Revista de Pangea

"La Revista de Pangea és un recull de notícies de diferents butlletins"

Archives: 17 de June de 2014

[Infomoc] [Insumissia – Antimilitaristas.org] Las novedades

Hola

Este es el boletín de información del sitio “Insumissia –
Antimilitaristas.org” (http://www.antimilitaristas.org).
Este boletín reseña los artículos y breves publicados desde 7 días.
Nuevos artículos
————————–
** Cientos de personas en la Marcha por Ezkerraldea (14-6-2014) **
– 15 de junio de 2014

->
http://www.antimilitaristas.org/spip.php/src/gustavo%3Cspan%20class=’spancrypt’%3E%C2%A0%3C/IMG/png/spip.php?article5426
** Marcha por Ezkerraldea contra el paro, los recortes sociales y el gasto
militar (14-6-2014) **
– 10 de junio de 2014

->
http://www.antimilitaristas.org/spip.php/src/gustavo%3Cspan%20class=’spancrypt’%3E%C2%A0%3C/IMG/png/spip.php?article5425
** Mario López: Publicaciones sobre Noviolencia **
– 10 de junio de 2014

Mario Nicolás López Martínez es Doctor en Historia Contemporánea por la
Universidad de Granada y trabaja como Docente de Movimientos Sociales
contemporáneos en la Facultad de Ciencias Políticas y Sociología de la UGR.
Es investigador del Instituto de la Paz y los Conflictos de esa misma (…)

->
http://www.antimilitaristas.org/spip.php/src/gustavo%3Cspan%20class=’spancrypt’%3E%C2%A0%3C/IMG/png/spip.php?article5424
_______________________________________________
Infomoc mailing list
Infomoc@grups.pangea.org
http://www.grups.pangea.org/mailman/listinfo/infomoc

FontFuente: noticias@antimilitaristas.org, via: infomoc-bounces@grups.pangea.org

Comentaris tancats a [Infomoc] [Insumissia – Antimilitaristas.org] Las novedades

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (16-06-14)

CGTCatalunya.cat

CGT de Catalunya.
www.cgtcatalunya.cat

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 16 de juny.
dimarts 10 de juny de 2014
Marxes de la Dignitat: El 21 de juny, encerclem la Generalitat de Catalunya
Punt de trobada de la CGT: 17.15h Urquinaona/Fontanella.
El 21 de juny a Barcelona, encerclem la Generalitat de Catalunya.

Dos punts de trobada per a les columnes de manifestants, a les 17.30h, a Plaça Urquinaona i a Plaça Catalunya/Pelai, fins a trobar-se a la Plaça Sant Jaume, on es faran diversos parlaments per part d’empreses o sectors socials en lluita. També amb reivindicació antirepressiva pels fets de Can Vies (Sergi llibertat).

>>> Punt de trobada de la CGT: 17.15h Urquinaona/Fontanella.

Marxes de la Dignitat:

Pa, treball i sostre.

No al (…)

dimarts 10 de juny de 2014
Entrevista a Agustín Gómez Acosta, Coordinador del grup de CGT per a l’Àfrica del Nord
Entrevista realitzada pel portal web A las Barricadas
Entrevistem a Agustín Gómez, coordinador del grup de la CGT d’Andalusia per al Nord d’Àfrica. Ens explica en l’entrevista, de forma introductòria, la realitat dels territoris del nord d’Àfrica, tan propers i tan allunyats de la nostra realitat. El grup CGT-Nord d’Àfrica porta molts anys treballant braç a braç amb organitzacions socials del Maghreb teixint una àmplia xarxa de relacions entre col·lectius i individualitats que estan estenent a poc a poc les idees llibertàries en la forma de funcionar de les (…)
divendres 6 de juny de 2014
L’anarquisme com catapulta: entrevista amb Tomás Ibáñez, militant històric i teòric anarquista de referència, sobre l’actualitat de l’anarquisme
Entrevista realitzada per Amador Fernández-Savater
La memòria viva no va néixer per a ancora. Té, més aviat, vocació de catapulta”, diu Eduardo Galeano. No converteix el passat en un model que exigeix repetició, ni ens aixafa sota el pes de referències en les quals hem de reconèixer-nos obligadament, sinó que més aviat acompanya i inspira les recerques del present.

