Revista de Pangea

"La Revista de Pangea és un recull de notícies de diferents butlletins"

Archives: 12 de January de 2015

La Generalitat de Catalunya i l’AOC han presentat el I Congrés de Govern Digital

Sala de premsa.Generalitat de Catalunya

Nota de premsa

La Generalitat de Catalunya i l’AOC han presentat el I Congrés de Govern Digital

 

El seu objectiu és crear un espai d’intercanvi i debat al voltant de les infraestructures que han de permetre una bona governança i una gestió pública eficient a través de les noves tecnologies

 

Organitzat per la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Empresa i Ocupació i l’AOC, tindrà lloc a Fira Barcelona els dies 21 i 22 de gener


 
 
El director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d’Empresa i Ocupació, Jordi Puigneró, i el director gerent del Consorci Administració Oberta de Catalunya, Àlex Pèlach, han presentat avui a Barcelona la primera edició del Congrés de Govern Digital.
 
El Congrés de Govern Digital pretén ser un espai de trobada i d’intercanvi de coneixement, amb experiències i debat sobre les infraestructures que han de permetre una bona governança i una gestió pública eficient, estructurant una administració oberta i innovadora que doni resposta real a les demandes i expectatives de la societat. Concebut com un fòrum d’intercanvi d’experiències i solucions per aconseguir una administració més propera al ciutadà, més àgil i eficient, el Congrés de Govern Digital serà la principal trobada dels màxims responsables de les diferents administracions públiques de Catalunya, les principals empreses dels sectors de les noves tecnologies i la gestió de la governança, i dels més importants experts en aquesta matèria, tant a nivell internacional com local.
 
Estructurat en set eixos temàtics –innovació pública, governança i gestió del canvi, agenda digital, marc normatiu, transparència i govern obert, identitat digital i serveis a empreses-, el congrés tindrà lloc al llarg de dos dies (21 i 22 de gener) al Palau de Congressos de Fira Barcelona, en la seva sala plenària i en tres de paral·leles.
Entre els objectius concrets del congrés hi destaquen la posada en valor del paper de la Generalitat de Catalunya i de l’AOC en la nova administració catalana, així com de les experiències en marxa, els projectes en procés de llançament i les oportunitats de col·laboració. Aquesta primera edició, que preveu una assistència de més de 800 persones, comptarà a més amb una zona permanent de networking per a empreses proveïdores de serveis tecnològics i de consultoria estratègica i organitzativa.
 
Durant l’acte de presentació del congrés, el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Puigneró, ha destacat l’oportunitat de la seva celebració, “que sens dubte enfortirà un dels eixos clau de l’estratègia de transformació digital del govern de Catalunya que estem impulsant des de la DGTSI, el d’smartgovernment”. En aquest sentit, Puigneró s’ha mostrat molt optimista que el congrés defineixi els passos i la direcció que “la nostra administració ha de seguir per esdevenir més smart, eficient i eficaç, tot millorant els procediments per oferir un millor servei a la nostra ciutadania”.
 
Per la seva banda Àlex Pèlach, director gerent de l’AOC, ha posat l’accent “en la importància dels aspectes organitzatius com a element clau de l’èxit de les iniciatives de transformació de les administracions catalanes”, així com en la voluntat del Congrés d’inspirar i ser motor de nous projectes que facin de l’administració catalana una administració oberta i innovadora que doni resposta real a les demandes i expectatives de la societat; així com d’assentar les bases per establir canals permanents de comunicació i de transferència d’experiències i tecnologies entre els responsables públics catalans.
 
El I Congrés de Govern Digital està organitzat per la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Empresa i Ocupació i el Consorci AOC (Administració Oberta de Catalunya), amb la implicació de diferents organismes i direccions de la pròpia Generalitat, i la col·laboració d’altres institucions i administracions.
 


FontFuente: comunicaciogovern.presidencia@gencat.cat

Comentaris tancats a La Generalitat de Catalunya i l’AOC han presentat el I Congrés de Govern Digital

[Medios] Convocatoria: Contaminacion del aire: Presentación del informe anual de Marid y balance primeros d ías de 2015

Filed under: Ecologia|Ecología - 12 de January de 2015

_*Convocatoria*_
*
**PRESENTACIÓN DEL INFORME ANUAL DE CALIDAD DEL AIRE EN MADRID*_
__Ecologistas en Acción hace público su informe de 2014 y un balance
comparativo de los primeros días de 2015_

Ecologistas en Acción presentará mañana, martes, su informe anual de
calidad del aire en Madrid durante 2014 y hará balance de los primeros
días de 2015. Informará también sobre la denuncia presentada contra la
alcaldesa Ana Botella y el delegado de Medio Ambiente por su inacción
ante la contaminación que afecta seriamente la salud de la ciudadanía
madrileña y contraviene la normativa europea.

