de novembre de 2018 de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 20:00 hores.
Lloc: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, CCCB (carrer de Montalegre, 5, 08001 Barcelona) (
http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=url&urlid=1645&mailid=299 )
Organitza: Centre Delàs d’Estudis per la Pau i la Universitat Internacional de la Pau
Més informació i programa complet: https://bit.ly/2Ek4yyQ (
http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=url&urlid=1646&mailid=299 )
Esdeveniment a Facebook en aquest enllaç ( http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=url&urlid=1647&mailid=299 ).
Amb el suport de: Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) i Diputació de Barcelona.

Saber és poder: Comparteix-ho!
fes-ne difusió a les xarxes socials.

( http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=url&urlid=662&mailid=299 )
Fes-te soci o col·laborador del Centre Delàs per defensar aquesta i altres causes per al foment d’una cultura de Pau i la construcció d’una
societat desarmada.

Versión en castellano

Congreso Internacional “Otra seguridad es posible. Repensando las políticas de seguridad y defensa en el ámbito global y local desde la cultura de
paz” (
http://www.centredelas.org/es/actividades/jornadas/3736-congreso-internacional-otra-seguridad-es-posible-repensando-las-politicas-de-seguridad-y-defensa-en-el-ambito-global-y-local-desde-la-cultura-de-paz?acm=2536_299
)

El Centro Delàs de Estudios por la Paz y la Universitat Internacional de la Pau organizan el Congreso Internacional “Otra seguridad es posible.
Repensando las políticas de seguridad y defensa en el ámbito global y local desde la cultura de paz” (
http://www.centredelas.org/es/actividades/jornadas/3736-congreso-internacional-otra-seguridad-es-posible-repensando-las-politicas-de-seguridad-y-defensa-en-el-ambito-global-y-local-desde-la-cultura-de-paz?acm=2536_299
), que tendrá lugar el viernes 16 de noviembre de 2018 de 10h a 14h y de 16 a 20h en el Centro de Cultura Contemporánea de Barcelona (CCCB).
¿Cuáles son las alternativas al modelo de seguridad actual? ¿Qué propuestas políticas de paz y seguridad se están construyendo a nivel local y
global? ¿Qué modelo de seguridad tienen que impulsar las instituciones para avanzar hacia el modelo de seguridad humana? Son algunas de las grandes
cuestiones sobre modelos de seguridad que abordará el Congreso que contará con diversidad de académicas, pensadoras y figuras institucionales del
ámbito de las relaciones internacionales, la cultura de paz y la transformación social.
El acto es abierto a todos los públicos pero se invita a formalizar una inscripción previa (
http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=url&urlid=1648&mailid=299 ) que puedes hacer en este enlace (
http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=url&urlid=1648&mailid=299 ).

Día y hora: Viernes 16 de noviembre de 2018 de 10:00 a 14:00 y de 16:00 a 20:00 horas
Lugar: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, CCCB (carrer de Montalegre, 5, 08001 Barcelona (
http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=url&urlid=1649&mailid=299 ))
Organiza: Centro Delàs de Estudios por la Paz y la Universitat Internacional de la Pau
Más información y programa completo: https://bit.ly/2P6d34s (
http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=url&urlid=1650&mailid=299 )
Evento en Facebook en este enlace ( http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=url&urlid=1647&mailid=299 ).
Con el apoyo de: Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) y Diputació de Barcelona

Saber es poder: ¡Compartelo!
Difúndelo en las redes sociales.

Hazte socio o colabrador del Centre Delàs para defender esta y otras causas para el fomento de una cultura de Paz y la construcción de una sociedad
desarmada.

No t’interessa? Unsubscribe (
http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=user&task=out&mailid=299&key=67a289b3302335e46b59690d70767b33 )

FontFuente: newsletter@centredelas.org

Comentaris tancats a El Centre Delàs i la Unipau conviden a repensar els models de seguretat i defensa el 16/11 en el Congrés Internacion al “Una altra seguerat és possible”

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (02-04-18)

 

Si no veu correctament aquest correu premi aquí

 

CGT de Catalunya.
www.cgtcatalunya.cat

 

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 2 d’abril.

 

diumenge 11 de març de 2018
El declivi de la concertació sindical i el 8 de març
Article d’Òscar Murciano, Secretari d’Acció Social de la CGT de Catalunya
El que podríem anomenar model sindical de concertació està en una profunda crisi de projecte des de fa temps. Una crisi que té molts factors, amb elements comuns amb la decadència de la socialdemocràcia clàssica a nivell europeu, tot i que no té per què significar un daltabaix imminent d’afiliació en aquests sindicats. Tant el sindicalisme pactista com la socialdemocràcia es basen en la fal·làcia que diu que el propi diàleg interclassista és suficient per distribuir benestar entre els representats. I que (…)

 

dissabte 17 de febrer de 2018
Com actuar en cas que l’empresa vulgui ’camuflar’ un accident laboral

COM ACTUAR EN CAS QUE L’EMPRESA VULGUI “CAMUFLAR” UN ACCIDENT LABORAL

QUE FER SI ET FAS MAL EN EL TREBALL, VAS A LA FARMACIOLA O SERVEI MÈDIC DE L’EMPRESA I T’ENVIEN A CASA AMB “PERMÍS RETRIBUÏT”:

Des de CGT hem detectat que aquests casos es vénen produint molt freqüentment. Posem un exemple: Estàs en el teu lloc de treball i pateixes una estirada a l’espatlla en fer un moviment. Demanes al teu encarregat que et deixi anar al Servei Mèdic o a la farmaciola, aquest et fa un paper perquè hi puguis anar (…)

 

diumenge 11 de febrer de 2018
20 anys d’atacs a les pensions
Article d’Antonio Pérez Collado

L’obsessió per acabar amb el sistema públic de pensions no és nova ni obeeix a l’actual conjuntura de l’anomenat fons de reserva. L’assetjament comença ja durant l’últim govern socialista de Felipe González i no ha cessat fins al moment; amb independència que els experts diguin que l’economia va bé, que es crea ocupació o tot el contrari. La necessitat de retallar les pensions sembla un requisit prioritari i urgent per salvar un futur cada vegada més negre, per cert.

Ni la lluita contra la corrupció, ni (…)

 

 

dilluns 26 de març de 2018
Aturem aquesta nova intensificació de la repressió, construïm la llibertat
Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya
Nosaltres, els treballadors i treballadores organitzades tenim molt clar qui són els nostres enemics. Precisament si ens organitzem al voltant de l’anarcosindicalisme és perquè reconeixem en la burgesia i l’estat aquells que ens exploten i oprimeixen cada dia. No importa quin estat o quina burgesia. Siguin aquesta burgesia i aquest estat espanyols, catalans, europeus, etc. Ho tenim clar i ho recordem, perquè en patim les agressions i perquè els hi donem resposta. Recentment ho hem vist en (…)

 

diumenge 25 de març de 2018
Matricula’t a la Pública. A la pública tothom encaixa

Matricula’t a la Pública

A la pública tothom encaixa

Ensenyament gratuït – Democràtica i solidària – Universal, per a tothom – Catalana i integradora – Aprenentatge actiu i participatiu – Convivència humanista. Intercultural – Innovadora, lúdica i creativa – On hi cabem totes i tots

Plural i crítica – Un aprenentatge constructiu i reflexiu – Beneficiosa, és garantia de futur – Lliure, sense adoctrinaments – Integradora i oberta – Coeducadora i compensadora – A prop de l’entorn de l’alumnat

CGT (…)

 

dimecres 21 de març de 2018
Entrevista a Marta Padrós, Secretària de Gènere de CGT Catalunya: “Si ara tenim diàleg social sobre feminisme és perquè hem posat una vaga sobre la taula”
És secretària de gènere a la CGT i ha viscut la vaga feminista amb la força de tenir clar que el 8 de març havia de ser tota una jornada de lluita, no de dues hores d’aturada com havien plantejat els sindicats majoritaris, UGT i CCOO. Els carrers es van desbordar, les dones van cridar ben alt i, no absent de crítiques també des de dins del feminisme, el 8M passarà a la història com el dia que termes com “tasques de cures”, “escletxa salarial”, “feminisme interseccional” i tants d’altres van començar a (…)

 

dimecres 21 de març de 2018
Nota de premsa de CGT a ATLL en el Dia mundial de l’aigua, 22 de març de 2018

Dia mundial de l’aigua. 22 de març de 2018

Des de la CGT a ATLL venim advertint de l’espoli que polítics, directius i empresaris han fet, i continuen fent, amb la privatització de l’aigua de 5 milions de ciutadans/es. En la nostra lluita per allò públic i participatiu venint assenyalant i denunciant que la privatització i desenvolupament de l’ATLL privada és una presa de pèl per a la ciutadania, de la que paguem tots/es les seves conseqüències.

Davant la sentència del Tribunal Suprem no podem més que (…)

 

dimarts 20 de març de 2018
Xerrada-debat el 23 de març al local de la CGT a Cornellà: Com respondre davant la repressió i els atacs a la llibertat d’expressió

Com responem davant la repressió als moviments socials i la llibertat d’expressió

Xerrada-debat el divendres 23 de març a les 18h al local de la CGT a Cornellà (Ctra. d’Esplugues 46)

Amb la participació de:

Moviment Pro-Amnistia (Barcelona)

Ermengol Gassiot (encausat en el cas 27 i més)

Organitza: CGT Baix Llobregat

 

dilluns 19 de març de 2018
La CGT Lleida i la Crida denuncien les greus deficiències del servei privat de neteja a les escoles de Lleida
Comunicat de la Federació Intercomarcal CGT Lleida

Davant les reiterades queixes del professorat i les direccions de les escoles públiques de Lleida, en relació a les mancances del servei de neteja que l’empresa Clanser S.A. ofereix als diferents centres de la ciutat, la Secció d’Ensenyament de la CGT Lleida ha elaborat una enquesta per tal de recollir dades i copsar el grau de satisfacció dels centres i de les pròpies treballadores de l’empresa.

La CGT considera que la participació per part dels centres escolars ha estat molt elevada: 25 de la (…)

 

divendres 16 de març de 2018
Què fer abans de signar un acomiadament?

En la teva relació amb l’empresa poden sorgir diverses situacions en les es demana la teva signatura. Sempre és convenient que actuïs amb cautela. Perquè aquestes situacions no comportin conseqüències imprevistes volem donar-te unes nocions bàsiques (vàlides no només en l’àmbit laboral, sinó també en el dia a dia) sobre com actuar.

ORDRE

Igual d’important que cada acció individual, és important l’ordre en el qual es fa cada cosa.

Si vas a gravar la conversa, comença per aquí, així quedaran gravats la (…)

 

dijous 15 de març de 2018
COPEL: una història de rebel·lia i dignitat. Documental i Xerrada el 23 de març a Girona

COPEL: una història de rebel·lia i dignitat.

Projecció del Documental i Xerrada de Daniel Pont (ex-membre de la COPEL)

Divendres 23 de març a les 19h a l’Ateneu Popular Salvadora Catà de Girona (Plaça Josep Pla).

Organitzen: CGT i Grup Antirepressiu de Girona

 

dimecres 14 de març de 2018
Joan Peiró: La forja d’un revolucionari
Article d’Emili Cortavitarte

Joan Peiró va néixer el 18 de febrer de 1887 a Sants (Barcelona). Va començar a treballar, encara nen, en un forn de vidre de la Bordeta. Posteriorment, i sempre en el mateix sector, va treballar al Poble Nou i a Badalona. En 1907 es va casar amb Mercè Olives, obrera tèxtil, i van tenir cinc fills.

Ell mateix situa la seva iniciació sindical l’any 1906. La dècada següent va assumir importants responsabilitats: secretari general de la federació local de sindicats de Badalona (1915-1916), secretari (…)

 

dimecres 14 de març de 2018
La CGT d’Osona organitza una jornada formativa oberta el 17 de març a Vic

La CGT d’Osona organitza el dissabte 17 de març a Vic una jornada de formació oberta amb dos temes centrals:

Entendre les nòmines, a les 10h.

Acció Sindical, a les 12h.

Tindrà lloc al Centre Cívic Can Pau Raba, Raval Cortines 24, Vic.

 

dimarts 13 de març de 2018
Vaga el 15 de març a Funosa
Comunicat de la Secció Sindical de CGT Funosa

La Plantilla de Funosa es concentrarà davant la porta principal de l’empresa Fundiciones Odena S.A mitjançant la convocatòria de vaga el pròxim 15 de març per exigir a la direcció un canvi de rumb en la política de la No contractació que venim arrossegant des de fa anys.

Aquesta estratègia o model de negoci, que passa per una intenció clara en escurçar la plantilla a canvi d’introduir subcontractes i externalitzar les referències a tallers precaris amb unes condicions francament pèssimes en la majoria (…)

 

dilluns 12 de març de 2018
CGT Ensenyament cridem a participar a la manifestació ’L’escola no té por’ el 17M a Barcelona en un bloc per l’educació pública

Comunicat de CGT Ensenyament cridant a participar a la manifestació del 17M en un bloc per l’educació pública

Des de CGT Ensenyament cridem a participar a la manifestació convocada pel proper 17 de març a Barcelona sota el lema “L’escola no té por”. Coincidim en rebutjar frontalment els atacs a la immersió lingüística i al col·lectiu docent de Catalunya i també amb la necessitat de mobilitzar-nos en la seva defensa.

L’atac a la immersió lingüística, sigui per la via del 155 i la casella del castellà o (…)

 

dilluns 12 de març de 2018
Cacaolat acomiada a un ex-delegat sindical de CGT
Comunicat de la Federació Comarcal de la CGT del Barcelonès Nord

L’empresa de batuts Cacaolat, compta amb més de 200 empleats a la planta de Santa Coloma de Gramenet. Aquesta empresa factura al voltant de 57 milions d’euros l’any, i des de l’any 2014 no han parat de créixer els seus beneficis i incrementar les vendes any rere any. Tant és així, que el febrer del 2017 es va començar a treballar amb un quart torn de producció, adquirint també el 2016 un nou centre logístic a Lisboa (Portugal).

Casualment l’increment de beneficis des de l’any 2014, es inversament (…)

 

diumenge 11 de març de 2018
UCFR convoca manifestació el 17 de març a Barcelona: Drets civils i socials per a tothom

MANIFESTACIÓ #17M: DRETS CIVILS I SOCIALS PER A TOTHOM

Unim-nos contra el feixisme, el racisme i la islamofòbia

Manifestació: Dissabte 17 de març · 12h · Nou Barris

12h: Parc Josep Serra Martí (Canyelles L3) · 13h: Plaça República · 14h: Virrei Amat

https://www.facebook.com/events/132232140940321/

Des de fa força anys, se celebren protestes unitàries amb motiu de la jornada internacional contra el racisme i el feixisme a cada vegada més ciutats arreu del món. Aquest 17 de març es preveuen (…)

 

diumenge 11 de març de 2018
Declaració en el VIIè aniversari de l’accident nuclear de Fukushima
L’11 de març de 2011 es va produir un accident nuclear a la central de Fukushima (Japó) en un moment en què s’estava produint una veritable ofensiva de la indústria nuclear per intentar revertir el seu declivi. Aquesta per una banda intenta vendre més reactors sobretot en els anomenats països emergents, amb la Xina al capdavant, i de l’altra pressiona perquè es prolongui la vida de les centrals que funcionen als països industrialitzats, el que constituiria un veritable negoci per a les empreses que (…)

 

diumenge 11 de març de 2018
CGT s’oposa a l’ERO d’Unipost que afecta a tota la plantilla

CGT considera que l’AUTO dictat el passat 18 de gener de 2018 pel Jutjat del Mercantil nº 7 de Barcelona representa un acte de flagrant injustícia que busca cobrir amb un mantell d’impunitat legal la vulneració de drets inexcusables de milers de treballadors/es, en particular, de la plantilla sencera de UNIPOST i de les empreses associades.

Per tot això, la CGT ha decidit:

1.- Procedir a la Impugnació (jurídica i sindical) de l’ERO, recorrent a totes les vies al nostre abast, tant en l’àmbit (…)

 

dimecres 7 de març de 2018
Concentració el 14 de març a Santa Coloma de Gramenet per la readmissió d’un exdelegat de CGT acomiadat per Cacaolat

Cacaolat ha acomiadat al company Àlex, en un acte de repressió contra la CGT

Convoquem concentració solidària per la seva readmissió el dimecres 14 de març a les 12.30h a l’avinguda Francesc Macià 225 (Metro L9, parada Can Zam), rotonda benzinera, Santa Coloma de Gramenet

Àlex readmissió!

#CacaolatAcosayDespide
L’acomiadament d’un exmembre del comitè d’empresa amenaça la pau social a Cacaolat

Al treballador, de CGT de Santa Coloma, l’han fet fora per motius disciplinaris just en acabar-se-li la (…)

 

www.cgtcatalunya.cat |
facebook |
twitter |
vimeo |
youtube |
flickr |
rss |
google+ |
slideshare |
issuu |
scribd |
instagram |
about |
linkedin |
bambuser

 

Què és la CGT |
On trobar-nos |
Afiliació |
Butlletí |
On Trobar-nos |
Àmbits d’actuació |
Actualitat |
Legislació |
Serveis Socials i Sindicals |
Enllaços
En relació a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic
(la LSSI-CE) aprovada pel parlament espanyol i de la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de Dades espanyola, estem obligats a
comunicar-te que la teva adreça de correu figura en aquest moment subscrita a la LLISTA de correu electrònic de l’equip de comunicació adscrit
a la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya, formant part d’un fitxer automatitzat de dades.nnAmb el present e-mail volem informar-te de
la teva opció de cancel·lació en virtut de les lleis abans esmentades, i del teu dret d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les teves
dades. Si no desitges seguir rebent missatges d’aquesta llista, per a donar-te de baixa envia un correu a l’adreça:
com-cgt-cat@cgtcatalunya.cat.

