Revista de Pangea

"La Revista de Pangea és un recull de notícies de diferents butlletins"

Category: ‘Revista’

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (24-03-19)

CGTCatalunya.cat
a:link, a:active, a:visited {text-decoration:none; color:#000;}
a img {border:0px;}
a:hover {color:#960000;}

Si no veu correctament aquest correu premi aquí

CGT de Catalunya.
www.cgtcatalunya.cat

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 24 de març.

dimarts 12 de març de 2019
Ha sortit el número 207 de la revista Catalunya (Març 2019)
– EDITORIAL: Quan la paraula és feminista

– TEMA DEL MES: Els orígens del 8 de març

– SINDICAL:

Feminicidis 2019

Una vida sindical

No és fàcil ser advocada

Les dones a l’àmbit laboral de l’ensenyament

Dones de Mar

Una assignatura pendent

Notícies sindicals

– OPINIÓ: Nous camins, velles rutes

#emPRENYADES amb el departament d’educació

– L’ENTREVISTA: Montse Sánchez, Secretària de Gènere de la CGT de Catalunya: “Alliberar-nos no només del sistema patriarcal sinó també del

capitalisme”

– EL DOCUMENT: (…)

divendres 8 de març de 2019
Un 8 de març amb més Vaga i més carrer
Es consolida l’augment de participació a la vaga general feminista arreu de Catalunya.
Una major insistència sindical als centres de treball i una major presència del moviment feminista ha donat els seus fruits i el seguiment de la Vaga General ha augmentat en pràcticament tots els sectors respecte la vaga general del 8 de març del 2018.

Tot i els intents de boicot per part de CCOO i UGT amb la convocatòria d’aturades parcials de dues hores, el seguiment de la vaga general convocada per la CGT de 24h continua a l’alça aquest 2019. Cada cop més treballadors i treballadores donen (…)

dimarts 5 de febrer de 2019
Cent anys després, la vaga de La Canadenca ens assenyala el camí
Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya
Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya

Un 5 de febrer de fa cent anys s’iniciava una de les més importants mobilitzacions obreres a territori català. Com a conseqüència de la solidaritat contra l’acom

iadament de cinc representants de la CNT a l’empresa elèctrica ‘Riego y Fuerzas del Ebro’, coneguda com ‘La Canadenca’, es declaren en vaga diverses seccions de l’empresa fins afectar-la en la seva totalitat. En poc temps, els i les treballadores d’altres empreses van seguir-ne l’exemple, arribant a (…)

dijous 21 de març de 2019
Transparent com l’aigua?
Comunicat Secció Sindical ATLL CGT
Aquest any, al Dia Mundial de l’Aigua, volem fer èmfasi en la manca de transparència de la gestió de l’aigua potable des de la tornada a la gestió pública del sistema Ter Llobregat.

Els gestors del nou Ens d’Abastament d’Aigua i els diversos organismes que participen no han ensenyat encara les seves cartes. La nova direcció sembla que ha entrat per la porta del darrere quan havia de ser una entrada triomfal, tal i com es plantejava al Parlament de Catalunya fa uns mesos. A ATL Ens d’abastament (…)

dimecres 20 de març de 2019
El 23 de març manifestació a Barcelona. Aturem l’extrema dreta. #23MSTOPVOX
Manifestació 23M #StopVox

Dissabte, 23 de març de 2019, 17h

Passeig de Gràcia, Barcelona

L’alarmant pujada del partit d’extrema dreta, VOX, se suma al creixement del feixisme arreu d’Europa i l’auge dels discursos d’odi a escala mundial.

A més, la situació a les fronteres segueix sent de barbàrie: les devolucions en calent a la frontera sud, la vulneració dels drets dels refugiats i les refugiades, les morts a la Mediterrània… i també el racisme que impregna la nostra societat: la islamofòbia als (…)

dilluns 18 de març de 2019
Rebutgem el Pacte contra la Segregació
No podem sotmetre a negociació un dret fonamenta
Diverses entitats de la comunitat educativa, entre elles la FaPaC, USTEC-STEs, CGT, AEP, SEPC, SE (Sindicat d’Estudiants) i Front d’Estudiants, fem públics els nostres motius per rebutjar el Pacte contra la segregació escolar que aquest dilluns presenta el Síndic de Greuges. Si bé entenem i compartim que la segregació és una qüestió fonamental que cal corregir en el nostre sistema educatiu, no estem d’acord amb les polítiques que proposa la Sindicatura per acabar amb aquest fenomen al pacte. Malgrat (…)

dilluns 18 de març de 2019
Estrena de la pel.lícula documental ’Leo a la vida’ el 21 de març a Lleida
El proper dijous 21 de març, a les 20:00 hores, s’estrena a Lleida la pel•lícula ’Leo a la vida’, un documental centrat en la figura de la pedagoga Leonela Relys i els analfabetismes.

La pel•lícula va ser premiada com a Millor Documental en els World Woman Adwards i al VI Festival Internacional de Cinema de Sant Andreu de la Barca (Premis Oriana). I ha estat a la selecció oficial del 39è Festival Internacional del Nou Cinema Llatinoamericà de l’Havana, en el 5è Festival de Cinema i Televisió del (…)

dijous 14 de març de 2019
Acceptarem el “Tu, calla!”? Revertim la repressió
Article d’Ermengol Gassiot
De la repressió, darrerament, se’n parla molt. En sentim xerrar a la ràdio, en llegim pàgines als diaris i hi ha algunes imatges que es repeteixen un cop i un altre a algunes televisions. Fins i tot, alguns dels que parlen de repressió són els mateixos que fa uns anys alçaven les porres i dictaven denúncies. Ahir i, encara, avui.

D’entrada, pot semblar positiu que se’n parli tant de la repressió. Fa uns anys, quan anàvem a determinats llocs i explicàvem el que ens passava a determinats col·lectius i (…)

dimarts 12 de març de 2019
Davant les greus agressions racistes a Canet i Castelldefels contra infants i adolescents no acompanyats d’origen estranger
COMUNICAT CGT Ensenyament BCN Sector Social
Volem denunciar:

L’increment del racisme i xenofòbia arran l’estigmatització de la migració jove, i del col·lectiu d’infants i adolescents sense referent adult d’origen estranger mal anomenat MENA’s. Un increment de racisme i xenofòbia que acompanya als Centres de Menors Residencials d’emergència social allà on van. Totes tenim la nostra part de responsabilitat: mitjans de comunicació per estigmatitzar aquests infants i adolescents; societat civil organitzada que està fallant en crear xarxes de suport (…)

dilluns 11 de març de 2019
La CGT Lleida amplia la denúncia respecte l’entitat ASPID davant una possible vulneració del dret de llibertat sindical
Aquest matí, CGT Ensenyament Lleida, ha ampliat la denúncia interposada respecte ASPID, atès que ASPID ha comunicat a la CGT que no reconeix la secció sindical de la UEC de la Seu d’Urgell.

Davant aquesta situació; i atès que resta pendent resoldre una denúncia sobre les condicions de precarització i la situació dels treballadors de Unitat Externa d’Escolartizació de la Seu d’Urgell; la CGT ha procedit a efectuar una ampliació de la denúncia, per denunciar també la possible vulneració del dret de (…)

divendres 8 de març de 2019
La Vaga General Feminista es consolida a Catalunya.
Continua la jornada de Vaga General a Catalunya amb un increment de la participació en tots els sectors respecte de la vaga del 8 de març de l’any passat. El feminisme segueix obrint-se pas dins dels centres de treball, denunciant la bretxa salarial del 23% de diferència en la mitjana salarial, així com la violència estructural del sistema capitalista que pateixen especialment les dones.

Amb les dades disponibles a les 11.30 h constatem un major seguiment a pràcticament tots els sectors.

Al (…)

divendres 8 de març de 2019
Increment de la participació a la Vaga General feminista de 24 hores
Per segon any consecutiu, dones i homes estem convocats a fer vaga general de 24 hores aquest 8 de març. L’objectiu és doble: d’una banda acabar amb totes les discriminacions que suporten les dones pel fet de ser-ho, i de l’altra lluitar contra les opressions que patim com a clase treballadora per part dels que formen el poder econòmic. La CGT de Catalunya, en coordinació amb el moviment feminista, hem convocat una nova vaga de 24 hores que se suma a les estudiantils, de cures i consum que hi ha (…)

dimecres 27 de febrer de 2019
De princeses, cavallers, empreses privades i altres monstres -no fantàstics- a l’escola pública
Aquests dies a les aules de les escoles de Lleida s’estan repartint uns fulletons sobre el cicle de l’aigua. Sota el títol “El cicle de l’aigua, una aventura per a valents”, aquesta publicació arriba a les mans dels infants i de les seves famílies. A través d’una narració escrita, una espècie d’aventura històrica fantasiosa carregada de tòpics neoliberals i patriarcals que freguen el ridícul literari i uns dissenys gràfics del tot “infantilitzants”, s’explica el cicle de l’aigua.

Evidentment, entre altres (…)

dimarts 26 de febrer de 2019
Manifestacions, actes i piquets per la Vaga General del 8 de març
Manifestacions, actes i piquets per la Vaga General del 8 de març

Aquest any la nostra organització torna a sortir al carrer per la Vaga General arreu de Catalunya. Ho fem conscients que el 8 de març és un dia més d’una lluita cotidiana al llarg de l’any, però alhora reconeguent que es tracta d’una data que simbolitza el combat de la dona treballadora de tot el món per construir un futur en plena llibertat i sense cap forma d’explotació.

Aquestes són les convocatòries de manifestacions i (…)

dimarts 26 de febrer de 2019
Per què fem Vaga el 8M?
Qui està convocat a la vaga general feminista de 24 hores el proper 8M?

Tothom, dones i homes de qualsevol professió.

Per què fem vaga?

Fem vaga per visualitzar i acabar amb la discriminació que pateixen les dones en l’àmbit laboral pel fet de ser dones. Alguns exemples:

. La contractació a temps parcial per poder «conciliar» el treball fora i dins de casa

. Dificultat superior per accedir a un lloc de treball pel «risc» que es puguin quedar embarassades i/o haver de tenir cura de tercers

. (…)

dimarts 26 de febrer de 2019
CGT contra la pèrdua de garanties i condicions laborals que provoca la subrogació del personal de botigues de Caprabo a centres franquiciats
CGT dona suport al comitè de Caprabo botigues de Barcelona davant la pèrdua de garanties i condicions laborals que provoca la subrogació del personal de botigues de Caprabo a centres franquiciats.

La CGT, juntament amb altres sindicats presents en el comitè d’empresa, inicien concentracions davant les botigues per demanar a Caprabo que cessi amb la persecució del personal indefinit de l’empresa i es pari a negociar la reubicació de la plantilla a centres Caprabo de dues botigues de la província de (…)

divendres 22 de febrer de 2019
Les vagues si serveixen: Victòria de la secció sindical CGT Nestlé Girona
Avui ha sigut un gran dia per les companyes de la secció sindical CGT Nestlé Girona, després de prop d’un any de negociacions de conveni col·lectiu sense resultats, han aconseguit tot un paquet de millores socials molt significatives… i el seu objectiu: “una pujada salarial del 3% per recuperar el poder adquisitiu perdut des de feia 8 anys, que demanaven insistentment les treballadores”.

Però no és només la consecució d’aquesta revisió salarial, és molt més ampli, profund i ple de simbologia el que (…)

divendres 22 de febrer de 2019
Una més de les nostres [Sobre l’Anna de Sallent]
Article d’Ermengol Gassiot
[Fa més o menys un any que una companya de lluites, de moltes lluites, l’Anna Gabriel va haver de marxar. Fa més o menys un any vaig escriure aquest escrit per un llibre que es va editar sobre ella. En aquelles dates ambdós compartíem que sobre nosaltres penjava una ordre de detenció. M’ha vingut de gust compartir-lo]

Qui em coneix sap que no m’agrada gens parlar de noms propis. Que sempre he pensat que la lluita i la militància són realitats col·lectives. Que quan parlem en primera persona ho fem (…)

dijous 21 de febrer de 2019
Una situació inadmissible a la xarxa de Rodalies de Catalunya
UNA SITUACIÓ INADMISSIBLE

La Secció de CGT-RENFE-ADIF de Barcelona expressem la nostra preocupació pels tràgics successos esdevinguts recentment en la xarxa de Rodalies de Catalunya. En tres mesos la línia R-4 nord acumula dues víctimes mortals i un important nombre de ferits, sense que de moment hi hagi aspectes de solució.

