Revista de Pangea

"La Revista de Pangea és un recull de notícies de diferents butlletins"

Archives: 30 de June de 2014

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (30-06-14)

CGTCatalunya.cat

CGT de Catalunya.
www.cgtcatalunya.cat

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 30 de juny.
dissabte 28 de juny de 2014
El PP rectifica i tira enrere l’esmena de la reforma laboral al sector públic
Comunicat del Secretariat Permanent del Comitè Confederal de CGT Catalunya
El PP rectifica i tira enrere l’esmena de la reforma laboral al sector públic

El PP rectifica i tira enrere l’esmena de la reforma encoberta al sector públic (enllaç). En cas d’haver-se aprovat l’esmena (podeu accedir-hi aquí) hagués permès l’acomiadament de moltes de nosaltres, treballadores en precari del sector públic, que portem anys rebent agressions constants.

Les pressions rebudes, i els avisos sobre la inconstitucionalitat de l’esmena presentada, sembla que han fet canviar l’estratègia del (…)

dimecres 25 de juny de 2014
Tractat UE-EUA: un nou pas cap al neoliberalisme ferotge i sense control
Un article de Víctor Yustres
El tractat transatlàntic de lliure comerç entre la Unió Europea i els Estats Units es presenta sovint com una oportunitat de creixement econòmic però, en realitat, suposa un atac frontal als drets socials, laborals i mediambientals de la ciutadania, sobretot europea. Repassem els efectes d’un acord comercial fet a mida per a les grans empreses, sota la pressió dels ‘lobbies’ i que es negocia en total opacitat.

El govern d’Obama i el president de la Comissió Europea, Jose Manuel Durão Barroso, van (…)

dilluns 23 de juny de 2014
Comunicat de CGT contra la reforma fiscal del govern de l’Estat
COMUNICAT CONFEDERAL DAVANT LA CONTRA-REFORMA FISCAL DEL GOVERN DE L’ESTAT

“La gran estafa social, política i econòmica del PP, es consolida amb la contra-reforma fiscal: despossessió de les rendes i drets de la majoria social, a cop de BOE i, entrega dels mateixos als rics i poderosos ”

La CGT denunciàvem, en el seu moment, que el Programa d’Estabilitat 2014-2017 que el PP va remetre a Brussel·les a finals d’abril, fixava una rebaixa substancial en la despesa pública d’uns 5 punts del PIB, uns (…)

diumenge 29 de juny de 2014
Un centenar de persones es concentren davant la Delegació del Govern a Barcelona dins la jornada internacional contra la repressió del 28J
Avui 28 de juny ens hem concentrat un centenar de persones enfront de la Delegació de Govern a Barcelona a partir de les 17.15 hores tallant el tràfic durant 30 minuts, perquè rebutgem la imminent entrada a la presó de Carmen i Carlos i de qualsevol altra persona compromesa en les lluites socials i sindicals.

El codi penal és molt dur amb qui lluitem per un món millor. Els banquers i els polítics encausats en temes penals enfonsen als països i a les persones creant enormes borses d’exclusió social (…)

dissabte 28 de juny de 2014
28 de juny: Dia internacional per l’allibertament gai, lèsbic, trans, bisexual, intersexual. Manifestació 18.30h a Plaça universitat BCN
Manifest Comissió 28 de juny
MANIFEST CU28J 2014 – Visc en positiu. I tu?

Fa més de 30 anys que la sida va aparèixer a les nostres vides provocant una onada terrible de por i de discriminació contra el nostre col·lectiu. Van ser anys de malaltia, de mort, de discriminació i de marginació; de vides silenciades per l’estigma i pel rebuig social i familiar. Els sectors ultraconservadors ho van aprofitar per atacar les nostres llibertats. Van ser anys d’una homofòbia i d’una serofòbia terribles.

On eren les institucions? Què van (…)

divendres 27 de juny de 2014
Telefònica i quatre “contractes” aniran juntes a la vaga per primera vegada el 30 de juny contra els acomiadaments i la precarietat laboral
A més la CGT ha convocat el mateix dia una vaga del metall per donar cobertura a aquelles treballadores d’altres empreses del sector que es vulguin sumar
Resolució dels comitès de Telefònica i les seves Contractes:

EL DILLUNS 30 DE JUNY, VAGA CONJUNTA

Els comitès de TELEFÒNICA, ELECNOR, ITETE, ABENTEL i COTRONIC reunits el divendres 13 de juny vam acordar CONVOCAR VAGA CONJUNTA per al DILLUNS 30 DE JUNY DE 2014.

Les reivindicacions que defensem són molt similars a les que tenim tots els treballadors. Les plantilles fixes (o d’obra i servei) s’han reduït brutalment, augmentant en totes les empreses els falsos autònoms.

