Revista de Pangea

"La Revista de Pangea és un recull de notícies de diferents butlletins"

Archives: 15 de May de 2014

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (15-05-14)

CGTCatalunya.cat

CGT de Catalunya.
www.cgtcatalunya.cat

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 15 de maig.
dilluns 12 de maig de 2014
Escola Llibertària d’Estiu 2014 de la CGT, del 26 al 29 de juny a Ruesta
L’eix dels tallers i debats girarà entorn del lema: “Senyals d’identitat i defensa dels drets socials”
Pas a pas va prenent forma l’Escola Llibertària d’Estiu 2014 i volem informar-te de les novetats en les activitats i tallers que s’estan organitzant per mitjà d’aquest segon Butlletí. Prepara’t per a passar uns dies de descans, aprenentatge i diversió amb companyes i companys de tot l’estat espanyol.

Aquest any, del 26 al 29 de juny, l’eix dels tallers i debats giraran entorn del lema: “Senyals d’identitat i defensa dels drets socials”.

Davant la situació de crisi/estafa que ells mateixos han creat, (…)

dissabte 10 de maig de 2014
Girona: Retallen més drets als col·lectius més vulnerables, ara a les dones que han sofert violència i als seus fills i filles
Comunicat de CGT Girona
RETALLEN MÉS DRETS ALS COL·LECTIUS MÉS VULNERABLES: ARA A LES DONES QUE HAN SOFERT VIOLÈNCIA i ALS SEUS FILLS i FILLES

Des de la CGT i des de les treballadores del Servei d’Intervenció Especialitzada en Violència Masclista (SIE) de Girona volem informar i denunciar les retallades que la Generalitat de Catalunya està duent a terme:

La “Llei 5/2008 del dret de les dones a eradicar la violència masclista” impulsa una xarxa d’atenció i recuperació integral dins la qual s’inclouen els Serveis (…)

dimecres 7 de maig de 2014
CGT convoca vaga a AGROXARXA (empresa de serveis de la Unió de Pagesos) el 13, 14 i 15 de maig davant ERTO a 176 persones
Agroxarxa, empresa de serveis d’Unió de Pagesos, dóna servei a més de 8000 explotacions agràries que suposen prop del 50% explotacions agràries de Catalunya
CGT CONVOCA VAGA A TOTA AGROXARXA PELS DIES 13, 14 I 15 DE MAIG

Agroxarxa, S.L.U. és l’ empresa de Serveis del Sindicat Agrari d’Unió de Pagesos.

RODA DE PREMSA DE CGT CONVOCATÒRIA DE VAGA A AGROXARXA

A LA SEU DE LA FEDERACIÓ INTERCOMARCAL DE LLEIDA

DE LA CONFEDERACIÓ INTERCOMARCAL DEL TREBALL

AV. CATALUNYA, PLANTA 8 (edifici “ducados”)

25002 LLEIDA

TEL. 973 27 53 57

FAX 973 27 16 30

Comptarem amb la presència del Saturnino Mercader, Secretari d’Acció Sindical del SP de CGT Catalunya (…)

dijous 15 de maig de 2014
La Farinera 10 SL explota, assetja i acomiada a les treballadores, i a més no paga els salaris que deu
La precarietat laboral s’ha vist accentuada amb la última reforma laboral i altres lleis aprovades pel govern espanyol, que comporten retallades salarials i de tot tipus, i un mercat de treball totalment flexible i desregulat, facilitant l’explotació i els acomiadaments i deixant a les treballadores indefenses en mans de la patronal.

Un exemple de precarietat generalitzada el tenim en el sector de l’hoteleria, i una mostra és el que està passant a restaurants propietat de La Farinera 10 SL, com (…)

dimecres 14 de maig de 2014
CGT Agroxarxa: La pressió de la vaga a Agroxarxa-Unió de Pagesos, funciona!
Comunicat Secció Sindical CGT Agroxarxa després de 2 dies de vaga arreu de Catalunya
DIMECRES 14 DE MAIG

La segona jornada de vaga ha estat un èxit ! Hem celebrat assemblea de vaga al local de CGT Lleida per posteriorment fer una concentració davant les oficines de UP Lleida, amb visita inclosa, que ha acabat amb una manifestació sorollosa amb consignes contra l’ERO, vist que a la Cambra Agrària, UP estava celebrant una roda de premsa, i pel soroll que hem, fet els periodistes han sortit per cobrir l’esdeveniment, ens han gravat i entrevistat i ens han estat trucant, per tant (…)

dimecres 14 de maig de 2014
Full sobre les eleccions editat per CGT Baix Llobregat
La Federació Comarcal del Baix Llobregat de la CGT, ha editat un material ara que s’acosten les properes eleccions europees del 25 de maig.