Uns esdeveniments, relacionats amb el món del ferrocarril, que tenen el mateix origen que uns altres que vénen succeint en altres territoris de l’estat espanyol i que també (…)

dijous 21 de febrer de 2019
Després de perdre el judici sobre classificació professional, Elecnor farà oficials de primera a tots els tècnics
El 30 de gener de 2018 es va celebrar el judici sobre la demanda que quatre instal·ladors oficials de 3a (grup 6 del conveni del metall de Barcelona), tots membres de la secció sindical de CGT, van interposar contra sobre la classificació professional. Un any després s’ha publicat la sentència, que ha donat la raó als treballadors. El jutge estima la demanda, declara el dret dels treballadors a ostentar el grup 5 i condemna a l’empresa a pagar les diferències salarials amb caràcter retroactiu des (…)

www.cgtcatalunya.cat |
facebook |
twitter |
vimeo |
youtube |
flickr |
rss |
google+ |
slideshare |
issuu |
scribd |
instagram |
about |
linkedin |
bambuser

Què és la CGT |
On trobar-nos |
Afiliació |
Butlletí |
On Trobar-nos |
Àmbits d’actuació |
Actualitat |
Legislació |
Serveis Socials i Sindicals |
Enllaços

En relació a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic
(la LSSI-CE) aprovada pel parlament espanyol i de la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de Dades espanyola, estem obligats a
comunicar-te que la teva adreça de correu figura en aquest moment subscrita a la LLISTA de correu electrònic de l’equip de comunicació adscrit
a la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya, formant part d’un fitxer automatitzat de dades.nnAmb el present e-mail volem informar-te de
la teva opció de cancel·lació en virtut de les lleis abans esmentades, i del teu dret d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les teves
dades. Si no desitges seguir rebent missatges d’aquesta llista, per a donar-te de baixa envia un correu a l’adreça:
com-cgt-cat@cgtcatalunya.cat.

FontFuente: enviaments@cgtcatalunya.cat

Comentaris tancats a Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (24-03-19)

25 de març – 4t aniversari conflicte al Iemen

CONVOCATÒRIA DE MITJANS DE COMUNICACIÓ
25 de març de 2019 – 4t Aniversari del conflicte al Iemen
Diverses organitzacions instal·len #ElContadorDeLaVergüenza per exigir que
se suspenguin d’una vegada les exportacions espanyoles d’armes a la coalició
saudita
* Quatre anys després de l’inici del conflicte al Iemen no s’han
aturat de forma definitiva les exportacions d’armes espanyoles a la coalició
saudita que bombardeja el país.
* Amnistia Internacional, FundiPau, Greenpeace, Oxfam Intermón i Save
the Children col·locaran a la plaça del Reina Sofia, a Madrid, un comptador
que contraposa les exportacions realitzades amb el nombre de persones mortes
al Iemen, per demanar al Govern central i als partits polítics que aturin
#ElContadorDeLaVergüenza
Madrid.- Cada segon, Espanya ha ingressat 20 euros per la venda d’armes a la
coalició saudita que està bombardejant el Iemen, mentre que cada 25 minuts
ha mort una persona en el que ja s’ha qualificat com la major catàstrofe
humanitària actual. Quan es compleixen quatre anys de conflicte, les
organitzacions Amnistia Internacional, FundiPau, Greenpeace, Oxfam Intermón
i Save the Children instal·len a la plaça del Reina Sofia, a Madrid,
#ElContadorDeLaVergüenza, per exigir al Govern i als partits polítics que en
els programes electorals, les agendes de govern i els pactes que
s’assoleixin després de les eleccions generals, es comprometin a suspendre
les exportacions d’armes a la coalició saudita fins que no existeixi el risc
substancial de que s’usaran per cometre crims de dret internacional al
Iemen.
Convocatòria per a mitjans de comunicació

Presentació del #ContadorDeLaVergüenza i declaracions de les ONG
Acto:

“El Contador de la vergüenza”
Lloc:

Plaça Juan Goytisolo, (Més coneguda com a Plaça del Reina Sofia), Madrid.
Data:

Dilluns, 25 de març de 2019
Hora:

10 h

ATENCIÓ GRÀFICS: oportunitat de foto i vídeo amb el panel de 2 metres d’alt
per 4 d’ample i els portaveus de les organitzacions convocants. //FI
Contacte per a mitjans de comunicació: Ana Gómez (Amnistia Internacional):
630 34 77 65; Conrado García del Vado (Greenpeace): 660 47 12 67; Lourdes
Vergés (FundiPau): 677 049 275; Júlia Serramitjana (Oxfam Intermón):
686457201; Susana Hidalgo (Save the Children): 649 31 52 92
Lourdes Vergés
Àrea de comunicació i premsa
Fundació per la Pau (FundiPau) – www.fundipau.org
Av. Meridiana, 30-32, esc. A, entl. 2a – 08018 Barcelona
93 302 51 29
fundipau.org
Siguenos en Facebook
Siguenos en Twitter
Siguenos en Youtube

_____

image001.jpg

image002.jpg

image003.jpg

image004.jpg

image005.jpg

image006.jpg

image007.jpg

Conv_AnivYemen250319_FINAL_CAT.docx

FontFuente: lverges@fundipau.org

Comentaris tancats a 25 de març – 4t aniversari conflicte al Iemen

Tica Font i Amadeu Recasens reflexionaran sobre les “Violències i construcció de pau a les ciutats” el 03/04 a l Pati Llimona de Barcelona

Llegeix-ho a la nostra pàgina web / Léelo en nuestra página web (
http://www.centredelas.org/index.php?option=com_acymailing&ctrl=archive&task=view&mailid=329&key=hL7SLYH8&subid=2536-67a289b3302335e46b59690d70767b33&tmpl=component&acm=2536_329
)

Dimecres 3 d’abril – Pati Llimona (Barcelona)

Les “Violències i construcció de pau a les ciutats” centraran la primera sessió del cicle de debats “Seguretat i convivència a les ciutats” (
http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=url&urlid=1867&mailid=329 )

(Más abajo en castellano)

En el marc del Cicle de Debats i presentacions “Seguretat i Convivència a les Ciutats” (
http://www.centredelas.org/ca/activitats/conferencies/3914-cicle-de-debats-presentacions-seguretat-i-convivencia-a-les-ciutats?acm=2536_329 ), que
durant el 2019 promourà el debat crític sobre com construir una seguretat per a la pau a les ciutats, el pròxim dimecres 3 d’abril tindrà lloc a
Barcelona la primera sessió que vol debatre sobre les Violències i construcció de pau a les ciutats. L’acte comptarà amb la participació de Tica
Font, experta en seguretat i membre del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, i Amadeu Recasens, Comissionat de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona.
El jurista Pere Comas serà l’encarregat de moderar el debat que tindrà lloc a les 18:30 hores a la Sala Maria Aurèlia Campmany del Centre Cívic
Pati Llimona.
Dia i hora: dimecres 3 d’abril de 2019 a les 18:30 hores
Lloc: Sala Maria Aurèlia Campmany del Centre Cívic Pati Llimona (carrer Regomir, 3 Barcelona (
http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=url&urlid=1868&mailid=329 ))
Organitzen: Centre Delàs d’Estudis per la Pau i la Universitat Internacional de la Pau
Amb el suport de: Diputació de Barcelona
Esdeveniment a Facebook aquí ( http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=url&urlid=1869&mailid=329 ).

Sobre el Cicle:
El Centre Delàs d’Estudis per la Pau i la Universitat Internacional de la Pau organitzen durant l’any 2019 un cicle de debats i presentacions del
llibre “Polítiques de seguretat per a la pau. Una altra seguretat és possible i necessària” (
http://www.centredelas.org/ca/publicacions/llibres/3842-politiques-de-seguretat-per-a-la-pau?acm=2536_329 ), per obrir un debat crític sobre com
construir alternatives polítiques de seguretat a les ciutats i avançar cap a una seguretat per a la pau en l’àmbit local. El cicle, sota el títol
“Seguretat i convivència a les ciutats” vol aportar reflexions crítiques i oferir l’anàlisi i propostes recollides en la publicació col·lectiva
elaborada per expertes de totes dues entitats.
Més informació aquí ( http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=url&urlid=1870&mailid=329 ).

Saber és poder: Comparteix-ho!
fes-ne difusió a les xarxes socials.

Fes-te soci o col·laborador del Centre Delàs per defensar aquesta i altres causes per al foment d’una cultura de Pau i la construcció d’una
societat desarmada

Version en castellano

Las “Violencias y la construcción de paz en las ciudades” centrarán la primera sesión del ciclo de debates “Seguridad y convivencia en las
ciudades” el 03/04 en Barcelona ( http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=url&urlid=1833&mailid=329 )

En el marco del Ciclo de Debates y presentaciones “Seguridad y Convivencia en las Ciudades” (
http://www.centredelas.org/es/actividades/conferencias/3915-ciclo-de-debates-presentaciones-seguridad-y-convivencia-en-las-ciudades?acm=2536_329 ),
que durante este año 2019 promoverá el debate crítico sobre cómo construir una seguridad para la paz en las ciudades, el próximo miércoles 3 de
abril tendrá lugar en Barcelona la primera sesión que quiere debatir sobre las Violencias y construcción de paz a las ciudades. El acto contará
con la participación de Tica Font, experta en seguridad y miembro del Centro Delàs de Estudios por la Paz, y Amadeu Recasens, Comisionado de
Seguridad del Ayuntamiento de Barcelona. El jurista Pere Comas será el encargado de moderar el debate que tendrá lugar a las 18:30 horas en la Sala
Maria Aurèlia Campmany del Centro Cívico Pati Llimona.
Día y hora: miércoles 3 de abril de 2019 a las 18:30 horas
Lugar: Sala Maria Aurèlia Campmany del Centro Cívico Pati Llimona (carrer Regomir, 3 Barcelona (
http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=url&urlid=1868&mailid=329 ))
Organizan: Centro Delàs de Estudios por la Paz y la Universitat Internacional de la Pau
Con el apoyo de: Diputació de Barcelona
Evento en Facebook aquí ( http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=url&urlid=1869&mailid=329 ).
( http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=url&urlid=1867&mailid=329 )
Sobre el Ciclo:
El Centro Delàs de Estudios por la Paz y la Universitat Internacional de la Pau organizan durante el año 2019 un ciclo de debates y presentaciones
del libro “Políticas de seguridad para la paz. Otra seguridad es posible y necesaria” (
http://www.centredelas.org/es/publicaciones/libros/3841-politicas-de-seguridad-para-la-paz?acm=2536_329 ), para abrir un debate crítico sobre como
construir alternativas políticas de seguridad en las ciudades y avanzar hacia una seguridad para la paz en el ámbito local. El ciclo, bajo el
título “Seguridad y convivencia en las ciudades” quiere aportar reflexiones críticas y ofrecer el análisis y propuestas recogidas en la
publicación colectiva elaborada por expertas de ambas entidades.
Más información aquí (
http://www.centredelas.org/es/actividades/conferencias/3915-ciclo-de-debates-presentaciones-seguridad-y-convivencia-en-las-ciudades?acm=2536_329 ).

Saber es poder: ¡Compartelo!
Difúndelo en las redes sociales.

Hazte socio o colabrador del Centre Delàs para defender esta y otras causas para el fomento de una cultura de Paz y la construcción de una sociedad
desarmada.