La presentación de mañana coincide con un grave episodio de
contaminación por dióxido de nitrógeno (NO2), que ha provocado que al
menos cuatro estaciones de medición superen ya el límite legal para todo
el año. Representantes de la organización expondrán datos actualizados
de este “nitrogenazo”, que coloca ya a más estaciones al borde de la
ilegalidad. Harán un balance comparativo con la situación en años
anteriores en Madrid.
*
**Qué: Informe anual de calidad del aire de Madrid y balance del
“nitrogenazo”**
**Cuándo: Martes, 13 de enero, a las 11.00**
**Dónde: Marqués de Leganés, 12, Metro Noviciado, Santo Domingo, Callao**
*
Atención medios: Se hará entrega del informe al término de la
presentación. Los autores del informe estarán disponibles para entrevistas

*Anxela Iglesias*/Prensa/
/*Confederación de Ecologistas en Acción*/
915 31 27 39 / 610 04 73 30

www.ecologistasenaccion.org

@IglesiasAnxela

_______________________________________________
Confederacion de Ecologistas en Accion
Marques de Leganes 12 – 28004 Madrid
Telefono: +34-91-5312739
http://www.ecologistasenaccion.org/

FontFuente: prensa@ecologistasenaccion.org, via: medios-bounces@ecologistasenaccion.net

Comentaris tancats a [Medios] Convocatoria: Contaminacion del aire: Presentación del informe anual de Marid y balance primeros d ías de 2015

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (11-01-15)

Filed under: Actualitat|Actualidad - 12 de January de 2015

CGTCatalunya.cat
a:link, a:active, a:visited {text-decoration:none; color:#000;}
a img {border:0px;}
a:hover {color:#960000;}

Si no veu correctament aquest correu premi aquí

CGT de Catalunya.
www.cgtcatalunya.cat

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 11 de gener.

dimarts 23 de desembre de 2014
Una nova Reforma de les Mútues per privatitzar la salut i reduir drets laborals
Comunicat del Secretariat Permanent del Comitè Confederal de CGT Catalunya
Una nova Reforma de les Mútues per privatitzar la salut i reduir drets laborals

Comunicat de la CGT de Catalunya contra la Llei de Mútues tramitada al Senat el passat 18 de desembre amb els vots de PP, CiU i PNB, i que properament serà definitivament aprovada pel Congrés amb un text que atempta greument contra el dret a la Salut de la classe treballadora

Des de la Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya fem pública novament la nostra radical i absoluta oposició a la tramitació de la (…)

dimarts 16 de desembre de 2014
El nou acord entre CCOO, UGT, la patronal i el govern del PP: Una altra estafa als treballadors/es i al conjunt de la població
Comunicat SP CGT Catalunya
Una altra estafa als treballadors/es i al conjunt de la població.

Aquest dilluns 15 de desembre hem vist una nova fotografia conjunta dels màxims dirigents de CCOO i UGT junt amb els presidents de les patronals CEOE, CEPYME i la ministra d’Empleo y Seguridad Social Fátima Báñez. En aquesta ocasió, el motiu ha sigut escenificar la signatura del “Acuerdo sobre el Programa extraordinario de activación para el empleo”. Ja de per si la imatge és tot un insult als milions de persones que els darrers anys (…)

dijous 11 de desembre de 2014
No ens deixarem emmordassar #lleimordassa #leymordaza
Comunicat del Secretariat Permanent del Comitè Confederal de CGT Catalunya
NO ENS DEIXAREM EMMORDASSAR

El Govern de l’Estat espanyol torna, un cop més, a atemptar contra els nostres drets i llibertats. Aquesta vegada es tracta de l’aprovació avui al Congrès dels Diputats del projecte de Llei orgànica de protecció de la seguretat ciutadana, coneguda i molt millor denominada com a llei mordassa.

Amb l’entrada en vigència d’aquesta llei, el Govern pretén tapar-nos la boca, limitar la nostra llibertat d’expressió, d’informació i de lliure circulació. Es tracta de drets que, de (…)

divendres 9 de gener de 2015
Moviment popular i expectatives electorals
Article de Procès Embat
El paper del moviment llibertari davant les conjuntures electorals i la recuperació institucional dels moviments socials i populars

Actualment vivim uns mesos d’aparent desmobilització social al carrer. Mentre que en algunes localitats és una situació fàcilment constatable, en unes altres no ho és tant ja que l’activitat dels moviments segueix el curs habitual de mobilitzacions constants. No obstant això, és cert que estem en una conjuntura diferent, nova en la nostra època post-15M, a causa que (…)

divendres 9 de gener de 2015
Memòria d’Antònia Fontanillas
Article d’Antoni Dalmau
Li dec de fa dies un article a l’Antònia Fontanillas, una coneguda militant anarquista que va morir en terres franceses el 23 de setembre de l’any passat, als 97 anys. No l’havia escrit fins ara, entre altres coses, perquè vaig assabentar-me massa tard de la seva defunció. Però no vull deixar passar més temps, ara que a Barcelona se li han dedicat alguns actes d’homenatge i de record que certament es mereixia.