El document vol ser, en format de còmic, una crida a la reflexió sobre les eleccions i el sistema electoral.

El trobareu en documents adjunts en dues versions, una en català i l’altra en castellà. No ens fotis amb el teu vot from CGT (…)

dimecres 14 de maig de 2014
Egipte rere la barricada, un llibre de Marc Almodòvar sobre la revolució i la contrarevolució més enllà de Tahrir
Egipte rere la barricada
Revolució i contrarevolució més enllà de Tahrir

Marc Almodóvar

Virus editorial, 2014, 328 pàg.

«Pa, llibertat i justícia social.» Amb aquest lema milers d’egipcis van perdre la por el gener de 2011 i van envair els carrers. Reclamaven la caiguda del dictador Mubarak i, amb ell, la caiguda del règim polític i econòmic que el va sustentar durant més de trenta anys al poder. Tres dècades caracteritzades per polítiques despòtiques i repressores centrades a consolidar un model (…)

dimecres 14 de maig de 2014
Ha mort el company Salva Gurucharri
Ha mort el company Salva Gurucharri

Ahir va morir sobtadament a Girona el company i amic Salvador Gurucharri. Que la terra et sigui lleu company!

Salvador Gurucharri Ochoa (Barcelona, 1936) va ingressar a la secció londinenca de la CNT i la FIJL en 1956, des d’on va establir llaços amb les Joventuts Llibertàries de París. Va participar en el procés de reunificació de la CNT el 1960 i en les fases preparatòries de Defensa Interior. Com a secretari de la Comissió de Relacions de la FIJL participa (…)

dimecres 14 de maig de 2014
CGT guanya les eleccions sindicals a Codiservi (Grup RACC) i aconsegueix els 9 delegats de tot el Comitè
Comunicat Federació de Banca , Serveis i Oficines de CGT Barcelona (FESIBAC BCN)
CGT guanya les eleccions sindicals a Codiservi ( Grup RACC ) i

aconsegueix els 9 delegats del Comitè

Ahir 13 de maig es van celebrar les eleccions sindicals per a la renovació del Comitè de Codiservi , empresa del Grup RACC ( Reial Automobil Club de Catalunya) amb una plantilla de 160 treballadors .

La candidatura de la CGT ha aconseguit els 9 delegats del Comitè ( 8

delegades i 1 delegat ), 3 més que en les anteriors eleccions, ja que la

resta de sindicats no ha aconseguit presentar (…)

dimarts 13 de maig de 2014
“No juguem al joc de BCN World”, lema de la manifestació unitària convocada el 31 de maig a Salou
La manifestació ciutadana contra el projecte Bcn World, convocada per l’Assemblea Aturem Bcn World i els més de 40 col·lectius que hi donen suport, tindrà lloc el 31 de maig a Salou sota el lema: “No juguem al joc de Bcn World!”. La convocatòria és a les 19h a la plaça Bonet.

S’ha iniciat la campanya #nojuguem que pretén conscienciar a la ciutadania sobre els riscos associats al projecte Bcn World, sobretot vinculats a l’increment de les addicions al joc, les abusives rebaixes fiscals al sector dels (…)

dimarts 13 de maig de 2014
Des de Barcelona denunciem l’escalada de violència contra els zapatistes a Chiapas
En la tarda de l’11 de maig diferents organitzacions, alumnes de la Escuelita Zapatista, així com adherents individuals a la Sisena Declaració de la Selva Lacandona, ens hem reunit en el Parc de la Ciutadella de Barcelona per a mostrar la nostra més absoluta condemna al brutal atac sofert el passat 2 de maig del present a les i els companys Bases de Suport de l’Exèrcit Zapatista d’Alliberament Nacional a La Realidad a les mans de paramilitars de la CIOAC Històrica.