No t’interessa? Unsubscribe (
http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=user&task=out&mailid=329&key=67a289b3302335e46b59690d70767b33 )

FontFuente: newsletter@centredelas.org

Comentaris tancats a Tica Font i Amadeu Recasens reflexionaran sobre les “Violències i construcció de pau a les ciutats” el 03/04 a l Pati Llimona de Barcelona

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (10-03-19)

CGTCatalunya.cat
a:link, a:active, a:visited {text-decoration:none; color:#000;}
a img {border:0px;}
a:hover {color:#960000;}

Si no veu correctament aquest correu premi aquí

CGT de Catalunya.
www.cgtcatalunya.cat

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 10 de març.

dimarts 26 de febrer de 2019
Manifestacions, actes i piquets per la Vaga General del 8 de març
Manifestacions, actes i piquets per la Vaga General del 8 de març

Aquest any la nostra organització torna a sortir al carrer per la Vaga General arreu de Catalunya. Ho fem conscients que el 8 de març és un dia més d’una lluita cotidiana al llarg de l’any, però alhora reconeguent que es tracta d’una data que simbolitza el combat de la dona treballadora de tot el món per construir un futur en plena llibertat i sense cap forma d’explotació.

Aquestes són les convocatòries de manifestacions i (…)

dimarts 26 de febrer de 2019
Per què fem Vaga el 8M?
Qui està convocat a la vaga general feminista de 24 hores el proper 8M?

Tothom, dones i homes de qualsevol professió.

Per què fem vaga?

Fem vaga per visualitzar i acabar amb la discriminació que pateixen les dones en l’àmbit laboral pel fet de ser dones. Alguns exemples:

. La contractació a temps parcial per poder «conciliar» el treball fora i dins de casa

. Dificultat superior per accedir a un lloc de treball pel «risc» que es puguin quedar embarassades i/o haver de tenir cura de tercers

. (…)

dimarts 5 de febrer de 2019
Cent anys després, la vaga de La Canadenca ens assenyala el camí
Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya
Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya

Un 5 de febrer de fa cent anys s’iniciava una de les més importants mobilitzacions obreres a territori català. Com a conseqüència de la solidaritat contra l’acom

iadament de cinc representants de la CNT a l’empresa elèctrica ‘Riego y Fuerzas del Ebro’, coneguda com ‘La Canadenca’, es declaren en vaga diverses seccions de l’empresa fins afectar-la en la seva totalitat. En poc temps, els i les treballadores d’altres empreses van seguir-ne l’exemple, arribant (…)

divendres 8 de març de 2019
Un 8 de març amb més Vaga i més carrer
Es consolida l’augment de participació a la vaga general feminista arreu de Catalunya.
Una major insistència sindical als centres de treball i una major presència del moviment feminista ha donat els seus fruits i el seguiment de la Vaga General ha augmentat en pràcticament tots els sectors respecte la vaga general del 8 de març del 2018.

Tot i els intents de boicot per part de CCOO i UGT amb la convocatòria d’aturades parcials de dues hores, el seguiment de la vaga general convocada per la CGT de 24h continua a l’alça aquest 2019. Cada cop més treballadors i treballadores donen (…)

divendres 8 de març de 2019
La Vaga General Feminista es consolida a Catalunya.
Continua la jornada de Vaga General a Catalunya amb un increment de la participació en tots els sectors respecte de la vaga del 8 de març de l’any passat. El feminisme segueix obrint-se pas dins dels centres de treball, denunciant la bretxa salarial del 23% de diferència en la mitjana salarial, així com la violència estructural del sistema capitalista que pateixen especialment les dones.

Amb les dades disponibles a les 11.30 h constatem un major seguiment a pràcticament tots els sectors.

Al (…)

divendres 8 de març de 2019
Increment de la participació a la Vaga General feminista de 24 hores
Per segon any consecutiu, dones i homes estem convocats a fer vaga general de 24 hores aquest 8 de març. L’objectiu és doble: d’una banda acabar amb totes les discriminacions que suporten les dones pel fet de ser-ho, i de l’altra lluitar contra les opressions que patim com a clase treballadora per part dels que formen el poder econòmic. La CGT de Catalunya, en coordinació amb el moviment feminista, hem convocat una nova vaga de 24 hores que se suma a les estudiantils, de cures i consum que hi ha (…)

dimecres 27 de febrer de 2019
De princeses, cavallers, empreses privades i altres monstres -no fantàstics- a l’escola pública
Aquests dies a les aules de les escoles de Lleida s’estan repartint uns fulletons sobre el cicle de l’aigua. Sota el títol “El cicle de l’aigua, una aventura per a valents”, aquesta publicació arriba a les mans dels infants i de les seves famílies. A través d’una narració escrita, una espècie d’aventura històrica fantasiosa carregada de tòpics neoliberals i patriarcals que freguen el ridícul literari i uns dissenys gràfics del tot “infantilitzants”, s’explica el cicle de l’aigua.

Evidentment, entre altres (…)

dimarts 26 de febrer de 2019
CGT contra la pèrdua de garanties i condicions laborals que provoca la subrogació del personal de botigues de Caprabo a centres franquiciats
CGT dona suport al comitè de Caprabo botigues de Barcelona davant la pèrdua de garanties i condicions laborals que provoca la subrogació del personal de botigues de Caprabo a centres franquiciats.

La CGT, juntament amb altres sindicats presents en el comitè d’empresa, inicien concentracions davant les botigues per demanar a Caprabo que cessi amb la persecució del personal indefinit de l’empresa i es pari a negociar la reubicació de la plantilla a centres Caprabo de dues botigues de la província de (…)

divendres 22 de febrer de 2019
Les vagues si serveixen: Victòria de la secció sindical CGT Nestlé Girona
Avui ha sigut un gran dia per les companyes de la secció sindical CGT Nestlé Girona, després de prop d’un any de negociacions de conveni col·lectiu sense resultats, han aconseguit tot un paquet de millores socials molt significatives… i el seu objectiu: “una pujada salarial del 3% per recuperar el poder adquisitiu perdut des de feia 8 anys, que demanaven insistentment les treballadores”.

Però no és només la consecució d’aquesta revisió salarial, és molt més ampli, profund i ple de simbologia el que (…)

divendres 22 de febrer de 2019
Una més de les nostres [Sobre l’Anna de Sallent]
Article d’Ermengol Gassiot
[Fa més o menys un any que una companya de lluites, de moltes lluites, l’Anna Gabriel va haver de marxar. Fa més o menys un any vaig escriure aquest escrit per un llibre que es va editar sobre ella. En aquelles dates ambdós compartíem que sobre nosaltres penjava una ordre de detenció. M’ha vingut de gust compartir-lo]

Qui em coneix sap que no m’agrada gens parlar de noms propis. Que sempre he pensat que la lluita i la militància són realitats col·lectives. Que quan parlem en primera persona ho fem (…)

dijous 21 de febrer de 2019
Una situació inadmissible a la xarxa de Rodalies de Catalunya
UNA SITUACIÓ INADMISSIBLE

La Secció de CGT-RENFE-ADIF de Barcelona expressem la nostra preocupació pels tràgics successos esdevinguts recentment en la xarxa de Rodalies de Catalunya. En tres mesos la línia R-4 nord acumula dues víctimes mortals i un important nombre de ferits, sense que de moment hi hagi aspectes de solució.

Uns esdeveniments, relacionats amb el món del ferrocarril, que tenen el mateix origen que uns altres que vénen succeint en altres territoris de l’estat espanyol i que també (…)

dijous 21 de febrer de 2019
Després de perdre el judici sobre classificació professional, Elecnor farà oficials de primera a tots els tècnics
El 30 de gener de 2018 es va celebrar el judici sobre la demanda que quatre instal·ladors oficials de 3a (grup 6 del conveni del metall de Barcelona), tots membres de la secció sindical de CGT, van interposar contra sobre la classificació professional. Un any després s’ha publicat la sentència, que ha donat la raó als treballadors. El jutge estima la demanda, declara el dret dels treballadors a ostentar el grup 5 i condemna a l’empresa a pagar les diferències salarials amb caràcter retroactiu des (…)

dimarts 19 de febrer de 2019
La CGT de Catalunya ha presentat convocatòria de vaga el 8M per tot Catalunya
Aquest matí s’ha presentat davant el departament de relacions laborals de la Generalitat la convocatoria de vaga de 24h pel proper 8M a tot el territori de Catalunya. Es fa una crida a la vaga per part de tota la classe treballadora sense distinció de gènere o prestació de serveis a empreses publiques o privades.

Són evidents les causes que motiven aquesta convocatòria: des de les desigualtats en l’ àmbit laboral fins a les causes sistèmiques que les generen.

La vaga és de 24 hores, des de la CGT (…)

diumenge 17 de febrer de 2019
Material Vaga General Feminista 8M
Recull de cartells, adhesius i documentació per a la Vaga General del 8M

dissabte 16 de febrer de 2019
Argumentari de la CGT per a la vaga general feminista del 8M i material per a imprimir
A QUI AFECTA?

Afectarà a tots els treballadors i treballadores, de tots els àmbits sectorials, públics i privats, funcionaris i funcionàries, igual que a empreses i organismes encarregats de serveis públics, sense distinció de situació laboral, sexe, edat o condició social.

TIPUS DE VAGA

Vaga General el dia 8 de març de 2019, de 24 hores (des de les 00 hores fins a les 24 hores del mateix dia): vaga laboral, de consum, de cures i estudiantil. L’objectiu és parar la vida en tota la seva extensió i (…)

dimecres 13 de febrer de 2019
Tot és mercat, ’amigo’? Comunicat Sector Social CGT
Arran de les darreres informacions d’alguns mitjans sobre les més que possibles irregularitats en les adjudicacions donades per la DGAIA en el cas Ricard Calvo, així com de la compareixença al Parlament del Conseller Chakir el Homrani per donar explicacions sobre aquest fet, des del Sector Social CGT volem manifestar el següent:

Cada cop sembla més evident la corrupció i amiguisme des de la DGAIA i partits polítics en el govern cap a certes Fundacions del Tercer Sector Social que treballen amb (…)

dimarts 12 de febrer de 2019
Un pas més en la degradació de les condicions de treball. Desobeïm
Comunicat Secció sindical CGT UAB
Des de fa anys estem immersos en una progressiva precarització de les condicions de treball, de la qual la Universitat no ha estat una excepció. Tanmateix, el procés ha estat altament asimètric: mentre que per a una majoria les condicions són cada cop més dures, amb més pressions, incerteses i dificultats per poder tenir una feina – i una vida – dignes, una minoria s’aprofita de les posicions de poder de les que gaudeix per depredar recursos en el seu benefici, aprofundint l’escletxa social. El (…)

dimarts 12 de febrer de 2019
20 de febrer, segona jornada de Vaga a Nestlé Girona
La multinacional Nestlé continua sense rectificar en el conflicte que s’està produint a la seva planta de Girona. A dia d’avui la empresa no ha fet cap mena de gest, ni ha realitzat cap convocatòria al Comitè d’Empresa per millora la pèrdua de nivell adquisitiu que estant patint les treballadores des de fa 8 anys.

Des de la secció sindical de CGT, les companyes han decidit estar a l’altura que es mereix la situació i donar un pas endavant convocant una vaga general de fàbrica pel dia 20 de febrer de (…)

dimarts 12 de febrer de 2019
ATLL Concessionària vol sancionar a una treballadora per queixar-se de suportar el fred durant la seva jornada laboral
La direcció de l’empresa ATLL CGC, la que està impedint que la gestió de l’aigua en alta torni a ser pública, ha amenaçat amb sancionar a una treballadora per queixar-se de suportar el fred durant la seva jornada laboral. Una situació que està patint des de fa anys.