L’Antònia responia al prototipus de lluitadora veterana i fidel, irreductible en les seves (…)

dimecres 7 de gener de 2015
Nota de premsa de CGT davant la mort d’un pacient de la Unitat d’Hemodinàmica Cardíaca de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona
Nota de premsa de la Secció Sindical de CGT a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona en relacció a la mort d’un pacient, el passat dia 25 de desembre, durant el trasllat des del nostre Hospital a l’Hospital de Bellvitge de Barcelona, i en la que seguim exigint l’obertura de la Unitat d’Hemodinàmica Cardíaca les 24h i les responsabilitats que es deriven als dirigents del Departament de Salut que permeten que aquest fets segueixen passant, encara que no surtin a la llum pública.

Des de la Secció Sindical (…)

dimarts 6 de gener de 2015
Debat sobre anarquisme i nacionalisme el 20 de gener a Barcelona amb Tomás Ibáñez i Jordi Martí
Debat: Anarquisme – Nacionalisme

Dimarts 20 de gener de 2015, 18.30h.

Sala Costa i Font, CGT Barcelona, Via Laietana 18, 9a planta

Ponents: Tomás Ibáñez i Jordi Martí Font

El sindicat d’Ensenyament de CGT Barcelona, organitzem pel proper 20 de gener un debat sobre anarquisme i nacionalisme, en que participaran com a ponents, en Tomàs Ibáñez i en Jordi Martí Font. Un debat que considerem necessari per recollir el conjunt d’opinions, coincidents o divergents, per enriquir les conviccions pròpies (…)

dimarts 6 de gener de 2015
’El curt estiu de l’anarquia. Vida i mort de Durruti’, de Hans Magnus Enzensberger
La primera edició en català d’una obra de referència a nivell internacional sobre la vida i la figura de Durruti
El curt estiu de l’anarquia.

Vida i mort de Durruti.

de Hans Magnus Enzensberger

Virus editorial, 400 pàgs, 2014

Traducció de l’alemany: Anna Soler Horta

La primera edició en català d’una obra de referència a nivell internacional sobre la vida i la figura de Durruti

És així com s’ha d’entendre la novel·la de Durruti; no com una biografia fruit d’una recopilació de fets, i encara menys com un discurs científic. El seu camp narratiu va més enllà de la semblança d’un personatge. Engloba l’entorn, (…)

dilluns 5 de gener de 2015
El 42,2% de les persones a l’atur registrat no rep cap tipus de prestació econòmica: 1.877.000 persones a nivell estatal
La cobertura total del sistema de protecció per desocupació descendeix al novembre de 2014 i se situa en el 57,8% enfront del 61,43% d’un any enrere
El 42% dels aturats no rep cap tipus d’ajuda

La cobertura total del sistema de protecció per desocupació descendeix al novembre de 2014 i se situa en el 57,8% enfront del 61,43% d’un any enrere.

L’any 2014 tanca amb 4.447.711 aturats registrats a nivell estatal.

La Seguretat Social va guanyar 417.574 afiliats a 2014.

Els beneficiaris de prestacions per atur registrats a final de novembre van ascendir a 2.462.329, un 12,1% menys que en el mateix mes de 2013. La cobertura total del sistema de (…)

dimecres 31 de desembre de 2014
Ateneu Enciclopèdic Popular de Barcelona: Una història d’incompliments polítics
Campanya per a aconseguir un local per a l’AEP
La situació actual de l’Ateneu Enciclopèdic Popular es remunta a un greuge que dóna continuïtat i carta de naturalesa durant el postfranquisme a la destrucció de la cultura i la memòria obrera i social executada per la dictadura. Trenta anys després de la mort de Franco, cap govern municipal ni de la Generalitat ha donat un tracte digne a la que és, probablement, la institució més antiga i prestigiosa de la cultura popular a Barcelona, i de la qual van formar part personatges com Joan (…)

dimecres 31 de desembre de 2014
Sessió Formativa: Negociació de Plans d’Igualtat al sector privat i al sector públic, el 22 de gener a Reus
Sessió Formativa. Negociació de Plans d’Igualtat al sector privat i al sector públic

DIA: Dijous 22 de gener

HORA: a les 17.30h

LLOC: Al local de CGT Baix Camp-Priorat. Raval de Santa Anna 13, 2on (Reus)

Formació impartida per Aurora Pulido i Sílvia Alberich
A la xerrada-taller es farà una aproximació trencadora dels plans d’igualtat de gènere, tant en les Administracions Públiques (AAPP) com en les empreses privades, entenent-los com un potent instrument de transformació no només de les (…)

dimarts 30 de desembre de 2014
Una llei de mútues feta per als empresaris
Sota la promesa de “modernitzar el seu funcionament” s’oculta la intenció de perpetuar aquestes entitats privades
Aquesta reforma estableix una nova regulació que suposa un atac frontal contra els drets dels treballadors