En aquest vil atac va ser (…)

dimarts 13 de maig de 2014
Entrevista a Carlos Taibo: “Facebook és l’estafa òptica de l’ebullició revolucionària”
Entrevista realitzada per eldiario.es
El professor de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Madrid aporta 15 claus, des de la visió “hipercrítica” de la proposta llibertària, sobre el “col·lapse” capitalista i la postulació de l’anarquisme com “ideologia del futur”.

Percep, l’escriptor i politòleg, “un moment gloriós de lluita de classes articulada des de dalt”, amb el retrat al fons de la Gran Depressió de 1929 i el primer auge del feixisme, que a manera de frontissa històrica grinyola sense invocar encara el seu cop final.

“Un (…)

dilluns 12 de maig de 2014
Corrupció en el Ferrocarril
Ja és públic que, almenys en dues obres per a línies d’alta velocitat a Barcelona i Pajares, responsables públics presumptament han inflat els pressupostos en més d’un 230%. Ens temem que aquests fets solament siguin la punta de l’iceberg, ja que el sobrecost de les obres efectuades està valorat entorn dels 4.770 milions d’euros.

Aquest nou escàndol ha estat destapat per un empresari, segons les notícies de premsa, fart de pagar comissions a directius d’Adif. Es dóna el cas a més que un empresari (…)

diumenge 11 de maig de 2014
Entrevista a Jean Marc Rouillan, escriptor i revolucionari: “L’únic homenatge revolucionari a Puig Antich és continuar la seva lluita costi el que costi”
Jean Marc Rouillan és escriptor i revolucionari francès, o millor dit, occità amb avantpassats catalans. Fou un dels fundadors dels grups autònoms i armats MIL, GARI i Action Directe. Aquests grups tenen en comú que varen actuar contra les dictadura franquista, el feixisme, el neoliberalisme, l’imperialisme i el sistema capitalista. Grups actius des els anys 70 fins el 1985.

Jean Marc Rouillan ha patit 23 anys de presó, 10 anys completament aïllat, acusat de múltiples atemptats i accions contra (…)

diumenge 11 de maig de 2014
De què va la Unió Europea? Qui pren les decisions a la UE?
Material amb les preguntes i respostes que estem traient conjuntament CGT, Ecologistes en Acció i Baladre sobre la UE per difondre amb vista a que sigui un instrument molt pedagògic.

Qui pren les decisions a la UE?

A la UE 28, les decisions executives són preses per la Comissió Europea. Elabora directives que són d’obligat compliment per a tots els estats membres, si el tema està transferit a la UE. També estableix les prioritats generals de despesa a llarg termini per a la Unió en el que es (…)

divendres 9 de maig de 2014
STOP PUJADES es manifesta dissabte 10 de maig a Barcelona
STOP PUJADES es manifesta dissabte 10 de maig a les 17:30 a Plaça Urquinaona en bicicleta, patins i a peu.

Paral·lelament, s’anuncia la data de la primera Plenària de la Taula Popular del Transport Públic.

La Plataforma segueix denunciant els preus abusius del transport públic i demana la destitució del Consell d’Administració de l’ATM.

STOP PUJADES convoca una marxa en bicicleta, patins i a peu, aquest dissabte 10 de maig. La protesta s’iniciarà a Plaça Urquinaona a les 17:30. Malauradament, (…)

divendres 9 de maig de 2014
CGT UNIPOST: “UGT s’aferra a la seva cadira, de manera antidemocràtica, per tirar endavant els acomiadaments”
Convocada concentració el 30 de maig a L’Hospitalet i balanç reunió de l’empresa amb les seccions sindicals en la negociació de l’ERO (8-5-2014).
UGT S’AFERRA A LA SEVA CADIRA , DE MANERA ANTIDEMOCRÀTICA, PER TIRAR ENDAVANT ELS ACOMIADAMENTS

El proper dia 30 de Maig la CGT a Unipost, convoquem una concentració a les portes d’Unipost de l’oficina central a les 12 hores en protesta de l’ERO de 372 treballadors/es que l’Empresa vol realitzar.

La CGT es mostra totalment en contra d’aquests acomiadaments igual que el ERTO que estem patint, les rebaixes salarials i les congelacions salarials amb el beneplàcit dels seus sindicats UGT i USOC.