La vida de Tomás Ibáñez està marcada per l’anarquisme des de la seva infància: fill de l’exili llibertari a França, va participar en els anys 60 en els circuits estudiantils anarquistes quan (…)

diumenge 15 de juny de 2014
La fugida endavant de CiU
Un article de Joni D.
El 26 de maig CiU donava l’ordre de desallotjament de Can Vies. El dia era força significatiu: no havien transcorregut ni 24 hores des de la desfeta electoral més estrepitosa de CiU després la desastrosa actuació del Tripartit i faltaven 24 hores per què es complissin tres anys del desallotjament de la plaça de Catalunya per part dels Mossos.

El 26 de maig marca la fi d’un cicle. Però, a quin cicle ens referim? Doncs parlem del cicle que els propis directius de CiU van obrir en el moment que els (…)

diumenge 15 de juny de 2014
Entrevista a Silvia Federici: «El treball domèstic és el que produeix la força de treball»
Entrevista realitzada per Maria Colera Intxausti
Aprofitant la visita de l’activista feminista i marxista Silvia Federici a Barcelona organitzada per la seva editorial Traficantes de sueños i la Fundación de los comunes per presentar el seu últim llibre Revolución en punto cero, Maria Colera entrevista per a EspaiFàbrica, la professora de la Hofstra University de Nova York. Federicci destaca pels seus estudis sobre la condició i remuneració dels treballs domèstics i l’exercici de la violència com a element fonamental per al desplegament del (…)
diumenge 15 de juny de 2014
Continua a Berga la campanya contra la repressió sindical i de denúncia contra el gerent i director de l’empresa editora de la revista Berguedà Actual
Els dissabtes 7 i 14 de juny, s’han dut a terme el segon i tercer escratxe davant d’on viu Jordi Simon Perayre, gerent i director de l’empresa editora de la revista Berguedà Actual, per tal de protestar pels impagaments de la seva empresa i pel seu assetjament contra les llibertats sindicals. El primer escratxe havia tingut lloc el passat 1 de maig.

Parem els peus als abusos

Jordi Simon Perayre, gerent i director de la empresa editora de la revista Berguedà Actual, segueix fent la vida (…)

dissabte 14 de juny de 2014
Panrico posa fi a una històrica vaga després de vuit mesos
Les treballadores de Panrico de la planta de Santa Perpètua de Mogoda a Barcelona han decidit aquest matí en l’assemblea acabar amb la vaga indefinida iniciada fa aproximadament vuit mesos contra l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) presentat per l’empresa i que afecta 215 treballadores. Amb 99 vots a favor, 45 en contra i 3 vots nuls, la plantilla ha decidit tornar a la feina el proper dilluns, després d’una roda de premsa que han convocat a les deu del matí a la porta de la fàbrica.

La (…)

dissabte 14 de juny de 2014
Escac al Rei, mat al Règim
Un article de Rafa Cid
És cert. L’abdicació del Rei no suposa la fi de la transició. El “lligat i ben lligat” amb que Franco va lligar la restauració borbònica s’enroca en la figura del Príncep Felipe com el seu successor en la prefectura de l’Estat i de la Forces Armades (dues pel preu d’una). Però solament un sobtat atac d’ignorància o un empatx de fonamentalisme revolucionari pot justificar que s’equiparessin ambdós successos, distints i distants. Hi ha una enorme diferència entre arribar i anar-se’n; no és el mateix un bateig (…)
divendres 13 de juny de 2014
CGT reclama la llibertat immediata per a Carmen i Carlos, condemnats a 3 anys i 1 dia de presó per participar en un piquet durant la vaga general del 29M 2012 a Granada
Es convoca jornada de mobilització antirepressiva el 28 de juny en solidaritat amb ells i altres afectats per la repressió
La Confederació General del Treball (CGT) vol manifestar el seu suport i solidaritat amb Carlos i Carmen, als quals se’ls ha condemnat de forma injusta per defensar els drets de tots en la Vaga General de 2012.