El 5 de desembre la Comi­sión d’Ocupació i Segu­ridad Social va remetre el seu dictamen al Congrés dels Dipu­tats, després de l’oportuna deliberació sobre el Projecte de Llei per la qual es modifica el text refós de la Llei General de la Seguretat Social en relació amb el règim jurídic de les Mútues d’Accidents de Treball i Malalties Professio­nals de la Seguretat Social, i una vegada aprovades les (…)

dilluns 29 de desembre de 2014
Repressió i monopoli de la política
Article d’opinió d’Ermengol Gassiot
Repressió i monopoli de la política

Fa uns dies, una persona em preguntava si creia que l’Operació Pandora i la recent aprovació al Congrés dels Diputats de la Ley de Seguridad Ciudadana tenien relació. De fet ella argumentava que varis diputats així ho havien dit, com si el fet de ser parlamentari atorgués autoritat a l’opinador. Jo li vaig dir que no, millor dit, que no ben bé. Que no creia que els registres i detencions de la matinada del dimarts 16 de desembre fossin una conseqüència directa dels (…)

dilluns 29 de desembre de 2014
Antònia Fontanillas Borràs
BIOGRAFIA D’ANTÒNIA FONTANILLAS.

Antònia Fontanillas Borràs, Barcelona(1917)-Dreux(2014)

El 29 maig 1917 neix a Barcelona la militant anarquista i anarcosindicalista Antònia Fontanillas Borràs. Filla de militants i néta dels destacats llibertaris Francesca Saperas Miró i Martín Borràs Jover. Amb vuit anys va emigrar amb la seva mare i germans a Mèxic. Va assistir a l’escola durant sis anys i es va tornar una gran lectora, especialment de literatura social i llibertària. Arran de l’expulsió del seu (…)

dilluns 29 de desembre de 2014
Exposició i homenatge a Antònia Fontanillas Borràs, el 30 de desembre a Barcelona
A la Biblioteca Pública Arús (Passeig Sant Joan, 26 Barcelona)
Programa d’activitats i organització de l’exposició

Espai: Biblioteca Arús, el 30 de desembre de 2014, 19 a 22 h..

Ordre de les intervencions:

1- Inauguració de l’acte homenatge i presentació: Maria Isabel Giner i Molina (Directora de la BPA), o qui considerin més adequat dins de la BPA per tal de presentar l’homenatge i el fons Antònia Fontanillas de la BPA.

2- Presentació del programa i coordinació de l’homenatge: Sonya Torres Planells (historiadora i professora), presentació de textos enviats (…)

divendres 26 de desembre de 2014
Grècia es bolca en l’autogestió: Davant les polítiques d’austeritat, els mecanismes d’autogestió es multipliquen en la societat grega
Fins i tot assumptes amb històrica participació de l’Estat, com la salut o l’aigua, estan sent repensats des de la societat civil i la gestió comunitària. L’economia cooperativa, les xarxes de solidaritat i les pràctiques al voltant dels béns comuns viuen un moment daurat en el país helènic.

13.00 hores, Egnatia, perifèria de Salónica, la segona ciutat més important de Grècia. Dimitris Koymatsiouli és l’únic guardià de la fàbrica Vio.me. La seva samarreta conté un lema inequívoc: “la lluita és el que fa (…)

divendres 26 de desembre de 2014
La lluita contra l’oblit i la impunitat: judici a Espanya contra els crims de guerra de l’Aviació Italiana durant la Guerra Civil
Article de Pascual Aguilar Pérez
En la Guerra Civil Espanyola es van experimentar nous mètodes bèl·lics. Entre ells, l’aviació va adquirir un protagonisme decisiu. Una forma d’utilitzar la força aèria va consistir en el bombardeig indiscriminat i sistemàtic sobre la població civil. Així es va convertir la rereguarda en front de guerra i es van vulnerar tots els tractats i convenis internacionals que es van signar al finalitzar la Primera Guerra Mundial.

Giulio Douhet, general italià, va ser un dels primers en teorizar sobre la (…)

divendres 26 de desembre de 2014
Reedició d’un llibre clau de l’anarquista Emma Goldman: ’Viviendo mi vida’
Viviendo mi vida

Emma Goldman

Capitán Swing, 2014, 562 pàgines.

Emma Goldman (Kaunas-Lituania, 1869-Toronto-Canadà, 1940), era filla d’una família jueva lituana quan aquesta nació formava part de l’imperi rus. Quan tenia 13 anys es va traslladar amb la seva família a Sant Petersburg. Als vint anys va immigrar amb la seva germana Helena als Estats Units, instal·lant-se primer a Nova York on va arribar a muntar una cooperativa de costureres i es va casar amb un emigrant nacionalitzat als Estats (…)

dimarts 23 de desembre de 2014
CGT convoca vaga a Renfe i Adif el 26 de desembre per exigir que s’obri la negociació del III Conveni Col·lectiu
CGT CONVOCA UNA NOVA JORNADA DE VAGA EL 26 DE DESEMBRE

A pesar de les maniobres que realitza la Direcció per a evitar mobilitzacions, CGT seguirà lluitant pel manteniment del Sector Públic Ferroviari, convocant tot tipus d’accions, incloses les vagues.