Un (…)

divendres 9 de maig de 2014
CGT del Metall s’ha mobilitzat el 9 maig a BCN amb concentració davant de Foment del Treball i manifestació fins patronal UPM #conveniodigno
Davant la misèria que suposa l’acord entre CCOO-UGT i la Patronal del Metall i desconvocatòria de la vaga del metall
Manifestació de la FEMEC a Barcelona :

CGT Metall per un conveni digne

En el matí d’ avui, dia 9 de maig, la Federació Metal·lúrgica de Catalunya de la CGT ( FEMEC ) ha celebrat una manifestació pels carrers de la ciutat.

L’objectiu d’aquesta mobilització és denunciar davant la patronal i abans els sindicats signants, la seva última punyalada als treballadors metal · lúrgics de la província, des de CGT la considerem una traïció a la classe treballadora, així com un burla cap a la mateixa per la presa (…)

divendres 9 de maig de 2014
CGT NISSAN: Matsumoto Tururú. Seguim aquí, després de deixar-te 2000 famílies sense treball
Comunicat Secció Sindical CGT Nissan Zona Franca
Matsumoto tururú al carrer te’n vas tu. Te’n recordes ? I ja veus si te’n vas anar, però no al carrer, tu te’n vas anar a Xina, a “progressar”.

No te’n vas anar sol, se’n van anar també més de 2.000 companys de NISSAN, però ells es van anar al carrer, a “patir”, que no és el mateix .

Avui tornes per veure el llegat que vas deixar, a veure com ha canviat aquesta planta, una planta que segons vosaltres no tenia futur amb tants treballadors, o almenys això és el que ens intentaven vendre des d’aquestes (…)

divendres 9 de maig de 2014
Televisió de Catalunya: Transfuguisme, una legalitat il·legítima que ens afecta a totes i tots
Comunicat Secció Sindical Televisió de Catalunya
Transfuguisme: Una legalitat il·legítima que ens afecta a totes i tots

— Voleu que tota la plantilla opini sobre una qüestió interna de dos sindicats??? M’ho expliqueu millor, gràcies. (Pregunta rebuda via xarxes socials.)

Per a la CGT de TV3 no es tracta en absolut d’una qüestió “interna”, sinó d’un problema de transfuguisme, conegut i patit arreu del planeta, que cal que afrontem amb contundència i determinació tota la plantilla en bloc: és el problema creat pels que es creuen “propietaris” (…)

www.cgtcatalunya.cat

2En relació a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic
(la LSSI-CE) aprovada pel parlament espanyol i de la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de Dades espanyola, estem obligats a
comunicar-te que la teva adreça de correu figura en aquest moment subscrita a la LLISTA de correu electrònic de l’equip de comunicació adscrit
a la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya, formant part d’un fitxer automatitzat de dades.nnAmb el present e-mail volem informar-te de
la teva opció de cancel·lació en virtut de les lleis abans esmentades, i del teu dret d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les teves
dades. Si no desitges seguir rebent missatges d’aquesta llista, per a donar-te de baixa envia un correu a l’adreça:
com-cgt-cat@cgtcatalunya.cat.

FontFuente: enviaments@cgtcatalunya.cat

Comentaris tancats a Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (15-05-14)

EQUO Boadilla podrá volver a hacer campaña electoral

Nota de prensa

EQUO Boadilla podrá volver a hacer campaña tras la medida desproporcionada
de la Junta Electoral