FontFuente: enviaments@cgtcatalunya.cat

Comentaris tancats a Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (02-04-18)

OCEANA CP/ Oceana comienza la exploración de la vida marina del Mar del Norte en aguas de cinco países

[cid:image002.jpg@01D2F002.DC04F940]
[cid:image003.jpg@01D2F002.DC04F940]
28/06/2017

Oceana comienza la exploración de la vida marina del Mar del Norte en aguas de cinco países
Los datos obtenidos de primera mano sobre especies y hábitats del fondo marino van a servir para ayudar a crear nuevas Áreas Marinas Protegidas (AMP) en el Mar del Norte

Oceana lanza hoy su expedición, de dos meses de duración, por el Mar del Norte con el objetivo de investigar áreas importantes de vida marina en las aguas de Alemania, Dinamarca, Noruega, Países Bajos y Reino Unido, a bordo del barco Neptune. Este segundo proyecto de exploración en el Mar del Norte está siendo generosamente financiado por la Dutch Postcode Lottery<https://www.postcodeloterij.nl/> y va a proseguir nuestras investigaciones iniciadas en la región en 2016<http://eu.oceana.org/en/our-work/expeditions/2016-north-sea-expedition/overview>. Este año, el personal científico de Oceana se va a dedicar a documentar especies y hábitats en 16 áreas de interés, regresando a algunos de los lugares ya estudiados pero de los que se necesita una información más detallada, así como explorando nuevos sitios que pueden llegar a necesitar protección.

Durante la expedición por el Mar del Norte del año pasado, Oceana documentó una elevada biodiversidad en muchas de las áreas definidas como “hábitats sensibles”. Algunas de estas albergaban a especies y comunidades raras y amenazadas, mientras que otras podrían desempeñar un papel importante en la recuperación de las poblaciones de pescados comerciales, como lugares donde estos pueden alimentarse, reproducirse y desarrollarse.

“Incluso en una región relativamente bien estudiada como el Mar del Norte, la vida del lecho marino de muchos lugares aún se conoce muy poco. La información recopilada durante nuestra expedición nos va a permitir rellenar estas lagunas, identificando áreas prioritarias que necesitarían ser protegidas o cuya protección debería reforzarse, ya sea para conservar la biodiversidad o para fomentar la recuperación de las poblaciones de peces”, nos explica Ricardo Aguilar, director de investigación de Oceana en Europa. “Nuestro enfoque en áreas de ‘hábitats esenciales de peces’ coincide con un momento clave para la gestión de las pesquerías en la región, puesto que, dentro de unas pocas semanas, los miembros del Parlamento Europeo van a votar el plan de gestión multianual<http://eu.oceana.org/sites/default/files/421/20161104_joint_ngo_4pager_nsmap.pdf> para poblaciones de peces demersales (p. ej., bacalaos, eglefinos y lenguados), que tiene el potencial de convertir la protección de estas áreas en una clara prioridad”, añade.

El equipo de la expedición va a ir a buscar datos a más de 600 metros de profundidad, con la ayuda del vehículo de control remoto ROV, que es capaz de captar imágenes y vídeos de alta definición de la vida marina. A lo que se va a sumar la información recopilada por submarinistas profesionales, mediante la recogida de muestras del lecho marino y el uso de ecosondas multihaz. El uso conjunto de todos estos instrumentos nos va a permitir una cartografía, identificación y documentación detalladas de las comunidades marinas que viven en el suelo oceánico.

Los hallazgos obtenidos ayudarán a formar la base de propuestas para mejorar la protección marina, ya sea mediante la creación de nuevas AMP, la ampliación de las ya existentes o bien la introducción de medidas reforzadas de gestión que aseguren la protección efectiva de especies y hábitats vulnerables dentro de estas áreas. Se han acotado los lugares a investigar tras consultas con organismos gubernamentales, investigadores y ONG en los cinco países donde se van a llevar cabo exploraciones; los datos recopilados serán después libremente compartidos con estos actores, con el fin de fomentar un mayor esfuerzo de conservación del Mar del Norte. Durante esta expedición, Oceana va a contar con la organización neerlandesa Stichting De Nordzee<https://www.noordzee.nl/> como socio principal.

Nota para el editor:
El Mar del Norte es uno de los mares más productivos del mundo, con una amplia diversidad de plancton, peces, aves marinas y organismos que habitan en su lecho marino. En la actualidad, muchas AMP de este mar carecen de una gestión eficaz y en su mayoría son además áreas costeras, lo que supone una desprotección de las especies de alta mar, incluso de aquellas que son objeto de explotación comercial. Durante esta expedición, Oceana va a investigar áreas costeras y de alta mar, de las cuales necesitamos más información de primera mano para mejorar la protección de su vida marina, ya sea mediante la designación de nuevas AMP, la ampliación de algunas existentes o el refuerzo de su gestión.

Para saber más sobre la expedición del Mar del Norte<http://eu.oceana.org/en/our-work/expeditions/2016-north-sea-expedition/overview>

Siga la expedición en Facebook<https://www.facebook.com/OceanaEurope/>, Twitter<https://twitter.com/OceanaEurope> e Instagram <https://www.instagram.com/oceanaeurope/>

Versión en línea de este comunicado de prensa: http://bit.ly/2tjCu7H

Marta Madina, Directora de Comunicacion
Gran Vía, 59 – 9ª planta. 28013 Madrid, España
Tel.: + 34 911 440 880 Móvil: +34 687 598 531 E-Mail: mmadina@oceana.org<mailto:mmadina@oceana.org>
Facebook: http://www.facebook.com/oceanaeurope Twitter: @OceanaEurope<https://twitter.com/oceanaeurope> Instagram: oceanaeurope<https://www.instagram.com/oceanaeurope/>

Oceana es la mayor organización internacional dedicada exclusivamente a promover la conservación de los océanos. Oceana devuelve la riqueza y biodiversidad al mar y pretende que los países que controlan un tercio de las capturas mundiales de pescado implanten políticas basadas en datos científicos. Con más de cien logros en la lucha contra la sobrepesca, la destrucción de hábitats, la contaminación y la conservación de especies amenazadas como tortugas y tiburones, las campañas de Oceana están dando resultados. Recuperar los océanos significa que mil millones de personas puedan disfrutar de pescado saludable todos los días y para siempre. Juntos podemos salvar los océanos y contribuir a alimentar al mundo. Visite eu.oceana.org<http://eu.oceana.org/en/home> para saber más.

image001.png

image002.jpg

image003.jpg

FontFuente: clawson@oceana.org

Comentaris tancats a OCEANA CP/ Oceana comienza la exploración de la vida marina del Mar del Norte en aguas de cinco países

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (11-06-17)

}

Si no veu correctament aquest correu premi aquí

 

CGT de Catalunya.
www.cgtcatalunya.cat

 

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 11 de juny.

 

divendres 2 de juny de 2017
Desobeïm el procés polític del cas “27 i més”
Comunicat de l’SP de la CGT de Catalunya
Recentment el jutjat de Cerdanyola del Vallès que instrueix el cas per la tancada d’estudiants al rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) de l’any 2013 (el cas conegut com a “27 i més”) ha dictat una interlocutòria on es disposa l’obertura del judici oral i es fixa una fiança absolutament desproporcionada, de 511.835,05 EUR per a assegurar les responsabilitats civils. 27 persones encausades arran d’aquella protesta universitària estan a l’espera de peticions penals d’entre 11 i 14 anys (…)

 

dissabte 27 de maig de 2017
Concentració el 7 de juny a Barcelona. No als pressupostos generals de l’Estat: atac frontal a l’ocupació publica. #LluitaInterina

LLUITEM PELS SERVEIS PÚBLICS

Concentració dimecres 7 de juny a les 18h a la Delegació del Govern espanyol a Barcelona (Mallorca 278, Metro Diagonal i Girona)

No a l’article 19 dels Pressupostos Generals de l’Estat i a la resta de mesures contra els treballadors i treballadors del sector públic.

No a l’acomiadament del personal interí.

No a la destrucció de llocs de treball del sector públic.

No a la prohibició de la internalització de serveis.

El govern del PP vol accelerar la destrucció de (…)

 

dimarts 16 de maig de 2017
Repressió i incomunicació
Article d’Ermengol Gassiot
Hi ha gestos i cares que, a força de trobar-m’hi, ja conec i sé com interpretar. Un ens l’hem trobat moltes vegades les companyes i companys encausats en el cas “27 i més”. Quan expliquem que ens demanen més de 11 anys de presó, 5 anys d’allunyament de la UAB i multes i responsabilitats civils que superen els 500.000 € en total, les cares generalment del nostre interlocutor/a són d’incredibilitat. Immediatament segueixen comentaris del tipus: “No pot ser. Voleu dir que us demanen això? Apa, no et (…)

 

 

dissabte 10 de juny de 2017
Sessió de formació en reporterisme per a l’equip audiovisual de CGT Catalunya

Durant el matí del dia 10 de juny, 19 persones van participar en la formació oferida per la Secció Sindical de CGT a TV3.

La formació va anar sobre l’ús de la càmera digital, que ja teníem a CGT Catalunya. L’enquadrament, la planificació de seqüències i la gravació de so.

L’objectiu de la formació és tenir un grup de persones que puguin gravar material per a l’organització, tant per a Rojo y Negro TV, com per a la web i el canal de Youtube de la CGT de Catalunya.

Barcelona, 10 de juny de (…)

 

dissabte 10 de juny de 2017
Confederalisme democràtic versus socialisme comunitari
Article de José Iglesias Fernández

“Els estats estan fundats en el poder, les democràcies estan basades en el consens col·lectiu. Els Estats solament administren, mentre que les democràcies governen”.

(Abdullah Öcalan)

La proposta d’Abdullah Öcalan sobre el confederalisme democràtic (CD) ens presenta una de les alternatives al capitalisme més atractives formulades en el que va de segle XXI: ningú millor que ell per a explicar i defensar el que és, a parer seu, una solució «per a la qüestió kurda [però també per al Pròxim Orient, i (…)

 

dissabte 10 de juny de 2017
Joaquima Dorado Pita, cent anys de lluita incansable per l’emancipació social

La matinada del 14 de març, a l’Hospital del Mar de Barcelona ens va deixar la militant anarquista Joaquima Dorado Pita quan li faltaven 3 mesos per complir els cent anys.

La Joaquima era una dona fidel als seus ideals llibertaris que va practicar tota la seva vida. Era una dona menuda i bonica, afable, generosa, senzilla i discreta amb una fermesa de caràcter i conviccions, amb un alt grau de responsabilitat de tot allò que feia i sempre solidària amb els oprimits i la causa de la llibertat. (…)

 

dijous 8 de juny de 2017
Comunicat CGT Sector Social sobre maltractament institucional i portes giratòries a la DGAIA: Perdem la por davant qui ha perdut la vergonya!
CGT alerta sobre la preocupant situació en que es troben els centres de menors tutelats per la Generalitat

La DGAIA maltracta i l’entramat del Sr. Ricard Calvo

TRETS, APUNYALAMENTS, PORTES GIRATÒRIES, I NOVES ADJUDICACIONS PER VALOR DE 98 MILIONS d’€ QUE BENEFICIEN AL CONGLOMERAT EMPRESARIAL AMB VINCLES AMB EL SR RICARD CALVO (DIRECTOR GENERAL DE LA DGAIA). FINS QUAN CONSELLERA BASSA HEM D’AGUANTAR TANTA INCOMPETÈNCIA?

Darrerament hem pogut llegir a la premsa notícies que, malauradament, confirmen tot el que venim denunciant des del Sector Social de CGT al voltant de la preocupant situació en que es (…)

 

dijous 8 de juny de 2017
Caravana Sud a Melilla: Informació i inscripcions

Caravana Obrint Fronteres a Melilla

El 14 de juliol la Caravana Obrint Fronteres començarà la seva marxa amb autobusos que sortiran des de més d’una vintena de punts de l’Estat espanyol fins arribar a la Frontera Sud.

Fa un any es va realitzar la primera Caravana Obrint Fronteres a Grècia, una activitat que va ser el punt de partida d’una mobilització de denúncia de les polítiques migratòries i del control fronterer europeu que, enguany, vol visibilitzar que la frontera sud europea és una, des de (…)

 

dimecres 7 de juny de 2017
Repressió específica en supòsits de vaga
Article de Mireia Bazaga

Les darreres vagues generals a l’Estat espanyol i concretament a Catalunya han mostrat el rostre més repressor de l’Estat, succeïnt-se detencions indiscriminades i totalment injustificades, amb l’aplicació de mesures com la presó provisional a vaguistes pel sol fet de participar en aquells actes propis d’una jornada de vaga.

Però més enllà de la repressió penal i administrativa que exerceix l’Estat, existeix una repressió a nivell laboral que lluny de limitar-se a les jornades de vaga, sigui general o (…)

 

dimarts 6 de juny de 2017
Publicada la versió dels Pressupostos aprovada la setmana passada: No s’han suprimit les amenaces d’acomiadament d’interins, només s’han ajornat
Nosaltres mateixos havíem donat certa credibilitat a les notícies que des de diverses fonts anunciaven que l’article 19.2 dels pressupostos generals de l’estat per a l’any 2017 portaria finalment un redactat que pràcticament deixaria les coses tal com estan fins ara, tot i que teníem les nostres reserves. Finalment avui, tot just el dia següent que altres anunciessin amb solemnitat que “es va aprovar l’esmena presentada, per l’Àrea Pública de CCOO i UGT a Madrid“, resulta que el Butlletí Oficial de Les (…)

 

dimarts 6 de juny de 2017
Carta oberta al Conseller de Salut des de l’altra cara del 061, la cara de la vergonya

CARTA OBERTA AL CONSELLER DE SALUT DES DE L’ALTRA CARA DEL 061, LA CARA DE LA VERGONYA

Arrel de les declaracions realitzades el passat mes de maig pel conseller de Salut, Antoni Comín on declarava que els gestors dels 061 no són una activitat d’emergències. Des de la CGT li volem recordar que la “Administración General del Estado” ha reconegut la categoria professional de Teleoperador d’atenció, gestió i coordinació d’emergències en el R.D.1553/2011, tot i que les comunitats autònomes van participar en (…)

 

dimarts 6 de juny de 2017
Altes laborals per ’racionalitzar la despesa’

El cas de Natividad López, a qui la Justícia ha donat la raó, posa de manifest el drama dels treballadors que reben l’alta mèdica quan estan incapacitats per treballar

Patir una malaltia que obliga a una llarga baixa laboral pot ser un calvari. No només per la malaltia en sí, sinó per les pressions que sovint exerceixen les mútues sobre el pacient per donar-lo l’alta. Un mecanisme que s’ha denunciat repetidament com a pervers en què hi participen les pròpies mútues, l’administració catalana i (…)

 

dimarts 6 de juny de 2017
El projecte polític del moviment llibertari
Article de CGT-PV
Els processos d’anàlisi i debat entre les diferents organitzacions, col·lectius, grups i persones que es senten vinculades al moviment llibertari han suposat sempre una assignatura complexa d’abordar i difícil de resoldre. Més enllà de la coordinació en temes i accions puntuals, existeix en la nostra història més recent una dinàmica palesa i normalitzada cap a l’atomització i dispersió del propi moviment. els intents per trencar aquestes dinàmiques, per establir espais on poder raonar, debatre (…)

 

diumenge 4 de juny de 2017
Entrevista a Toni Edo, Secretari de Comunicació de la Secció Sindical de CGT Metro Barcelona: “TMB és un cementiri d’elefants polítics”

“Volem acabar amb la precarietat, les externalitzacions i la falta crònica de personal, i descongelar d’una vegada els salaris de la plantilla del Metro”

Som davant la segona fase de vagues al Metro de Barcelona. Després d’una treva d’uns mesos en que no es va avançar en res en la negociació del conveni col·lectiu, des del passat 24 d’abril s’estan succeint les aturades de forma indefinida cada dilluns laborable. Entrevistem a Toni Edo, secretari de comunicació de la CGT Metro.

Porteu, en el moment (…)

 

diumenge 4 de juny de 2017
L’estiba tensa la corda
Article de Maties Lorente

La plantilla de càrrega i descàrrega de vaixells de mercaderies de l’Estat espanyol afronta una dura batalla contra el desmantellament del sector, promogut pel govern de Rajoy, que podria comportar pitjors condicions i la pèrdua de 6.000 llocs de treball.

Unes bobines d’acer laminat de 25 tones de pes procedents del port de Gènova, a Itàlia, arriben embarcades en un vaixell amb bandera holandesa. Són descarregades als molls del port de Barcelona pel col·lectiu de l’estiba i traslladades mitjançant (…)

 

diumenge 4 de juny de 2017
Democràcia versus estat
Article de Apoyo Mutuo

Amb aquest text, des de Apoyo Mutuo pretenem realitzar un exercici d’anàlisi sobre el paper de les institucions de l’Estat en el procés de transformació social, sense pretensió d’exhaustivitat i sent conscients de l’ampli i complex de la qüestió, en la qual podria aprofundir-se evidentment molt més.