La multinacional Movistar (…)

divendres 27 de juny de 2014
ADIF: Un atac a la línia de flotació dels drets socials
Comunicat del Sindicat Federal Ferroviari de CGT
ADIF: UN ATAC A LA LÍNIA DE FLOTACIÓ DELS DRETS SOCIALS

En el dia d’ahir va tenir lloc la reunió a la qual vam ser convocats el CGE per l’empresa per tractar el que ja ens temíem, retallades importants en les sumes que es destinen per al tractament de temes de caire social i el que és més greu, modificació del Conveni Col·lectiu d’Adif tant en aspectes socials com en la massa salarial establerta.

Un cop més, l’empresa ve a una reunió amb el CGE de “mera transmissora” de les instruccions provinents (…)

divendres 27 de juny de 2014
Atento ha presentat un expedient de regulació d’ocupació (ERO) per a la seva filial espanyola, que afectarà un 9% de la plantilla, prop de 900 treballadors/es
Comunicat de CGT

A tots els treballadors/es d’Atento

Als mitjans de comunicació

Avui dijous 26 de juny la empresa Atento Teleservicios España, fundada el 1999 pel Grup Telefónica i amb més de 150.000 empleats operant en 16 països, acaba de presentar un ERO que afecta 15 centres de treball a Espanya i a 9 comunitats autònomes. Aquesta mesura segons ens expliquen és per motius econòmics i organitzatius per pal·liar el descens dels beneficis, que no pèrdues, dels seus directius.

Atento ha (…)

divendres 27 de juny de 2014
Vaga indefinida de 3 hores per torn de treball a Correus de Barcelona al C.L.I. (Centre de Logística Integral)
VAGA INDEFINIDA DE TRES HORES PER TORN DE TREBALL A CORREUS DE BARCELONA AL C.L.I. (CENTRE DE LOGÍSTICA INTEGRAL)
La vaga indefinida de tres hores per torn (matí, tarda i nit) va començar ahir dimecres 25 de juny i va tenir un seguiment del 85% dels aproximadament 275 treballadors de plantilla. En les hores de les vagues dels treballadors es concentren davant del centre de treball. La Direcció de Correus, tenint coneixement de la convocatòria de vaga, ha ofert hores extres al col·lectiu (…)
dijous 26 de juny de 2014
Ha sortit el número 162 de la revista Catalunya (juny 2014)
El número 162 del “Catalunya” – “Papers”, publicació mensual de les CGT de Catalunya i les Illes Balears, inclou:

Editorial:

Fora la monarquia!

Reportatge:

La UE de l’euro: atur, pobresa, austeritat, precarietat, deute i retallades:

Austeritat, reforma o sortida de l’euro: quina és l’alternativa?

Aquesta U€, és una “fàbrica” de generar pobresa, precarietat i exclusió

Com influeixen les empreses privades en la presa de decisions de la UE?

Treball-economia:

Dos anys de reforma laboral: la (…)

dimecres 25 de juny de 2014
La rebel·lió a l’Hospital Universitari de Bellvitge continua
“Aquest hospital és nostre i nosaltres el gestionarem”
La rebel·lió a l’Hospital Universitari de Bellvitge continua. Després d’haver aconseguit paralitzar el tancament de dues plantes el cap de setmana passat, treballadores i usuàries s’han concentrat de nou aquest dimecres per exigir que no s’eliminin llits de l’oferta sanitària del centre mentre hi hagi pacients en urgències esperant per ser derivats a les mateixes. Personal i sindicalistes denuncien amenaces davant les mobilitzacions pel que consideren “el desmantellament de l’hospital”.

El matí del (…)

dimecres 25 de juny de 2014
27 de juny, trobada-xerrada-debat-sopar per encarar el curs que ve, a Tarragona
Com ens organitzem davant de la privatització de l’escola pública?
Un any més, per a acomiadar el curs i després de les IV Jornades d’educació, ens semblava interessant fer una trobada-xerrada-sopar per compartir les sensacions i fer una mica de valoració de la situació actual de cara a establir propostes per l’any vinent.

És per això que organitzem una Xerrada sobre el Decret de Plantilles a càrrec de Josep Riera i Jordi Martí Font, per després encetar un debat sobre les possibilitats d’organització sindical i pedagògica de cara al curs vinent.

Serà divendres 27 de (…)

diumenge 22 de juny de 2014
CGT Barcelona convoca concentració contra la repressió el 28 de juny davant la Delegació del Govern espanyol a Catalunya
El 28 de juny s’ha convocat una jornada internacional de mobilització en suport de diversos activistes víctimes de la repressió policial i judicial a l’estat espanyol, casos com els de Carmen i Carlos, del 15M de Granada, condemnats a 3 anys i 1 dia de presó per participar en un piquet informatiu durant la vaga general del 29M de 2012, i altres casos que s’han produït en els últims mesos a diverses ciutats.