Aquesta sentència i l’acte que els declara “en crida i cerca”, sense donar-los l’opció si més no de presentar-se voluntàriament, com si de perillosos delinqüents es tractés, pretén ser exemplaritzant dintre d’aquesta deriva repressiva dels poders de l’estat cap a tota protesta ciutadana i cap a (…)

divendres 13 de juny de 2014
Cercaviles de SOM ESCOLA el 14 de juny a Barcelona en defensa de l’escola en català
CGT anirà al bloc crític de l’Assemblea de docents: NI LOMCE, NI LEC, NI RETALLADES
Des de CGT Ensenyament us animem a participar el 14 de juny al BLOC CRÍTIC que farà l’Assemblea de docents i altres treballadores de l’ensenyament al cercavila-manifestació de SOM ESCOLA a Barcelona.

Tot i estar plenament d’acord en defensar una escola en català s’ha decidit anar en bloc propi per sumar els 3 elements que hem defensat sempre: “NI LOMCE, NI LEC NI RETALLADES”.

PUNT DE TROBADA: 17,30H a CONSELL DE CENT AMB PASSEIG DE SANT JOAN.

Aprofitarem per continuar recollint signatures per (…)

divendres 13 de juny de 2014
Seminari d’Economia Crítica Taifa: 20 anys d’economia crítica per la transformació
Un article d’Elena Idoate
Segurament, per la gran majoria de les assistents a l’acte del passat 8 de juny, la celebració del vintè aniversari de Taifa comença amb una abraçada del Josep Manel Busqueta. Enèrgica i motivadora. Alegre. I crec que necessària. Vint anys són una història compartida per molta gent amb un esperit comú: la crítica a la societat en què vivim. Vint anys no són res en la tasca històrica de l’emancipació, però sí que són molts per a qualsevol col·lectiu concret. L’aniversari ha estat una excusa per a organitzar (…)
dijous 12 de juny de 2014
Concentracions en suport a la lluita dels treballadors de Panrico Santa Perpètua el 12 de juny en diverses localitats
Concentracions a Granollers, Vilanova i la Geltrú, El Vendrell, Terrassa i Sabadell el 12 de juny
Jornades de suport a Panrico.

CGT demana el Boikot als producte Panrico-La Bella Easo.

Des de CGT volem assenyalar a tots els centres i grans superfícies que, comprant productes Panrico, estan vulnerant el dret de vaga les companyes.

Les companyes de Panrico a Santa Perpètua, que recordem que el 13 de Juny portaran vuit mesos en vaga, han dit NO a desconvocar la vaga. Entre els missatges més repetits eren: “Després de set mesos, no podem perdre la dignitat, no podem caure en el seu xantatge, (…)

dijous 12 de juny de 2014
CGT TV Catalunya: Prou comèdia amb la no vaga!
Comunicat Secció Sindical CGT TV Catalunya
Des de primers d’any, la direcció ens està martellejant contínuament amb la seva obsessió per a retallar-nos 7,5M€ més de la massa salarial d’uns Pressupostos manifestament fraudulents, mitjançant l’amenaça de l’aplicació de l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors, tant si ens hi posem bé (amb acords i complicitats “contra natura”), com si ens hi resistim fins al final. El cert, però, és que mentre la plantilla hem optat per la resistència, l’acció i la mobilització, amb esforç i tenacitat hem aconseguit (…)
dimecres 11 de juny de 2014
Campanya de micromecenatge per fer possible #sentitcrític: periodisme d’investigació
Iniciativa a la Plataforma Verkami per a fer possible una cooperativa de periodisme d’investigació
QUÈ ÉS CRÍTIC?

