Revista de Pangea

"La Revista de Pangea és un recull de notícies de diferents butlletins"

Archives: 31 de October de 2014

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (30-10-14)

CGTCatalunya.cat

CGT de Catalunya.
www.cgtcatalunya.cat

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 30 d’octubre.
diumenge 26 d’octubre de 2014
Comunicat de CGT valorant l’EPA del tercer trimestre
L’EPA III TRIMESTRE 2014

“Precarietat i empobriment, senyals d’identitat del mercat de treball”

El capital, per mitjà dels seus representants en el poder, bé a escala europea (BCE, Comissió Europea, Consell Europeu), bé a escala mundial (FMI, OMC i BM), bé a escala local-estatal (el parlament espanyol), han impulsat la major ofensiva contra el treball des de la II Guerra mundial: per mitjà del saqueig a la riquesa pública, la creada pels treballadors i treballadores, i lliurada a les elits, a les (…)

dimecres 1 d’octubre de 2014
Enginyeria político-electoral per als Pressupostos del 2015 del govern espanyol
El Govern parteix d’una presumpció o veritat “revelada”, la macro-economia ve creixent de manera sostinguda en els dos últims semestres i, per tant, sembla que es troben en condicions d’anunciar la creació en el 2015 de 348.200 ocupacions més i que el creixement arribi al 2%, tot això gràcies al repunt de la inversió pública per primera vegada i, malgrat la retallada d’impostos, fonamentalment als empresaris (Impost de Societats) i als trams alts de l’IRPF, que deixaran d’ingressar en les arques (…)
dilluns 22 de setembre de 2014
Tria CGT per a lluitar… i Guanyar! A les eleccions sindicals, tria CGT
Tria CGT per a lluitar… i Guanyar! A les eleccions sindicals, tria CGT

Perquè som treballadors i treballadores com tu.

Som gent corrent, que depenem del nostre treball per viure.

Som les persones que cada dia ens trobem al lloc de treball o al nostre barri o vila.

Som els que patim plegats les retallades, les rebaixes salarials, la precarietat, la temporalitat, l’atur i la destrucció de les pensions.

Perquè volem fer un sindicalisme assembleari, participatiui horitzontal, mitjançant el (…)

dimecres 29 d’octubre de 2014
Vaga indefinida de 11 a 15h des del 30 d’octubre al Districte 33 de Correus Barcelona
Contra el deteriorament de les condicions laborals i del servei
VAGA INDEFINIDA A PARTIR DEL DIJOUS 30 D’OCTUBRE LES ÚLTIMES 4 HORES DE LA JORNADA DE REPARTIMENT, DE 11 A 15, EN EL DISTRICTE 33 DE CORREUS

AFECTARÀ A: NOU BARRIS, CIUTAT MERIDIANA, TORRE BARÓ, TRINITAT NOVA I TRINITAT VELLA.

CONCENTRACIÓ A LES 12 HORES DEL DIJOUS 30 D’OCTUBRE A L’OFICINA DE CORREUS (C/ Rassos de Peguera 19).

DESPRÉS DE L’ENSULSIADA DE LA CAIGUDA DEL SOSTRE DE L’OFICINA DE CORREUS S’HAN DETERIORAT TANT LES CONDICIONS LABORALS DELS TREBALLADORS COM EL SERVEI POSTAL

CGT-Correus de (…)

dimecres 29 d’octubre de 2014
El ferrocarril que defensem
Comunicat SFF-CGT
EL FERROCARRIL QUE DEFENSEM

El Govern segueix apostant per un ferrocarril d’elit, eliminant a poc a poc el ferrocarril que utilitza la majoria de la població. Segons les declaracions del President d’ADIF: “Els espanyols usen l’AVE una vegada cada 2 anys. L’objectiu és que l’utilizin 2 vegades a l’any.” O les declaracions de la Ministra de Foment del PP: “La privatització del servei de viatgers aprofitarà les vies amb més trens i augmentarà l’ocupació dels trens.”

L’any passat el PP va eliminar 2/3 (…)

dimecres 29 d’octubre de 2014
Què hi ha en joc a Kobane?
Un article de Nora Miralles
Kobane, una petita ciutat kurda situada al nord de Síria, ha esdevingut en el darrer mes la pedra a la sabata de l’Estat Islàmic (EI). En el seu interior, les Forces d’Autodefensa Popular (YPG, en la sigla en kurd) intenten repel·lir el setge islamista, que ha concentrat a la zona una gran part de les unitats que van prendre la localitat siriana de Raqqa, el seu bastió. La ferotge resistència de Kobane, que semblava inexorablement destinada a caure en mans de l’EI, i les imatges de les (…)
dimecres 29 d’octubre de 2014
Judici per protestar a Berga contra el director de la revista Berguedà Actual
Dijous 23 d’octubre es va dur a terme un judici contra membres de l’Ateneu Columna Terra i Llibertat i de la CGT de Berga per participar en un escratxe el passat 14 de juny davant la casa de Jordi Simón Perayre, director de la revista Berguedà Actual. La protesta estava emmarcada en aconseguir d’una banda que pagui el que deu a les seves extreballdores i de l’altra per posar fre a la vulneració de drets i llibertats que ha fet el senyor Simon: “amb les seves denuncies i coercions posa en qüestió el (…)
dimecres 29 d’octubre de 2014
Projecció del Documental “CIUTAT MORTA” sobre el cas 4-F, divendres 31 d’octubre a la CGT de Barcelona
Segona projecció del Documental “CIUTAT MORTA. NI OBLIT, NI PERDO”, divendres 31 d’octubre a les 18h a la Sala Costa i Font del local de la CGT a Barcelona, Via Laietana 18, 9è.