14/05/2014
EQUO Boadilla podrá colocar dos mesas informativas los días 17 y 18 de
mayo después de que el pasado sábado la Junta Electoral de Zona de
Navalcarnero prohibiera a la formación colocar más puestos informativos
hasta que se llegara a una resolución sobre los espacios solicitados.
Esto ocurría después de que EQUO Madrid fuera obligado por la policía
local, y en presencia de la Guardia Civil, a retirar un puesto informativo
por colocarlo,supuestamente, sin autorización de la JEZ. Lo que este órgano
no dijo cuando dio la orden a los agentes de policía, que únicamente
estaban cumpliendo con su trabajo, fue que en ningún momento prestó un
servicio adecuado ni la atención debida a las peticiones de EQUO Madrid.
En un primer momento indicaron que la petición se había hecho fuera de
plazo, retractandose cuando desde la formación se insistió en que el plazo
para hacer las solicitudes acababa el 1 de mayo. Tras reiterar la solicitud
presentada el 30 de abril los días 3 y 7 de mayo y pedir el amparo de la
Junta Electoral Provincial y ante el silencio de la JEZ, EQUO Boadilla
procedió a instalar el puesto, que posteriormente fue levantado por la
policía. La Junta Electoral Provincial siguiendo el criterio de la Junta
Electoral Central resolvió que los espacios electorales pueden seguir
solicitándose a lo largo de la campaña y las JEZ están obligadas a
autorizarlas garantizando el pluralismo y siempre que haya disponibilidad.
Pocas horas después, el Alcalde de Boadilla del Monte, Antonio González
Terol, del Partido Popular, escribía en su twitter que EQUO Madrid había
instalado las mesas ilegalmente, cuando, en realidad, existía un vacío
legal, causado por la falta de resolución de la JEZ.
El lunes 12 de mayo la JEZ de Navalcarnero resolvía denegar las mesas de
los días 10 y 11 alegando que no se encontraban en los lugares disponibles
publicados por el Boletín Oficial de la Comunidad de Madrid y finalmente el
martes 13 autorizaba las mesas solicitadas en el mismo lugar para los días
17 y 18 admitiendo así que dicho lugar figura como disponible en el BOCM de
16 de abril.
EQUO Madrid ha cuestionado el papel de este órgano así como su competencia,
al considerar que ha puesto trabas al derecho fundamental de EQUO a
difundir su mensaje político a la ciudadanía, así como el derecho de la
ciudadanía a escuchar sus propuestas a pie de calle.

Así lo ha reflejado Inés Sabanés, coportavoz de EQUO Madrid, al declarar
que “Es algo extravagante todo esto. Primero la Junta Electoral de Zona nos
ignora, intentando que no ejerzamos nuestro derecho constitucional a
expresarnos, y justo después el alcalde nos acusa de instalar mesas
ilegalmente.”
Por todo ello EQUO Madrid ha reclamado un funcionamiento más eficiente de
las instituciones y organismos encargados de conceder los espacios públicos
en época de campaña electoral, porque su inactividad puede resultar en un
grave perjuicio, no sólo para el partido, sino para la ciudadanía y para el
correcto funcionamiento del sistema democrático.
*[Se adjunta comunicado en PDF y resolución Junta Electoral Provincial]*
*Comunicación Equo Madrid Tel. 630764023 / 649420560
equomadrid@proyectoequo.org
www.equomadrid.org *
*EQUO es un partido político que tiene como pilares básicos la Ecología, la
Equidad Social, los Derechos Humanos y la Democracia, con representación en
el Parlamento a través de Compromís-EQUO.*
[image: eQuo] contacto@equomadrid.org
| 911666654 | c/ Jiloca nº4, bajo
EQUO Boadilla podrá hacer campaña electoral.pdf

Acuerdo JEPMadrid 001 (1).tif

FontFuente: comunicacion@equomadrid.org, via: carlos.r.sierra71@gmail.com

Comentaris tancats a EQUO Boadilla podrá volver a hacer campaña electoral

Últimas informaciones al 14 de Mayo del 2014 / Mapuexpress.org

*MAPUEXPRESS – INFORMATIVO DESDE WALLMAPU*

http://www.mapuexpress.org

mapuexpress@gmail.com

http://twitter.com/#!/mapuexpress

Facebook: mapuexpress.org – mapuexpress
*Últimas informaciones al 14 de Mayo del 2014 / Mapuexpress.org*
*****************************************
*14 de mayo de 2014*
¿De qué sirve que existan reservas de la biosfera de la Unesco si están
masacrando los territorios?

Paradójico que existan reservas de la biosfera declaradas, que hayan
discursos en su honor, que se hable de la protección de ecosistemas,
biodiversidad, bosques nativos y por otro lado el estado chileno da luz
verde para que sectores empresariales emplacen atentatorios proyectos en
esas zonas con diversos impactos y alteraciones, afectando todos los
principios que … Leer
más
*14 de mayo de 2014*
Bachelet y Huelga de Prisioneros Políticos Mapuche: la pequeña, cruel y aún
poderosa vieja minoría

Dicen que la historia es circular, se repitieron las mismas promesas, pero
en estos 100 días de mandato, más allá de tener un Intendente, un Embajador
y un Subsecretario Mapuche, la Nueva Mayoría, en lo que dice relación con
el Pueblo Mapuche, no se esfuerza mucho en diferenciarse de la
Concertación, tampoco de la derechista … Leer
más
*14 de mayo de 2014*
Desde un Trafkintu en Curarrehue lanzan campaña para una alimentación
sana