Crític és un mitjà digital especialitzat en investigació, periodisme reposat i anàlisi crítica. L’impulsa una cooperativa de periodistes formada per Roger Palà, Sergi Picazo i Joan Vila, amb el suport i participació d’una xarxa de periodistes i col·laboradors. Editarem cada setmana un reportatge en profunditat sobre un tema d’actualitat política, econòmica i social. També publicarem continguts diaris d’opinió i anàlisi i una entrevista setmanal. Puntualment editarem revistes monogràfiques en (…)

dilluns 9 de juny de 2014
14 de juny a Barcelona, jornada de lluita contra els CIE i la Llei d’estrangeria
14J. ENS PLANTEM!

DAVANT LA LEGITIMITZACIÓ DEL RACISME INSTITUCIONAL,

NI CIES, NI REGLAMENTS, NI LLEI D’ESTRANGERIA

Des de la Campanya Estatal pel Tancament dels CIEs volem manifestar el nostre rebuig als Centres d’Internament d’Estrangers, al Reglament aprovat pel govern el passat mes de març i l’existència de mecanismes de deportació massiva com els vols de la vergonya. Aquests aparells es constitueixen com a moviments que confirmen una política migratòria estatal i europea de continuar (…)

dilluns 9 de juny de 2014
Jornada UCFR el 14 de juny a Barcelona: Lluitem en xarxa contra el feixisme i el racisme
Les eleccions europees, i la forta pujada de l’extrema dreta, tornen a demostrar l’existència d’un greu perill. En aquestes jornades parlarem de què ha passat, i de com podem fer front al feixisme i al racisme; en diferents àmbits i des de la unitat.

Si et preocupa l’augment dels ultres, si vols saber com pots ajudar a defensar la convivència, vine i participa a les jornades d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme.

Espai Jove Fontana, dissabte 14 Juny de 2014

Gran de Gràcia 190-192, 08012 (…)

diumenge 8 de juny de 2014
Bakunin, gegant lliure i llibertari del pensament i de l’acció
Un article de Jordi Martí Font
Mijail Bakunin va néixer el 30 de maig de 1814 a Priamúkhino, a Rússia, en una família aristòcrata de rics terratinents que disposava de més de 500 treballadors empleats en les finques familiars. Alhora, el pare tenia una petita empresa de cotó. El seu pare era un masclista i la seva mare, a qui el pare considera inútil i egoista, tenia vint anys menys que ell. La parella va tenir 11 fills, deu dels quals van sobreviure en una època en què això no era massa corrent. Amb els seus germans, Bakunin es (…)
dissabte 7 de juny de 2014
Manifest per la regularització de les persones migrades sense contracte de treball
Més de trenta entitats socials, polítiques i sindicals catalanes, entre elles la CGT de Catalunya, han signat un manifest denunciant les greus conseqüències de la Llei d’Estrangeria i posant sobre la taula una exigència molt concreta: l’eliminació del contracte de treball com a requisit per a la regularització de les persones migrades.

En plena crisi, la legislació en matèria d’estrangeria obliga a les treballadores foranies a presentar un contracte de treball per obtenir els “papers” –o per (…)

divendres 6 de juny de 2014
Comunicat de la Secció Sindical CGT Panrico davant la proposta d’ERTO presentada per l’empresa
Davant l’aparició en diversos mitjans de comunicació de la sol·licitud, per part de l’empresa, a la inspecció de Treball de Catalunya de l’aplicació d’un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació, aquesta secció sindical vol deixar constància del seu rebuig frontal a aquesta acció.

Considerem que es tracta d’una altra maniobra, l’enèsima de prepotència i desconsideració d’aquesta patronal, més encara quan ha aparegut sense preavís i sense cap tipus d’acord amb els representants dels treballadors. És aquesta (…)

divendres 6 de juny de 2014
Contra les retallades del Departament de Benestar Social i Família en l’atenció a la violència de gènere
Dijous 5 de juny un grup de treballadores i treballadors dels Serveis d’Acolliment i Recuperació per a dones víctimes de violència masclista (SARV) s’han concentrat a la plaça de la Font de Tarragona, davant de l’Ajuntament, per fer arribar la seva protesta al President de la Generalitat i informar a la societat de les imminents retallades en l’atenció que es presta a les dones en situació de violència i als seus fills i filles.