CGT Barcelona convoca concentració davant la Delegació de Govern espanyol a Catalunya (…)

dissabte 21 de juny de 2014
Informació sobre la sessió de la Comissió de Cultura al Parlament de Catalunya del 19 de juny sobre el Gran Teatre del Liceu
Comunicat Comitè d´empresa del Gran Teatre del Liceu
COMUNICAT DE PREMSA del Comitè d’empresa del Gran Teatre del Liceu

Informació sobre la sessió de la Comissió de Cultura al Parlament de Catalunya, del 19 de juny, sobre el Gran Teatre del Liceu.

Adjuntem un resum de la resolució aprovada.

Els dos punts són:

1. Procedir a aturar qualsevol acomiadament o reestructuració de personal en el Gran Teatre del Liceu durant l’any 2014.

Aprovat per majoria, amb abstenció del PP

2. Obrir una mesa de negociació entre la direcció del Liceu i els (…)

dissabte 21 de juny de 2014
Expedient de Regulació d’Ocupació a ATOS a 5% de plantilla mentre li pugen el sou al President d’ATOS
Comunicat Secció Sindical CGT Atos
Expedient de Regulació d’Ocupació a ATOS

El passat 18 de juny del 2014 la multinacional d’IT, Atos, va informar als representants dels treballadors, la seva intenció d’iniciar el proper dia 26 de juny el període de consultes corresponent al procés d’acomiadament col·lectiu per a l’extinció de contractes de treball que afectarà el 5% de la plantilla d’Atos Spain.

En concret als centres de Madrid, Barcelona, ​​Saragossa, Bilbao, Lleó i Santiago de Compostel·la.

L’empresa manifesta, que tot i haver (…)

dissabte 21 de juny de 2014
Comunicat de CGT per evitar el tancament de planta de l’Hospital de Bellvitge #rebelionbellvitge
Comunicat urgent de la Secció Sindical de CGT a l’Hospital de Bellvitge
COMUNICAT URGENT PER EVITAR EL TANCAMENT DE PLANTA DE L’HOSPITAL DE BELLVITGE:

S’està produint una tancada de treballadors i usuaris i usuàries a la planta 9.1 de l’Hospital de Bellvitge per evitar el tancament d’aquesta. Els familiars i pacients ingressats rebutgen que se’ls traslladi a altres centres o unitats d’Hospitalització d’altres especialitats només pel fet de tancar la unitat per estalviar en una cosa tan essencial com la salut i el benestar de les persones.

A més, el servei d’urgències (…)

divendres 20 de juny de 2014
Decisió final d’Unipost: un ERO de 340 extincions de contracte
La Direcció d’Unipost ha comunicat a les seccions sindicals i a l’autoritat laboral que ha decidit portar a terme l’ERO, concretant que seran 340 extincions de contracte com a màxim, a Madrid seran 77 en repartiment i 16 en classificació, sospitosament a Madrid a pesar de la quantitat d’acomiadaments no hi ha ni comandaments ni administratius i administratius, totes i tots són d’operativa i a raó de 24 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats, calculant-se la indemnització tenint en (…)
divendres 20 de juny de 2014
El fetitxe de la competitivitat
Un article de Benjamí Bastida
Deia José María Valverde que existeixen paraules, com Democràcia, Justícia, Llibertat, que neixen a l’esquerra i moren a la dreta. Des de fa uns anys, creix i ocupa territoris mentals una paraula nascuda a la dreta a la qual l’esquerra hauria d’exterminar per salut i benestar de la majoria. Em refereixo a la famosa “Competitivitat”.

Indubtablement per al capital, per als que tenen el capital i el poder en el sistema socioeconòmic actual, el concepte de competitivitat, dotat d’un significat (…)

dijous 19 de juny de 2014
24 hores en defensa de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona el 3 i 4 de juliol
2a Jornada de lluita i tancada en defensa de la sanitat pública
El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona convoca la II jornada de lluita i tancament que durem a terme el proper 3 i 4 de juliol a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Des d’un principi, el nostre grup ha reivindicat una xarxa de titularitat i de gestió pública, de qualitat i universal com a objectiu a llarg termini, alhora que ha denunciat el procés de privatització (que considerem encobert per les retallades). A la nostra ciutat aquesta privatització l’hem batejada sota (…)

dijous 19 de juny de 2014
La Diputació de Barcelona no aplica límits de sou ni als electes ni al càrrecs de confiança
EL PLE DE LA DIPUTACIÓ NO S’APLICA LÍMITS DE SOU ALS ELECTES NI ALS CÀRRECS DE CONFIANÇA