Entrant en matèria, des de Apoyo Mutuo volíem deixar clara nostra posició respecte a l’assumpte que ens porta tractant de superar tant el gastat eslògan de “Governi qui governi, el poble sempre perd”, com els (…)

 

diumenge 4 de juny de 2017
El retorn d’Ajoblanco
Article de Ferran Aisa
Aquest és l’anunci: torna Ajoblanco als quioscos d’Espanya i Sud-Amèrica. Per tercera vegada surt en paper la revista contracultural i llibertària que tan èxit va assolir entre la joventut dels anys setanta. Al front de la mateixa els veterans i alhora entusiastes Pepe Ribas i Fernando Mir aposten per una nova etapa intergeneracional que afronti els problemes del nostre temps amb decisions clares que ajudin a trencar l’impasse en què viu la joventut (i no joventut) del segle XXI. Pepe Ribas, en una (…)

 

dimecres 31 de maig de 2017
Conflicte i política
Article d’Ermengol Gassiot
Tossuda. Entre moltes altres coses, així és la realitat. És a dir, el món és com és. No com voldríem que fos. Aquesta obvietat sovint l’oblidem i preferim imaginar-nos una realitat on ens sentíssim més còmoda, encara que no encaixi amb la que realment existeix. Una altra versió d’això és quan apartem la mirada o, simplement, no mirem allò que ens fa por veure. Tothom ho fem, en diversos moments i situacions, tant a nivell individual com de manera més col·lectiva. Jo, per exemple, acostumo a no mirar gaire (…)

 

dimecres 31 de maig de 2017
ADIF defrauda a la Seguretat Social 4.818.595’99 euros en concepte de ’diferències en la cotització’

ADIF ha estat durant 5 anys infracotitzant per gran part de la seva plantilla, qualificant les hores extres comunes com de força major i tractant com a dietes conceptes salarials

La Confederació General del Treball (CGT), després d’anys d’accions sindicals i denúncies realitzades davant la gran quantitat d’hores extraordinàries que es produeixen a l’any a ADIF, ha aconseguit que la Inspecció de Treball i Seguretat Social investigui i descobreixi el frau comès per ADIF per valor de 4.818.595’99 euros (…)

 

dimarts 30 de maig de 2017
Caravana Obrint Fronteres 2017, del 14 al 21 de juliol anem a la Frontera Sud
La CGT és una de les organitzacions adherida a la caravana i participa en l’organització

Més de 100 col·lectius preparen una caravana a Melilla per denunciar les polítiques migratòries

El divendres 14 de juliol de 2017, la Caravana “Obrint Fronteres” partirà des de diferents punts de l’estat espanyol i viatjarà durant una setmana cap a la Frontera Sud.

Es preveu que els autobusos que conformen la nova Caravana surtin des de més d’una vintena de llocs de tot l’estat espanyol. Centenars de persones de diversos col·lectius participaran en les activitats que es realitzaran abans i durant la (…)

 

www.cgtcatalunya.cat |
facebook |
twitter |
vimeo |
youtube |
flickr |
rss |
google+ |
slideshare |
issuu |
scribd |
instagram |
about |
linkedin |
bambuser

 

Què és la CGT |
On trobar-nos |
Afiliació |
Butlletí |
On Trobar-nos |
Àmbits d’actuació |
Actualitat |
Legislació |
Serveis Socials i Sindicals |
Enllaços
En relació a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic
(la LSSI-CE) aprovada pel parlament espanyol i de la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de Dades espanyola, estem obligats a
comunicar-te que la teva adreça de correu figura en aquest moment subscrita a la LLISTA de correu electrònic de l’equip de comunicació adscrit
a la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya, formant part d’un fitxer automatitzat de dades.nnAmb el present e-mail volem informar-te de
la teva opció de cancel·lació en virtut de les lleis abans esmentades, i del teu dret d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les teves
dades. Si no desitges seguir rebent missatges d’aquesta llista, per a donar-te de baixa envia un correu a l’adreça:
com-cgt-cat@cgtcatalunya.cat.

FontFuente: enviaments@cgtcatalunya.cat

Comentaris tancats a Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (11-06-17)

CP OCEANA/ Hallado en Balares un bosque de coral bambú, una especie en peligro crítico de extinción

[Header Image]

11/5/2017

Hallado en Balares un bosque de coral bambú, una especie en peligro crítico de extinción

Investigadores de Oceana, el Instituto Español de Oceanografía y la Universidad de Bari describen por primera vez la biodiversidad de este hábitat, en declive por la pesca de arrastre

El hallazgo se produjo a 400 metros de profundidad, en una zona del Canal de Mallorca que Oceana propone proteger

Científicos de Oceana, el Instituto Español de Oceanografía y la Universidad de Bari (Italia) han descrito por primera vez un bosque de coral bambú (Isidella elongata) y la biodiversidad asociada a él. El bosque fue hallado a más de 400 metros de profundidad en el Canal de Mallorca y contiene una asombrosa densidad de colonias de esta especie de gorgonia, que se encuentra en peligro crítico de extinción<https://www.iucn.org/es/news/mediterranean/201705/uicn-hace-sonar-campanas-de-alarma-para-corales-gorgonias-y-especies-similares-en-el-mediterr%C3%A1neo> en el Mediterráneo.

“Las poblaciones de coral bambú han disminuido más de un 80% en el Mediterráneo y se hallan gravemente amenazadas”, explica Ricardo Aguilar, director de Investigación y Expediciones de Oceana en Europa y co-autor del artículo. “El bosque que hemos encontrado en Baleares es, por su extensión y densidad, una de las mayores agrupaciones de coral bambú del Mediterráneo y de él dependen decenas de especies. Alcanza densidades de más de 2.500 colonias por hectárea, mientras que en zonas cercanas impactadas por la pesca de arrastre de fondo apenas llegan a 30-60”.

El estudio se ha publicado en un artículo<http://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/24750263.2017.1315745?scroll=top&needAccess=true> científico en The European Zoological Journal. El bosque se sitúa entre las montañas submarinas de Ausias March y el Banco de Oliva y un campo de pockmarks -zonas de escape de gases-, por lo que también se localiza en un ambiente geológico de gran interés. Se trata de una zona dentro del Canal de Mallorca que Oceana propone proteger, situada al este de Ibiza y Formentera y que cuenta con varias montañas submarinas.

[cid:image002.jpg@01D2CA48.7D6C47B0]

[cid:image003.jpg@01D2CA48.7D6C47B0]

Bosque de coral bambú o gorgonias Isidella elongata en el Canal de Mallorca y detalle de ejemplar con una
brótola robusta. © OCEANA

Los corales bambú se desarrollan en fondos fangosos y forman ecosistemas marinos vulnerables que proporcionan cobijo a decenas de especies, incluso algunas de alto valor comercial, como cigala o gambas. Numerosas especies utilizan estos entornos como refugio o para depositar los huevos, por lo que se trata de hábitats esenciales para muchos organismos. Esta es la primera vez que se realiza una descripción de estos bosques y se detalla la gran diversidad que vive entre ellos, incluyendo especies raras, como los braquiópodos pedunculados, las esponjas carnívoras y las holoturias nadadoras.

Oceana agradece el apoyo de la Fundación Adessium, la Fundación Robertson, la Fundación Biodiversidad y el Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, que hicieron posible varias expediciones en la zona entre 2006 y 2014.

Isidella elongata (Cnidaria: Alcyonacea) facies in the western Mediterranean Sea: visual surveys and descriptions of its ecological role<http://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/24750263.2017.1315745?scroll=top&needAccess=true>
Versión online de este comunicado: http://bit.ly/2quMryq
Marta Madina, Directora de Comunicación
Gran Vía, 59 – 9º. 28013 Madrid, España
Tel.:+ 34 911 440 880 Móvil: +34 687 598 531 E-mail: mmadina@oceana.org<mailto:mmadina@oceana.org>
Facebook: http://www.facebook.com/oceanaeurope Twitter: @OceanaEurope<https://twitter.com/oceanaeurope> Instagram : @oceanaeurope<https://www.instagram.com/oceanaeurope/>

Oceana es la mayor organización internacional dedicada exclusivamente a promover la conservación de los océanos. Oceana devuelve la riqueza y biodiversidad al mar y que los países que controlan un tercio de las capturas mundiales de pescado implanten políticas basadas en datos científicos. Con más de cien logros en la lucha contra la sobrepesca, la destrucción de hábitats, la contaminación y la conservación de especies amenazadas como tortugas y tiburones, las campañas de Oceana dan resultados. Recuperar los océanos significa que mil millones de personas puedan disfrutar de pescado saludable todos los días y para siempre. Juntos podemos salvar los océanos y contribuir a alimentar al mundo. Visite www.oceana.org para saber más.

image001.jpg

image002.jpg

image003.jpg

FontFuente: nsanchez@oceana.org

Comentaris tancats a CP OCEANA/ Hallado en Balares un bosque de coral bambú, una especie en peligro crítico de extinción

Pau Global 113 Septiembre 2016

Llegeix-ho a la nostra pàgina web / Léelo en nuestra página web (
http://www.centredelas.org/index.php?option=com_acymailing&ctrl=archive&task=view&mailid=149&key=oOnjsXeu&subid=2536-67a289b3302335e46b59690d70767b33&tmpl=component
)

PAU GLOBAL

Butlletí electrònic en català i castellà del Centre Delàs d’Estudis per la Pau

Número 113, setembre 2016 (más abajo en castellano)

El Centre Delàs d’Estudis per la Pau ( http://www.centredelas.org ) té com a missió el foment d’una cultura de pau i la construcció d’una societat
desarmada, i per això es dedica a sensibilitzar sobre els efectes perversos de les armes i el militarisme.

Jornades Anuals del Centre Delàs: Dones Militars ( http://www.centredelas.org/ca/activitats/jornades )

El 17 de novembre de 2016, a Barcelona, celebrem les Jornades Anuals del Centre Delàs d’Estudis per la Pau “Dones militars” per reflexionar sobre
qüestions de pau, gènere i militarisme.
Entrada lliure. Inscripció prèvia aquí (
https://docs.google.com/a/centredelas.org/forms/d/e/1FAIpQLSfxYIHsGsOTlGax3W_FP4x7AT-lqP0TWWqIxt-mnx1Tost62Q/viewform?c=0&w=1 )

EL Centre Delàs al Congrés Mundial “Disarm! For a Climate of Peace” de l’International Peace Bureau, a Berlín (
http://www.centredelas.org/ca/activitats/conferencies/2770-el-centre-delas-al-congres-disarm-for-a-climate-of-peace-de-l-international-peace-bureau-a-berlin
)

Una delegació del Centre d’Estudis per la Pau JM Delàs va participar amb tallers i conferències al Congrés Mundial Desarmament! Cap a la
Construcció d’un clima de pau, organitzat per l’International Peace Bureau (IPB), del 30 de setembre al 3 d’octubre a la Universitat Tècnica de
Berlín.
Els membres del Centre Delàs van participar en set activitats com a ponents i moderadors.
Annex d’activitats ( http://www.centredelas.org/images/Conferencies_i_xerrades/Annex_activitats_Centre_dEstudis_per_la_Pau_al_Congrès_IPB.pdf )

Campanyes

No EU Money for the Arms Industry ( http://www.centredelas.org/ca/campanyes/no-eu-money-for-the-arms-industry )
A través de la Xarxa Europea Contra el Comerç d’Armes de la qual el Centre Delàs membre, hem llançat aquesta campanya amb l’objectiu
d’impedir que s’aprovi el nou pressupost que la Comissió Europea ja ha aconsellat. Si s’aprova, no només es veurà afectat el pressupost del
pròxim any 2017, sinó que s’iniciarà una inversió de 3,5 milions d’euros en un projecte europeu de recerca en defensa. L’objectiu es fer veure
als diputats que ens representen, que la voluntat de la població europea és la de promoure la pau i no la de participar en conflictes armats.

Comunicat de premsa: La UE hauria de promoure la pau i no subvencionar la indústria armamentista (
http://www.centredelas.org/ca/industria-i-comerc-d-armes/2759-comunicat-de-premsa-la-ue-hauria-de-promoure-la-pau-i-no-subvencionar-la-industria-armamentista
)

Bases de dades

Base de dades Gènere i Militarisme ( http://www.centredelas.org/ca/base-de-dades/genere-i-militarisme/genere-i-militarisme )
Incorporació de dades sobre gènere i militarisme a la base de dades del cicle econòmic-militar del Centre Delàs.

Revista electrònica Materials de treball

Materials de treball 54 ( http://www.centredelas.org/ca/publicacions/materials-de-treball ) (
http://www.centredelas.org/images/INFORMES_i_altres_PDF/MT54CAT.pdf )

– Refugiats de les nostres guerres, Editorial.
– Els hidrocarburs i la guerra de Síria – Pere Ortega.
– Refugiats i Europa – Andrea Jiménez.
– Les ciutats no han de ser objectiu de combat – Tica Font.
– Pedro Morenés, un paradigma de porta giratòria – Xavier Bohigas i Teresa de Fortuny.

Articles i notícies

9 d’agost ( http://www.centredelas.org/ca/general/2755-9-d-agost ) – Pere Brunet. La bomba de Nagasaki va caure fa 71 anys, el 9 d’agost de 2016.
Armas españolas de Instalaza en Yemen ( http://www.centredelas.org/ca/industria-i-comerc-d-armes/2757-armas-espanolas-de-instalaza-en-yemen ) – Tica
Font.
La modernización de las bombas nucleares norteamericanas en Europa occidental puede provocar una nueva carrera armamentística (
http://www.centredelas.org/ca/armamentisme/2758-la-modernizacion-de-las-bombas-nucleares-norteamericanas-en-europa-occidental-puede-provocar-una-nueva-carrera-armamentistica
)- Xavier Bohigas y Teresa de Fortuny.
Les guerres d’Obama ( http://www.centredelas.org/ca/seguretat-i-defensa/2763-les-guerres-d-obama )- José Luis Gordillo.
Las Paces Europeas a la deriva ( http://www.centredelas.org/ca/seguretat-i-defensa/2766-las-paces-europeas-a-la-deriva ) – Michelle Van Demen.
Programas de armas y el presupuesto de Defensa ( http://www.centredelas.org/ca/economia-de-defensa/2765-programas-de-armas-y-el-presupuesto-de-defensa
) – Pere Ortega.
Jordi Calvo Rufanges, coordinador i investigador del Centre d’Estudis per la Pau JM Delàs, escollit vicepresident de l’International Peace
Bureau. (
http://www.centredelas.org/ca/noticies-breus/2776-jordi-calvo-rufanges-coordinador-i-investigador-del-centre-d-estudis-per-la-pau-jm-delas-escollit-vicepresident-de-l-international-peace-bureau-ipb
)

El Creixent Fèrtil i els refugiats (
http://www.eldiario.es/catalunyaplural/adeu_a_les_armes/creixent_fertil-refugiats-escalfament_global-Siria_6_545655438.html ) – Pere Brunet.
La repercussió de l’informe Chilcot: les mentides sobre Iraq s’esvaeixen (
http://www.eldiario.es/catalunyaplural/adeu_a_les_armes/Chilcot-guerra-pacifisme-Aznar-Bush-Blair_6_551254881.html ) – Juan Ignacio Marín.
Les iniciatives de desradicalizació del terrorisme islàmic són silenciades: Nadhatul Ulama i Noorhuda Ismail (
http://www.eldiario.es/catalunyaplural/adeu_a_les_armes/Nadhatul_Ulama-Indonesia-terrorisme-ISIS_6_559304067.html ) – Eduardo Salvador.

Saber és poder: Comparteix-ho!
fes-ne difusió a les xarxes socials.

Fes-te soci o col·laborador del Centre Delàs per defensar aquesta i altres causes per al foment d’una cultura de Pau i la construcció d’una
societat desarmada

Versión en castellano:

El Centro Delàs de Estudios por la Paz ( http://www.centredelas.org ) tiene como misión el fomento de una cultura de paz y la construcción de una
sociedad desarmada. Por eso se dedica a sensibilizar sobre los efectos perversos de las armas y el militarismo.

Jornadas Anuales del Centro Delàs: Mujeres Militares (
http://www.centredelas.org/es/actividades/jornadas/2748-jornadas-2016-cuestiones-de-paz-genero-y-militarismo )

El día 17 de noviembre de 2016, en Barcelona, celebramos las Jornadas anuales del Centro Delàs de Estudios por la Paz Mujeres militares, para
reflexionar sobre cuestiones de paz, género y militarismo.
Entrada libre. Inscripción previa aquí (
https://docs.google.com/a/centredelas.org/forms/d/e/1FAIpQLSfxYIHsGsOTlGax3W_FP4x7AT-lqP0TWWqIxt-mnx1Tost62Q/viewform?c=0&w=1 )

EL Centro Delàs al Congreso Mundial Disarm! For a Climate of Peace del International Peace Bureau, en Berlín (
http://www.centredelas.org/es/actividades/conferencias/2771-el-centro-de-estudios-por-la-paz-jm-delas-al-congreso-del-ipb-disarm-for-a-climat-of-peace
)

Una delegación del Centre d’Estudis per la Pau JM Delàs participó en el Congreso Mundial Desarme! Hacia la Construcción de un clima de Paz,
organizado por el International Peace Bureau (IPB), del 30 de septiembre al 3 de octubre en la Universidad Técnica de Berlín.
Los miembros del Centre Delàs participaron en siete actividades como ponentes y moderadores.
Anexo de actividades ( http://www.centredelas.org/images/Conferencies_i_xerrades/Anexo_actividades_Centro_de_Estudios_por_la_Paz_JM_Delàs.pdf )

Campañas

No EU Money for the Arms Industry ( http://www.centredelas.org/es/campanas/no-eu-money-for-the-arms-industry )
A través de la Red Europea del Comercio de Armas, de la cual el Centre Delás es miembro, hemos lanzado esta campaña con el objetivo de impedir que
se apruebe el nuevo presupuesto que la Comisión Europea ya ha aconsejado. Si se aprueba, no sólo se verá afectado el presupuesto del próximo año
2017, sino que se iniciará una inversión de 3,5 millones de euros en un proyecto europeo de investigación en defensa. El objetivo es hacer ver a
las representantes que la voluntat de la población europea es de promover la paz y de no participar en conflictos armados.