En el posterior debat participaran: Rodrigo Lanza, condemnat en el cas 4-F i victima del muntatge; Xavier Artigas i Xapo Ortega, directors del documental; Jesús Rodríguez, guionista i periodista de La Directa. Moderarà CGT-Barcelona.

Projecció del Documental “CIUTAT MORTA. NI OBLIT, NI PERDO”, divendres 10 d’octubre a les (…)

dimecres 29 d’octubre de 2014
Material de Formació Avançada per a Delegats de Prevenció
Material elaborat per la Secretaria de Salut Laboral de CGT Catalunya
Material de Formació Avançada per a Delegats de Prevenció:

Material elaborat per la Secretaria de Salut Laboral de CGT Catalunya (Octubre 2014).

Més informació:

TWITTER SALUT LABORAL CGT CATALUNYA

PÀGINA FACEBOOK SALUT LABORAL CGT CATALUNYA

dimecres 29 d’octubre de 2014
Valoració de la Jornada de Lluita Feminista #22O
Comunicat del Secretariat Permanent del Comitè Confederal de CGT Catalunya
JORNADA DE LLUITA FEMINISTA – 22O

El proppassat 22 d’octubre es va celebrar una jornada de lluita feminista a Catalunya. Aquesta jornada es va convocar des del col·lectiu feminista “Vaga de totes”, del que hi formen part molts col·lectius feministes del territori i del que CGT hi hem participat activament.

El #22o, sota el lema “Nosaltres movem el món, ara l’aturem”, va començar amb aturades als accessos de Barcelona, però també amb un tall a la N-II a l’altura de Mataró o talls a Vilanova, entre (…)

dimarts 28 d’octubre de 2014
Dijous 6 de novembre, col·loqui a Lleida sobre el procés sobiranista des d’una perspectiva llibertària
Dijous 6 de novembre, col·loqui a Lleida sobre el procés sobiranista des d’una perspectiva llibertària, a les 20h al Cafè Beat (Doctora Castells 36).

Intervindran:

Jordi Martí, militant de CGT, CUP i Ateneu Llibertari Alomà, des de tarragona.

X. Oural, membre Procès Embat i activista social del barri de Sants, des de Barcelona.

Organitza: CGT Lleida

>>> Cartell en document (…)

dimarts 28 d’octubre de 2014
En defensa dels activistes que van fer front a la màfia del Pla Caufec
Article d’opinió de Jordi Martí Font
Ha començat el judici a sis persones de les que es van oposar al Pla Caufec el 2007. Us recomano que en seguiu tota la informació a http://nimutsnialagabia.org/ . Comença el judici i dos policies admeten que disposaven d’un fitxer amb els opositors a aquest pla especulatiu urbanístic. Ho admeten i es queden tan amples. És clar que no el van trobar a Internet buscant al Google o a qualsevol altra pàgina de cerques aquest arxiu, sinó que el van crear ells o altres en hores de feina, com a feina (…)
dimarts 28 d’octubre de 2014
Acte d’homenatge el 15 de novembre als companys Puertas, Vilella i Bertobillo, assassinats a Berga ara fa 65 anys
Acte d’homenatge als companys Puertas, Vilella i Bertobillo, assassinats a Berga ara fa 65 anys a mans de la guàrdia civil. L’acte serà el proper dissabte 15 de novembre.

Els fets que recordarem i els companys que homenatjarem

El 10 de novembre de 1949 van detenir prop d’una vintena de persones a Berga acusades de col·laborar amb la guerrilla anarquista. El dia 14 van assassinar-ne a tres. Es tractava de: Joan Vilella, el Moreno, pagès de Santa Eugínia, Josep Puertas, treballador de Fígols, Josep (…)

dimarts 28 d’octubre de 2014
L’AMIANT… assassina i mata, i no és una frase feta
Presentació d’escrit per part de CGT en petició dels coeficients reductors per a totes aquelles persones relacionades amb l’amiant en els seus processos productius i en les seves vides i hàbitats.

Existeix un desconeixement descomunal entre els treballadors i la població sobre això que anomenem amiant, asbest o uralites. El que denominem com “la conspiració del silenci”, que és una política seguida per les empreses oligopòliques que han dominat el mineral en el segle XX, i que ha comptat amb la (…)

dimarts 28 d’octubre de 2014
Un llibre sobre Antonia Maymón, anarquista, mestra i naturista
Antonia Maymón. Anarquista, maestra, naturista.