La Secció Sindical de la CGT a ATLL, a la qual pertany la treballadora, va presentar ahir dilluns 11 de febrer al Parlament de Catalunya, una petició al representant de la Generalitat al Consell d’Administració d’ATLL CGC, SA Sr. Francesc (…)

dilluns 11 de febrer de 2019
Presentació Llibre Aurelio Fernández Sánchez y los Solidarios a l’Ateneu Llibertari Alomà de Tarragona
10 aniversari de l’Ateneu Llibertari Alomà
Aurelio Fernández fou un dels homes mes actius de l’ etapa revolucionaria d’aquest país conjuntament amb Durruti, Ascaso, García Oliver, Ricardo Sanz , Torres Escartín, Gregorio Suberviola, Eusebio Brau, Antonio Ortiz, i altres formaren el grup que en tot moment dels anys 20 i 30 del segle XX què activaren la flama revolucionaria que el 19 de juliol del 36 crea les condicions a Catalunya per viure una de les experiències més grans de l’historia social en totes les seves etapes. I per què no parlar de (…)

www.cgtcatalunya.cat |
facebook |
twitter |
vimeo |
youtube |
flickr |
rss |
google+ |
slideshare |
issuu |
scribd |
instagram |
about |
linkedin |
bambuser

Què és la CGT |
On trobar-nos |
Afiliació |
Butlletí |
On Trobar-nos |
Àmbits d’actuació |
Actualitat |
Legislació |
Serveis Socials i Sindicals |
Enllaços

En relació a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic
(la LSSI-CE) aprovada pel parlament espanyol i de la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de Dades espanyola, estem obligats a
comunicar-te que la teva adreça de correu figura en aquest moment subscrita a la LLISTA de correu electrònic de l’equip de comunicació adscrit
a la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya, formant part d’un fitxer automatitzat de dades.nnAmb el present e-mail volem informar-te de
la teva opció de cancel·lació en virtut de les lleis abans esmentades, i del teu dret d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les teves
dades. Si no desitges seguir rebent missatges d’aquesta llista, per a donar-te de baixa envia un correu a l’adreça:
com-cgt-cat@cgtcatalunya.cat.

FontFuente: enviaments@cgtcatalunya.cat

Comentaris tancats a Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (10-03-19)

La huelga del 8M se hace con estos libros bajo el brazo. #HaciaLaHuelgaFeminista


2018 marcó un antes y un después, y las manifestaciones de este 2019 se prevén igual o más masivas. Este 8 de Marzo hacemos huelga, pero no sin antes recomendaros algunas lecturas, escritos y autoras feministas que consideramos imprescindibles para entender las movilizaciones actuales.

EL RESCATE DE LIBROS

Nos hemos propuesto rescatar, cada semana, un libro olvidado. Esta semana destacamos:

MORIRÉ CALLANDO

Este libro es una introducción a la obra de tres grandes renovadoras de la poesía alemana del siglo XX: hablamos de Gertrud Kolmar, Else Lasker-Schüler y Nelly Sachs.

Si sabes de alguien a quien le pueda
interesar recibir nuestras noticias,
invítale a suscribirse al boletín.
¡Clica aquí para darte de alta!
——————-
Para darte de baja de esta lista envía un mensaje en blanco a elviejotopocomunica-unsubscribe@listas.nodo50.org

Recibirás como respuesta un mensaje para que confirmes tu deseo de darte de baja.

FontFuente: evtopo@elviejotopo.com, via: elviejotopocomunica-bounces@listas.nodo50.org

Comentaris tancats a La huelga del 8M se hace con estos libros bajo el brazo. #HaciaLaHuelgaFeminista

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (20-01-19)

 

Si no veu correctament aquest correu premi aquí

 

CGT de Catalunya.
www.cgtcatalunya.cat

 

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 20 de gener.

 

divendres 18 de gener de 2019
Ha sortit el número 205 de la revista Catalunya (Novembre 2018 – Gener 2019)

– EDITORIAL:

Encetem una nova època per la nostra publicació, però amb l’essència de sempre

– TEMA DEL MES:

ICS: Crònica d’una vaga anunciada

– TREBALL/ECONOMIA:

Una setmana de vagues i algunes conclussions

Ensenyament: dos anys, dues vagues

El creixement de la CGT al Berguedà

TEPSA: La seguretat en mans de tercers

Quasi esclaus? Professorat universitari, món acadèmic i opressió

Surrealisme i escombraria

Notícies sindicals

– ENTREVISTA CENTRAL

Lola Gutiérrez

– SOCIAL:

Dia Internacional (…)

 

divendres 11 de gener de 2019
Vaga: ’postureo’ o lluita?
Article d’Ermengol Gassiot

Aquesta lluita, és per “postureo” o és per a guanyar?

Aquesta pregunta hauria d’estar fora de lloc quan iniciem un conflicte sindical. Sobre el paper, tota lluita sindical, que és en si mateixa una expressió del conflicte social, la fem perquè l’entenem com a eina per aconseguir un seguit d’objectius. En els temps que corren, molt sovint es tracta d’aturar agressions que la patronal fa directament contra les nostres condicions de treball que són, també, les nostres condicions de vida. És a dir, (…)

 

dijous 13 de desembre de 2018
Contracte relleu: un nou atac al mercat laboral
Comunicat de FESIM-CGT

CONTRACTE RELLEU, UN NOU ATAC PARCIAL I PLANEJAT AL MERCAT LABORAL

El passat dia 8 de desembre es publicava en el BOE un Reial Decret amb noves mesures amb les quals el govern pretén reactivar el contracte de relleu per a la majoria de sectors de la indústria.

De nou tornem a veure com el govern de torn (aquesta vegada suposadament socialista i obrer) mira cap a l’altre costat a l’hora que vetllar pels drets i interessos de les treballadores i els treballadors; de nou aprova decrets i lleis (…)

 

 

divendres 18 de gener de 2019
Salari mínim interprofessional 2019

Salari mínim interprofessional per a l’any 2019, corresponent a qualsevol activitat (agrícola, industrial o de serveis), sense distinció de sexe ni edat dels treballadors:

30 euros/día

900 euros/mes

Mínim 12.600 euros/any.

Treballadors eventuals i temporers (menors i majors de 18 anys)

Mínim de 42,62 euros/jornada legal.

Treballadors del servei domèstic (menors i majors de 18 anys)

7,04 euros/hora (…)

 

divendres 18 de gener de 2019
Calendari oficial de festes laborals per a l’any 2019 a Catalunya

L’any 2019 inclourà 12 festes d’àmbit català, a les quals els ajuntaments podran afegir-hi dues festes locals.

Seran festes laborals a Catalunya durant l’any 2019 les següents:

1 de gener (Cap d’any)

19 d’abril (Divendres Sant)

22 d’abril (dilluns de Pasqua Florida)

1 de maig (Dia del Treball)

24 de juny (Sant Joan)

15 d’agost (l’Assumpció)

11 de setembre (Diada Nacional de Catalunya)

12 d’octubre (Festa Nacional d’Espanya)

1 de novembre (Tots Sants)

6 de desembre (Dia de la Constitució)

25 (…)

 

divendres 18 de gener de 2019
Sísif desbocat
Article de Xavier Garcia, del Seminari Taifa

L’autor reflexiona sobre l’apropiació de la tecnologia per part del capitalisme i de la necessitat de recuperar-la des d’una perspectiva anticapitalista i subordinada a les necessitats humanes.

Des que fa uns 250 anys la Mule-Jenny va substituir la feina de milers de filadores, l’angoixa de les treballadores per les conseqüències de l’aplicació capitalista de la tecnologia no ha parat de créixer. En els darrers temps la més debatuda d’aquestes conseqüències, especialment a la superfície mediàtica, (…)

 

divendres 18 de gener de 2019
CGT rebutja l’informe de la CMNC sobre la liberalització del remolc portuari i anuncia mobilitzacions

CGT MAR I PORTS REBUTJA L’INFORME DE LA CMNC SOBRE LA LIBERALITZACIÓ DEL REMOLC PORTUARI I ADVERTEIX SOBRE FUTURES MOBILITZACIONS

Manifesta que aquest informe falseja la realitat i és simplement un document “polític” contra els drets de les persones treballadores

La CNMC simplement defensa la “competència” deslleial a favor de les grans empreses multinacionals i impulsa el “Dúmping social”

La Confederació General del Treball (CGT), davant l’Informe de la Comissió Nacional dels Mercats i la (…)

 

divendres 18 de gener de 2019
Entrevista a la Secció Sindical de CGT ATLL a Radio Klara

La tarda del passat 16 de gener, les companyes de la Secció Sindical de la CGT a ATLL van ser entrevistades per Radio Klara País Valencià per explicar la inaudita situació que actualment pateixen els i les treballadores d’aquesta empresa en el procés de desprivatització.

Una desprivatització que camina entre la nefasta gestió per part de l’Administració i els interessos econòmics d’Acciona com a soci majoritari de l’ATLL privada per un bé comú, com és l’aigua.

Secció Sindical de la CGT a (…)

 

dijous 17 de gener de 2019
Ni assetjaments ni repressió sindical
Defensem la nostra salut física, mental i social!
Des de la Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona difonem aquest comunicat per a denunciar públicament l’existència a la Direcció de Serveis d’Edificació i Logística de l’Àrea de Presidència, i més concretament a la seva Secció de Seguretat en Obres i Autoprotecció, d’una situació del que nosaltres entenem que és assetjament laboral, contra una treballadora, la Mar Arce Díaz, companya afiliada a aquest sindicat, i Delegada de Prevenció de Riscos Laborals, membre des de l’any 2015 del Comitè de (…)

 

dimecres 16 de gener de 2019
Els comitès d’empresa de Nissan a Zona Franca i Montcada i Reixac alerten de la manca de producció de la multinacional per a les plantes i reclamen complir els compromisos industrials

Els comites de Nissan reclamen complir els compromisos industrials

ELS COMITÈS D’EMPRESA DE ZONA FRANCA I MONTCADA DE NISSAN MOTOR IBÈRICA RECLAMEN A LA MULTINACIONAL QUE COMPLEIXI LES SEVES PROMESES, I QUE ADQUIREIXI COMPROMISOS INDUSTRIALS RESPECTE A l’INCERT FUTUR DE LES NOSTRES PLANTES.

Aquesta comunicació vol posar en coneixement dels mitjans de comunicació, de les administracions i de la ciutadania en general, la preocupació que genera en els Comitès d’Empresa de Nissan Motor Ibèrica SA (…)

 

dilluns 14 de gener de 2019
La CGT Lleida felicita a la Biblioteca Anarquista Maria Rus
En el segon aniversari de la seva ignauguració el proper dissabte 19 de gener
No ens amaguem quan afirmem que difondre i practicar la idea anarquista a les Terres de Ponent no ha tingut un recorregut senzill. Tot i així, també s’ha de posar en valor que el moviment llibertari també té, des de fa temps, vàries capes a les comarques de l’oest. Ja sigui en l’àmbit anarcosindicalista (CGT i CNT), en el divulgatiu i combatiu (Col·lectiu A Les Trinxeres), en el de treball de base i carrer (Assemblea Llibertària de Lleida o el moviment okupa amb la Xispa com estendard del mateix) o (…)

 

dilluns 14 de gener de 2019
El dissabte 19 de gener en solidaritat amb el poble kurd i Rojava, CGT Catalunya i CNT Barcelona hem organitzat un acte a Can Batlló
Es presentarà la Brigada 19 de julio, hi haurà xerrades i passis de documentals, i es parlarà de la situació d’amenaça que viu
Arran de l’amenaça de la invasió turca a Rojava s’està creant a Barcelona un espai d’acció conjunta entre diferents organitzacions i col·lectius en resposta a la crida a la solidaritat internacional i per defensar el dret del poble kurd i de tots els pobles a construir un projecte polític autònom i de democràcia de base, que a Rojava treballa, també, per l’alliberament de la dona i la defensa de l’ecologia, construint una alternativa revolucionària basada en el municipalisme llibertari per a tot l’Orient (…)

 

dilluns 14 de gener de 2019
Concentració el 16 de gener a l’empresa Array de Folgueroles per a exigir la readmissió de dues treballadores

Concentració el dimecres 16 de gener a les 11h davant la fàbrica que té l’empresa Array al polígon industrial de Folgueroles (Osona), en solidaritat amb dues companyes acomiadades per no voler treballar a 35º de temperatura.

Han acomiadat a l’Ester i l’Emilia per reclamar unes condicions laborals dignes.