Comunicado de prensa: La UE debería promover la paz no subvencionar la industria armamentística (
http://www.centredelas.org/es/industria-y-comercio-de-armas/2760-comunicado-de-prensa-la-ue-deberia-promover-la-paz-no-subvencionar-la-industria-armamentistica
)

Bases de datos

Base de datos Género y Militarismo ( http://www.centredelas.org/ca/base-de-dades/genere-i-militarisme/genere-i-militarisme )
Incorporación de datos sobre género y militarismo a la base de datos del ciclo económico-militar de Centre Delàs.

Revista electrónica Materiales de Trabajo

Materiales de Trabajo 54 ( http://www.centredelas.org/es/publicaciones/materiales-de-trabajo )

– Refugiados de nuestras guerras, Editorial.
– Los hidrocarburos y la guerra de Siria – Pere Ortega.
– Refugiados y Europa – Andrea Jiménez.
– Las ciudades no tienen que ser objetivo de combate – Tica Font.
– Pedro Morenés, un paradigma de puerta giratoria – Xavier Bohigas y Teresa de Fortuny.

Artículos y noticias

9 de agosto ( http://www.centredelas.org/es/general/2755-9-d-agost ) – Pere Brunet. La bomba de Nagasaki cayó hace 71 años, el 9 de agosto de 2016.
Armas españolas de Instalaza en Yemen ( http://www.centredelas.org/es/industria-y-comercio-de-armas/2757-armas-espanolas-de-instalaza-en-yemen )-
Tica Font.
La modernización de las bombas nucleares norteamericanas en Europa occidental puede provocar una nueva carrera armamentística (
http://www.centredelas.org/es/armamentismo/2758-la-modernizacion-de-las-bombas-nucleares-norteamericanas-en-europa-occidental-puede-provocar-una-nueva-carrera-armamentistica
) – Xavier Bohigas y Teresa de Fortuny.
Las guerras de Obama ( http://www.centredelas.org/es/seguridad-y-defensa/2763-les-guerres-d-obama )- José Luis Gordillo.
Las Paces Europeas a la deriva ( http://www.centredelas.org/ca/seguretat-i-defensa/2766-las-paces-europeas-a-la-deriva ) – Michelle Van Demen.
Programas de armas y el presupuesto de defensa ( http://www.centredelas.org/ca/economia-de-defensa/2765-programas-de-armas-y-el-presupuesto-de-defensa
) – Pere Ortega.
Jordi Calvo Rufanges, coordinador e investigador del Centre d’Estudis per la Pau JM Delàs, elegido vicepresidente del International Peace Bureau. (
http://www.centredelas.org/es/noticias-breves/2775-jordi-calvo-rufanges-coordinador-e-investigador-del-centre-d-estudis-per-la-pau-jm-delas-elegido-vicepresidente-del-international-peace-bureau-ipb
)

El Creciente Fértil y los Refugiados (
http://www.eldiario.es/catalunya/adios_a_las_armas/creciente_fertil-refugiados-calentamiento_global-Siria_6_545655437.html ) – Pere Brunet.
La Repercusión del Informe Chilcot: las mentiras sobre Irak se desvanecen (
http://www.eldiario.es/catalunya/adios_a_las_armas/Chilcot-guerra-pacifismo-Aznar-Bush-Blair_6_551254882.html ) – Juan Ignacio Martín.
La Paz con ISIS es un mal negocio para el pastel multimillonario de la guerra (
http://www.eldiario.es/catalunya/adios_a_las_armas/Nadhatul_Ulama-Indonesia-terrorismo-ISIS_6_559304065.html ) – Eduardo Salvador.

Saber es poder: ¡Compartelo!
Difúndelo en las redes sociales.

Hazte socio o colabrador del Centre Delàs para defender esta y otras causas para el fomento de una cultura de Paz y la construcción de una sociedad
desarmada.

No t’interessa? Unsubscribe (
http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=user&task=out&mailid=149&key=67a289b3302335e46b59690d70767b33 )

coordinador i investigador (
http://www.centredelas.org/ca/noticies-breus/2776-jordi-calvo-rufanges-coordinador-i-investigador-del-centre-d-estudis-per-la-pau-jm-delas-escollit-vicepresident-de-l-international-peace-bureau-ipb
)

FontFuente: info@centredelas.org

Comentaris tancats a Pau Global 113 Septiembre 2016

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (28-08-16)

CGTCatalunya.cat
a:link, a:active, a:visited {text-decoration:none; color:#000;}
a img {border:0px;}
a:hover {color:#960000;}

Si no veu correctament aquest correu premi aquí

CGT de Catalunya.
www.cgtcatalunya.cat

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 28 d’agost.

dilluns 15 d’agost de 2016
Carta d’un treballador del Metro a la presidenta de TMB
Carta d’Àngel González, Secretari General del Sindicat de Transports de CGT Barcelona, publicada a El Periódico de Catalunya
Hi ha persones a les que se’ls hi perdonen determinades afirmacions per la seva ingenuïtat, però aquest no és el seu cas.

Com pot dir que s’han fet públics els salaris dels directius perquè vostès han obert les finestres? Hem de recordar que si s’han fet públics és perquè diversos mitjans van denunciar la falta de transparència (o la opacitat) en aquesta empresa, TMB, i els hi van donar la raó? I que, tot i això, han intentat allargar-ho el màxim possible i presentar-ho de manera irregular, no com diu la (…)

divendres 5 d’agost de 2016
Publicació del llibre “Els Comitès de Defensa de la CNT”
Una iniciativa de CGT Catalunya a través d’edicions Malapècora
Publicació del llibre “Els Comitès de Defensa de la CNT”

Des del Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya s’ha impulsat la creació de l’editorial Edicions Malapècora.

El primer llibrer editat ha sigut Els Comitès de Defensa de la CNT. Es tracta d’una traducció al català de l’original, “Los Comités de Defensa de la CNT en Barcelona (1933-1938)”, de l’Agustí Guillamón, i editat al 2011 per Aldarull. La publicació forma part de la commemoració que des de la CGT de Catalunya fem (…)

dijous 23 de juny de 2016
Sessió formativa d’actualització jurídica: Delegades i Seccions Sindicals, el 15 de setembre a Barcelona
Conferència de delegades i afiliades de la CGT de Catalunya.

Sessió formativa d’actualització jurídica: Delegades i Seccions Sindicals

Dijous, 15 de setembre de 2016, de 10.30h a 14.00h

A la sala d’actes de la Casa del Mar

Institut Social de la Marina

C/ d’Albareda, 1-13 (Barcelona)

Metro: L3 Paral·lel o Drassanes. Busos: 20, 21, 64, D20, H14, 88.

Sessió formativa sobre el marc jurídic regulador de les Seccions Sindicals i de les Delegades Sindicals, en la qual es tractaran aspectes relatius (…)

dimecres 24 d’agost de 2016
Setmana d’acció contra el TTIP del 8 al 15 d’Octubre de 2016
Les organitzacions de la societat civil, sindicals, camperoles i polítiques, joves, homes i dones de tot el món convoquem una tardor en resistència per exigir la suspensió dels mal anomenats acords de lliure comerç i inversions, com l’acord entre la Unió Europea i Canadà, el CETA, o el ja conegut TTIP, que es negocia amb EUA. Estem convençudes que per promoure una societat igualitària i respectuosa dels drets de les persones i el medi ambient és imprescindible replantejar el sistema de comerç global (…)

dimarts 23 d’agost de 2016
Jornades anticlericals a Berga el 26 i 27 d’agost
Som els amics de Godzilla. Jornades anticlericals el 26 i 27 d’agost a Berga

Mori la por, la culpa, la caritat i l’obediència.

Visqui el plaer, la llibertat i la solidaritat entre iguals.

Divendres 26 d’agost, 21h a l’Ateneu Columna terra i Llibertat, projecció del documental ’Rocío’, de fernando Ruíz Vergara.

Dissabte 27 d’agost, 19h davant del Mercat Municipal de Berga (c/Marcel·lí Massana, antica c7 Mossèn Huch), poesia amb Enric Cassasses, Núria Martínez, filosofia, Roger Pelàez vídeo, (…)

dimarts 23 d’agost de 2016
Acte d’homenatge al lluitador anarquista Josep Lluís Facerias, el 30 d’agost a Barcelona
Acte de record al lluitador Facerias i la guerrilla anarquista

Dimarts 30 d’agost a partir de les 19h a la Plaça de les Madres de Mayo, Barcelona (Metro L4 Llucmajor, Bus 11, 32, 50, 51)

Ofrena floral, parlaments, poesia amb Bio-lentxs, actuacions de Les Carpantes (subversió flamenca i Las amigas de Yoli (cançó llatinoamericana rap poesia), projecció de “Mort d’un anarquista. Facerias, vides (…)

diumenge 21 d’agost de 2016
La CGT porta al jutjat la retallada de sou als treballadors del Sociosanitari Francolí
La Secció Sindical de la CGT a l’hospital Joan XXIII i el Sociosanitari Francolí va presentar dijous al matí una denúncia al jutjat Social de Tarragona, contra l’empresa pública sanitària GiPSS, que gestiona el centre hospitalari de cures pal·liatives i de llarga estança. La demanda l’ha presentada per la retallada salarial que han sofert 60 professionals del centre. Segons Agustí Aragonès, portaveu del sindicat, la companyia ha incomplert el conveni laboral signat el 2015, on quedava palès que, si (…)

divendres 19 d’agost de 2016
Amor, anarquia i unes excel·lents memòries de Doris Ensinger
Article de Xavier Díez
Doris Ensinger, Amor y anarquia. Mi vida en Alemania y con Luis Andrés Edo, Icaria, Barcelona, 2016, 463 pp.

Entre 1990 i 1994 vaig ser veí d’escala de la parella Luis Andrés Edo i Doris Ensinger. En aquella època, tot just iniciava la meva precària formació d’historiador mentre feia de mestre a Barcelona. Va ser una època certament esbojarrada, en què algunes festes no devien projectar una bona imatge de mi davant el venerable anarquista i la seva companya alemanya. Amb els anys, les coses es (…)

divendres 19 d’agost de 2016
Denuncien tancament de llits, rebaixes de sou i manca de personal al Sociosanitari Francolí de Tarragona
Els treballadors pensen portar als jutjats les reduccions de salari i reclamen una auditoria de gestió de l’empresa

Representants dels sindicats Metges de Catalunya, SATSE i CGT han denunciat aquest dimecres les mancances de gestió de l’Hospital Sociosanitari Francolí, a la ciutat Tarragona. Els treballadors d’aquest centre d’atenció sanitària, social i domiciliària asseguren que la direcció ha acordat tancar 39 dels 159 llits del centre durant l’estiu per evitar contractar personal substitut durant (…)

dimarts 16 d’agost de 2016
Silenci, impunitat i fosses comunes
Article d’Ermengol Gassiot
Venim d’un silenci. Vivim un silenci.

Els primers 30 anys de la meva vida vaig associar la paraula “desaparegut” a “desaparecido” i, d’aquí, a les Madres de la Plaza de Mayo. Aquelles dones amb un mocador blanc al cap plantant cara a les baionetes dels milicos argentins. Ben cert que escoltava a la meva avia quan deia “Matava molt el Franco, eh? Molt!”. Aquesta afirmació sortia de tant en tant a les converses de sobretaula quan anava a veure els avis i, periòdicament, es dedicaven a remunerar la (…)

dimarts 16 d’agost de 2016
Telefónica: Una història de poder
Article d’Albert Recio
La multinacional de telecomunicacions no ha tingut escrúpols per situar-se en el lloc idoni per assegurar el predomini dels seus interessos econòmics

Telefónica sempre ha estat a prop del poder. Va ser fundada el 1924, en plena dictadura de Primo de Rivera, com a concessionària del monopoli telefònic a Espanya. De fet era una filial de la nord-americana ITT (International Telephone and Telegraph), una empresa creada pels germans Behn a partir de l’obtenció del control de les empreses telefòniques (…)

dimecres 10 d’agost de 2016
La militarització dels pressupostos del 2016
Article del col·lectiu Utopia Contagiosa
Com en anys anteriors, aquest any hem analitzat els Pressupostos Generals de l’Estat aprovats pel Parlament poc abans de la dissolució del mateix i el final de la X legislatura, per detectar la despesa militar que amaga.

Les xifres són escandaloses i parlen per si soles, a pesar que el tema no forma part de la “agenda” política ni “mediática” gràcies al consens des de dalt imposat per les elits més promilitars del país, que en això han aconseguit una evident “pau social”: dels 5.787,89 milions d’euros (…)

dimecres 10 d’agost de 2016
CGT Ponent dóna suport al Centre Social Okupat la Chispa davant l’imminent desallotjament
El Jutjat Penal ha decidit acordar ordre de desallotjament cautelar del centre social okupat, sense que ni tant sols hagi estat sol·licitada pel propi propietari.
Des de la CGT Ponent volem donar tot el nostre suport al Centre Social Okupat la Chispa, espai okupat des del desembre de 2007 i que fins a l’actualitat ha estat un espai de trobada de col·lectius i moviments socials desenvolupant centenars d’activitats formatives, socioculturals i lúdiques.

De la mateixa forma que el propi espai (…)

dimarts 9 d’agost de 2016
Els sous dels 21 directius del Metro de Barcelona publicats són només una part, i no la més nombrosa, del cost dels directius
Els sous dels 21 directius de metro publicats són només una part, i no la més nombrosa, del cost dels directius

Davant la publicació a la web de transparència dels costos salarials de metro, la CGT de Metro vol matisar diversos aspectes per poder valorar en la seva justa mesura el que s’ha publicat:

En primer lloc, el moment escollit mediàticament per a la seva publicació, ens recorda altres èpoques i un intent clar de que la seva repercussió pública sigui la mínima possible. (…)

dimarts 9 d’agost de 2016
Si a l’agost a les 7 és fosc, a l’agost a l’Hospital Joan XXIII tot el dia és fosc
Comunicat de la Secció Sindical CGT Hospital Joan XXIII de Tarragona
Si a l’agost a les 7 és fosc, a l’agost a Joan XXIII tot el dia és fosc

La secció sindical de la CGT de Joan XXIII vol denunciar els punts que perden llum a Joan 23 aquest mes:

1. Atenció a l’usuari porta tot el mes d’agost amb una presència física al matí i una a la tarda (normalment son dos al matí i una a la tarda). Ens sembla molt greu que amb l’afluència de gent que hi ha al matí estigui una persona sola.

2. Servei de telefonia, “més del mateix”. Ens sembla molt greu que en un servei tan important (…)

dimarts 9 d’agost de 2016
El Síndic de Greuges afirma que l’article del director del Diari de Tarragona ’és de caràcter masclista i incita a l’assetjament de les dones’
El Síndic afirma que l’article del director del Diari de Tarragona “és de caràcter masclista i incita a l’assetjament de les dones”

El Síndic de Greuges de Catalunya ha respost la queixa que la Secció Sindical d’Ensenyament Deixa de ser una Illa-CGT i la Federació Comarcal de la CGT del Baix Camp-Priorat van fer-li arribar fa uns dies contra un article sexista escrit per Josep Ramon Correal, director del “Diari de Tarragona” (veure enllaç: CGT presenta una queixa al Síndic de Greuges per l’article (…)

diumenge 7 d’agost de 2016
Els treballadors de Correos de repartiment de Lliçà d’Amunt convoquen vaga indefinida a partir del 12 d’agost
Vaga indefinida de les 3 últimes hores a partir del proper divendres 12 d’Agost
El passat 25 de juliol els treballadors/es de repartiment de Correos de Lliçà d’Amunt iniciavem un seguit de protestes per denunciar la degradació del servei postal que pateixen els i les veïns/es de Lliçà d’Amunt. Fruit de les mateixes l’Ajuntament va demanar reunir-se amb nosaltres on li vam exposar les mancances de personal que patia el servei (50% de la plantilla). Degut a aquest fet l’Ajuntament va dirigir un escrit a l’empresa demanant millores en el servei. L’única resposta que ha donat Correos (…)

diumenge 7 d’agost de 2016
Comunicat de la CGT de Lleida davant la situació dels treballadors temporers
VOLEM FRUITA AMB JUSTÍCIA SOCIAL

Un any més per aquestes dates tornem a trobar treballadors temporers dormint als carrers de la nostra ciutat i en diversos assentaments de poblacions dels voltants, i treballant en unes condicions laborals properes a l’esclavatge.

Com a l’estiu passat i en anys anteriors, en que diferents col•lectius com la Crida per Lleida, ARRAN o Papers i Drets per a Tothom vam denunciar la situació dels campaments a la ciutat, els abusos laborals, la desatenció per part de (…)

diumenge 7 d’agost de 2016
Entrevista a Cristina Carrasco: ’L’economia feminista va més enllà de la igualtat entre homes i dones’
L’economia feminista i l’ecològica són les úniques que surten dels marges del mercat
Cristina Carrasco Bengoa, investigadora en Economia Feminista, defensa que “l’economia només considera el temps dedicat al treball de mercat” i ignora el treball de cures, realitzat tradicionalment per les dones.