El Ple de la Diputació de Barcelona del passat 24 d’abril, va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics presents (CiU, PSC, PP, ICV-EUiA i ERC) acollir-se a les excepcions de la Disposició Transitòria Desena de la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL), tant respecte dels límits retributius dels electes, com del nombre màxim de càrrecs públics (…)

www.cgtcatalunya.cat

2En relació a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic
(la LSSI-CE) aprovada pel parlament espanyol i de la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de Dades espanyola, estem obligats a
comunicar-te que la teva adreça de correu figura en aquest moment subscrita a la LLISTA de correu electrònic de l’equip de comunicació adscrit
a la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya, formant part d’un fitxer automatitzat de dades.nnAmb el present e-mail volem informar-te de
la teva opció de cancel·lació en virtut de les lleis abans esmentades, i del teu dret d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les teves
dades. Si no desitges seguir rebent missatges d’aquesta llista, per a donar-te de baixa envia un correu a l’adreça:
com-cgt-cat@cgtcatalunya.cat.

FontFuente: enviaments@cgtcatalunya.cat

Comentaris tancats a Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (30-06-14)

[Ecologistas en Accion] Boletin informativo semanal

Boletin de novedades de Ecologistas en Accion

Si quieres Suscribirte / Borrarte
(http://listas.nodo50.org/cgi-bin/mailman/listinfo/informa) de la lista
……………….. Novedades del 23 al 29 de Junio de 2014.Ecologistas
en Acción (http://www.ecologistasenaccion.org) ………………..
……………….. Artículos de la semana ………………..
Nos sobra energía (article28241.html)

Mar
“Nos sobra energía” es el lema del día de acción global contra las
prospecciones petrolíferas en el mar al que se suma Ecologistas en
Acción. Sobra la energía renovable, frente a los hidrocarburos sucios.
[Leer más… (article28241.html)]

La decisión del Tribunal Constitucional sobre la ley cántabra
antifracking (article28229.html)

Energía
El Tribunal Constitucional emitió esta semana una sentencia en la que
considera que la ley del Gobierno de Cantabria contra el fracking invade
competencias del Estado, declarándola inconstitucional. [Leer más…
(article28229.html)]

ONU aprueba resolución para luchar contra violaciones de Derechos Humanos
(article28244.html)

Antiglobalización
El Consejo de Derechos Humanos de la ONU ha aprobado una resolución para
establecer un grupo de trabajo intergubernamental bajo el mandato de
elaborar un instrumento internacional legalmente vinculante que obligue a
las grandes transnacionales. [Leer más… (article28244.html)]

Proyecto Castor ¿la ciudadanía paga de nuevo? (article28222.html)

Mar
El grupo empresarial ACS da pasos para renunciar al proyecto Castor, tal y
como se ha dado a conocer hoy. Todo parece indicar que, una vez más,
serán los contribuyentes quienes sufraguen la cara apuesta por las
energías sucias y los proyectos temerarios. [Leer más…
(article28222.html)]

Ganadores de los Premios Sombra 2014 (article28219.html)

Consumo
La marca de ropa Desigual ha convencido a público y jurado por igual. Su
anuncio “tú decides” se alza como ganador absoluto de los Premios
Sombra 2014 a la peor publicidad del año. [Leer más…
(article28219.html)]

Decepcionante decisión del Supremo sobre las prospecciones
(article28216.html)

Mar
Ecologistas en Acción lamenta profundamente la decisión del Tribunal
Supremo de rechazar los siete recursos presentados contra las prospecciones
petrolíferas en las costas de Canarias. [Leer más…
(article28216.html)]

El Plan de turismo de la naturaleza olvida su objetivo (article28208.html)

Naturaleza
Ecologistas en Acción ha mostrado su preocupación por el intento del
Gobierno de masificar el turismo de naturaleza, especialmente en espacios
protegidos, sin adoptar medidas para evitar que dicho turismo deteriore los
valores naturales. [Leer más… (article28208.html)]

Cierre de las instalaciones de COPSESA por ser ilegales (article28247.html)
Cantabria
La Consejería de Medio Ambiente ha acordado el cierre de las instalaciones
de COPSESA situadas entre los ayuntamientos de Santander y Camargo, por
carecer de autorización ambiental. [Leer más… (article28247.html)]

Solicitan la colaboración de agricultores durante los trabajos de
recolección del cereal (article28248.html)
Palencia
Los trabajos de siega suponen la principal causa de mortalidad para
especies como el aguilucho cenizo, aguilucho pálido o lechuza campestre.
[Leer más… (article28248.html)]

1.200 corredores en las zonas más sensibles del Parque Nacional de
Guadarrama (article28246.html)
Comunidad de Madrid
Para Ecologistas en Acción las carreras de montaña se han convertido en
un negocio muy lucrativo para sus organizadores que es necesario regular.
[Leer más… (article28246.html)]