El Departament de Benestar Social i Família ha informat als equips que (…)

www.cgtcatalunya.cat

2En relació a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic
(la LSSI-CE) aprovada pel parlament espanyol i de la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de Dades espanyola, estem obligats a
comunicar-te que la teva adreça de correu figura en aquest moment subscrita a la LLISTA de correu electrònic de l’equip de comunicació adscrit
a la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya, formant part d’un fitxer automatitzat de dades.nnAmb el present e-mail volem informar-te de
la teva opció de cancel·lació en virtut de les lleis abans esmentades, i del teu dret d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les teves
dades. Si no desitges seguir rebent missatges d’aquesta llista, per a donar-te de baixa envia un correu a l’adreça:
com-cgt-cat@cgtcatalunya.cat.

FontFuente: enviaments@cgtcatalunya.cat

Comentaris tancats a Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (16-06-14)

[Medios] Convocatoria: Más de 200.000 firmas contra las prospecciones en Canarias

Convocatoria/Foto Oportunidad
*
**ENTREGA DE MÁS DE 200.000 FIRMAS CONTRA LAS PROSPECCIONES EN CANARIAS*

El proyecto de prospecciones petrolíferas en las cosas de Canarias se
enfrenta a la oposición generalizada como demostraron las recientes y
multitudinarias manifestaciones en todas las islas del archipiélago y en
otras ciudades. Desde la comunidad científica a las cofradías de
pescadores, pasando por el sector turístico rechazan los planes de la
empresa Repsol para extraer petróleo a pocos kilómetros de la costa.
También las principales organizaciones ecologistas alertan contra un
plan que afectaría directamente al medio natural oceánico y costero y
supondría una amenaza constante de vertidos.

Desde que el Ministerio de Medio Ambiente anunció una Declaración de
Impacto Ambiental favorable, abriendo la puerta a las prospecciones, las
muestras de oposición se han redoblado, dentro y fuera de las fronteras.
El manifiesto “No al petróleo en las Islas Canarias” ha multiplicado las
firmas de adhesión, que han llegado desde la mayoría de los países del
planeta a través de la web Save Canarias

Representantes de las principales organizaciones ecologistas, Amigos de
la Tierra, Ecologistas en Acción, Greenpeace, SEO/BirdLife y WWF, junto
a miembros de las cofradías de pescadores canarios, de los cabildos de
Lanzarote y Fuerteventura, llevarán mañana esas firmas a la sede de
Repsol en Madrid. La entrega se produce en una semana en la que se
espera el fallo del Tribunal Supremo sobre los siete recursos
interpuestos contra las prospecciones.
*
**Qué: Entrega de firmas contra las prospecciones en Canarias**
**Cuándo: Mañana, 17 de junio, a las 11.30**
**Dónde: Calle Méndez Álvaro, 44, Madrid (Metros Delicias o Méndez Álvaro)**
**Quiénes: Representantes de Amigos de la Tierra, Ecologistas en Acción,
Greenpeace, SEO/BirdLife, WWF, cofradías de pescadores, cabildos de
Lanzarote y Fuerteventura, Gobierno de Canarias.*

Más información: Teresa Rodríguez. Amigos de la Tierra. Tel. 680 936
327. Anxela Iglesias. Ecologistas en Acción. Tel. 610 047 330; Conrado
García. Greenpeace. Tel. 660 471 267; Carmen Fernández. SEO/BirdLife.
Tel. 690034768; Coral García Barón. WWF. Tel. 609346838

FontFuente: prensa@ecologistasenaccion.org, via: medios-bounces@ecologistasenaccion.net

Comentaris tancats a [Medios] Convocatoria: Más de 200.000 firmas contra las prospecciones en Canarias