L’economista proposa un canvi radical de sistema, cap a un altre model “humà, que estigui primer per la vida, que cuidi a la seva població” i que no plantegi desigualtats per cap dels eixos que existeixen.

Creu que l’economia és la disciplina menys oberta a tots els canvis. Cristina (…)

dijous 4 d’agost de 2016
Entrevista a Janet Biehl, experta en municipalisme llibertari: “L’assemblea ciutadana ha de ser la institució bàsica en la nova societat”
Entrevista a Janet Biehl, teòrica nord-americana del municipalisme llibertari i l’ecologia social, idees desenvolupades a partir de les tesis de l’activista i pensador Murray Bookchin, al qual ha dedicat el seu darrer llibre

GEMMA GARCIA / DIRECTA / 29/07/2016

Janet Biehl es va introduir en les tesis del municipalisme llibertari a través de l’activista i pensador nord-americà Murray Bookchin, amb qui va compartir prop de vint anys. Com a escriptora, s’ha focalitzat en l’ecologia social i el (…)

www.cgtcatalunya.cat |
facebook |
twitter |
vimeo |
youtube |
flickr |
rss |
google+ |
slideshare |
issuu |
scribd |
instagram |
about |
linkedin |
bambuser

Què és la CGT |
On trobar-nos |
Afiliació |
Butlletí |
On Trobar-nos |
Àmbits d’actuació |
Actualitat |
Legislació |
Serveis Socials i Sindicals |
Enllaços

En relació a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic
(la LSSI-CE) aprovada pel parlament espanyol i de la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de Dades espanyola, estem obligats a
comunicar-te que la teva adreça de correu figura en aquest moment subscrita a la LLISTA de correu electrònic de l’equip de comunicació adscrit
a la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya, formant part d’un fitxer automatitzat de dades.nnAmb el present e-mail volem informar-te de
la teva opció de cancel·lació en virtut de les lleis abans esmentades, i del teu dret d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les teves
dades. Si no desitges seguir rebent missatges d’aquesta llista, per a donar-te de baixa envia un correu a l’adreça:
com-cgt-cat@cgtcatalunya.cat.

FontFuente: enviaments@cgtcatalunya.cat

Comentaris tancats a Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (28-08-16)

[Colombia] ELN Revista Insurrección Nro. 542

/– Revista Insurrección //N° 542 –/_//_
_/Agosto 2016/_
_//_ /*
*/
/*_Ultimos Videos:_

Juegos Olímpicos

*//*
Entrevista COCE
*/
/*
*/
*_La Corrupción NO se Lava con una Votación

_*
_*INDICE:*_

*Pobre País, Tan Cerca de la OTAN Y Tan Lejos de la Paz Revista
Insurrección * <#Pobre_Pas_Tan_Cerca_de_la_OTAN_Y_Tan>
*Fidel es Humanidad Comando Central dle ELN* <#Fidel_es_Humanidad>
*Seis Años de Santos DemoniosSofia Mina* <#Seis_Aos_de_Santos_Demonios>
*La Violencia Debe Dejar de ser la Marca del Estado Gabriel Antonio
Gaitán*** <#La_Violencia_Debe_Dejar_de_ser_la_Marca>
*Guerra y Negociación: Los Casos de Irán, Cuba y Colombia Carlos Ramos /
FTIMH * <#Guerra_y_Negociacin_Los_Casos_de_Irn>
*
*————————————————————————————(
Para desuscribirse de esta lista de noticias envié un mensaje en blanco
a colombia-unsubscribe@eln-voces.com Recibirá un mensaje de respuesta
automáticamente del
servidor.)—————————————————————————————-
_*Pobre País, Tan Cerca de la OTAN Y Tan Lejos de la Paz*__*
*_*
_Revista Insurrección _*
*
El pasado 5 de agosto, hicieron público el plan estratégico de
transformación del Ejército del régimen, en una ceremonia en que los
invitados especiales fueron los generales de la Organización del Tratado
del Atlántico Norte (OTAN), verdadero ideólogos del plan.

En esta transformación de fondo, los planificadores estratégicos se
cuidaron de mantener intactos la cantidad de tropas y de recursos, que
desde antes el Ejército tiene asignados. La hipótesis en que basan este
plan, es que luego de la desmovilización de las Fuerzas Armadas
Revolucionarias de Colombia, queda desocupada una porción de la
maquinaria militar del régimen; la que proyectan enganchar completamente
al dispositivo de guerra global de la OTAN.

Como hicieron al inicio del Plan Colombia, esta vez también colocan como
propósito, librar la “lucha contra el narcotráfico”; según justificó el
ministro Pinzón el 25 de abril de 2013, al firmar el Acuerdo que
convirtió al régimen colombiano en aliado de las guerras de la OTAN.

Posteriormente la Corte Constitucional de Colombia declaró inexequible
este Acuerdo con la OTAN, pero a los firmantes poca importancia les
merece este llamado y llevando la contraria, prosiguen con la ejecución
del Acuerdo.

En octubre de 2015, buques de la Armada de Colombia participaron junto a
otras fragatas de la OTAN, en las Fuerzas de tarea internacionales 465 y
508. Entre las últimas actividades conjuntas realizadas, están las
visitas de altos oficiales del Cuartel general de la OTAN en Bruselas,
Bélgica, quienes hasta el 4 de agosto, supervisaron la confección del
citado nuevo plan estratégico del Ejército del régimen colombiano.

Esta, más que una transformación es un verdadero salto de guerra,
constituye el cambio más trascendental impuesto al Ejército -fundado por
el Libertador Simón Bolívar hace más de 200 años-, es monitoreada por el
Comando Aliado de la OTAN.

Hay que recordar que el actual comandante supremo de las tropas de la
OTAN, es el general estadounidense Curtis Scaparrotti, nombrado
directamente por el presidente de los Estados Unidos. Cuando los 27
países que integran esta Alianza -y sus aliados, como Colombia-, colocan
sus tropas bajo el mando de un general extranjero, están perdiendo su
soberanía y están violando la Carta de principios constitutivos de la ONU.

El enganche del régimen colombiano con la OTAN implica entrar en ‘las
grandes ligas de la guerra’. Pues en su origen, esta fue una alianza
para la defensa, pero en su Cumbre de Lisboa en 2010, decidió operar en
todo el mundo y pasar a realizar operaciones ofensivas; doble salto que
definió, así

“Desplegar fuerzas militares robustas donde y cuando sea requerido por
nuestra seguridad, y ayudar a promover seguridad común con nuestros
socios alrededor del globo”… (para responder a) “los conflictos más
allá de las fronteras de la OTAN, a los problemas derivados del cambio
climático y de la escasez de los recursos naturales”.

Con estas intenciones la OTAN está destrozando a Libia y Siria desde
2011; como lo hizo antes con Yugoeslavia desde el 24 de marzo de 1999,
donde ejecutó un golpe de Estado contra la ONU. Agresión que repitió en
marzo de 2003, cuando comenzó el arrasamiento del pueblo iraquí, bajo la
falsa acusación de que allí existían depósitos de armas de destrucción
masiva. Nunca podremos olvidar, que en medio de estos planes de guerra
de la Alianza, en 2006 crearon el monstruo llamado Estado Islámico (EI).

Ahora con la puerta que les abre el régimen colombiano, la OTAN se
inmiscuye en la única región del mundo en donde hasta ahora no había
intervenido; porque sus naciones rechazan importar conflictos ajenos y
se esfuerzan por convertirla en una Zona de Paz, según la decisión
colectiva tomada por la Comunidad de Estados Latinoamericanos y del
Caribe (CELAC).

La funesta decisión adoptada por el régimen colombiano quiebra el
equilibrio geopolítico de la región y va en contravía del anhelo de paz
de la sociedad, quien ve con esperanza los acuerdos de solución política
al conflicto que se negocian con las guerrillas; mientras de manera
obstinada la minoría gobernante amarra el país al carro de guerra de la
OTAN.

Desde la inmortalidad, el Libertador Simón Bolívar nos recuerda que es
muy triste el destino de un país, donde su ejército en vez de cuidar las
fronteras, se dedica en sojuzgar a los ciudadanos. Pero más tristeza
vamos a sufrir los colombianos de estas y las futuras generaciones, al
observar que además de sofocar a este pueblo, el Ejército que Bolívar
fundó, de ahora en adelante se va a dedicar a violar las fronteras de
otras naciones.

Los colombianos y colombianas tenemos que reclamar, para decir, “pobre
país: tan cerca de la OTAN y tan lejos de la paz”, e ir más allá para
movilizarnos y exigir que una decisión tan trascendental para el futuro
de Colombia, no la tome una minoría privilegiada, que piensa solamente
en sus intereses.
**
————————————————————–
Compartir Articulo —-Subir——
<#Indice>
————————————————————-
*
_*
Fidel es Humanidad
*_
_*Comando Central dle ELN*_
*

_Saludo del Ejército de Liberación Nacional de Colombia, con ocasión del
cumpleaños 90 del comandante en jefe Fidel Castro Ruz.

_

Fidel, edificador de utopías, emboscador de canallas, gestor de
incontables epopeyas revolucionarias, estadista incomparable y rebelde
eterno. Ha luchado desde turbas estudiantiles, vestido de verde olivo
desde las montañas de la isla, desde la ideas con su afilada pluma.

Fidel, a quien el ELN ha tenido el privilegio de llamar hermano, amigo,
compañero. Los colores de esa bandera del Movimiento que fundó son los
nuestros, porque existe una genética que nos ata a su epopeya.

Es imposible pensar en la historia de la revolución cubana sin pensar en
Fidel; imposible pensar en el latinoamericanismo sin pensar en Fidel;
imposible pensar en el internacionalismo sin pensar en Fidel.

Fidel dona a la humanidad la lección que la humillación ante los
poderosos, no es el destino manifiesto de los pobres de la tierra. Eso
si: siempre y cuando se opta por luchar, y luchar hasta final, no
rendirse jamás, sin importar el precio.

La historia demorará mucho aún en registrar la grandeza de sus hazañas;
como, por ejemplo, liderar la liberación de Angola y ser decisivo en la
derrota del racismo llamado Apartheid. Los historiadores son ágiles en
grabar las historias de los grandes conquistadores, personajes como
Alejandro Magno y Napoleón, pero lentos en registrar las conquistas de
los pueblos, en el camino de su propia liberación. Es en el camino de
liberación colectiva donde se sitúa Fidel, y es ahí donde su camino se
aparta del de los demás. La de Fidel nunca ha sido la política de lo
posible, sino de la trasgresión de los límites dictados por los imperios.

La revolución del pueblo de Cuba, que es la revolución de Fidel, ha
aguantado décadas de feroz castigo del más poderoso imperio del mundo, y
se ha mantenido con la dignidad intacta, nos ha enseñado que el
servilismo y la humillación de los poderosos, no es el destino
humanidad. Siempre y cuando se decida a luchar.

Con su ejemplo enseñó, que cuando se trata de pueblos que anhelan su
liberación, las fronteras son inexistentes.

En cuanto a Colombia, Fidel se convirtió en incansable luchador por la
paz de nuestra lacerada patria. El hecho que hoy Cuba cumpla un papel
vital en el proceso de paz con las FARC y el ELN, es parte de su legado.
Fidel siempre insistió en que había que luchar por una paz con dignidad,
para “que cese la filosofía del despojo y cese la filosofía de la
guerra”; contra esta filosofía es que los elenos y las elenas tenemos
empeñada hasta el alma.

El mejor homenaje en su cumpleaños 90 es continuar con el camino que
Fidel, junto a el Ché, enseñaron, para seguir empujando a esa “gran
humanidad que ha dicho basta y ha echado a andar”; e impulsar la lucha
de resistencia y liberación de los pueblos, que “ya no se detendrá hasta
conquistar la verdadera independencia”, tal como lo pronunció en la
Segunda Declaración de la Habana.

Comandante Fidel, en este 90 aniversario de su nacimiento, que ocurre
justamente en medio de una fuerte contraofensiva imperialista en Nuestra
América, el camino de unidad y lucha continental que forjaste, tiene hoy
mayor vigencia, por lo que el ELN saluda al liderazgo continental, que
históricamente ha asumido la Revolución Cubana.

Comandante Fidel, reciba un abrazo inmenso en este cumpleaños y sepa
que, como la lucha revolucionaria de Colombia siempre ha contado con el
apoyo de la Revolución Cubana, ésta siempre podrá contar con la
solidaridad del pueblo colombiano.
Desde las montañas de Colombia,
_Comando Central del ELN

13 de agosto de 2016__._
**
*
*————————————————————-
Compartir Articulo
—-Subir—– <#Indice>
————————————————————-
*
*
_Seis Años de Santos Demonios_ *
_*
Sofia Mina*_
*
Tras completar 2 años de su segundo mandato, Juan Manuel Santos sigue
haciendo promesas que no puede cumplir. Su gobierno continúa entregando
el país al sector financiero, a la oligarquía nacional y también
extranjera; pues mientras estas aumentan sus ganancias grandemente, la
deuda externa de Colombia, al igual que la inflación van en crecimiento
desbordado; además de preparar una reforma tributaria que afecta
principalmente a las clases empobrecidas y excluidas; y de mantener
aplastada a la agricultura e industria colombianas, a manos de las
grandes empresas transnacionales; con lo que siembra mayor miseria y
desigualdad entre los colombianos.

Juan Manuel Santos recibió la presidencia de manos de Uribe Vélez, quien
lo pensó como sucesor de su legado de guerra y violencia, traducido en
la consigna “mano firme, corazón grande”, con que rigió al país entre
2002 y 2010. Sin embargo, rápidamente el actual presidente buscó su
propio camino proponiendo las locomotoras de la prosperidad enmarcadas
en el Plan Nacional de Desarrollo, que se nos mostró como el avance
productivo y económico que necesitaba el país, pero que en últimas, no
es más que la profundización del modelo neoliberal en Colombia.
_¿Prosperidad para quién?_

Santos propuso edificar su segundo periodo presidencial (2014-2018)
sobre 3 pilares: Equidad, Educación, Paz; Pese a esto, la situación de
miseria en departamentos como el Chocó y La Guajira es cada vez más
crítica, tanto que incluso son docenas de niños y niñas las que mueren
diariamente de hambre o por falta de atención médica.

O que mientras Santos insiste en que ha construido más de 1 millón de
viviendas, de las cuales 130 mil fueron gratis; miles de colombianos
continúan viviendo la tragedia de seguir siendo despojados de sus
tierras, o de no ser incluidos en el proceso de restitución de estas,
pues hasta el momento se han restituido apenas el 3 por ciento de las
despojadas. También flaquean sus pilares, porque la tasa de desempleo es
de 11,5 por ciento y sigue creciendo.

Según el gobierno, ya contamos con “educación gratuita desde el grado
cero hasta el grado once en todos los colegios públicos”, sin embargo,
¿qué clase de educación es la que está ofreciendo? Porque es bien sabido
que el nivel académico de las instituciones públicas está muy por debajo
del de las privadas ¿Dónde están las condiciones reales para el acceso
de todos y todas las niñas a la educación, no solo básica y secundaria,
si no también a la superior?

La educación universitaria sigue la ruta de privatización, con un
déficit presupuestal de 12,1 billones de pesos y que seguirá
ascendiendo, porque el objetivo de la oligarquía es volverla un negocio.
Ruta marcada por la reforma a la Ley 30, que remataron con el “Acuerdo
por lo superior” 2034; logrando el propósito de que la educación sea
privada, para unos pocos que puedan pagarla.
_Paz para el capital, guerra al pueblo_

Estas amargas realidades han producido un inconformismo en la sociedad
colombiana, por esto, son cada vez mas frecuentes las movilizaciones de
los diferentes sectores sociales, cuyas exigencias son respondidas con
represión y la más descarada violencia de parte del estado. Las
protestas más recientes, la Minga Nacional y el paro camionero, sufren
una cifra de muertos y heridos más que vergonzosa, para un gobierno que
dice estar en busca de la paz.

Las condiciones que dan origen a los movimiento guerrilleros siguen
“vivas y coleando”; el hambre sigue acabando con miles de vidas
colombianas, la educación y la salud son servicios no derechos, la
propiedad de la tierra sigue regida por los intereses de las clases
dominantes. Ante su negativa a redistribuir la riqueza y el poder, la
elite gobernante sigue sembrando en el pueblo semillas de descontento,
resistencia y de rebeldía.

Con la paz de Santos, éste busca ser recordado como el presidente que
firmó el desarme de la insurgencia; mientras de su retórica de equidad y
educación, no pasará de ser la misma de todos los anteriores gobiernos.

Es por esto que no nos cansamos de invitar a todos y todas las
colombianas, a hacer parte de la construcción de esa paz justa y
duradera que tanto anhelamos, que nos ha motivado a estar en pie de
lucha por más de 50 años y que seguirá siendo nuestro objetivo
principal, en esta pelea por una vida digna y soberana para todo el
pueblo tricolor.
**
————————————————————–
Compartir Articulo
**
—-Subir—— <#Indice>
————————————————————-
*
_*
La Violencia Debe Dejar de ser la Marca del Estado
*__*
Gabriel Antonio Gaitán*_
*
En Colombia al hablar de solución política al conflicto, surgen muchas
ideas alrededor de esta posibilidad, tanto de quienes apoyan estos
procesos, como de quienes los niegan rotundamente, porque se niegan a
reconocer en la insurgencia un contradictor político legitimo.
_Historia de violencia_

La historia colombiana vergonzosamente se encuentra escrita con sangre
de la violencia impuesta, por las minorías dominantes de turno, en
contra del pueblo. La tradición de quienes tienen el poder en nuestro
país, es matar al contradictor antes de escuchar sus argumentos; ante
esta negativa el pueblo no ha tenido mas opción que resistir. Para el
caso de la oposición de izquierda, su estrategia ha sido descalificarla,
tergiversarla, calumniarla y amenazarla.