Sanción a Bodegotrans en Hinojedo (article28250.html)
Cantabria
El ayuntamiento de Suances ha ordenado a la empresa Bodegotrans desmantelar
en un mes un aparcamiento de camiones en Hinojedo y proceder a la
restauración del terreno. [Leer más… (article28250.html)]

Falta de funcionamiento de la EDAR de Palos (article28245.html)
Huelva
Ecologistas en Acción de Huelva, despliega una pancarta frente a la
depuradora de Palos de la Frontera, denunciando la falta de funcionamiento
de dicha instalación. [Leer más… (article28245.html)]

Militares contra trabajos comunitarios (article28242.html)
Madrid
Ecologistas en Acción denuncia que se obstaculiza el acondicionamiento de
una rampa que utilizan ciclistas, peatones y los propios militares [Leer
más… (article28242.html)]

Domingos sin bus (article28249.html)
Madrid
El nuevo recorte de líneas en domingos y festivos es un paso más en el
desmantelamiento del transporte público. [Leer más…
(article28249.html)]

Emisiones de mercurio en la cementera de Alicante (article28238.html)
País Valencià
La cementera de Cemex España en Alicante emitió a la atmósfera en 2013
un total de 27,6 kg de mercurio, aumentando sus emisiones en un 66%
respecto a las emisiones en 2012, a pesar de que la producción de clínker
en 2013 solamente supuso el 58% de la capacidad productiva. [Leer más…
(article28238.html)]

Sobre la reapertura de Aznalcóllar (article28233.html)
Andalucía
Ecologistas en Acción se felicita por las declaraciones del Delegado del
CSIC sobre la reapertura de Aznalcóllar aunque considera que con las
condiciones que el organismo propone la mina no será rentable. [Leer
más… (article28233.html)]

El TSJA da un duro varapalo a los crecimientos urbanísticos
(article28237.html)
Cádiz
El Tribunal Superior de Justicia de Andalucía (TSJA) da un duro varapalo a
los crecimientos urbanísticos desmesurados que siguen introduciendo los
planes urbanísticos y de ordenación del territorio. [Leer más…
(article28237.html)]

Projecte Castor, la ciutadania paga de nou? (article28223.html)
Mar
El grupo empresarial ACS da pasos para renunciar al proyecto Castor, tal y
como se ha dado a conocer hoy. Todo parece indicar que, una vez más,
serán los contribuyentes quienes sufraguen la cara apuesta por las
energías sucias y los proyectos temerarios. [Leer más…
(article28223.html)]

Alegaciones al Plan Hidrológico del Cantábrico (article28220.html)
Asturies
Ecoloxistes n’Aición d’Asturies ha presentado una alegación al
documento “Esquema Provisional de Temas Importantes (EPTI)” que se
inscribe en el proceso de elaboración del nuevo Plan Hidrológico del
Cantábrico. [Leer más… (article28220.html)]

Subvención de la Junta de Andalucía a Emed Tartesus (article28228.html)
Andalucía
Ecologistas en Acción de Andalucía se sorprende ante la noticia de
habérsele concedido una subvención de 8,7 Millones de € a la empresa
Emed Tartesus que pretende abrir la mina de Río Tinto. [Leer más…
(article28228.html)]

Rechazo a la tala del arce tricentenario de Rozadas (article28239.html)
Asturies
Ecoloxistes n`Aición d´Asturies manifiestan su más profundo rechazo a la
posible tala del arce tricentenario existente en la localidad de Rozadas
(Boal), Asturias. [Leer más… (article28239.html)]

Ante la sentencia del Supremo: no a las prospecciones (article28217.html)
Canarias
Ante la sentencia del Tribunal Supremo, Ben Magec–Ecologistas en Acción
se reafirma en sus argumentos contra las prospecciones y anuncia futuras
actuaciones tanto a nivel jurídico como social. [Leer más…
(article28217.html)]

Desinformación, masificación y privilegios del visitante en el Parque
Nacional de Guadarrama (article28203.html)
Comunidad de Madrid
Se cumple un año de la declaración del Parque Nacional de la Sierra de
Guadarrama. Desinformación, masificación y privilegios del visitante
sobre el habitante resumen la valoración de este primer aniversario para
Ecologistas en Acción [Leer más… (article28203.html)]

Acció reivindicativa a les Illes Columbretes (article28205.html)
Castelló
La plataforma Petroli No, Columbretes Netes ha dut a terme una acció
reivindicativa a les illes Columbretes amb la finalitat d’alertar sobre
el risc que suposen els projectes petroliers que s’estan autoritzanta
arreu l’estat espanyol. [Leer más… (article28205.html)]