És molt necessari donar suport a la CGT d’Osona i mostrar la solidaritat de l’organització amb les treballadores.

Com passa en altres territoris, la oligarquia local està acostumada a fer i desfer (…)

 

dimecres 9 de gener de 2019
Gràcies a la vaga, Cacaolat retira les mesures que volia aplicar aquest 2019

Cacaolat retira les mesures que volia aplicar aquest 2019 gràcies a la vaga

El dimarts 8 de gener l’assemblea de treballadors ha decidit desconvocar la vaga indefinida que la plantilla seguia de forma massiva des del dia 3 de gener.

Malgrat l’empresa va dir divendres passat que no es reuniria amb vaga convocada, la gran força i suport social que tenia aquesta ha obligat a Cacaolat a negociar un acord que suposa la retirada de les mesures unilaterals proposades pel calendari de 2019 i millora (…)

 

dimecres 9 de gener de 2019
Assemblea l’11 de gener a Barcelona per donar continuitat a les mobilitzacions a l’ensenyament públic

Divendres 11 de gener, Assemblea de treball – Donem continuïtat al 29 N

18.30h – Lleialtat Santsenca, Barcelona

Donem continuïtat a les mobilitzacions i vagues. Seguim fem assemblees a centres i zones i recollint propostes de continuïtat. Setmana de lluita progressiva del 21 al 27 de gener.

El passat 29 de novembre vam encetar l’inici de les mobilitzacions a l’educació pública per revertir d’una vegada les retallades que seguim patint des de la crisi/estafa amb una vaga que valorem positivament (…)

 

dimecres 9 de gener de 2019
CGT aconsegueix que es reconegui l’acreditació de Teleoperador d’Emergències a Catalunya per a les treballadores i treballadors del 061, 112…

CGT ACONSEGUEIX QUE ES RECONEGUI L’ACREDITACIó DE TELEOPERADOR D’EMERGÈNCIES A CATALUNYA PER A LES TREBALLADORES I TREBALLADORS DEL 061,112….

CGT aconsegueix l’obertura de la certificació de Professionalitat per als Teleoperadors d’atenció, gestió i coordinació d’Emergències. El Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya ha iniciat, a petició del Sindicat de Transports i Comunicacions de la CGT Barcelona, l’acreditació de les competències professionals dels Teleoperadores d’atenció, gestió i (…)

 

dilluns 7 de gener de 2019
Vaga indefinida a Cacaolat pel calendari laboral de 2019

Vaga indefinida a Cacaolat

Aquest dijous 3 de gener comença la vaga indefinida en la fàbrica de Cacaolat de Santa Coloma de Gramenet, vaga convocada pel Comitè d’Empresa per mandat dels treballadors.

Per a entendre els motius d’aquesta vaga ens hem de remuntar al 2017, on en plena negociació de l’actual conveni, l’Empresa va presentar una modificació substancial de les condicions de treball (art. 41 Estatut dels Treballadors) en un acte de mala fe en la negociació de conveni, afectant la jornada (…)

 

dilluns 7 de gener de 2019
Exposició i xerrades a Terrassa sobre ’Les dones a l’anarquisme espanyol’ del 9 al 17 de gener

Exposició i xerrades “Les dones a l’anarquisme espanyol” a Terrassa

Exposició

Del 9 al 17 de gener, a l’Arxiu Comarcal del Vallès Occidental i Arxiu Històric de Terrassa (Carrer de Baldrich, 268 – 08223 Terrassa)

Oberta els matins dels dies laborables de les 09:00 a les 14:00h i les tardes dels dimarts, dimecres i dijous de les 15:30 a les 19:00h.

Presentació de l’exposició a http://memorialibertaria.org/exposiciones/Mujeresenelanarquismo/catalogo

Xerrades

Dimecres 9 de gener a les 19:00h (…)

 

diumenge 6 de gener de 2019
Projecció el dimarts 8 de gener a Reus del documental ’La Vall del Francolí. L’alè del Camp’

Projecció del documental ’La Vall del Francolí. L’alè del Camp’ i debat amb les directores, el dimarts 8 de gener a Reus

A les 20.15h a la Sala Santa Llúcia, Raval Robuster 34, Reus

Un retrat del Camp de Tarragona dels nostres dies que vol posar llum a tot allò que s’amaga darrere la indústria petroquímica.

Organitzen: CGT Baix Camp-Priorat i Produccions Saurines
La Vall del Francolí, l’alè del Camp. El documental sobre la contaminació de l’aire al Camp de Tarragona.

Després de més d’un any de (…)

 

dissabte 5 de gener de 2019
Desconvocada la vaga de dissabtes de CGT a Correus

DESCONVOCATÒRIA DE LA VAGA INDEFINIDA DE DISSABTES A CORREUS

La Direcció de Correus i la majoria sindical han subscrit un acord plurianual que modificarà substancialment part de les nostres condicions de treball fins a 2020. Si bé, tal com van fer en negociacions anteriors, els acords aconseguits no concreten quan, ni com seran aplicats, i encara han de desenvolupar-se, ja són acords signats entre les parts.

Entre altres aspectes queda modificada la distribució de la jornada i la prestació del (…)

 

www.cgtcatalunya.cat |
facebook |
twitter |
vimeo |
youtube |
flickr |
rss |
google+ |
slideshare |
issuu |
scribd |
instagram |
about |
linkedin |
bambuser

 

Què és la CGT |
On trobar-nos |
Afiliació |
Butlletí |
On Trobar-nos |
Àmbits d’actuació |
Actualitat |
Legislació |
Serveis Socials i Sindicals |
Enllaços
En relació a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic
(la LSSI-CE) aprovada pel parlament espanyol i de la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de Dades espanyola, estem obligats a
comunicar-te que la teva adreça de correu figura en aquest moment subscrita a la LLISTA de correu electrònic de l’equip de comunicació adscrit
a la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya, formant part d’un fitxer automatitzat de dades.nnAmb el present e-mail volem informar-te de
la teva opció de cancel·lació en virtut de les lleis abans esmentades, i del teu dret d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les teves
dades. Si no desitges seguir rebent missatges d’aquesta llista, per a donar-te de baixa envia un correu a l’adreça:
com-cgt-cat@cgtcatalunya.cat.

FontFuente: enviaments@cgtcatalunya.cat

Comentaris tancats a Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (20-01-19)

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (16-12-18)

 

Si no veu correctament aquest correu premi aquí

 

CGT de Catalunya.
www.cgtcatalunya.cat

 

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 16 de desembre.

 

dimarts 11 de desembre de 2018
Una setmana de vagues i algunes conclusions
Article d’Òscar Murciano, Secretari d’Acció Sindical CGT Catalunya
A diferència del model de vaga general que estem acostumats a viure a l’estat espanyol (una jornada de 24 hores on tots els sectors són cridats a secundar-la), a França fan servir unes combinacions molt interessants que mantenen el funcionament del sistema gripat durant dies o setmanes: les vagues sectorials rotatives. Una setmana comencen els ferroviaris, la següent funcionariat i tal o qual indústria, després ensenyament, continuen els transports metropolitans, el sector serveis, etc. etc. Tot (…)

 

diumenge 9 de desembre de 2018
Per què CGT Ensenyament no convoca vaga el 12D

Fa uns dies publicàvem algunes consideracions sobre la propera convocatòria de vaga anunciada pels sindicats CCOO i UGT per al pròxim 12D.

Expressàvem la nostra sorpresa pel fet que tot i haver-hi una convocatòria prèvia de vaga en el calendari, la del passat 29N, aquests sindicats no s’hi afegissin i decidissin desmarcar-se de la plataforma reivindicativa formada pels sindicats USTEC, ASPEPC i CGT Ensenyament.

Ens sobtava que la vaga que han proposat per al 12D sortís amb una única (…)

 

divendres 26 d’octubre de 2018
Sindicalisme i feixisme 2.0
Article d’Ermengol Gassiot
A ningú se’ns escapa que el feixisme està creixent arreu d’Europa. Tampoc se’ns escapen dos aspectes d’aquest fenomen. Primer, que els “nous” feixistes molts cops no van amb el cap rapat ni aixequen obertament el braç (tot i que alguns ho continuen fent). Sovint són homes i dones amb un cert aspecte d’executius i roba pija, com la Marie Le Pen (Front Nacional, França), el Jörg Meuthen (Alternativa per Alemanya) o Geert Wilders (Partit per la Llibertat, Països Baixos). Tots ells fugen de l’estereotip del (…)

 

 

dissabte 15 de desembre de 2018
Desenvolupament – Acords XI Congrés CGT Catalunya (Igualada-Òdena)

La CGT de Catalunya va celebrar els dies 19 i 20 d’octubre el seu XIè Congrés. Les decisions que es van prendre marcaran les línies del sindicat dels propers 4 anys. Actualment el sindicat compta amb 15.600 afiliats i afiliades i es el tercer en volum d’afiliació a Catalunya, amb un augment de més de 2.000 des de l’anterior Congrés.

A partir de les ponències presentades es va arribar a diversos acords, entre els que destaquem:

Donar suport a diverses mesures per tal de potenciar el feminisme, tant (…)

 

divendres 14 de desembre de 2018
La CGT de Catalunya davant el judici a Grècia de Lola Gutiérrez per ajudar a un refugiat kurd

Secretariat Permanent CGT Catalunya

Podríem dir que és el món al revés, però malauradament és la norma. El novembre de 2016, la companya Lola, delegada de la CGT a la Diputació de Barcelona, va viatjar a Grècia per ajudar a un jove kurd de 17 anys, Ayad, a passar la frontera grega per reunir-se amb la seva família. Una família més separada per la guerra i la política antiinmigració de la Unió Europea.

A l’aeroport va ser detinguda i, després de ser posada en llibertat provisional per la jutgessa, la (…)

 

dijous 13 de desembre de 2018
Contracte relleu: un nou atac al mercat laboral
Comunicat de FESIM-CGT

CONTRACTE RELLEU, UN NOU ATAC PARCIAL I PLANEJAT AL MERCAT LABORAL

El passat dia 8 de desembre es publicava en el BOE un Reial Decret amb noves mesures amb les quals el govern pretén reactivar el contracte de relleu per a la majoria de sectors de la indústria.

De nou tornem a veure com el govern de torn (aquesta vegada suposadament socialista i obrer) mira cap a l’altre costat a l’hora que vetllar pels drets i interessos de les treballadores i els treballadors; de nou aprova decrets i lleis (…)

 

dimecres 12 de desembre de 2018
Contra la criminalització de la solidaritat i pel dret a migrar. Concentració de suport a la Lola el 17 de desembre a Barcelona

CONCENTRACIÓ

Dilluns 17 de desembre, 18.30h

Seu de la Unió Europea a Barcelona (Passeig de Gràcia 90)

La solidaritat no pot ser delicte!

Sobre el cas de la companya Lola, delegada de la CGT a la Diputació de Barcelona, teniu diversos articles:

10 anys de presó per ajudar a un refugiat? Lola absolució!

http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article12950

Declaració pública de la Junta de Personal de la Diputació de Barcelona en suport a la companya Lola Gutiérrez (…)

 

dimecres 12 de desembre de 2018
Actes el 15 de desembre pels 26 anys de l’assassinat de Pedro Álvarez a mans d’un policia

Es compleixen 26 anys de l’assassinat de Pedro Álvarez a mans d’un policia

El dissabte 15 de desembre es farà una ofrena floral a les 11h l’Avinguda Catalunya de l’Hospitalet de Llobregat, i a les 20:00h, una manifestació a la plaça Universitat de Barcelona.

Campanya de la Plataforma Pedro Álvarez #26anysSensePedro amb la que es denuncia la impunitat de l’assassinat del jove el 15 de desembre de 1992 a l’Avinguda Catalunya de l’Hospitalet, mentre s’exigeix l’esclariment del cas.

26 anys després (…)

 

dimecres 12 de desembre de 2018
CGT convoca vaga d’àmbit estatal de 23 hores a ADIF i RENFE el 21 de desembre

Mesos després i fins i tot després de l’inici de la negociació dels diferents Convenis Col·lectius a ADIF i RENFE, la problemàtica denunciada en mesos anteriors per CGT segueix vigent, sumant-se l’immobilisme negociador per part de les empreses públiques.