Aunque es evidente que la merma del conflicto armado ha contribuido de
manera significativa en la reducción de la violencia socio-política,
esta no ha cesado y por el contrario está en aumento como clara muestra
de constituir una política de Estado. De 37 asesinatos de defensores de
Derechos Humanos perpetrados en 2012, el régimen pasó a asesinar 63 en 2015.

La persecución y violencia contra lideres y defensores de derechos
humanos, es de las más altas de los últimos años; solamente en lo que va
corrido del 2016, se registran 539 amenazas diferenciadas, especialmente
por panfletos en contra de organizaciones sociales y lideres populares.

El paramilitarismo sigue actuando bajo la sombra del Estado, con total
complicidad luego de su supuesta desmovilización, según sostiene un
reconocido defensor de Derechos Humanos, el sacerdote jesuita Javier
Giraldo:

“El paramilitarismo ilegal, en grandes franjas, retornó muy pronto a sus
acciones criminales con sus mismos objetivos, a saber: persecución a
todo movimiento social o de protesta, mediante escritos de clara
inspiración contrainsurgente, anticomunista y fascista; respaldo
incondicional al gobierno y a sus fuerzas armadas; apoyo a las empresas
transnacionales, cuya destrucción ecológica denominan “progreso”, y
sustento financiero en las redes más poderosas del narcotráfico” (*).
_Tratamiento de guerra a la lucha social_

A la represión ilegal antes descrita, hay que sumar la legislación
represiva y la impunidad, la ampliación del Fuero penal militar -que
dotará de mayor impunidad los crímenes cometidos por las Fuerzas
Armadas-, el nuevo Código de policía que criminaliza y convierte en
delito la protesta de la ciudadanía; más el aumento del pie de fuerza de
la policía militarizada (Esmad), como negativo mensaje para el escenario
de pos acuerdos con la insurgencia, donde sin duda la efervescencia
social y movilización popular crecerá.

El Esmad es un escuadrón de la muerte. Según cifras del Banco de Datos
del Cinep, hasta 2014 se le atribuían 137 personas heridas y 13 muertes.
Los periodistas tampoco se escapan. Según la Fundación para la Libertad
de Prensa, entre 2004 y 2016, el Esmad había cometido 52 agresiones
contra comunicadores, mientras realizaban su trabajo, generalmente
cubriendo las protestas.

Sólo con estos casos podemos hablar de un patrón repetitivo de las
clases dominantes, para solucionar los conflictos sociales y que, junto
al paramilitarismo como un pensamiento enquistado en el Estado
colombiano, deja más que cuestionada la voluntad de paz del régimen. Es
por ello que nos preguntamos, si quienes ostentan el poder están
dispuestos a resolver los conflictos de una manera no violenta.
_Sacar la violencia de la política_

Como parte de la reciente campaña mediática en contra de nuestra, están
circulando por redes sociales y en diferentes regiones del país amenazas
y panfletos, que nos atribuyen, en que declaran como “objetivo militar”
a una u otra persona; para deslegitimar a la insurgencia y desinformar
al pueblo, pretendiendo crear enemigos donde no existen.

Esos métodos de intimidación que nos atribuyen, no son propios de una
organización revolucionaria. Como ELN hemos planteado la necesidad de un
nuevo momento para el país, que debe ser fruto del proceso de diálogos,
donde la solución de conflictos no sea por la amenaza y la violencia.

Esperamos que el gobierno deje su miedo a la participación del pueblo,
deje de reprimir con violencia cruel las protestas sociales, abandone su
vergonzoso pacto con el paramilitarismo y por fin escuche el clamor del
pueblo, que exige ser el protagonista de los cambios que Colombia requiere.
(*) Javier Giraldo M. S.J. ¿Paz en Colombia?.
http://www.javiergiraldo.org/spip.php?article257. 27-07-16.
***
————————————————————–
Compartir Articulo
**
—-Subir—— <#Indice>
————————————————————-

**
_*
Guerra y Negociación: Los Casos de Irán, Cuba y Colombia
*_*_
_*_*Carlos Ramos / FTIMH*_
*
Que no haya duda: si el gobierno de Santos negocia la paz con la
insurgencia es porque Washington se lo orientó. Desde el 2000, a través
del Plan Colombia y sus subsidiarios (Iniciativa Regional Andina, Plan
Patriota, etc.) los Estados Unidos invirtieron más de 6 mil millones de
dólares en la guerra de Colombia. Se reformaron las fuerzas armadas, se
crearon nuevas capacidades de guerra aérea, nuevas tecnologías de
inteligencia, drones, etc., pero sin lograr su cometido: la derrota y
rendición de las guerrillas más antiguas de Nuestra América. Fue
entonces que optó por abrir un proceso de paz, para lograr mediante la
mesa de diálogo lo que no ha podido por la vía militar, pues para el
imperialismo y los dueños del poder de Colombia, las negociaciones de
paz representan un viraje táctico, más no estratégico.

Ahora bien, las negociaciones de paz de Colombia no son las únicas, ya
que el imperialismo adelanta procesos de negociación con otros dos
contradictores históricos: con Cuba desde 2014 y con Irán desde 2015.

Enfrentado a la insurgencia colombiana desde 1964, a la Revolución
Cubana desde su triunfo en 1959 y a la Revolución Islámica de Irán desde
1979, los EEUU han optado por pasar de la confrontación abierta y
directa, a la negociación. ¿Esto quiere decir que el imperialismo va
sustituyendo su política belicista, por una de soluciones políticas a
sus conflictos internacionales? No. Sencillamente que, para Washington y
los Estados subordinados a su política, las negociaciones de paz van de
la mano de la confrontación militar directa. Son una extensión de la
guerra misma.

Ante la decadencia progresiva de su hegemonía imperial, los EEUU no
pueden sostener conflictos en todos los frentes. Los desgastes militares
y económicos que le han significado las guerras de Irak y Afganistán, en
medio de una severa recesión económica, obligan al imperio a optar por
una utilización más racional de sus fuerzas. La contención y cerco
contra sus dos rivales principales Rusia y China, son los puntos vitales
de su estrategia de hegemonía mundial, y debe concentrar sus esfuerzos
allí. Así se explican el cerco naval-militar del Mar del Sur de China,
el apoyo a la subversión reaccionaria en Ucrania, el cerco de misiles
contra Rusia, y el sostenido conflicto del binomio EEUU-OTAN en Siria.
Por tanto, ha escogido la táctica de lanegociación para enfrentar los
otros focos de rebeldía, que desafían su dominio.
_Caso Irán_

Es claro que antes de asaltar a un enemigo, es mejor aislarlo de sus
aliados. Es así como Washington negocia con Irán, mientras mantiene
guerras de desgaste con Siria y Yemen, dos de sus aliados estratégicos.
De la misma manera promueve la guerra de desestabilización política,
económica y militar de la Revolución Bolivariana, mientras negocia con
Cuba, quien ha sido su aliado estratégico principal, desde que Hugo
Chávez llegó al poder el 1998.

A la par de los acercamientos diplomáticos, adelante el cerco militar.
El apoyo y financiamiento del Estado Islámico por parte de los EEUU, la
OTAN, Arabia Saudita y Turquía ha mantenido bajo asedio permanente al
gobierno de Bashar Al Assad de Siria y al gobierno rebelde de Yemen.

A cambio de la promesa del fin de las sanciones económicas, que padece
el pueblo iraní -que le permite comerciar el petróleo iraní en el
mercado internacional-, el imperio obtiene el derecho al espionaje de
las instalaciones militares iraníes, a través de la Comisión
Internacional de Energía Atómica (CIEA), institución multilateral
controlado por los EEUU.
_Caso Colombia_

Aquí, las negociaciones con la insurgencia no tienen el fin de construir
un nuevo pacto social, sino lograr la pacificación de las fuerzas
insurgentes, quienes han frenado una mayor penetración territorial y
saqueo de recursos estratégicos, por parte del capital transnacional.

La pacificación de la guerrilla es clave, porque, pese a la campaña de
demonización en su contra, sigue siendo un ejemplo de resistencia y un
continuador del proyecto revolucionario nuestramericano. Las
negociaciones con la guerrilla colombiana no pueden comprenderse en su
totalidad, por fuera del contexto del proyecto de restauración
conservadora, que promueven las oligarquías y el imperialismo en Nuestra
América.

Desde hace décadas Colombia ha fungido como base de operaciones de los
EEUU, para el espionaje naval y aéreo hacia el conjunto América del Sur,
el Caribe y Centro América. Es su portaaviones para lanzar campañas de
desestabilización contra Venezuela y Ecuador. Como ha dicho el
intelectual norteamericano James Petras, “las negociaciones de paz son
un preámbulo para la ofensiva política-militar en la región”.
_Caso Cuba_

Con Cuba, las décadas de bloqueo criminal, de saboteo económico, de
campañas terroristas de la mafia de Miami no lograron doblegar la
Revolución. Al proyecto de aislamiento de la isla “le salió el tiro por
la culata” pues, mientras Cuba recuperaba relaciones diplomáticas y
económicas con el mundo, fueron los EEUU quienes resultaron aislados y
repudiados. Ante los fracasos de esta estrategia, el imperio optó por
conseguir por la vía de la negociación, lo que no había podido por la
vía del saboteo y el terrorismo.

El imperialismo apuesta a que el nuevo ambiente creado por las
negociaciones permitirá una mayor penetración ideológica y de
posibilidades, para financiar a la llamada disidencias interna. Así,
mejora las condiciones para promover la subversión desde adentro, que
puede resultar más efectivo, que la agresión desde afuera.
_Negociaciones de paz, no son la Paz_

Las negociaciones de paz no deben confundirse con la paz real, con
justicia social, como la soñamos los revolucionarios y revolucionarias
del mundo. El imperialismo mantiene -y mantendrá-, su asalto al mundo
con su estrategia de guerra permanente. La negociación es un engranaje
clave del asalto global, para neutralizar los focos de resistencia, que
se le interponen.

El imperio no duda en combinar las formas de lucha, en mezclar la guerra
con la negociación, la diplomacia con la violencia. Ante ello, a los
pobres y excluidos de la tierra sólo nos quedan los recursos de la
lucha, la resistencia y el legítimo ejercicio de la rebelión.
***
————————————————————–
Compartir Articulo *
* —-Subir—— <#Indice>
————————————————————-
****
**
*Siempre junto al Pueblo*
*Viva el ELN *
————————————————————————————————
RESPETAMOS SU PRIVACIDAD
Este correo llega a usted porque está o estaba subscrito/a a una de
nuestras listas o porque alguien nos proporcionó su dirección
pensando que nuestra información es de su interés.
Si el contenido de este mensaje no es de su interés, lamentamos
que le haya llegado. Para desuscribirse de esta lista de noticias
envié un mensaje en blanco a colombia-unsubscribe@eln-voces.com
Recibirá un mensaje de respuesta automáticamente del servidor.
————————————————————————————————

FontFuente: colombia@eln-voces.com, via: colombia-bounces@eln-voces.com

Comentaris tancats a [Colombia] ELN Revista Insurrección Nro. 542

[Colombia] ELN Revista Insurrección N° 541

_/*Revista Insurrección*/_

_/*N° 541*/_

_/*Agosto 2016*/_

/*
*/

/*Ultimo Video:
*/

/*Entrevista COCE
<https://www.eln-voces.com/index.php/arte-cultura/videos/723-video-entrevista-coce>*/

/*
*/

/*INDICE:*/

/*Por la Paz, La Resistencia Continúa: Declaración de la Dirección
Nacional y el Comando Central, del Ejército de Liberación Nacional
Comando Central*/ <#Por_la_Paz_La_Resistencia_Contin>

_/*El Hambre Acosa, la Rebeldía Crece Luciano Vidales*/_
<#El_Hambre_Acosa_la_Rebeld_Crece>

_/*Dieciocho Años con Electricaribe Encima Shaka Zulú*/_
<#Dieciocho_Aos_con_Electricaribe_Encima>

_/*Combates en el Chocó Dirección Frente de Guerra Occidental*/_
<#Combates_en_el_Choc>

_/*La Esperanza de los Pueblos Europeos Colectivo Giordano Bruno*/_
<#La_Esperanza_de_los_Pueblos_Europeos>

/*
*/

/*
*/

/*
*/

/*—–Para desuscribirse de esta lista de noticias envié un mensaje en
blanco a colombia-unsubscribe@eln-voces.com Recibirá un mensaje de
respuesta automáticamente del servidor.—–*/

/*
*/

/*
*/

————————————————————————
/*
*//*
*//*
*/
/*_Por la Paz, La Resistencia Continúa: Declaración de la Dirección
Nacional y el Comando Central, del Ejército de Liberación Nacional_

_Comando Central _
*//*
*//*
*//*
*/
_/*Declaración de la Dirección Nacional y el Comando Central, del
Ejército de Liberación Nacional*/_/*
*/
/*
*/*El gobierno de Juan Manuel Santos llega a la mitad de su segundo
mandato y los resultados son desastrosos. La locomotora
minero-energética que debía jalonar la economía, se descarriló por la
baja de los precios y la caída de las exportaciones de materias primas.
Mientras el sector financiero reporta jugosas ganancias, se mantiene el
estrangulamiento de la industria y la agricultura. El peso se devalúa,
la inflación se dispara, aumenta la deuda externa y la balanza comercial
es deficitaria. Ante el profundo hueco fiscal, es inminente otra reforma
tributaria contra la clase media y los sectores populares.

El desempleo, la carestía, la miseria, arrasan con los pobres y la
hambruna mata sin clemencia la infancia, principalmente de las
comunidades afrodescendientes e indígenas. Ante esta caótica situación,
diversos sectores sociales no tienen más alternativa que movilizarse
para reclamar los derechos básicos, que el Estado debe garantizar;
siendo brutalmente reprimidos por la fuerza pública, amparados en las
últimas leyes antisociales, que han venido imponiendo las bancadas
parlamentarias santistas y uribistas. Además, se aumentan las amenazas y
los asesinatos del paramilitarismo contra las organizaciones y los
dirigentes que se atreven a disentir de las políticas estatales.

Un logro importante de la gestión de Santos, se dió el 23 de junio de
2016, con el acuerdo sobre Cese al fuego y de hostilidades bilateral y
definitivo y Dejacio?n de Armas de las FARC.

Para favorecer el proceso de paz, mantenemos respeto por la mesa de La
Habana. Siempre confiamos que cualquier diferencia, el país la podría
conocer en el curso de nuestro proceso, que está abierto a la
participación de la sociedad. Pero ante el congelamiento impuesto por el
gobierno a la mesa con el Ejército de Liberación Nacional, y ante
próxima la firma de un acuerdo definitivo de dejación de armas de las
FARC, nos vemos en la obligación de expresar que no compartimos la
esencia de estos acuerdos.

Se evidencia que el objetivo principal de la comandancia de FARC, es
convertirse en una organización legal, aceptando unos acuerdos que
exculpan al Estado de su responsabilidad en el desarrollo de la guerra
sucia y el Terrorismo de Estado, a la vez que deforman los fundamentos
esenciales del Derecho a la Rebelión. Así, el gobierno niega la
naturaleza política del alzamiento armado y mantiene intacto el régimen
oprobioso de violencia, exclusión, desigualdad, injusticia y depredación.

Compartimos las inquietudes de diversos sectores de la sociedad, del
movimiento social y político, frente a varias de las temáticas
acordadas, ya que no interpretan sus expectativas, como la limitada
participación de la sociedad; la negociación de asuntos sociales sin
tener en cuenta a los sectores afectados; la justicia transicional que
evita el enjuiciamiento al Estado por su culpabilidad en el genocidio; y
la poca incidencia de lo acordado para modificar la realidad del país.

El Estado colombiano, el Presidente y las Fuerzas Armadas han expresado
con claridad que “la paz es la victoria”, y que a ella se llegó como
resultado de la aplicación de la fuerza militar. Para ellos, la paz no
es una convicción política, sino sólo un cálculo económico; pues les
resulta más barato llevar la insurgencia a la legalidad sin
comprometerse con las transformaciones que la sociedad necesita, y
evitar la prolongación de una lucha de resistencia, que los viene
desgastando y no podrán controlar.

El ELN ha reiterado que la paz sólo será posible si se dan
transformaciones estructurales de la sociedad y del Estado, donde el
pueblo sea el protagonista de las nuevas construcciones, que permitan la
justicia social, la equidad, la dignidad y la soberanía. Mientras esta
nueva Colombia no esté garantizada y se mantenga un régimen oligárquico
basado en la violencia, sigue siendo un imperativo político mantenernos
como rebeldes alzados en armas, para acompañar todas las luchas de
resistencia social.

Si durante estos más de 60 años de lucha guerrillera, la oligarquía no
ha cedido parte de sus privilegios al pueblo, mucho menos lo hará
después que la guerrilla se desarme. Por el contrario, se envalentonará
con mayor represión contra los reclamos sociales y será más grande la
entrega de la patria a los intereses imperialistas. Las clases que
manejan el poder, sólo entienden que la paz es el desarme de las
guerrillas, para maximizar sus ganancias.