Campaña sistemática de incendios en el río Vélez (article28199.html)
Axarquía
GENA-Ecologistas en Acción, recuerda que el río Vélez es el único
espacio natural que tiene el gran municipio de Vélez-Málaga, con una
porción (su desembocadura) protegida como humedal de la red de humedales
de Andalucía. [Leer más… (article28199.html)]
……………….. Próximas convocatorias
(http://www.ecologistasenaccion.org/spip.php?rubrique79)
………………..
02-07-2014. La Laguna: XIII Escuela de Verano de Canarias
(article28046.html)

04-07-2014. Campamentos de Verano 2014 (article27688.html)

05-07-2014. Madrid: Salida naturalista a Rascafría (article28225.html)

05-07-2014. Las Amoladeras: Limpieza y revegetación (article28206.html)

05-07-2014. Alcanar: Presentació Xarxa per la Sobirania Energètica
(article28214.html)

07-07-2014. Granollers: Xerrada L’ecologisme social, l’única sortida a
la crisi global (article28224.html)

11-07-2014. Ecomarcha 2014 (article11714.html)

15-07-2014. Barcelona: Organització Park(ing) Day BCN (article28243.html)

21-07-2014. La Orotava: Curso La permacultura como apoyo de las iniciativas
de transición (article27325.html)

11-10-2014. Día internacional contra el fracking 2014 (article27358.html)

19-10-2014. Accidente de Vandellòs I (Tarragona, 1989) (article11169.html)

24-10-2014. Día Internacional de la Biblioteca (article26762.html)
……………….. Ecologistas TV (http://www.ecologistasenaccion.tv/)
………………..
[Vídeo] Accio a les Illes Columbretes (article28251.html)
Con esta acción la plataforma pretendía hacer una cadena humana portando
banderolas por un camino asfaltado que recorre parte de la Illa Grossa.
[Ver video… (article28251.html)]

[Vídeo] 25 Gramos (article28252.html)
“25 Gramos” recorre las diferentes fases de la cadena agroalimentaria
del azúcar, desde su producción hasta su consumo. [Ver video…
(article28252.html)]
……………….. Revista (http://www.ecologistasenaccion.org/revista)
………………..
(article81.html)
El Ecologista nº 81 (article81.html)
Biodiversidad privatizada, mercantilizando la naturaleza. Anfibios.
Caminos. Valdecañas. TTIP y fracking. Huertos urbanos. Prospecciones
marinas. [Leer más… (article81.html)]

Números anteriores (http://www.ecologistasenaccion.org/revista) | Indices
(http://www.ecologistasenaccion.org/article1500.html) | Suscripción
(http://www.ecologistasenaccion.org/article679.html) | Edición digital
(http://www.ecologistasenaccion.org/ebook)
……………….. Informaciones de interés ………………..
¿Quienes somos? (http://www.ecologistasenaccion.org/auteur1.html)
Asociarse (https://www.ecologistasenaccion.org/accion/asociarse.htm)
Participar (http://www.ecologistasenaccion.org/article860.html)
FAQ (http://www.ecologistasenaccion.org/article814.html)
Suscribirse / Borrarse de la lista
(https://www.nodo50.org/cgi-bin/mailman/listinfo/informa)

Ecologistas en Acción
Marqués de Leganés 12 – 28004 Madrid – Teléfono: +34-91-5312739

FontFuente: comunicacion@ecologistasenaccion.org, via: informa-bounces@listas.nodo50.org

Comentaris tancats a [Ecologistas en Accion] Boletin informativo semanal

[Mitjans] Convocatòria- Petició legal d’informació ambiental sobre els OMGs

*Convocatòria de Premsa*

*SOBRE L’ACCIÓ LEGAL DE PETICIÓ D’INFORMACIÓ AMBIENTAL AL GOVERN ESTATAL
I CATALÀ SOBRE ELS ORGANISMES GENÈTICAMENT MODIFICATS (TRANSGÈNICS): **
*
Amb motiu de la petició jurídica que diverses organitzacions presentaran
a les Administracions el proper dilluns 30 de juny sobre informació
ambiental relativa als OGM

*Dia i hora:* dilluns 30 de juny de 2014 a les 12:00h
*Lloc:* Local Cívic de la Plaça del Pou de la Figuera de Barcelona,
Ciutat vella.

*Intervinents:* Anaïs Sastre (Associació de Defensa Vegetal Gent del
Camp), Albert Ferré (Associació de Recerca i Estudi sobre Agroecologia),
Laia Serra (advocada), Goyo Àlvaro (Ecologistes en Acció) i Gustavo Duch
(Revista Sobirania Alimentària).