Els objectius de la vaga segueixen sent la defensa dels interessos socials, laborals i econòmics de les treballadores i treballadors ferroviaris.

Aquestes són les reivindicacions i motius de la vaga:

ADIF I RENFE

Ø L’aplicació de la llei (…)

 

dimecres 12 de desembre de 2018
VAGA #12D, o la història d’una desconvocatòria anunciada
Comunicat CGT Ensenyament

Assemblea conjunta aquest divendres dia 14 de desembre a les 18.30h a La Lleialtat Santsenca, c/Olzinelles 31, Sants, Barcelona.

Ho han tornat a fer. Els sindicats CCOO i UGT han optat, una vegada més, per la concertació i els pactes amb el govern. El guió preestablert s’ha acomplert al peu de la lletra. Primer, desmarcar-se de la convocatòria de la vaga del #29N, sorgida d’una plataforma reivindicativa amb els sindicats CGT, USTEC i ASPEPC, i amb ampli suport de plataformes en defensa de (…)

 

dimecres 12 de desembre de 2018
Vaga indefinida de dissabtes a Correus des del 15 de desembre, per la supressió del treball en dissabtes i les 35 hores setmanals sense reducció salarial

VAGA INDEFINIDA DE DISSABTES A CORREUS

PRIMERA JORNADA DE LLUITA EL 15 DE DESEMBRE DE 2018

CONCENTRACIÓ DISSABTE 15 DE DESEMBRE A BARCELONA

07.00h a PLAÇA CATALUNYA CANTONADA RONDA DE SANT PERE.

Companys i companyes, en aquest moment s’estan negociant les nostres futures condicions de treball i és ara, quan a través de jornades de lluita activa als centres de treball hem de pressionar a la Direcció i al sindicalisme institucionalista, perquè la supressió del treball en dissabtes i les 35 h (…)

 

dimecres 12 de desembre de 2018
Debat sobre anarquisme i qüestió nacional el 14 de desembre a la CGT Baix Llobregat

Debat sobre anarquisme i qüestió nacional el divendres 14 de desembre a la CGT Baix Llobregat (Carretera d’Esplugues 46, Cornellà) a les 19:00 h. amb Jordi Martí Font autor del ’Llibre Negre’. A continuació hi haurà un refrigeri.

Organitza: CGT Baix Llobregat

http://cgtbaixllobregat.cat/

https://www.facebook.com/CGTBaixLlobregat/
El ’Llibre Negre’ és una antologia de textos anarquistes d’alliberament nacional escrits des dels i per als Països Catalans que (…)

 

diumenge 9 de desembre de 2018
Campanya d’UCFR: Aturem VOX, aturem l’extrema dreta

Aturem VOX, aturem l’extrema dreta

Es va redactar aquesta declaració fa unes setmanes i encara no s’havia llançat. Davant les greus notícies d’Andalusia, la publiquem de manera urgent aquesta nit, sense ni tan sols actualitzar-la. Ja farem les anàlisis més detallades de la situació, però la urgència és evident.

Fem una crida a associacions, moviments, organitzacions, sindicats, partits, persones a títol individual… a sumar esforços ara per evitar que l’extrema dreta es normalitzi a l’Estat espanyol. (…)

 

diumenge 9 de desembre de 2018
Presentació del llibre ’El Congrés de Sants’ als locals de CGT Barcelona l’11 de desembre

Presentació del llibre el Congrés de Sants a càrrec de l’Emili Cortavitarte (president de la Fundació Salvador Seguí), dimarts 11 de desembre a les 18.30h a la Sala Eladio Villanueva, als locals de CGT Barcelona.

El congrés de Sants de la CNT catalana es celebrà del 28 al 30 de juny a l’Ateneu Racionalista del carrer Vallespir. L’1 de juliol es va fer el míting final a la Rambla Santa Mònica. Van assistir-hi 155 delegats de 137 sindicats d’ofici, 11 Federacions Locals… representant més de 73.000 (…)

 

diumenge 9 de desembre de 2018
Assemblees per debatre propostes de continuïtat de les mobilitzacions a l’ensenyament públic

Assemblea de treballadores de l’Ensenyament públic de les comarques de Barcelona: divendres 14 de desembre a les 18’30h

Companyes i companys,

El dijous 29 de novembre els sindicats USTEC·STEs, ASPEPC·SPS i CGT vam convocar vaga a l’ensenyament públic, durant el procés de debat dels nous pressupostos de la Generalitat de Catalunya. Fa dos anys vam començar a revertir algunes retallades aprofitant l’anterior debat de pressupostos i ara creiem que en podem revertir encara més.

El mateix dia 29 els (…)

 

dimarts 4 de desembre de 2018
Desconvocada la vaga a Logaritme que s’havia d’iniciar el 4 de desembre

Comunicat 03/12 /2018

Vaga 4-9D Desconvocada

A menys de 12 hores per començar la vaga convocada per als dies 4 a 9 de desembre, s’ha mantingut una reunió amb el president de Logaritme i Director socioeconòmic del ICS i s’han acordat els següents punts:

Se’ns ha lliurat un informe preliminar, signat per un enginyer de camins, que després d’analitzar l’estructura de la nau principal, assenyala que no correm perill imminent, amb la qual cosa podem seguir treballant amb normalitat.

L’informe final (…)

 

dilluns 3 de desembre de 2018
CGT Ensenyament Lleida denuncia davant Inspecció de treball la situació que viu la UEC de la Seu d’Urgell gestionada per l’entitat ASPID

CGT Ensenyament Lleida denuncia davant Inspecció de treball la situació que viu la UEC de la Seu d’Urgell gestionada per l’entitat ASPID.

Les Unitats d’Escolarització Compartida (UECs) són serveis públics que el Departament d’Ensenyament ha externalitzat mitjançant la gestió privada.

La secció sindical d’Ensenyament de la CGT Lleida, ha interposat una denúncia davant inspecció de treball de Lleida, a efectes de denunciar les condicions laborals i la gestió que s’està fent de la UEC de la Seu d’Urgell. (…)

 

dijous 29 de novembre de 2018
La CGT demanda el departament de Treball de la Generalitat per vulnerar la llibertat sindical a la vaga de l’Atenció Primària

Demà 30 de novembre es procedirà a enregistrar una demanda davant el TSJC contra el Departament de Treball de la Generalitat, per incomplir les reiterades peticions de mediació que des de la CGT s’han realitzat durant la vaga d’Atenció Primària.

Demà 30 de novembre a les 12:30h, el sindicat CGT convoca una roda de premsa al CAP Guineueta, Passeig de Valldaura, 135, per explicar el contingut d’aquesta demanda així com la situació del conflicte a l’Atenció Primària.

La CGT va convocar 5 dies de vaga (…)

 

dimecres 28 de novembre de 2018
El PDI i el PAS de les universitats catalanes aniran a la vaga

El PDI i el PAS de les universitats catalanes aniran a la vaga per reclamar una millora de les seves condicions laborals

El Personal Docent i Investigador i el Personal d’Administració i Serveis de les universitats catalanes aniran aquesta setmana a la vaga per reclamar millores en les seves condicions laborals. Així ho han explicat en una roda de premsa conjunta, que ha tingut lloc avui a Barcelona i en la qual s’hi han sumat membres de diversos centres, com la Universitat de Barcelona, la (…)

 

dilluns 26 de novembre de 2018
Arrenquen cinc dies de vaga i mobilitzacions a tot el personal d’atenció primària

En aquests moments tots els i les treballadores d’atenció primària pública i concertada, no inclosos a serveis mínims, estan cridats a la vaga. No és una vaga de metges doncs la CGT va legalitzar-la pel personal no sanitari (zeladores, auxiliars administratives, administratives, informàtiques, manteniment,…) i sanitari (TCAI, infermeres, metgesses, odontòlogues, fisioterapeutes, treballadores socials,…).

La vaga es preveu amb un ampli seguiment per part dels professionals sanitaris i no sanitari, (…)

 

www.cgtcatalunya.cat |
facebook |
twitter |
vimeo |
youtube |
flickr |
rss |
google+ |
slideshare |
issuu |
scribd |
instagram |
about |
linkedin |
bambuser

 

Què és la CGT |
On trobar-nos |
Afiliació |
Butlletí |
On Trobar-nos |
Àmbits d’actuació |
Actualitat |
Legislació |
Serveis Socials i Sindicals |
Enllaços
En relació a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic
(la LSSI-CE) aprovada pel parlament espanyol i de la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de Dades espanyola, estem obligats a
comunicar-te que la teva adreça de correu figura en aquest moment subscrita a la LLISTA de correu electrònic de l’equip de comunicació adscrit
a la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya, formant part d’un fitxer automatitzat de dades.nnAmb el present e-mail volem informar-te de
la teva opció de cancel·lació en virtut de les lleis abans esmentades, i del teu dret d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les teves
dades. Si no desitges seguir rebent missatges d’aquesta llista, per a donar-te de baixa envia un correu a l’adreça:
com-cgt-cat@cgtcatalunya.cat.

FontFuente: enviaments@cgtcatalunya.cat

Comentaris tancats a Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (16-12-18)

El Centre Delàs i la Unipau conviden a repensar els models de seguretat i defensa el 16/11 en el Congrés Internacion al “Una altra seguerat és possible”

Llegeix-ho a la nostra pàgina web / Léelo en nuestra página web (
http://www.centredelas.org/index.php?option=com_acymailing&ctrl=archive&task=view&mailid=299&key=T9MzZdXX&subid=2536-67a289b3302335e46b59690d70767b33&tmpl=component&acm=2536_299
)

Divendres 16 de novembre al CCCB

Congrés “Una altra seguretat és possible. Repensant les polítiques de seguretat i defensa en l’àmbit global i local des de la cultura de pau” (
http://www.centredelas.org/ca/activitats/jornades/3737-congres-internacional-una-altra-seguretat-es-possible-repensant-les-politiques-de-seguretat-i-defensa-en-l-ambit-global-i-local-des-de-la-cultura-de-pau?acm=2536_299
)

(més a baix, versió en castellà)

El Centre Delàs d’Estudis per la Pau i la Universitat Internacional de la Pau organitzen el Congrés Internacional “Una altra seguretat és
possible. Repensant les polítiques de seguretat i defensa en l’àmbit global i local des de la cultura de pau” (
http://www.centredelas.org/ca/activitats/jornades/3737-congres-internacional-una-altra-seguretat-es-possible-repensant-les-politiques-de-seguretat-i-defensa-en-l-ambit-global-i-local-des-de-la-cultura-de-pau?acm=2536_299
), que tindrà lloc el divendres 16 de novembre de 2018 de 10h a 14h i de 16 a 20h al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).
Quines són les alternatives al model de seguretat actual? Quines propostes polítiques de pau i seguretat s’estan construint a nivell local i global?
Quin model de seguretat han d’impulsar les institucions per avançar cap al model de seguretat humana? Són algunes de les grans qüestions sobre
models de seguretat que abordarà el Congrés que comptarà amb diversitat d’acadèmiques, pensadores i figures institucionals de l’entorn de les
relacions internacionals, la cultura de pau i de la transformació social.
L’acte és obert a tots els públics però es demana formalitzar una inscripció prèvia (
http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=url&urlid=1644&mailid=299 ) que pots fer en aquest enllaç (
http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=url&urlid=1644&mailid=299 ).
Dia i hora: Divendres 16 de novembre de 2018 de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 20:00 hores.
Lloc: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, CCCB (carrer de Montalegre, 5, 08001 Barcelona) (
http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=url&urlid=1645&mailid=299 )
Organitza: Centre Delàs d’Estudis per la Pau i la Universitat Internacional de la Pau
Més informació i programa complet: https://bit.ly/2Ek4yyQ (
http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=url&urlid=1646&mailid=299 )
Esdeveniment a Facebook en aquest enllaç ( http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=url&urlid=1647&mailid=299 ).
Amb el suport de: Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) i Diputació de Barcelona.