La oligarquía colombiana no quiere la paz, porque no permite cambiar su
estructura de dominación, esto quedó demostrado en las negociaciones con
las FARC, al colocar las “líneas rojas” de no tocar su modelo de
explotación económica, de exclusión política o de barbarie militar. La
poca voluntad de paz del gobierno, también se muestra al mantener
congeladas las negociaciones con el ELN.

Desde agosto de 2012, con el acompañamiento de la comunidad
internacional, adelantamos reuniones formales con el gobierno de Santos
en pos del objetivo de lograr una paz, que interprete el sentir de los
colombianos. Múltiples incumplimientos, exigencias unilaterales e
intentos de manipulación tuvimos que afrontar, pero logramos firmar el
30 de marzo del presente año, el acuerdo de Agenda para desarrollar la
fase pública de las conversaciones, en un proceso abierto a la
participación de la sociedad.
Pasados 4 meses, las conversaciones están congeladas por decisión
unilateral del gobierno, quien pretende imponer condiciones por fuera de
la formalidad de la mesa, haciendo exigencias que jamás fueron
acordadas, aunque son asuntos que están contemplados para ser
discutidos. Al parecer el gobierno le tiene miedo a la participación de
la sociedad.

La fase pública de conversaciones con el ELN, implica darle la palabra a
todos los colombianos y colombianas, a los sectores organizados, pero
también a la pobrería, a quienes secularmente han estado excluidos,
silenciados e invisibilizados.

Debe abrirse un nuevo momento de participación democrática, donde la
sociedad no puede seguir siendo una “invitada de piedra”, sino que debe
ganar el protagonismo para diseñar los cambios. Las propuestas que
produzca este proceso participativo de la sociedad, no puede quedarse en
simples recomendaciones o insumos, sino que por el contrario deben ser
propuestas a instrumentalizar, para poder hacerlas realidad.

La paz no es el desarme de la guerrilla, sino una construcción
multicolor, donde la participación popular cobra vida y se concreta en
las transformaciones de la nueva nación. Si la sociedad plantea la
democratización del poder, es la oligarquía la que debe definir si
permite los cambios o continúa manteniendo la guerra y haciendo política
mediante la violencia.

En la actualidad, lo que está en el orden del día no es un Plebiscito
para desarmar a una organización guerrillera, sino la necesidad de
construir una paz verdadera, pues de poco servirán unos acuerdos
parciales si continúa el conflicto social y armado.

El ELN convoca a todos los sectores populares y clases medias de la
ciudad y del campo; a los industriales, agricultores y comerciantes
atropellados por la competencia desleal de las empresas transnacionales;
a los movimientos y partidos políticos de izquierda, democráticos y de
centro que buscan alternativas al régimen; a las mujeres, LGTBI y demás
sectores generistas que no sólo buscan la igualdad ante la ley, sino la
equidad frente a la vida; a los estudiantes y la juventud que piden ser
los arquitectos del futuro; a todos los patriotas que quieren una
república soberana; a todas y todos, les ofrecemos esta fase pública
como un gran Diálogo Nacional, para que construyamos la Nueva Colombia
en paz.

El ELN sigue manteniendo en alto la bandera de la paz, siempre junto al
pueblo, en sus luchas de resistencia frente a la oligarquía y el
imperialismo.

La rebelión, a la que hemos acudido como legítimo derecho del pueblo
ante un régimen ilegítimo, es la renuncia a obedecer a los poderosos,
para colocarnos del lado de los humildes y desposeídos. Pero esta lucha
de resistencia no es sólo militar, sino que abarca todas las dimensiones
de los sueños y las aspiraciones de las mayorías, donde quienes
perseveran siempre logran la victoria.

*/*
¡COLOMBIA PARA LOS TRABAJADORES!

¡NI UN PASO ATRÁS, LIBERACIÓN O MUERTE!
Montañas y ciudades de Colombia

Agosto 5 de 2016
*/
————————————————————————
/*Subir <#INDICE>
*/
————————————————————————
/*
*/

/*
*/

/*
*/

_/*El Hambre Acosa, la Rebeldía Crece*/_

_/*Luciano Vidales*/_

/*
*/

/*
*/

*Al tiempo que Santos y su gabinete “mojan tinta” y ponen titulares con
rimbombantes anuncios de progreso y paz, en los hogares de las clases
populares, en campos y ciudades, sienten en las costillas y el estómago
los efectos de la política social y económica. La crisis está presente y
se agrava a diario y ni siquiera las cortinas de humo mediáticas, que
van desde los Juegos olímpicos hasta los diálogos de La Habana son
capaces de ocultarla.**
**
**Agresivas medidas neoliberales y absurdas prioridades en el
presupuesto, han dado como resultado que la pobreza se torne
incontrolable y el acceso a la canasta básica familiar sea imposible
para cerca de 15 millones de colombianos y colombianas, que están bajo
la línea de pobreza.**
**
**No podría esperarse otros resultados. La destrucción de la economía
campesina y la profundización del modelo del agronegocio, agravada a
través de la ley de las Zidres (Zonas de Interés de Desarrollo Rural,
Económico y Social), son factores que le suman al abandono y
discriminación del campo y explican los elevados precios de los
alimentos. Según el columnista Eduardo Bolaños los precios de los
alimentos se han incrementado en lo que va corrido del año en un 14,28
por ciento, duplicando el mísero incremento del salario mínimo que el
gobierno había decretado en un 7 por ciento.**
**
**En abril de este año el gobierno expidió el Decreto 583 de
tercerización laboral a sabiendas que los ingresos de la clase
trabajadora y su condición social van en franco deterioro. En las
ciudades se multiplican las zonas de miseria y la indigencia se cuenta
por miles, situación a la cual se le da un tratamiento militar y
represivo. Igual tratamiento se le da a la legítima protesta social;
mientras muere el pueblo de hambre, la policía militarizada del
Escuadrón Móvil Anti Disturbios (ESMAD) se gasta anualmente 372 mil
millones de pesos. Santos y sus ministros, conscientes de las
afectaciones que causan sus políticas sociales, se aprestan a la
contención de la protesta: el Esmad cuenta ya con 3 mil efectivos, según
señala el investigador Edwin Cruz en el periódico Desde Abajo.**
**
**Los medios de comunicación monopólicos se rasgan las vestiduras y
montan telenovelas con la situación venezolana, donde el deterioro de la
condición social va de cuenta de la guerra económica. La televisión
colombiana muestra las largas filas de personas para acceder a los
alimentos en la hermana República. Mientras en Colombia no hay filas, a
pesar que los estantes están llenos de productos, porque no hay con qué
comprar. La carestía es de tal magnitud que los pobladores en los
barrios inventan estrategias de sobreviencia: compran al fiado, eliminan
el almuerzo de la dieta, compran el aceite por cucharadas, pero todo
ello tiene un límite. El hambre acosa y la rebeldía crece.**
**
**Ya en el año 1977 el pueblo colombiano dio una demostración de
dignidad, precisamente contra el “mandato caro” de Alfonso López,
cuajando un Paro nacional en regiones y ciudades capitales. La coyuntura
colombiana empieza a parecerse a ese momento. La elevación de los
impuestos por la vía de una regresiva reforma tributaria, del
transporte, la profunda crisis del agro, los bajos salarios, los caros y
malos servicios públicos, la carestía generalizada, van configurando un
nuevo momento de lucha, donde el talante de resistencia y rebelión del
pueblo colombiano echarán por tierra el diseño de miseria y hambre, que
quieren perpetuar las clases dominantes.**
**
**Este año arrancó con jornadas de protesta y paro y las convergencias
sociales, incluido el sindicalismo, hacen llamados a la unidad y la
lucha callejera. El Ejército de Liberación Nacional como patrimonio del
pueblo colombiano apoya estas iniciativas y pondrá su grano de arena en
la pelea por el bienestar y la democracia.*

*
*

*
*

————————————————————————
*Subir <#INDICE>
***
————————————————————————
*
***

*
*

**

*
*

_*Dieciocho Años con Electricaribe Encima*_

_*Shaka Zulú*_

*
*

*
*

*Hace 18 años fueron privatizadas las empresas de energía eléctrica de
la costa Caribe, gran parte del sistema de generación, transporte y
fundamentalmente el sistema de distribución de la energía fue entregado
a la administración de corporaciones internacionales, entre ellas la
actual Gas Natural Fenosa. Culminaba de esta manera toda una operación
que consistió en llenar de corrupción y desidia administrativa a todas
las electrificadoras estatales, en una palabra someterlas a crisis, para
con ella llevar el mensaje de ineficiencia, con lo cual ganaron la
opinión pública para vender a menosprecio estos bienes públicos al
capital extranjero.**
**
** **
**
*_*El desastre llegó*_*
**
**Lo que fue planteado y presentado a la ciudadanía, como la gran
solución, pronto se fue viendo lo que era, un fracaso más. Los que era
un servicio colectivo con tarifas subsidiadas, que colocaron la energía
al alcance de muchos pobladores, se convirtió en un gran negocio y de
esta manera el costo de las tarifas fueron aumentadas hasta convertirse
hoy día. en el 13,7 por ciento del gasto de la canasta familiar, lo cual
quiere decir que una familia gasta más en pagar energía que en
transporte, educación, salud y arrendamiento.**
**
**Las anomalías en la prestación del servicio fueron apareciendo y
volviéndose pan de cada día. Los cortes en el fluido eléctrico producen
daños masivos en los aparatos electrodomésticos; los racionamientos se
volvieron algo de nunca acabar y se buscaban diferentes explicaciones,
culpando a las sequías, cuando la fuente de energía mayoritaria en la
costa se hace mediante la generación térmica y otro tanto proviene del
sistema de interconexión nacional. La cantidad de electrocutados ha ido
en aumento y el ciclo infernal de más cortes del servicio y mayor precio
de las tarifas lo sufre la población; el mantenimiento de las redes de
distribución fue nulo, lo que ocasionó su rápido deterioro y el
crecimiento de la demanda no era atendido por la Unión Fenosa, empresa
española que engordaba sus ingresos a costa del sufrimiento del pueblo
costeño, logrado con una absurda política tarifaria estratificada.**
**
** **
**
*_*La protesta costeña no ha cesado*_*
**
**En estos 18 años de actividad de la empresa española Fenosa, el pueblo
costeño cansado de tanta arbitrariedad, se ha movilizado con diferentes
manifestaciones. Toma de oficinas de la empresa en los siete
departamentos de la costa Caribe; marcha de ventiladores dañados por los
sobrevoltajes, bloqueos de vías con electrodomésticos y, alzamientos
ciudadanos. Todas estas expresiones han encontrado una administración
empresarial sorda e irresponsable a los reclamos ciudadanos; unas
autoridades sumergidas en un mar de complicidades e impunidades, que
militarizan la protesta legítima de los pobladores. La historia de estas
casi dos décadas de lucha por un mejor y eficiente servicio, por el bajo
costo de las tarifas, la reparación de los daños causados, llenan las
páginas de los diarios y las noticias radiales, sin que los extranjeros
hayan modificado la conducta abusiva y mercantil.**
**
**A toda esta crisis en la prestación del servicio eléctrico en la
costa, el gobierno responde con una fórmula desgastada, otorgarle
créditos a la empresa española Fenosa, porque ésta argumenta que “no
tiene dinero suficiente” para producir una normalización del servicio a
63 mil familias de la costa Caribe. Vaya contradicción absurda. Cuando
se anunció hace 18 años, la crisis de las empresas electrificadoras
estatales, corrió a venderlas al capital privado y más tarde cuando
Fenosa, declara que no tiene dinero suficiente para mejorar el servicio,
el gobierno mete la mano al bolsillo de los contribuyentes para
otorgarle créditos. Socializar las pérdidas y privatizar las ganancias
es la operación aritmética capitalista neoliberal.**
**
** **
**
*_*La gran estafa*_*
**
**Según la Contraloría de la República a la Unión Fenosa, el Estado la
ha financiado durante 12 años, con numerosos auxilios para vitalizar las
operaciones de la empresa. Es sumamente escandaloso que el mismo
Contralor explique a manera de denuncia, que en “este último año en el
marco del Plan Cinco Caribe, se adjudicaron 30 proyectos por un valor
cercano a los 3 billones de pesos” (*). También se ha conocido que la
ejecución de estos proyectos ha sido muy bajo, porque ninguno fue
ejecutado de manera satisfactoria.**
**
**La Contraloría ha encontrado que un contrato por valor de 86.072
millones de pesos, destinados a normalizar el servicio de suministro de
energía a los siete departamentos de la costa Caribe, que costaba de 134
proyectos, sólo se han ejecutados 75 de ellos; también un segundo
contrato por valor de 46.026 millones de pesos, con el cual la empresa
Unión Fenosa iba a normalizar el servicio a 21 mil familias para
diciembre del 2015, pero sólo ejecutó 17 de los 27 proyectos. Un tercer
proyecto por valor de 21.489 millones de pesos para normalizar el
suministro a 7 mil familias, tampoco ha sido ejecutado totalmente, solo
23 proyectos de 38.**
**
**Todas estas inyecciones económicas fueron hechas por el Ministerio de
minas y energía, las cuales no fueron adecuadamente seguidas y
monitoreadas por esta dependencia, esto es una costumbre política, que
es interpretada por la ciudadanía, como parte del planeamiento de la
corrupción, que corroe a todo el Estado colombiano.**
**
**Los grandes gremios económicos plantean que ante tan grave crisis del
suministro eléctrico, está próximo un apagón general, que causaría
muchos perjuicios a la economía de la región. Por esto proponen que las
gobernaciones de los siete departamentos inyecten más recursos
económicos, y que decreten un nuevo aumento de las tarifas para salvar a
la Unión Fenosa, solución tradicional de salvamento neoliberal.**
**
**La ciudadanía y el sufrido pueblo costeño que ha padecido durante 18
años esta problemática, no han sido escuchados, mucho menos tenidos en
cuenta sus intereses y demandas de justicia. La paz es con luz para la
gente, no es con un apagón.**
**
** **
**
**_____**
**
**(*) Caracol radio, 03-08-2016.**
*

*
*

*
*

*
*

*
*

**
————————————————————————
*Subir <#INDICE>
***
————————————————————————
*
***

*
*

*
*

_*Combates en el Chocó*_

_*Dirección Frente de Guerra Occidental*_

*
*

*
*

*En la disputa por las riquezas del Chocó, que encabezan las elites
dominantes del departamento, las fuerzas populares que nos oponemos al
saqueo y la depredación, mantenemos los ideales de libertad, dignidad y
vida para las comunidades que habitan este territorio.**
**
**Las unidades guerrilleras del Frente de Guerra Occidental, en
respuesta a los operativos contrainsurgentes, hemos sostenido estos
combates con las Fuerzas Armadas gubernamentales, entre los meses de
abril y julio de este año.**
**
*** En el municipio del Río Quito, el 5 de abril, a las 6:45 pm,
emboscamos al grupo de policía militarizada, que venía extorsionando a
los mineros, a quienes amenazaban con quemarles sus maquinarias de
trabajo. En el combate murió un policía y quedaron tres heridos. De
nuestra parte tuvimos un compañero herido.**
**
*** En municipio de Pizarro, en el Río Virudó, desde el 8 hasta el 13 de
Abril; patrullas de infantería de marina de la Fuerza naval del
Pacífico, fueron emboscadas en 11 campos minados, en donde quedaron
muertos 8 infantes, dos quedan gravemente heridos y otros muchos quedan
con heridas leves.**
**
*** En el municipio del Sipí, en el afluente del río San Juan, el 5 de
mayo, emboscamos una patrulla de las acantonadas en la Base militar, que
cayó en un minado al avance; en donde quedó gravemente herido un soldado
profesional.**
**
*** En el municipio de Andagoya, cabeceras del río Durundó, el 10 de
mayo, a las 11:30 am; atacamos una patrulla de policía militarizada;
donde quedaron un policía muerto y 3 heridos. A quienes les recuperamos
material de intendencia e información de inteligencia.**
**
*** En el municipio de Tadó, vereda Los Farallones, el 4 de junio, a las
6:30 pm, atacamos un helicóptero de la Aviación militar, cuando se
disponía a transportar una patrulla de la Fuerza de Tarea Titán. La nave
salió averiada, murieron tres militares entre ellos el piloto y dos más
quedaron heridos.**
**
*** En el municipio de Río Sucio, sobre el río Truandó, el 5 de junio, a
las 6:45 pm, atacamos a un numeroso grupo de paramilitares de los
Urabeños, quienes intentaron penetrar en esta estratégica zona del
Pacífico. Al ser repelidos, tuvieron que devolverse hacia el río Atrato,
llevando consigo a tres muertos. Les recuperamos un fusil M 16 con sus
proveedores, más tres pistolas calibre 9 milímetros.**
**
**Este era el grupo de protección de alias Gavilancito, quien había
llegado en avioneta desde el norte del Departamento a Bahía Solano,
resguardado por las Fuerzas Armadas del gobierno de Santos; quienes
ahora lo esconden en el corregimiento de El Valle, Chocó.**
**
*** En el municipio de Pizarro, sobre el río Docampadó, sitio Mochadó;
el 8 junio a las 6 pm, emboscamos a una patrulla de la infantería de
Marina, en un minado al avance; donde quedaron 3 infantes muertos, dos
heridos graves y otro herido leve.**
**
*** En el municipio de Nuquí, sobre el río Panguí, el 29 de junio, a las
8 pm, atacamos a otro grupo de paramiltares de los Urabeños, integrantes
de las avanzadas de alias Gavilancito, quienes llegaron con la misión de
controlar esta parte del Pacífico. Después del combate quedaron muertos
2 paramilitares, a quienes les recuperamos una pistola calibre 9
milímetros y una lancha con motor 100 fuera de borda.**
**
*** En el municipio de Tadó, en la vía Pereira-Quibdó, en la Comunidad
El Tabor. el 4 de julio a las 7:30 pm, atacamos durante media hora a
unidades militares de la Fuerza de Tarea Titán; en donde quedaron
muertos tres soldados profesionales.**
**
*** En el municipio de Andagoya, sobre el río Minguimaló afluente del
río San Juan, el 5 julio, a las 6:45 pm, atacamos a una patrulla de
policía militarizada; en donde murieron 4 patrulleros y otros 5 salieron
heridos, a quienes les recuperamos material de intendencia e información
de inteligencia.**
**
*** En el municipio de San José del Palmar, comunidad La Guayacana, el
17 de julio; atacamos con un minado al avance a una patrulla de la
Fuerza de Tarea Titán; en donde murieron 2 soldados profesionales y
otros 5 quedaron heridos.**
**
*** En el municipio de Andagoya, sobre el río San Juan y sus afluentes,
entre los meses de junio y julio; realizamos 6 ataques contra naves de
la Aviación militar, en la que usamos artillería antiaérea popular.**
**
** **
**
** **
*_*
**Dirección del Frente de guerra Occidental**
**
**
**
**Montañas y selvas del Pacífico**
**
**Agosto 2 de 2016**
*_*
*/*
*/

/*
*/

/*
*/

/**/
————————————————————————
/*Subir <#INDICE>
*//**/
————————————————————————
/*
*/
_/*La Esperanza de los Pueblos Europeos*/__
__
__/*Colectivo Giordano Bruno*/_
/*
El proyecto de naciones europeas unificadas, está actualmente en una
crisis desde el 2008 que le viene costando el poder levantarse, pero aun
tampoco está en un declive total de hegemonía. Mientras tanto, tampoco
hay una correlación de fuerzas favorable para el bloque popular quien
sufre la crisis y la represión.