*Entitats adherides a la iniciativa: *
· Greenpeace — Madrid
· Ecologistas en Acción-Coda — Madrid
· Amigos de la Tierra — Madrid
· Ecologistes en Acció de Catalunya
· Associació “La Xarxeta” de Pagesos Agroecològics de Catalunya
· Red de Semillas “Resembrando e Intercambiando — Andalucia
· Centre de Recerca i Informació en Consum — Barcelona
· Món Verd, SCCL — Distribució de Productes ecològics — Barcelona
· Associació Entrepobles — Agricultura Pagesa i Sobirania
Alimentaria — Barcelona
· Associació de Consum Responsable “La Vinagreta” – Baix Llobregat
· Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals DESC — Barcelona
· Xarxa de L’Observatori del Deute en la Globalització ODG — Barcelona
· Germinal, SCCL — Cooperativa de Consum de Productes Agroecològics
— Barcelona
· Xarxa de Consum Solidari — Barcelona
· Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural (DEPANA).
· L’Era — Espai de Recursos Agroecològics
· Asia — Associació Salut i Agroecologia

*Contingut: **
*
La introducció dels organismes transgènics a l’Estat Espanyol,
notablement a l’Aragó i a Catalunya, s’ha fet sense cap mena de debat
públic i sense tenir en compte alguns informes científiques existents
sobre la matèria. La interacció dels transgènics amb les especies
silvestres son encara avui fia una incògnita. El principi de precaució
consensuat a nivell europeu hauria d’haver-se traduït en el fet de que
fins que no es comprovi la innocuïtat dels transgènics i es realitzin
estudis independents de mig i llarg abast, no s’haurien d’haver cultivat
i menys en extensions grandioses. Aquesta realitat ha fet que diversos
països, com França i Alemanya, optin per no cultivar-los, fins que hi
hagi informació suficient sobre les conseqüències, socials, ambientals i
sobre la salut dels transgènics i un consens ciutadà i científic sobre
aquests. Per altra banda, molts dels càrrecs de l’administració que han
estat vinculats amb la presa de decisions sobre transgènics, han estat
estretament vinculats amb la indústria agrotecnològica. El sistema de
l’etiquetatge fa que sigui impossible que el consumidor conegui quins
productes com làctics i demés incorporen productes transgènics, afectant
a la seva llibertat de decisió. Per altra banda la contaminació de
cultius transgènics a cultius convencionals i ecològics son preocupants
i més tenint en compte que no existeix un sistema específic de
responsabilitat per indemnitzar els afectats.

En aquest context d’opacitat, les associacions ecologistes i ambientals
i els col·lectius de producció i consum agro ecològic han pres la
iniciativa d’exigir a les Administracions, el poder accedir a la
informació ambiental relativa als OGM que considerin important i
d’interès, fent ús de les eines legals que diversos Convenis
Internacionals i diverses normes estatals ens atorguen. Aquestes eines
legals son poc conegudes i han estat escassament emprades a nivell
ambiental a l’estat espanyol. Es tracta doncs d’una acció innovadora que
permetrà no només accedir a la informació sinó seguir obrint camí en els
drets que ens atorga la legislació.

Les preguntes van encaminades a obtenir informació sobre les dades
tècniques que han servit al govern per a rebutjar la possibilitat
d’establir una moratòria legal en la introducció dels transgènics, i per
fonamentar la promulgació de normes que regulen l’ús dels OGM.
Incideixen també en el qüestionament de la manca de participació
ciutadana en la presa de decisions relatives als OGM, en la manca
d’informació de la ciutadania sobre els transgènics; quines autoritats
prenen les decisions sobre els OGM i quines capacitats tècniques tenen
els seus membres per fer-ho. Un altre bloc de preguntes és destinat a
esbrinar la regulació i la pràctica en la concessió d’autoritzacions de
cultius experimentals i no experimentals de OGM, en medi obert i tancat,
així com els plans de seguiment i control que es realitzen. Ja per
últim, en relació al consum lliure i informat, es pregunta sobre
l’etiquetatge i la identificació dels productes OGM, derivats i
compostos. De la mateixa manera, es qüestiona la possible contaminació
genètica i responsabilitat econòmica derivada de la pol·linització
descontrolada d’OGM de cultius veïns i quina ha estat l’actuació de les
respectives administracions davant els nombrosos casos de contaminació
ja detectats.
*Contacte: **
*Albert Ferré 627.595.797 alactiv@hotmail.com
Laia Serra 696.520.000 laiaserra@icab.cat
_______________________________________________
Ecologistes en Accio de Catalunya
Can Baste pg. Fabra i Puig, 274-08031 Barcelona
T: 648 76 11 99
http://ecologistesenaccio.org/catalunya

FontFuente: coordinacio@ecologistesenaccio.cat, via: mitjans-bounces@ecologistasenaccion.org

Comentaris tancats a [Mitjans] Convocatòria- Petició legal d’informació ambiental sobre els OMGs

[polomoir1] ¿Dos halcones?