Con la presencia de organizaciones de distintos puntos de la región y en
el marco de un trafkintu o intercambio de semillas y saberes realizado en
la comuna de Curarrehue, se lanzó la campaña “Que rico es…comer sano y de
mi tierra”. Esta iniciativa nació en Ecuador como una campaña de soberanía
alimentaria y como … Leer
más
*14 de mayo de 2014*
Colegio médico de Chile hace un llamado a las autoridades por presos
Mapuche en huelga de
hambre

Recientemente se emitió una declaración con respecto a la huelga de hambre
Mapuche y señaló: “el Colegio Médico de Chile manifiesta su preocupación
por la huelga de hambre de los presos mapuches, independiente de las causas
que hayan conducido a tomar esta dolorosa decisión, solicitamos en forma
enérgica a las autoridades competentes a buscar vías …Leer
más
*14 de mayo de 2014*
Presos mapuche en huelga de
hambre

Desde la Cárcel de Angol, a 37 días de iniciada su movilzación, los presos
polítcos mapuche en huelga de hambre, mediante un comunicado público, hacen
un llamado “a participar activamente en todas las movilizaciones convocadas
para este día miércoles 14 de mayo en nuestro territorio y en distintas
ciudades chilenas”…. Leer
más
*14 de mayo de 2014 | Comenta
*
Video Caso Pilmaiken: La confrontación entre el fiscal y la defensa
Mapuche. Audiencia suspendida causa fundo Pisu
Pisuè

Debido a que la defensa de los comuneros mapuche acusó que no tuvo acceso a
todas las pruebas que se presentarían en el juicio, y entre ellas a
materiales de otras cinco investigaciones contra algunos de los acusados,
el juez decidió suspender la audiencia, poniendo nueva fecha por el jueves
15 de Mayo 2014, Horas … Leer
más
*14 de mayo de 2014 | Comenta
*
Organización italiana emite informe en DDHH sobre comunidad Mapuche en
Puelo amenazada por
hidroeléctricas

Mapuche: Informe Derechos Humanos en Puelo, Convenio 169 OIT no cumplido
por el Estado Chileno. Visita a la comunidad Mapuche Cayun Panicheo del
observador de Derechos Humanos Manuel Zani, de la organización Il Cerchio
ONLUS. Localizacion: Puelo, ayuntamiento de Cochamó, Localidad Primero de
Corral y Segundo Corral. Antecedentes recabados en el mes de abril del … Leer
más
*14 de mayo de 2014 | Comenta
*
Informe social del preso político Mapuche José Llanca Tori, con enfermedad
crónica y terminal

“Respecto a la situación actual de la familia, lo que puede visualizarse es
que esta se encuentra en una situación compleja, preocupada tanto por el
actual estado de salud de José LLanka Tory, así como por la salud y el
deterioro que presentan los huelguistas en la Cárcel de Angol a más de 37
días … Leer más
*13 de mayo de 2014*
Jurista internacional señala que situación de los derechos del Pueblo
Mapuche en Chile es
crítica

Mireille Fanon Méndes-France, jurista y presidenta de Fundación Fanon. Su
visita se da en el contexto de la huelga de hambre que por más de un mes
mantienen presos mapuche en la cárcel de Angol, a la que se ha sumado el
machi Celestino Córdova tras rechazar hoy la Corte Suprema el recurso de
nulidad … Leer
más
*13 de mayo de 2014*
HOY: Convocan a Marcha en apoyo a la huelga de hambre de los Presos
Políticos Mapuche

La red de apoyo a los Presos políticos Mapuche, convocan a una jornada de
movilización y a marchas a realizarse en diversos territorios (Santiago,
Temuco, Valparaíso y Concepción) para el día miércoles 14 de mayo, en los
horario abajo señalados. Igualmente, anuncian que se realizará una semana
solidaria a realizarse en Europa desde el … Leer
más
*13 de mayo de 2014*
Buscan imponer atentatorios proyectos por sobre planes de desarrollo
Mapuche en Melipeuco