Els ferroviaris i ferroviàries venim sofrint des de fa anys un atac programat a les nostres condicions laborals i al nostre nivell d’ocupació sense que hagi estat possible actuar des de la unitat d’acció, a pesar dels nombrosos intents realitzats (…)

dimarts 23 de desembre de 2014
La Secció Sindical de CGT a Hewlett Packard entrega 750 quilos d’aliments a la PAH de Badia i la PAH de Rubí
Avui s’han entregat a les PAH de Badia del Vallès i Rubí un total de 750kgs d’aliments recaptats per la secció sindical de la CGT a HP entre la plantilla de l’empresa.

Com cada any des de que va esclatar la Crisi, ja en fa 6, la secció sindical de CGT a HP ha realitzat una recapta entre els i les treballadores de l’empresa com a solidaritat amb la situació que estan patint.

Aquest any hem ampliat aquesta acció per a recolzar també la PAH de Rubí, en acampada des de fa 100 dies per assolir acords de (…)

www.cgtcatalunya.cat |
facebook |
twitter |
vimeo |
youtube |
flickr |
rss |
google+ |
slideshare |
issuu |
scribd |
instagram |
about |
linkedin |
bambuser

Què és la CGT |
On trobar-nos |
Afiliació |
Butlletí |
On Trobar-nos |
Àmbits d’actuació |
Actualitat |
Legislació |
Serveis Socials i Sindicals |
Enllaços

En relació a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic
(la LSSI-CE) aprovada pel parlament espanyol i de la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de Dades espanyola, estem obligats a
comunicar-te que la teva adreça de correu figura en aquest moment subscrita a la LLISTA de correu electrònic de l’equip de comunicació adscrit
a la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya, formant part d’un fitxer automatitzat de dades.nnAmb el present e-mail volem informar-te de
la teva opció de cancel·lació en virtut de les lleis abans esmentades, i del teu dret d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les teves
dades. Si no desitges seguir rebent missatges d’aquesta llista, per a donar-te de baixa envia un correu a l’adreça:
com-cgt-cat@cgtcatalunya.cat.

FontFuente: enviaments@cgtcatalunya.cat

Comentaris tancats a Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (11-01-15)

[Ecologistas en Acción]Bolet ín informativo semanal

Boletin de novedades de Ecologistas en Accion

Si quieres Suscribirte / Borrarte
(http://listas.nodo50.org/cgi-bin/mailman/listinfo/informa) de la lista
……………….. Novedades del 05 al 11 de Enero de 2015.Ecologistas
en Acción (http://www.ecologistasenaccion.org) ………………..
……………….. Artículos de la semana ………………..
Contaminación del aire: cortinas de humo con nuestra salud
(article29232.html)

Contaminación
Cortinas de humo a un turbio problema. La contaminación del aire es, en la
mayoría de los casos, previsible, y las medidas para evitarla pasan
indefectiblemente por la reducción del tráfico y el fomento de otros
modos de transporte. [Leer más… (article29232.html)]

La Ley de Montes abre la posibilidad de construir en zonas incendiadas
(article29229.html)

Naturaleza
Ecologistas en Acción advierte de que los cambios previstos en la Ley de
Montes suponen un retroceso en gestión forestal e invaden competencias en
materia cinegética. [Leer más… (article29229.html)]

Alertas por mercurio en pescado 2014 (article29149.html)

Contaminación
Un año más, y ya van diez, Ecologistas en Acción publica su informe
anual sobre contaminación por metales pesados en los alimentos.
Ecologistas en Acción alerta de que han aumentado las notificaciones por
contaminación con metales pesados durante el 2014, alcanzando un total de
192. [Leer más… (article29149.html)]

[Ciberacción] ¡Di no a las sustancias que alteran el sistema hormonal!
(article6513.html)

Químicos
La Comisión Europea ha lanzado una consulta muy técnica y parece no estar
interesada en la opinión del público sobre los alteradores hormonales.
[Leer más… (article6513.html)]

Oposición a la explotación de yesos Cámara 1 en Viguera
(article29240.html)
La Rioja
Ecologistas en Acción ha presentado alegaciones, rechazando la
autorización de Prórroga de la Concesión de Explotación “Cámara 1” en
el término municipal de Viguera (La Rioja), presentada por Saint Gobain
Placo Ibérica, S. A., y considera necesario su sometimiento al
Procedimiento de Evaluación de Impacto Ambiental. [Leer más…
(article29240.html)]