María Carmen Agulló Díaz i María Pilar Molina Beneyto

Virus editorial, 2014, 278 pàg.

«… dir-se anarquista no costa gens; hi ha èpoques que sembla estar de moda; el dificil és ser-ho; la dificultat està a estar sempre sobre un mateix, procurant que els seus actes estiguin d’acord amb les seves paraules, a ser rebel sense crueltat, just sense parcialitats, moral sense hipocresia i a viure dintre dels múltiples inconvenients de la societat actual el (…)

dilluns 27 d’octubre de 2014
Ha sortit el llibre ’BULTACO – Del mito a la realidad (1958-1983)’
Exposició fotogràfica i documental a l’Ateneu Popular Júlia Romera de Santa Coloma de Gramenet durant el mes de novembre
BULTACO. Del mito a la realidad (1958-1983)

Colectivo José Berruezo.

Editat conjuntament per CGT – Fundació Salvador Seguí – Colectivo José Berruezo, 2014, 232 págs.

S’ha escrit molt sobre la història de la mítica motocicleta BULTACO, principalment a nivell esportiu. No obstant això, fins a ara, la veu dels treballadors, aquells que feien possible amb el seu esforç la construcció d’aquestes màquines, no havia estat escoltada.

En aquest llibre, realitzat pel grup José Berruezo que ha tingut accés a (…)

dilluns 27 d’octubre de 2014
Comunicat de CGT Banc Sabadell sobre l’escàndol de les targetes opaques i la casta sindical
SOBRE L’ESCÀNDOL DE LES TARGETES OPAQUES I LA CASTA SINDICAL. NO TOTS ELS SINDICATS SOM IGUALS

Un nou escàndol esquitxa la ja molt malmesa imatge dels sindicats del règim: la utilització de targetes opaques a la hisenda pública es suma als fraus realitzats amb els ERO, la Formació Ocupacional i el cobrament de dietes milionàries sense justificació.

A la CGT ens felicitem de que les nostres denúncies es vagin consolidant en processos judicials dels quals esperem el màxim rigor. Aquests fets (…)

dilluns 27 d’octubre de 2014
Sessió de Formació Bàsica Sindical de Salut Laboral el 4 de novembre a Reus
Sessió de Formació Bàsica Sindical de Salut Laboral el 4 de novembre a Reus

El dimarts 4 de novembre a les 19.30h al local de la CGT a Reus (Raval Santa Anna 13, 3r), es farà un curs de 2 hores sobre Salut laboral bàsica i funcions de les delegades de prevenció, per a delegats/des i afiliats/des de la CGT.

La sessió anirà a càrrec d’Àlex Tisminetzky, advocat del Col·lectiu Ronda i Secretari de Salut Laboral de la CGT de Catalunya.

>>> Cartell en document (…)

dissabte 25 d’octubre de 2014
La batalla de Kobane i l’expansió de l’Estat Islàmic: Per què el món està ignorant als kurds revolucionaris de Síria?
Un article de David Graeber, antropòleg i activista anarquista nord-americà
Enmig de la zona de guerra siria un experiment democràtic està sent destrossat pel ISIS. Que la resta del món no se n’adoni és un escàndol.

L’any 1937, el meu pare es va oferir com voluntari per a lluitar en les Brigades Internacionals en defensa de la República espanyola. Un possible cop feixista havia estat detingut temporalment per la revolta dels obrers, encapçalada pels anarquistes i socialistes, i en gran part d’Espanya una autèntica revolució social es va produir, el que va dur a ciutats (…)

dissabte 25 d’octubre de 2014
Solidaritat urgent amb les i els treballadors de TEPSA Barcelona en vaga indefinida
Col·laboreu econòmicament amb la caixa de resistència
Des del Sindicat de Químiques de Barcelona de la CGT, juntament amb la Secció sindical de CGT a TEPSA Barcelona, fem una crida per a estendre la solidaritat i el suport amb la Vaga Indefinida que s’està portant a terme des del passat 21 de setembre.

Durant aquest temps hem han estat moltes les activitats que s’han fet (concentracions, piquets informatius, denúncies a inspecció de guàrdia, acampada en la porta de l’empresa des del primer dia, etc.). Ara mateix l’empresa ja a materialitzat l’ERO (…)

www.cgtcatalunya.cat

2En relació a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic
(la LSSI-CE) aprovada pel parlament espanyol i de la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de Dades espanyola, estem obligats a
comunicar-te que la teva adreça de correu figura en aquest moment subscrita a la LLISTA de correu electrònic de l’equip de comunicació adscrit
a la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya, formant part d’un fitxer automatitzat de dades.nnAmb el present e-mail volem informar-te de
la teva opció de cancel·lació en virtut de les lleis abans esmentades, i del teu dret d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les teves
dades. Si no desitges seguir rebent missatges d’aquesta llista, per a donar-te de baixa envia un correu a l’adreça:
com-cgt-cat@cgtcatalunya.cat.

FontFuente: enviaments@cgtcatalunya.cat

Comentaris tancats a Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (30-10-14)