Diversas comunidades, territorios, representaciones, vienen manifestándose
a través de consultas autónomas y comunitarias, por medio de declaraciones
y actas formales, en la definición sobre sus prioridades en materia de
desarrollo de acuerdo a las normas internacionales y en oposición a
atentatorios proyectos que afectan los derechos humanos Mapuche, en
especial en el plano social, cultural, … Leer
más
*13 de mayo de 2014*
Libro sobre el modelo forestal, consecuencias en Chile y en territorio
Mapuche, será presentado HOY en
Temuco

La actividad se llevará a cabo el día miércoles 14 de mayo a las 18:00
horas en el auditórium del CIP Ufro, y contará con la presencia del premio
Nacional de Historia Jorge Pinto. Libro “VIDAS DE PAPEL. Negocio de la
Madera y conflicto Intercultural en Chile” de los investigadores Dr. Sandra
López, Dr. Luis … Leer
más
*13 de mayo de 2014 | Comenta
*
Comunicado: Mapuches en Alemania y Holanda inician huelga de hambre en
apoyo a los presos Mapuche en
Chile

Mediante el presente comunicado público, desde Europa anunciamos la
decisión de unirnos a la huelga de hambre que sostienen en estos momentos
Luis Humberto Marileo, Cristian Pablo Levinao Melinao, Leonardo Quijon
Pereira, Cristian Curinao Catrileo en la cárcel de Angol y Machi Celestino
Córdova en la cárcel de Temuco, Chile, todos ellos presos políticos
mapuche. … Leer
más
*13 de mayo de 2014 | Comenta
*
AYLLA REWE BUDI – Rewe Yenehue – Trailer Documental
(2014)

Por Adkimvn SINOPSIS El Aylla Rewe Budi (conjunto de territorios de
alrededor del Lago Budi) representa la forma en que el Pueblo
Mapuche-Lafkenche ha entendido ancestralmente el espacio territorial en el
que se habita e interactúa permanentemente entre Lof (espacio territorial)
y el entorno natural de ésta parte del Lafkenmapu (territorio Lafkenche),
siendo parte a su … Leer
más
*13 de mayo de 2014 | Comenta
*
Invitación: Contra-manifestación a presidente ecuatoriano Rafael Correa en
la USACH

La Universidad de Santiago de Chile le entregará al presidente
ecuatoriano Rafael Correa el grado de Doctor Honoris Causa. Correa no
merece ser premiado… hoy reprime a los que defienden la vida. Rafael
Correa hace alianza con la estatal chilena Codelco y militariza el cantón
ecológico de Cotacachi, para posibilitar la explotación minera. La región
de Intag, provincia … Leer
más
*Equipo editorial*
*MAPUEXPRESS*
mapuexpress@gmail.com
www.mapuexpress.org
http://twitter.com/Mapuexpress
http://www.facebook.com/Mapuexpress.net

FontFuente: mapu-express2@yahoogroups.com, via: mapu-express2@yahoogroups.com

Comentaris tancats a Últimas informaciones al 14 de Mayo del 2014 / Mapuexpress.org

CP/ OCEANA afirma que la UE debería actuar contra las verdaderas “cortinas de la muerte”

[cid:image001.jpg@01CF6F89.3490C7E0]
14/5/2014

OCEANA AFIRMA QUE LA UE DEBERÍA ACTUAR CONTRA LAS VERDADERAS “CORTINAS DE LA MUERTE”
La Comisión Europea ha propuesto hoy la prohibición total de las
redes de deriva

La pesca de grandes especies pelágicas con redes de deriva está prohibida por las elevadas capturas accidentales de especies en peligro

La Comisión Europea ha anunciado hoy una propuesta para prohibir todos los tipos de redes de deriva que operan en aguas europeas. La medida pretende eliminar supuestos vacíos legales quer permiten la pesca ilegal con redes de deriva. Oceana, la organización internacional de conservación marina que ha estado trabajando durante los últimos diez años contra el uso de este arte de pesca insostenible, considera que la Comisión tiene objetivos legítimos pero su enfoque del problema es erróneo.

“Las redes de deriva ilegales han sido una plaga en el Mediterráneo durante los últimos 20 años debido a vacíos legales, eliminados en su mayoría. En la actualidad quedan operativos pocos buques y terminar con esta práctica ilegal e insostenible de una vez por todas es una cuestión de control y cumplimiento de la legislación”, afirma Xavier Pastor, director ejecutivo de Oceana en Europa.