Cuatro estaciones de Madrid superan ya el límite legal de contaminación
del aire para todo 2015 (article29236.html)
Madrid
El viernes se batió un nuevo récord, con 42 superaciones del valor
límite horario de dióxido de nitrógeno. [Leer más…
(article29236.html)]

Protocol activat per contaminació és una maniobra de distracció
(article29231.html)
Barcelona
Ecologistes en Acció denuncia que el protocol és una maniobra de
distracció de la Generalitat per eludir les seves responsabilitats. Ni
resol el problema ni oculta l’incompliment sistemàtic de la normativa
europea de qualitat de l’aire. [Leer más… (article29231.html)]

Nuevo retroceso en la conservación del oso pardo en la Montaña Palentina
(article29230.html)
Palencia
El Juzgado de lo Penal de Palencia, fundamentado en la presunción de
inocencia, ha absuelto al cazador que acosó a un oso pardo joven en el
Parque Natural. [Leer más… (article29230.html)]

Valladolid superó en 2014 los niveles de partículas y ozono recomendados
por la OMS (article29226.html)
Valladolid
La ciudad y los pueblos de su entorno soportaron en uno de cada cuatro
días una contaminación atmosférica que está dañando la salud de sus
cuatrocientos mil habitantes. [Leer más… (article29226.html)]

Informe Calidad del Aire en la Region de Murcia 2014 (article29217.html)
Región Murciana
Ecologistas en Acción de la Región Murciana advierte de la nacesidad de
abordar de forma seria el problema de mala calidad del aire en su informe
sobre la Calidad del Aire en la Región de Murcia durante el año 2014,
[Leer más… (article29217.html)]

Nitrogenazo en Madrid: 119 superaciones en 7 días (article29220.html)
Madrid
Ecologistas en Acción califica de inmoral, además de ilegal, la falta de
actuación del equipo de Ana Botella, contra la que pesa una denuncia por
su gestión ante la contaminación del aire y advertencias de la Comisión
Europea. [Leer más… (article29220.html)]

Campaña Un Andaluz, un Árbol 2015 (article29216.html)
Andalucía
Ecologistas en Acción de Andalucía viene desarrollando la campaña “Un
Andaluz, un Árbol” con la intención de facilitar la realización de las
actividades en defensa del bosque autóctono andaluz que desde el
movimiento asociativo andaluz se vienen realizando. [Leer más…
(article29216.html)]

Rechazamos el presupuesto general de Arahal para 2015 (article29219.html)
Arahal
Jaedilla-Ecologistas en Acción presenta alegaciones al Presupuesto General
para 2015, aún sin haber podido ver el expediente completo por estar
encerrado en el despacho del interventor y estar ausente las tres veces que
hemos ido a consultarlo. [Leer más… (article29219.html)]

El Tribunal Supremo da carpetazo definitivo al Parque de Ocio de Arlanzón
(article29218.html)
Burgos
El Tribunal desestima el recurso de casación que la Junta de Castilla y
León interpuso contra la sentencia de la Sala de Burgos que anuló en
primera instancia el proyecto recurrido por Ecologistas en Acción. [Leer
más… (article29218.html)]

Resultados de la genética de osos en el oriente de la Cordillera
Cantábrica (article29212.html)
Palencia
La población oriental de osos tiene un estancamiento más que preocupante.
[Leer más… (article29212.html)]

Piden paralizar la clonación del bucardo (article29210.html)
Aragón
Hace 15 años, se encontraba muerta la hembra del último ejemplar de
bucardo en el interior del Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido.
[Leer más… (article29210.html)]

Madrid ya supera el límite de contaminación del aire permitido para 2015
(article29209.html)
Madrid
Acaba de producirse un récord dramático para la salud de los madrileños
y madrileñas: en solo 4 días que llevamos de 2015, Madrid ya ha superado
el valor límite horario de dióxido de nitrógeno para todo el año que
marca la ley. [Leer más… (article29209.html)]
……………….. Próximas convocatorias
(http://www.ecologistasenaccion.org/spip.php?rubrique79)
………………..
13-01-2015. Zaragoza: Charla Cómo reducir la exposición a sustancias
tóxicas (article29186.html)

15-01-2015. Arucas: Taller de Horticultura en el hogar, para principiantes
(article29223.html)

16-01-2015. València: Xerrada sobre Consum responsable de peix
(article29225.html)

19-01-2015. Curso on-line: Internet como fuente de recursos para el
ecologismo social (article29235.html)

20-01-2015. Madrid: Presentación Acuerdo por la gestión del agua pública
(article29214.html)

22-01-2015. Bañaderos: Taller Germinados en el hogar (article29221.html)

23-01-2015. Madrid: Presentación del libro Versoñetas (article29234.html)

28-01-2015. Curso on-line: Comiendo utopías 7ª edición
(article21120.html)

02-02-2015. Día Mundial de los Humedales (article1117.html)