Saber és poder: Comparteix-ho!
fes-ne difusió a les xarxes socials.

( http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=url&urlid=662&mailid=299 )
Fes-te soci o col·laborador del Centre Delàs per defensar aquesta i altres causes per al foment d’una cultura de Pau i la construcció d’una
societat desarmada.

Versión en castellano

Congreso Internacional “Otra seguridad es posible. Repensando las políticas de seguridad y defensa en el ámbito global y local desde la cultura de
paz” (
http://www.centredelas.org/es/actividades/jornadas/3736-congreso-internacional-otra-seguridad-es-posible-repensando-las-politicas-de-seguridad-y-defensa-en-el-ambito-global-y-local-desde-la-cultura-de-paz?acm=2536_299
)

El Centro Delàs de Estudios por la Paz y la Universitat Internacional de la Pau organizan el Congreso Internacional “Otra seguridad es posible.
Repensando las políticas de seguridad y defensa en el ámbito global y local desde la cultura de paz” (
http://www.centredelas.org/es/actividades/jornadas/3736-congreso-internacional-otra-seguridad-es-posible-repensando-las-politicas-de-seguridad-y-defensa-en-el-ambito-global-y-local-desde-la-cultura-de-paz?acm=2536_299
), que tendrá lugar el viernes 16 de noviembre de 2018 de 10h a 14h y de 16 a 20h en el Centro de Cultura Contemporánea de Barcelona (CCCB).
¿Cuáles son las alternativas al modelo de seguridad actual? ¿Qué propuestas políticas de paz y seguridad se están construyendo a nivel local y
global? ¿Qué modelo de seguridad tienen que impulsar las instituciones para avanzar hacia el modelo de seguridad humana? Son algunas de las grandes
cuestiones sobre modelos de seguridad que abordará el Congreso que contará con diversidad de académicas, pensadoras y figuras institucionales del
ámbito de las relaciones internacionales, la cultura de paz y la transformación social.
El acto es abierto a todos los públicos pero se invita a formalizar una inscripción previa (
http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=url&urlid=1648&mailid=299 ) que puedes hacer en este enlace (
http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=url&urlid=1648&mailid=299 ).

Día y hora: Viernes 16 de noviembre de 2018 de 10:00 a 14:00 y de 16:00 a 20:00 horas
Lugar: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, CCCB (carrer de Montalegre, 5, 08001 Barcelona (
http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=url&urlid=1649&mailid=299 ))
Organiza: Centro Delàs de Estudios por la Paz y la Universitat Internacional de la Pau
Más información y programa completo: https://bit.ly/2P6d34s (
http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=url&urlid=1650&mailid=299 )
Evento en Facebook en este enlace ( http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=url&urlid=1647&mailid=299 ).
Con el apoyo de: Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) y Diputació de Barcelona

Saber es poder: ¡Compartelo!
Difúndelo en las redes sociales.

Hazte socio o colabrador del Centre Delàs para defender esta y otras causas para el fomento de una cultura de Paz y la construcción de una sociedad
desarmada.

No t’interessa? Unsubscribe (
http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=user&task=out&mailid=299&key=67a289b3302335e46b59690d70767b33 )

FontFuente: newsletter@centredelas.org

Comentaris tancats a El Centre Delàs i la Unipau conviden a repensar els models de seguretat i defensa el 16/11 en el Congrés Internacion al “Una altra seguerat és possible”

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (02-04-18)

 

Si no veu correctament aquest correu premi aquí

 

CGT de Catalunya.
www.cgtcatalunya.cat

 

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 2 d’abril.

 

diumenge 11 de març de 2018
El declivi de la concertació sindical i el 8 de març
Article d’Òscar Murciano, Secretari d’Acció Social de la CGT de Catalunya
El que podríem anomenar model sindical de concertació està en una profunda crisi de projecte des de fa temps. Una crisi que té molts factors, amb elements comuns amb la decadència de la socialdemocràcia clàssica a nivell europeu, tot i que no té per què significar un daltabaix imminent d’afiliació en aquests sindicats. Tant el sindicalisme pactista com la socialdemocràcia es basen en la fal·làcia que diu que el propi diàleg interclassista és suficient per distribuir benestar entre els representats. I que (…)

 

dissabte 17 de febrer de 2018
Com actuar en cas que l’empresa vulgui ’camuflar’ un accident laboral

COM ACTUAR EN CAS QUE L’EMPRESA VULGUI “CAMUFLAR” UN ACCIDENT LABORAL

QUE FER SI ET FAS MAL EN EL TREBALL, VAS A LA FARMACIOLA O SERVEI MÈDIC DE L’EMPRESA I T’ENVIEN A CASA AMB “PERMÍS RETRIBUÏT”:

Des de CGT hem detectat que aquests casos es vénen produint molt freqüentment. Posem un exemple: Estàs en el teu lloc de treball i pateixes una estirada a l’espatlla en fer un moviment. Demanes al teu encarregat que et deixi anar al Servei Mèdic o a la farmaciola, aquest et fa un paper perquè hi puguis anar (…)

 

diumenge 11 de febrer de 2018
20 anys d’atacs a les pensions
Article d’Antonio Pérez Collado

L’obsessió per acabar amb el sistema públic de pensions no és nova ni obeeix a l’actual conjuntura de l’anomenat fons de reserva. L’assetjament comença ja durant l’últim govern socialista de Felipe González i no ha cessat fins al moment; amb independència que els experts diguin que l’economia va bé, que es crea ocupació o tot el contrari. La necessitat de retallar les pensions sembla un requisit prioritari i urgent per salvar un futur cada vegada més negre, per cert.

Ni la lluita contra la corrupció, ni (…)

 

 

dilluns 26 de març de 2018
Aturem aquesta nova intensificació de la repressió, construïm la llibertat
Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya
Nosaltres, els treballadors i treballadores organitzades tenim molt clar qui són els nostres enemics. Precisament si ens organitzem al voltant de l’anarcosindicalisme és perquè reconeixem en la burgesia i l’estat aquells que ens exploten i oprimeixen cada dia. No importa quin estat o quina burgesia. Siguin aquesta burgesia i aquest estat espanyols, catalans, europeus, etc. Ho tenim clar i ho recordem, perquè en patim les agressions i perquè els hi donem resposta. Recentment ho hem vist en (…)

 

diumenge 25 de març de 2018
Matricula’t a la Pública. A la pública tothom encaixa

Matricula’t a la Pública

A la pública tothom encaixa

Ensenyament gratuït – Democràtica i solidària – Universal, per a tothom – Catalana i integradora – Aprenentatge actiu i participatiu – Convivència humanista. Intercultural – Innovadora, lúdica i creativa – On hi cabem totes i tots

Plural i crítica – Un aprenentatge constructiu i reflexiu – Beneficiosa, és garantia de futur – Lliure, sense adoctrinaments – Integradora i oberta – Coeducadora i compensadora – A prop de l’entorn de l’alumnat

CGT (…)

 

dimecres 21 de març de 2018
Entrevista a Marta Padrós, Secretària de Gènere de CGT Catalunya: “Si ara tenim diàleg social sobre feminisme és perquè hem posat una vaga sobre la taula”
És secretària de gènere a la CGT i ha viscut la vaga feminista amb la força de tenir clar que el 8 de març havia de ser tota una jornada de lluita, no de dues hores d’aturada com havien plantejat els sindicats majoritaris, UGT i CCOO. Els carrers es van desbordar, les dones van cridar ben alt i, no absent de crítiques també des de dins del feminisme, el 8M passarà a la història com el dia que termes com “tasques de cures”, “escletxa salarial”, “feminisme interseccional” i tants d’altres van començar a (…)

 

dimecres 21 de març de 2018
Nota de premsa de CGT a ATLL en el Dia mundial de l’aigua, 22 de març de 2018

Dia mundial de l’aigua. 22 de març de 2018

Des de la CGT a ATLL venim advertint de l’espoli que polítics, directius i empresaris han fet, i continuen fent, amb la privatització de l’aigua de 5 milions de ciutadans/es. En la nostra lluita per allò públic i participatiu venint assenyalant i denunciant que la privatització i desenvolupament de l’ATLL privada és una presa de pèl per a la ciutadania, de la que paguem tots/es les seves conseqüències.

Davant la sentència del Tribunal Suprem no podem més que (…)

 

dimarts 20 de març de 2018
Xerrada-debat el 23 de març al local de la CGT a Cornellà: Com respondre davant la repressió i els atacs a la llibertat d’expressió

Com responem davant la repressió als moviments socials i la llibertat d’expressió

Xerrada-debat el divendres 23 de març a les 18h al local de la CGT a Cornellà (Ctra. d’Esplugues 46)

Amb la participació de:

Moviment Pro-Amnistia (Barcelona)

Ermengol Gassiot (encausat en el cas 27 i més)

Organitza: CGT Baix Llobregat

 

dilluns 19 de març de 2018
La CGT Lleida i la Crida denuncien les greus deficiències del servei privat de neteja a les escoles de Lleida
Comunicat de la Federació Intercomarcal CGT Lleida

Davant les reiterades queixes del professorat i les direccions de les escoles públiques de Lleida, en relació a les mancances del servei de neteja que l’empresa Clanser S.A. ofereix als diferents centres de la ciutat, la Secció d’Ensenyament de la CGT Lleida ha elaborat una enquesta per tal de recollir dades i copsar el grau de satisfacció dels centres i de les pròpies treballadores de l’empresa.

La CGT considera que la participació per part dels centres escolars ha estat molt elevada: 25 de la (…)

 

divendres 16 de març de 2018
Què fer abans de signar un acomiadament?

En la teva relació amb l’empresa poden sorgir diverses situacions en les es demana la teva signatura. Sempre és convenient que actuïs amb cautela. Perquè aquestes situacions no comportin conseqüències imprevistes volem donar-te unes nocions bàsiques (vàlides no només en l’àmbit laboral, sinó també en el dia a dia) sobre com actuar.

ORDRE

Igual d’important que cada acció individual, és important l’ordre en el qual es fa cada cosa.

Si vas a gravar la conversa, comença per aquí, així quedaran gravats la (…)

 

dijous 15 de març de 2018
COPEL: una història de rebel·lia i dignitat. Documental i Xerrada el 23 de març a Girona

COPEL: una història de rebel·lia i dignitat.

Projecció del Documental i Xerrada de Daniel Pont (ex-membre de la COPEL)

Divendres 23 de març a les 19h a l’Ateneu Popular Salvadora Catà de Girona (Plaça Josep Pla).

Organitzen: CGT i Grup Antirepressiu de Girona

 

dimecres 14 de març de 2018
Joan Peiró: La forja d’un revolucionari
Article d’Emili Cortavitarte

Joan Peiró va néixer el 18 de febrer de 1887 a Sants (Barcelona). Va començar a treballar, encara nen, en un forn de vidre de la Bordeta. Posteriorment, i sempre en el mateix sector, va treballar al Poble Nou i a Badalona. En 1907 es va casar amb Mercè Olives, obrera tèxtil, i van tenir cinc fills.

Ell mateix situa la seva iniciació sindical l’any 1906. La dècada següent va assumir importants responsabilitats: secretari general de la federació local de sindicats de Badalona (1915-1916), secretari (…)

 

dimecres 14 de març de 2018
La CGT d’Osona organitza una jornada formativa oberta el 17 de març a Vic

La CGT d’Osona organitza el dissabte 17 de març a Vic una jornada de formació oberta amb dos temes centrals:

Entendre les nòmines, a les 10h.

Acció Sindical, a les 12h.

Tindrà lloc al Centre Cívic Can Pau Raba, Raval Cortines 24, Vic.

 

dimarts 13 de març de 2018
Vaga el 15 de març a Funosa
Comunicat de la Secció Sindical de CGT Funosa

La Plantilla de Funosa es concentrarà davant la porta principal de l’empresa Fundiciones Odena S.A mitjançant la convocatòria de vaga el pròxim 15 de març per exigir a la direcció un canvi de rumb en la política de la No contractació que venim arrossegant des de fa anys.