Visite nuestras páginas: http://www.moir.org.co, http://tribunaroja.moir.org.co y http://www.jorgerobledo.com

Siga el twitter del senador Jorge Enrique Robledo
en http://twitter.com/#!/JERobledo

——————————————————————————————–

 

¿Dos halcones?

Aurelio Suárez Montoya, El
Tiempo, Bogotá, 17 de junio de 2014

——————————————————————————————–

 

Estados Unidos decidió terminar el conflicto con las
Farc en Colombia.

 

Durante la Guerra Fría, Estados Unidos tuvo dos líneas
de política exterior. Una, de los halcones, cuyo exponente, Paul Nitze, asesor
desde Franklin Delano Roosevelt hasta George Bush padre, tenía por lema,
“Si usted quiere la paz, prepárese para la guerra”. La otra, de las
palomas, encarnada por George Kennan, miembro permanente del Departamento de
Estado, opuesto al uso de la fuerza en Vietnam y promotor de la
“contención” disuasiva. Ambas fueron complementarias, tanto como el
’policía bueno’ y ’el policía malo’, y con objetivos hegemónicos comunes.

 

La posición geopolítica norteamericana, caído el Muro
de Berlín, se vio enormemente favorecida. Las iniciativas militares después del
11 S no se relacionan con equilibrios de poder global y análisis
“realistas” insisten en que “ámbitos de esa actividad militar
han sido zonas conflictivas de poca o ninguna importancia estratégica (…) que
no tienen gran potencial económico ni poder militar”. Stephen M. Walt
(2010), de Harvard, reitera que “por razones simples de costo-beneficio,
los ’realistas’ no creen que el esfuerzo de estas guerras valga la pena”.
Para ellos primero es la economía y “el dinero a perder en aventuras
extranjeras o en excesivo gasto militar no hace al país más fuerte y
seguro”.

 

Igualmente, Max Boot (2013), en ’Evolución de la
guerra irregular’, sobre varios conflictos, incluido el de las Farc en
Colombia, dice que “no se debe entrar en esa guerra contrainsurgente”
y agrega que “estas luchas deben ser evitadas si es posible”. La
táctica de las guerrillas ha probado “ser efectiva, aun contra
superpoderes”. Concluye que conflictos de baja intensidad “pueden
traer en el futuro mayores problemas para los poderes líderes que en el
pasado”.

 

A la relación beneficio-costo y de amenaza potencial
de tales conflictos se suman las cuentas del mercado de armas convencionales.
Caverley y Kapstein (2012) anotan que la participación norteamericana cayó del
60 por ciento al 30 por ciento en 1990, reemplazada por proveedores como China,
Israel, Brasil y Corea del Sur. La era de oro de grandes contratos del
Pentágono pasó y el foco recae sobre armas tecnológicamente sofisticadas. Los
conflictos de baja intensidad ya no son nicho.

 

Por lo anterior, Estados Unidos decidió terminar el
conflicto con las Farc en Colombia, anotando que ese desenlace no depende del
candidato ganador el 15 de junio. Boot, exasesor del Gobierno estadounidense,
en artículo del 27 de mayo pasado para el magacín político ’Commentary’, lo
corrobora: “Pase lo que pase, Colombia seguirá siendo el aliado más
cercano de Washington en América Latina. De hecho, mientras que otros países de
la región están viendo la aparición de líderes antiyanquis inspirados por el
fallecido Hugo Chávez, de Venezuela, Colombia está experimentando una segunda
vuelta entre los dos candidatos conservadores, halcones, proamericanos. Esas son
buenas noticias”. Añade que se trataba del escenario de unas elecciones
generales entre McCain y Romney.

 

El título ’Haciendo teatro en Colombia’ (Drama Brewing in Colombia [forma
para referirse a una parodia intrascendente]) se explica solo. Cuánto provecho
les hubiera hecho a muchos comprender esto para no polarizar las elecciones y
habernos evitado tantas invenciones, fracturas, divisiones e insultos. Por
esto, no extraña que ahora, luego de los comicios, se invoque al arreglo entre
las banderías que enfrentaron la disputa presidencial de segunda vuelta.

 

—————————————————————————–

Por favor incluya las direcciones polomoir@listas.moir.org.co y polo-moir@lists.riseup.net en su libreta de
direcciones para que no sean consideradas spam
. Estos envíos se hacen
por lo menos una vez a la semana; si dejan de llegarle, háganoslo saber
. Si
no desea seguir recibiendo nuestros correos, respóndanos pidiendo su retiro de
la lista. Si desea publicar nuestros artículos, incluya nuestra página como
crédito de los mismos.

 —————————————————————————–

FontFuente: moir@moir.org.co

Comentaris tancats a [polomoir1] ¿Dos halcones?