05-02-2015. Curso on-line: Comunicación para movimientos sociales 8º
edición (article19368.html)

11-03-2015. Fukushima+4
(http://www.ecologistasenaccion.org/article20037.html)

28-03-2015. Accidente de Three Mile Island (Harrisburg 1979)
(article24.html)

06-04-2015. Barcelona: Curs L’hort a casa (article23002.html)

22-04-2015. Día de la Tierra (article155.html)

22-09-2015. Día sin Coches (rubrique86.html)
……………….. Ecologistas TV (http://www.ecologistasenaccion.tv/)
………………..
……………….. Revista (http://www.ecologistasenaccion.org/revista)
………………..
(article83.html)
El Ecologista nº 83 (article83.html)
Número especial: ¿Transiciones o colapso? El ecologismo social ante el
necesario cambio de rumbo. Lobo. Navarra. Capitalismo. Sexta extinción.
Cambio climático. Límites de los minerales. Psicología ante el colapso.
Transición socioecológica. [Leer más… (article83.html)]

Números anteriores (http://www.ecologistasenaccion.org/revista) | Indices
(http://www.ecologistasenaccion.org/article1500.html) | Suscripción
(http://www.ecologistasenaccion.org/article679.html) | Edición digital
(http://www.ecologistasenaccion.org/ebook)
……………….. Informaciones de interés ………………..
¿Quienes somos? (http://www.ecologistasenaccion.org/auteur1.html)
Asociarse (https://www.ecologistasenaccion.org/accion/asociarse.htm)
Participar (http://www.ecologistasenaccion.org/article860.html)
FAQ (http://www.ecologistasenaccion.org/article814.html)
Suscribirse / Borrarse de la lista
(https://www.nodo50.org/cgi-bin/mailman/listinfo/informa)

Ecologistas en Acción
Marqués de Leganés 12 – 28004 Madrid – Teléfono: +34-91-5312739

FontFuente: comunicacion@ecologistasenaccion.org, via: informa-bounces@listas.nodo50.org

Comentaris tancats a [Ecologistas en Acción]Bolet ín informativo semanal

[Ecologistas en Acción]Bolet ín informativo semanal

Boletin de novedades de Ecologistas en Accion

Si quieres Suscribirte / Borrarte
(http://listas.nodo50.org/cgi-bin/mailman/listinfo/informa) de la lista
……………….. Novedades del 05 al 11 de Enero de 2015.Ecologistas
en Acción (http://www.ecologistasenaccion.org) ………………..
……………….. Artículos de la semana ………………..
Contaminación del aire: cortinas de humo con nuestra salud
(article29232.html)

Contaminación
Cortinas de humo a un turbio problema. La contaminación del aire es, en la
mayoría de los casos, previsible, y las medidas para evitarla pasan
indefectiblemente por la reducción del tráfico y el fomento de otros
modos de transporte. [Leer más… (article29232.html)]

La Ley de Montes abre la posibilidad de construir en zonas incendiadas
(article29229.html)

Naturaleza
Ecologistas en Acción advierte de que los cambios previstos en la Ley de
Montes suponen un retroceso en gestión forestal e invaden competencias en
materia cinegética. [Leer más… (article29229.html)]

Alertas por mercurio en pescado 2014 (article29149.html)

Contaminación
Un año más, y ya van diez, Ecologistas en Acción publica su informe
anual sobre contaminación por metales pesados en los alimentos.
Ecologistas en Acción alerta de que han aumentado las notificaciones por
contaminación con metales pesados durante el 2014, alcanzando un total de
192. [Leer más… (article29149.html)]

[Ciberacción] ¡Di no a las sustancias que alteran el sistema hormonal!
(article6513.html)

Químicos
La Comisión Europea ha lanzado una consulta muy técnica y parece no estar
interesada en la opinión del público sobre los alteradores hormonales.
[Leer más… (article6513.html)]

Oposición a la explotación de yesos Cámara 1 en Viguera
(article29240.html)
La Rioja
Ecologistas en Acción ha presentado alegaciones, rechazando la
autorización de Prórroga de la Concesión de Explotación “Cámara 1” en
el término municipal de Viguera (La Rioja), presentada por Saint Gobain
Placo Ibérica, S. A., y considera necesario su sometimiento al
Procedimiento de Evaluación de Impacto Ambiental. [Leer más…
(article29240.html)]

Cuatro estaciones de Madrid superan ya el límite legal de contaminación
del aire para todo 2015 (article29236.html)
Madrid
El viernes se batió un nuevo récord, con 42 superaciones del valor
límite horario de dióxido de nitrógeno. [Leer más…
(article29236.html)]

Protocol activat per contaminació és una maniobra de distracció
(article29231.html)
Barcelona
Ecologistes en Acció denuncia que el protocol és una maniobra de
distracció de la Generalitat per eludir les seves responsabilitats. Ni
resol el problema ni oculta l’incompliment sistemàtic de la normativa
europea de qualitat de l’aire. [Leer más… (article29231.html)]