Aquesta estratègia o model de negoci, que passa per una intenció clara en escurçar la plantilla a canvi d’introduir subcontractes i externalitzar les referències a tallers precaris amb unes condicions francament pèssimes en la majoria (…)

 

dilluns 12 de març de 2018
CGT Ensenyament cridem a participar a la manifestació ’L’escola no té por’ el 17M a Barcelona en un bloc per l’educació pública

Comunicat de CGT Ensenyament cridant a participar a la manifestació del 17M en un bloc per l’educació pública

Des de CGT Ensenyament cridem a participar a la manifestació convocada pel proper 17 de març a Barcelona sota el lema “L’escola no té por”. Coincidim en rebutjar frontalment els atacs a la immersió lingüística i al col·lectiu docent de Catalunya i també amb la necessitat de mobilitzar-nos en la seva defensa.

L’atac a la immersió lingüística, sigui per la via del 155 i la casella del castellà o (…)

 

dilluns 12 de març de 2018
Cacaolat acomiada a un ex-delegat sindical de CGT
Comunicat de la Federació Comarcal de la CGT del Barcelonès Nord

L’empresa de batuts Cacaolat, compta amb més de 200 empleats a la planta de Santa Coloma de Gramenet. Aquesta empresa factura al voltant de 57 milions d’euros l’any, i des de l’any 2014 no han parat de créixer els seus beneficis i incrementar les vendes any rere any. Tant és així, que el febrer del 2017 es va començar a treballar amb un quart torn de producció, adquirint també el 2016 un nou centre logístic a Lisboa (Portugal).

Casualment l’increment de beneficis des de l’any 2014, es inversament (…)

 

diumenge 11 de març de 2018
UCFR convoca manifestació el 17 de març a Barcelona: Drets civils i socials per a tothom

MANIFESTACIÓ #17M: DRETS CIVILS I SOCIALS PER A TOTHOM

Unim-nos contra el feixisme, el racisme i la islamofòbia

Manifestació: Dissabte 17 de març · 12h · Nou Barris

12h: Parc Josep Serra Martí (Canyelles L3) · 13h: Plaça República · 14h: Virrei Amat

https://www.facebook.com/events/132232140940321/

Des de fa força anys, se celebren protestes unitàries amb motiu de la jornada internacional contra el racisme i el feixisme a cada vegada més ciutats arreu del món. Aquest 17 de març es preveuen (…)

 

diumenge 11 de març de 2018
Declaració en el VIIè aniversari de l’accident nuclear de Fukushima
L’11 de març de 2011 es va produir un accident nuclear a la central de Fukushima (Japó) en un moment en què s’estava produint una veritable ofensiva de la indústria nuclear per intentar revertir el seu declivi. Aquesta per una banda intenta vendre més reactors sobretot en els anomenats països emergents, amb la Xina al capdavant, i de l’altra pressiona perquè es prolongui la vida de les centrals que funcionen als països industrialitzats, el que constituiria un veritable negoci per a les empreses que (…)

 

diumenge 11 de març de 2018
CGT s’oposa a l’ERO d’Unipost que afecta a tota la plantilla

CGT considera que l’AUTO dictat el passat 18 de gener de 2018 pel Jutjat del Mercantil nº 7 de Barcelona representa un acte de flagrant injustícia que busca cobrir amb un mantell d’impunitat legal la vulneració de drets inexcusables de milers de treballadors/es, en particular, de la plantilla sencera de UNIPOST i de les empreses associades.

Per tot això, la CGT ha decidit:

1.- Procedir a la Impugnació (jurídica i sindical) de l’ERO, recorrent a totes les vies al nostre abast, tant en l’àmbit (…)

 

dimecres 7 de març de 2018
Concentració el 14 de març a Santa Coloma de Gramenet per la readmissió d’un exdelegat de CGT acomiadat per Cacaolat

Cacaolat ha acomiadat al company Àlex, en un acte de repressió contra la CGT

Convoquem concentració solidària per la seva readmissió el dimecres 14 de març a les 12.30h a l’avinguda Francesc Macià 225 (Metro L9, parada Can Zam), rotonda benzinera, Santa Coloma de Gramenet

Àlex readmissió!

#CacaolatAcosayDespide
L’acomiadament d’un exmembre del comitè d’empresa amenaça la pau social a Cacaolat

Al treballador, de CGT de Santa Coloma, l’han fet fora per motius disciplinaris just en acabar-se-li la (…)

 

www.cgtcatalunya.cat |
facebook |
twitter |
vimeo |
youtube |
flickr |
rss |
google+ |
slideshare |
issuu |
scribd |
instagram |
about |
linkedin |
bambuser

 

Què és la CGT |
On trobar-nos |
Afiliació |
Butlletí |
On Trobar-nos |
Àmbits d’actuació |
Actualitat |
Legislació |
Serveis Socials i Sindicals |
Enllaços
En relació a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic
(la LSSI-CE) aprovada pel parlament espanyol i de la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de Dades espanyola, estem obligats a
comunicar-te que la teva adreça de correu figura en aquest moment subscrita a la LLISTA de correu electrònic de l’equip de comunicació adscrit
a la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya, formant part d’un fitxer automatitzat de dades.nnAmb el present e-mail volem informar-te de
la teva opció de cancel·lació en virtut de les lleis abans esmentades, i del teu dret d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les teves
dades. Si no desitges seguir rebent missatges d’aquesta llista, per a donar-te de baixa envia un correu a l’adreça:
com-cgt-cat@cgtcatalunya.cat.

FontFuente: enviaments@cgtcatalunya.cat

Comentaris tancats a Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (02-04-18)

OCEANA CP/ Oceana comienza la exploración de la vida marina del Mar del Norte en aguas de cinco países

[cid:image002.jpg@01D2F002.DC04F940]
[cid:image003.jpg@01D2F002.DC04F940]
28/06/2017

Oceana comienza la exploración de la vida marina del Mar del Norte en aguas de cinco países
Los datos obtenidos de primera mano sobre especies y hábitats del fondo marino van a servir para ayudar a crear nuevas Áreas Marinas Protegidas (AMP) en el Mar del Norte

Oceana lanza hoy su expedición, de dos meses de duración, por el Mar del Norte con el objetivo de investigar áreas importantes de vida marina en las aguas de Alemania, Dinamarca, Noruega, Países Bajos y Reino Unido, a bordo del barco Neptune. Este segundo proyecto de exploración en el Mar del Norte está siendo generosamente financiado por la Dutch Postcode Lottery<https://www.postcodeloterij.nl/> y va a proseguir nuestras investigaciones iniciadas en la región en 2016<http://eu.oceana.org/en/our-work/expeditions/2016-north-sea-expedition/overview>. Este año, el personal científico de Oceana se va a dedicar a documentar especies y hábitats en 16 áreas de interés, regresando a algunos de los lugares ya estudiados pero de los que se necesita una información más detallada, así como explorando nuevos sitios que pueden llegar a necesitar protección.

Durante la expedición por el Mar del Norte del año pasado, Oceana documentó una elevada biodiversidad en muchas de las áreas definidas como “hábitats sensibles”. Algunas de estas albergaban a especies y comunidades raras y amenazadas, mientras que otras podrían desempeñar un papel importante en la recuperación de las poblaciones de pescados comerciales, como lugares donde estos pueden alimentarse, reproducirse y desarrollarse.

“Incluso en una región relativamente bien estudiada como el Mar del Norte, la vida del lecho marino de muchos lugares aún se conoce muy poco. La información recopilada durante nuestra expedición nos va a permitir rellenar estas lagunas, identificando áreas prioritarias que necesitarían ser protegidas o cuya protección debería reforzarse, ya sea para conservar la biodiversidad o para fomentar la recuperación de las poblaciones de peces”, nos explica Ricardo Aguilar, director de investigación de Oceana en Europa. “Nuestro enfoque en áreas de ‘hábitats esenciales de peces’ coincide con un momento clave para la gestión de las pesquerías en la región, puesto que, dentro de unas pocas semanas, los miembros del Parlamento Europeo van a votar el plan de gestión multianual<http://eu.oceana.org/sites/default/files/421/20161104_joint_ngo_4pager_nsmap.pdf> para poblaciones de peces demersales (p. ej., bacalaos, eglefinos y lenguados), que tiene el potencial de convertir la protección de estas áreas en una clara prioridad”, añade.

El equipo de la expedición va a ir a buscar datos a más de 600 metros de profundidad, con la ayuda del vehículo de control remoto ROV, que es capaz de captar imágenes y vídeos de alta definición de la vida marina. A lo que se va a sumar la información recopilada por submarinistas profesionales, mediante la recogida de muestras del lecho marino y el uso de ecosondas multihaz. El uso conjunto de todos estos instrumentos nos va a permitir una cartografía, identificación y documentación detalladas de las comunidades marinas que viven en el suelo oceánico.

Los hallazgos obtenidos ayudarán a formar la base de propuestas para mejorar la protección marina, ya sea mediante la creación de nuevas AMP, la ampliación de las ya existentes o bien la introducción de medidas reforzadas de gestión que aseguren la protección efectiva de especies y hábitats vulnerables dentro de estas áreas. Se han acotado los lugares a investigar tras consultas con organismos gubernamentales, investigadores y ONG en los cinco países donde se van a llevar cabo exploraciones; los datos recopilados serán después libremente compartidos con estos actores, con el fin de fomentar un mayor esfuerzo de conservación del Mar del Norte. Durante esta expedición, Oceana va a contar con la organización neerlandesa Stichting De Nordzee<https://www.noordzee.nl/> como socio principal.

Nota para el editor:
El Mar del Norte es uno de los mares más productivos del mundo, con una amplia diversidad de plancton, peces, aves marinas y organismos que habitan en su lecho marino. En la actualidad, muchas AMP de este mar carecen de una gestión eficaz y en su mayoría son además áreas costeras, lo que supone una desprotección de las especies de alta mar, incluso de aquellas que son objeto de explotación comercial. Durante esta expedición, Oceana va a investigar áreas costeras y de alta mar, de las cuales necesitamos más información de primera mano para mejorar la protección de su vida marina, ya sea mediante la designación de nuevas AMP, la ampliación de algunas existentes o el refuerzo de su gestión.

Para saber más sobre la expedición del Mar del Norte<http://eu.oceana.org/en/our-work/expeditions/2016-north-sea-expedition/overview>

Siga la expedición en Facebook<https://www.facebook.com/OceanaEurope/>, Twitter<https://twitter.com/OceanaEurope> e Instagram <https://www.instagram.com/oceanaeurope/>

Versión en línea de este comunicado de prensa: http://bit.ly/2tjCu7H

Marta Madina, Directora de Comunicacion
Gran Vía, 59 – 9ª planta. 28013 Madrid, España
Tel.: + 34 911 440 880 Móvil: +34 687 598 531 E-Mail: mmadina@oceana.org<mailto:mmadina@oceana.org>
Facebook: http://www.facebook.com/oceanaeurope Twitter: @OceanaEurope<https://twitter.com/oceanaeurope> Instagram: oceanaeurope<https://www.instagram.com/oceanaeurope/>

Oceana es la mayor organización internacional dedicada exclusivamente a promover la conservación de los océanos. Oceana devuelve la riqueza y biodiversidad al mar y pretende que los países que controlan un tercio de las capturas mundiales de pescado implanten políticas basadas en datos científicos. Con más de cien logros en la lucha contra la sobrepesca, la destrucción de hábitats, la contaminación y la conservación de especies amenazadas como tortugas y tiburones, las campañas de Oceana están dando resultados. Recuperar los océanos significa que mil millones de personas puedan disfrutar de pescado saludable todos los días y para siempre. Juntos podemos salvar los océanos y contribuir a alimentar al mundo. Visite eu.oceana.org<http://eu.oceana.org/en/home> para saber más.

image001.png

image002.jpg

image003.jpg

FontFuente: clawson@oceana.org

Comentaris tancats a OCEANA CP/ Oceana comienza la exploración de la vida marina del Mar del Norte en aguas de cinco países