Oceana muestra su preocupación ante la posibilidad de que la propuesta de la Comisión Europea penalice a miles de barcos artesanales y sostenibles, además de abrir las puertas al fraude masivo en subvenciones, por culpa de las repetidas actividades de pesca Ilegal, No Declarada y No Reglamentada (INDNR o IUU en inglés) de algunos buques que deberían haber entrado en la lista negra hace años.

“El paso más importante que se podría dar contra las redes de derivas ilegales es llamar abiertamente a esta actividad lo que es: pesca pirata. Los mismos barcos y los mismos operadores han estado pescando ilegalmente durante décadas. Se ha acabado ya el tiempo de las medidas ambiguas; es hora de pasar a la acción y meter en la lista negra a los infractores”, añade María José Cornax, responsable de pesca de Oceana en Europa.

Asimismo, sigue sin haber soluciones al problema de la pesca ilegal con redes de deriva de especies altamente migratorias (como pez espada y atún), prohibida por la Comisión Internacional para la Conservación del Atún Atlántico (CICAA o ICCAT en inglés), pero aún permitida en el Atlántico.

[cid:image002.jpg@01CF6F89.3490C7E0]

[cid:image003.jpg@01CF6F89.3490C7E0]

Pescador en un redero ilegal alzando las redes con un juvenil de atún rojo. Cavalaire-sur-Mer-, Francia.
Mayo de 2007. © OCEANA/ Carlos Suárez

Redero ilegal mostrando el pez espada capturado frente a Cetraro Marina, Italia. Junio de 2006.
© OCEANA/ Juan Cuetos.
Oceana considera que para demostrar un compromiso real en la lucha contra las redes de deriva ilegales habría que dar los siguientes pasos:

* Los buques europeos que utilicen redes de deriva ilegales para la captura de especies altamente migratorias deben entrar en la lista negra de pesqueros IUU y sus operadores ser debidamente sancionados.
* La UE debe liderar la adopción de una prohibición total de redes de deriva para la captura de especies altamente migratorias en todas las Organizaciones Regionales de Ordenación Pesquera (OROP, RFMO en inglés), como por ejemplo en el Atlántico.
* La UE debe adoptar un marco legal coherente, prohibiendo el uso de redes de enmalle (enmalle de fondo y redes de deriva) para la captura de especies altamente migratorias.

Más información sobre 20 años de lucha contra las redes de enmalle a la deriva
Las redes de deriva son un tipo de arte de pesca usado para la pesca objetivo de varias especies pelágicas. Durante los 80 y principios de los 90, este tipo de red se hizo popular porque es efectiva y sencilla de usar. Las redes de deriva eran muy perniciosas para el medio marino porque capturaban accidentalmente miles de cetáceos y otras especies en peligro.

Después de que la UE prohibiera estas redes en 2002, algunos países, como Francia e Italia, continuaron usándolas. Italia ha sido el último país de Europa en seguir usando este arte ilegal, a menudo camuflado bajo la denominación legal de “ferrettara”. Otros países mediterráneos, como Marruecos y Turquía, también albergaron flotas de rederos, que fueron eliminadas gradualmente.

Más información: Redes de deriva
Oceana dispone de fotografías e imágenes de vídeo
Contribución de Oceana a la consulta de la Comisión sobre el empleo de redes de enmalle a la deriva de pequeña escala
Versión online de este comunicado: http://bit.ly/REdfWQ

Marta Madina, Directora de Comunicación
Plaza España-Leganitos 47. 28013 Madrid, España
Tel.:+ 34 911 440 880 Móvil: +34 687 598 531 E-mail: mmadina@oceana.org
Facebook: www.facebook.com/oceana.europe Twitter: @oceana_europe

Oceana es la mayor organización internacional dedicada exclusivamente a proteger los océanos del mundo. A través de campañas con base científica, Oceana genera cambios políticos que favorecen la conservación marina. Desde 2001 hemos protegido más de 3,1 millones de km2 de superficie marina, e innumerables especies de tortugas, tiburones, delfines y otros organismos marinos. Con alcance global, Oceana tienen oficinas en América del Norte, América Central, América del Sur y Europa, y más de 600.000 seguidores en todo el mundo. Para conocer más, visita www.oceana.org.

image001.jpg

image002.jpg

image003.jpg

FontFuente: OceanaPress@oceana.org

Comentaris tancats a CP/ OCEANA afirma que la UE debería actuar contra las verdaderas “cortinas de la muerte”