Producto de la crisis estructural del capitalismo que estamos viviendo
en todo el mundo, en la Unión Europea se empieza a sentir muy fuerte
esta crisis en los países de la periferia, los que llaman común y
despectivamente los “PIIGS”, como Portugal, Irlanda, Italia, Grecia y
España, en donde los niveles de precariedad y pobreza en la población se
empiezan a sentir más fuertes que en los demás, ya que a ellos, es a
quienes se vienen endureciendo las medidas económicas dictaminadas
como “soluciones” desde la Comisión Europea, el Banco Central Europeo y
el Fondo Monetario Internacional (FMI), a quienes se les llama la “Troika”.

Con la salida de Gran Bretaña de la Unión (ahora serán 27 sus miembros)
también cambiarán las posiciones por Producto Interno Bruto de las
potencias: la Unión Europea dejará de ser la segunda economía (19,2
billones de dólares) y bajará al tercer puesto (16,5 billones) después
de China (19,39 billones) y Estados Unidos (17,95 billones). Se dice que
la salida de Gran Bretaña de la Unión Europea favorecerá el acercamiento
hacia China y/o Estados Unidos.
_Por qué se desune la Unión_

Al nacer la Unión Europea, con el fin de unificarse varias naciones
alrededor de un mercado internacional común, nació también todo un
sistema jurídico y político entre los estados fundantes desde 1993,
luego de la caída del muro, y desde antes, sentando las bases futuras
terminada la segunda guerra mundial donde occidente se imponía,
ratificándose ya la Unión en el tratado de Lisboa en el 2009,
iniciándose con el boom del nuevo desarrollo para los países de la
Unión. Pero como su base fundante son los negocios capitalistas, algunos
tiene que ganar más y otros perder siempre.

Algunos analistas plantean que el Euro no es la causa de la crisis del
capitalismo europeo, pero ha agravado enormemente los problemas de los
países más débiles. En el pasado, sus burguesías podían resolver
parcialmente el problema devaluando sus monedas. Ahora la única
alternativa es ganar competitividad disminuyendo los salarios y con
austeridad permanente, y si el Euro se desploma, será una catástrofe
económica que hundirá a toda Europa en una crisis aún más profunda. Es
interesante el hecho de que las tesis neoliberales han sido aplicadas
con fuerza en la Unión Europea para enfrentar la crisis, al más claro
estilo latinoamericano de los años noventa del siglo pasado.

Este dilema provoca divisiones y tensiones entre los gobiernos oligarcas
en Francia (Hollande), que exigen más dinero y crecimiento para
estimular la economía, y en Alemania (Merkel) que exige recortes, para
que los demás países hagan pagar la crisis a los trabajadores. Estas
supuestas políticas de contención van diseñadas a acabar con la
inversión de los programas sociales, a causar desempleo y menor poder
adquisitivo de la población.

El éxodo de millones de personas, causado por las guerras imperialistas
en el medio oriente, provocando la tragedia humanitaria de los
refugiados, en donde se ha llegado a niveles máximos de xenofobia,
racismo y discriminación social, no permitiéndoles la libre movilidad
por los países europeos a donde quieren llegar huyendo de la guerra,
provocada ésta por quienes hoy los condenan a morirse en el mar. También
se les devuelve el bumerán de la violencia, con los ataques que se
vienen dando atribuidos al Estado Islámico, y que los estados usan muy
bien para, a nivel mediático y represivo, generar más fobias y
acrecentar las medidas políticas contra la migración.

Los acuerdos infames que van en contra de la movilidad de seres humanos
que huyen de la guerra, como el firmado entre la Unión Europea y el
Estado Turco, seguirán imponiéndose. El Estado Turco es un aliado del
imperio, importante como gendarme también hacia el medio oriente. Parece
ser que saldrá más fortalecido el gobierno del presidente Erdogan,
luego del fallido golpe de Estado por parte de una disidencia militar,
para continuar reprimiendo los movimientos sociales turcos y prokurdos,
así como las acciones militares contra las fuerzas de liberación Kurdas
en Turquía, Siria, Irak e Iran. Frente a todo esto, se está
desarrollando un estado de ánimo crítico, cuestionador y movilizador en
las masas.
_Dos clases de europeos_

Analicemos un poco más quienes son los fuertes y débiles en esta
coyuntura europea. La burguesía alemana es la que manda, con una
poderosa economía basada en una industria fuerte y moderna. Internamente
presionó a sus obreros a trabajar más duro y más horas. Estos no lo
sintieron debido a las horas extras, el “pleno” empleo de toda la
familia, la baja de precios consecuencia de importaciones chinas baratas
y, sobre todo, a la desenfrenada expansión del crédito. Los salarios
reales alemanes disminuyeron, se elevó la productividad y las
exportaciones crecieron.

Ya no hay ningún mercado nacional en Europa, se ha formado un mercado
único con un alto grado de integración económica. El destino de un país
tendrá efectos graves sobre el destino de todos. A la burguesía le
preocupaba el triunfo de la izquierda griega, que se oponía al ajuste.
Pero tras las fuertes amenazas de la Troika, se exigen nuevos ajustes
que han empujado a Grecia a una profunda recesión y la han reducido a la
mendicidad. Este es el escarmiento que hace la Troika a quien la
cuestiona. Tsipras no tiene base para lanzar una nueva ofensiva contra
la Troika. Ahora hay una tregua temporal producto del cansancio de las
masas después de años de luchas, pero nuevas movilizaciones son
inevitables. La ultraderecha en el partido Amanecer Dorado continúa,
pero crecen los movimientos sociales, crecen los militantes jóvenes,
especialmente desempleados y estudiantes que comienzan a organizarse.
_Sigue España_

España ahora se encuentra en el ojo de la crisis. Entre 1994 y 2008 tuvo
una de las mayores tasas de crecimiento y creó más empleo que cualquier
otro país de la UE. Parecía que el boom duraría para siempre, pero fue
impulsado por una burbuja especulativa, alimentada por el crédito fácil
y barato de los bancos. El fin del boom ha puesto todas las
contradicciones sobre la mesa. El precio de la vivienda se desplomó y
muchas familias han perdido sus hogares, mientras miles de propiedades
permanecen vacías. Las cifras oficiales de desempleo son las más altas
de la UE: 25 por ciento y más de 50 por ciento en la juventud. Ya vimos
una ola tras otra de huelgas y movilizaciones: estudiantes, docentes,
estatales, indignados, mineros. España está siguiendo la misma ruta que
Grecia, y los resultados serán similares, pero a una escala mucho mayor.

El Gobierno de Rajoy es un gobierno de crisis. Su base electoral parecía
reducirse pero en las pasadas elecciones generales volvió a repuntar. El
bipartidismo se ha sentido en las dos pasadas elecciones, pisado el
talón por la unidad de la izquierda en Unidos-Podemos, que viene dando
procesos interesantes y se posiciona como tercera fuerza política en el
Estado, pero aún no con la fuerza total para poder desplazar del poder
al Partido Popular.

Se dan también discusiones y movilizaciones que critican el Estado
Español como un Estado fallido que nació de la dictadura franquista,
crecen las movilizaciones en la región de Cataluña que pide la
independencia de España, en donde se ha gestado interesantes movimientos
sociales que luchan contra el modelo español y pugnan por la
independencia hacia la construcción del socialismo. Así mismo en Euskal
Herria (País Vasco) donde aún no se ha realizado un proceso real de paz
con el movimiento de liberación nacional de ETA, quien hizo cese al
fuego unilateral en el 2011, y que el Estado Español ha ignorado al no
querer tratar el tema del desarme, justicia, verdad y reparación y la
amnistía de los más de 500 presos políticos en las cárceles españolas y
francesas.
_Italia al borde_

Italia, es uno de los países centrales de la UE. Y su situación es peor,
con mayor endeudamiento. Su colapso económico tendría las más graves
consecuencias para toda Europa. En el pasado podía devaluar la Lira para
obtener una ventaja competitiva para sus exportaciones, y mantenía un
alto nivel de deuda. El advenimiento del Euro bloqueó esa salida.
Italia perdió competitividad frente a Alemania y China.

El estancamiento de su economía ha llevado a la desconfianza de los
mercados, incrementando los intereses de una deuda que se hace
insostenible. Sin financiación ni devaluación, su única alternativa es
lanzar más ataques contra los niveles de vida.

Millones de despidos y recortes salariales son el verdadero programa de
la burguesía italiana. El problema es que carecen de un partido fuerte
para implementarlo. Los gobiernos desde Berlusconi, han fracasado ante
la resistencia de la clase obrera italiana, que hace grandes esfuerzos
para movilizarse. Ahora se da un programa político con el actual alcalde
electo en la ciudad de Nápoles, Luigi de Magistris, quien sube con el
apoyo de los movimientos sociales. El camino está abierto para una
explosión de la lucha de clases que ofrecerá grandes escenarios en Italia.
_Francia sin derechos humanos_

En Francia, a pesar del actual Estado de Emergencia, en que se encuentra
el país desde la pasada Eurocopa, las movilizaciones van en aumento, es
ahora el país de la Unión en donde se está agudizando más la lucha de
clases y la movilización está en ascenso. Cerca de tres millones de
personas están sin trabajo, el 10,2 por ciento de la población activa, 1
de cada 4 personas es un desempleado juvenil. Se mantiene en el 57 por
ciento la participación del sector público en total de la economía.

La gota que reboza el vaso, ha sido la tan nombrada reforma al código de
trabajo o Ley del trabajo, que desde febrero de este año fue anunciada
por la ministra de Trabajo Myriam El Khomri. Ley que beneficia a las
patronales, aumentando la jornada laboral legal, reducción de la
indemnizaciones por despido improcedente, reducción de los salarios y
del pago a las horas extras, la posibilidad de trabajar hasta 12 horas
al día o el aumento de jornada a los aprendices menores de edad, hasta
las 40 horas semanales.

Frente a esto, fue de inmediato la movilización del pueblo francés que
se hizo sentir en diversas acciones de protestas que empezaron a
convocarse desde el mes de marzo por las redes sociales, recolecta de
firmas, mítines, plantones, la toma de plazas, conciertos y debates para
que se vuelva a discutir los problemas del país en la calle a cargo del
movimiento Nui Debout (la Noche en Pie) que se ha extendido a las demás
ciudades como Nantes, Rennes, Lyon y Toulouse, junto a numerosas marchas
que se han convocado desde los estudiantes y las principales centrales
obreras como la CGT, Solidaires, FO, entre otras, al igual que los
trabajadores ferroviarios, trabajadores del metro, de la recolección de
basuras, aeroportuarios y marítimos, también se han pronunciado en las
huelgas y asambleas con el llamado a Huelga General, exigiendo el retiro
del proyecto de ley.

Ahora por las vacaciones y el verano está un poco quieta la cosa, pero
en septiembre las principales centrales están haciendo el llamado a
retomar las huelgas y movilizaciones. Movilizaciones que han sido
históricas, ya que hace más de 10 años no se veían más de 1 millón de
personas protestando en las calles de París.

Los protestantes indignados han logrado poner en crisis el Estado
policiaco francés y su Estatus Quo, sumándole a ello, la crisis del
Partido Socialista (PS) gobernante, que de socialista no tiene nada,
entra en crisis también, perdiendo el terreno frente al fracaso de la
reforma constitucional impulsada por el presidente de la república,
François Hollande, que le ha tocado echar para atrás la intención de
quitarle la nacionalidad a los condenados por terrorismo. Se le suma la
debilidad del PS frente a una derecha que se reconstruye y una
ultraderecha que se fortalece más, el Frente Nacional de ultraderecha,
que con su discurso contra la población inmigrante y contra Europa
pretende imponerse en las próximas elecciones de abril de 2017, donde
también el Frente de Izquierda, coalición formada por el Partido
Comunista Francés y el Partido de Izquierda junto a otras formaciones
alternativas, participaran también con su candidato Jean Luc Mélenchon.
_La ultraderecha se nutre de la débil izquierda_

Las elecciones que han pasado y se van dando en Europa, no alteran la
correlación de fuerzas ni la salida a las crisis. En última instancia,
la disputa por la hegemonía nos señala que no existe una pugna por modos
de producción distintos, sino por la administración del capital por los
más fuertes a costas de los más débiles. En cambio vemos un aumento de
los partidos de ultraderecha europeos que tienen como caldo de cultivo
para el crecimiento y el desarrollo del movimiento fascista, la
destrucción de las comunidades obreras tradicionales, la
individualización, la precariedad y la crisis que se alían con una gran
inmigración, una política exterior sin soberanía y además con la
explosión de una crisis de millones de refugiados, que huyen de las
guerras; descontento que a nivel europeo lo está recogiendo la extrema
derecha, que vemos como amplía su influencia electoral.

Además está retomando un discurso de izquierda como es la defensa de los
derechos sociales, la soberanía económica y el proteccionismo. Como la
izquierda socialdemócrata ha renunciado a defender la soberanía nacional
y la ha dejado en manos de las entidades supranacionales (UE, OTAN, OMC,
FMI, TTIP…), es la extrema derecha la que lucha por defender esta
soberanía y la hace su bandera. Sin duda éste es uno de los problemas
más importantes con los que se habrá de enfrentar la izquierda europea,
ya que en el momento en que consiga la ultraderecha un gobierno, no
tardará mucho para que se conviertan en opción con posibilidades en
muchos otros países.

La crisis está exponiendo toda la podredumbre del capitalismo y de sus
instituciones, pese a las ilusiones parlamentarias profundamente
arraigadas en Europa. La inestabilidad política se expresará en
violentos giros de la burguesía a izquierda y derecha. Se prevee la
agudización de la lucha de clases en el viejo continente, donde la clase
obrera ha demostrado que está dispuesta a responder a un llamamiento
audaz a la acción. Pero sus dirigentes actuales siempre están buscando
alguna solución “inteligente”, que les permita evitar un conflicto
directo con la clase dominante.
_La esperanza nace de los excluidos y los empobrecidos_

Sin la confrontación a los dictados burgueses ninguna salida es posible,
y sólo provocarán una crisis aún peor. Los viejos dirigentes serán
reemplazados por la nueva generación, sobre la que recae el mayor peso
de la crisis capitalista. De filas de la juventud vendrán los nuevos
combatientes. Se verán atraídos por los nuevos movimientos de masas, que
vienen construyéndose desde la precariedad cotidiana, los sindicatos de
base, organizaciones juveniles, ecologistas y feministas que tengan como
referencia la transformación de la sociedad capitalista.

La salida está en impulsar junto a las organizaciones sociales europeas
plataformas continentales, ya que acá no existe una especie de Alba de
los movimientos ni nada parecido, lo mayor que hubo fueron las
articulaciones del Foro Social Mundial, pero por su burocratización y
limitantes a solo agendas de eventos anuales fueron perdiendo sentido.
En un esfuerzo para estar a la altura de construir nuevas articulaciones
continentales, que recuperen el dinamismo y agendas concretas para la
lucha verdadera.
*/

/**/

/*
*/

/**/
————————————————————————
/*Subir <#INDICE>
*//**/
————————————————————————
/*
_
_*/
_/*Siempre junto al Pueblo*/__
__*Viva el ELN*_
/*
*/

FontFuente: colombia@eln-voces.com, via: colombia-bounces@eln-voces.com

Comentaris tancats a [Colombia] ELN Revista Insurrección N° 541