Nuevo retroceso en la conservación del oso pardo en la Montaña Palentina
(article29230.html)
Palencia
El Juzgado de lo Penal de Palencia, fundamentado en la presunción de
inocencia, ha absuelto al cazador que acosó a un oso pardo joven en el
Parque Natural. [Leer más… (article29230.html)]

Valladolid superó en 2014 los niveles de partículas y ozono recomendados
por la OMS (article29226.html)
Valladolid
La ciudad y los pueblos de su entorno soportaron en uno de cada cuatro
días una contaminación atmosférica que está dañando la salud de sus
cuatrocientos mil habitantes. [Leer más… (article29226.html)]

Informe Calidad del Aire en la Region de Murcia 2014 (article29217.html)
Región Murciana
Ecologistas en Acción de la Región Murciana advierte de la nacesidad de
abordar de forma seria el problema de mala calidad del aire en su informe
sobre la Calidad del Aire en la Región de Murcia durante el año 2014,
[Leer más… (article29217.html)]

Nitrogenazo en Madrid: 119 superaciones en 7 días (article29220.html)
Madrid
Ecologistas en Acción califica de inmoral, además de ilegal, la falta de
actuación del equipo de Ana Botella, contra la que pesa una denuncia por
su gestión ante la contaminación del aire y advertencias de la Comisión
Europea. [Leer más… (article29220.html)]

Campaña Un Andaluz, un Árbol 2015 (article29216.html)
Andalucía
Ecologistas en Acción de Andalucía viene desarrollando la campaña “Un
Andaluz, un Árbol” con la intención de facilitar la realización de las
actividades en defensa del bosque autóctono andaluz que desde el
movimiento asociativo andaluz se vienen realizando. [Leer más…
(article29216.html)]

Rechazamos el presupuesto general de Arahal para 2015 (article29219.html)
Arahal
Jaedilla-Ecologistas en Acción presenta alegaciones al Presupuesto General
para 2015, aún sin haber podido ver el expediente completo por estar
encerrado en el despacho del interventor y estar ausente las tres veces que
hemos ido a consultarlo. [Leer más… (article29219.html)]

El Tribunal Supremo da carpetazo definitivo al Parque de Ocio de Arlanzón
(article29218.html)
Burgos
El Tribunal desestima el recurso de casación que la Junta de Castilla y
León interpuso contra la sentencia de la Sala de Burgos que anuló en
primera instancia el proyecto recurrido por Ecologistas en Acción. [Leer
más… (article29218.html)]

Resultados de la genética de osos en el oriente de la Cordillera
Cantábrica (article29212.html)
Palencia
La población oriental de osos tiene un estancamiento más que preocupante.
[Leer más… (article29212.html)]

Piden paralizar la clonación del bucardo (article29210.html)
Aragón
Hace 15 años, se encontraba muerta la hembra del último ejemplar de
bucardo en el interior del Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido.
[Leer más… (article29210.html)]

Madrid ya supera el límite de contaminación del aire permitido para 2015
(article29209.html)
Madrid
Acaba de producirse un récord dramático para la salud de los madrileños
y madrileñas: en solo 4 días que llevamos de 2015, Madrid ya ha superado
el valor límite horario de dióxido de nitrógeno para todo el año que
marca la ley. [Leer más… (article29209.html)]
……………….. Próximas convocatorias
(http://www.ecologistasenaccion.org/spip.php?rubrique79)
………………..
13-01-2015. Zaragoza: Charla Cómo reducir la exposición a sustancias
tóxicas (article29186.html)

15-01-2015. Arucas: Taller de Horticultura en el hogar, para principiantes
(article29223.html)

16-01-2015. València: Xerrada sobre Consum responsable de peix
(article29225.html)

19-01-2015. Curso on-line: Internet como fuente de recursos para el
ecologismo social (article29235.html)

20-01-2015. Madrid: Presentación Acuerdo por la gestión del agua pública
(article29214.html)

22-01-2015. Bañaderos: Taller Germinados en el hogar (article29221.html)

23-01-2015. Madrid: Presentación del libro Versoñetas (article29234.html)

28-01-2015. Curso on-line: Comiendo utopías 7ª edición
(article21120.html)

02-02-2015. Día Mundial de los Humedales (article1117.html)

05-02-2015. Curso on-line: Comunicación para movimientos sociales 8º
edición (article19368.html)

11-03-2015. Fukushima+4
(http://www.ecologistasenaccion.org/article20037.html)

28-03-2015. Accidente de Three Mile Island (Harrisburg 1979)
(article24.html)

06-04-2015. Barcelona: Curs L’hort a casa (article23002.html)

22-04-2015. Día de la Tierra (article155.html)

22-09-2015. Día sin Coches (rubrique86.html)
……………….. Ecologistas TV (http://www.ecologistasenaccion.tv/)
………………..
……………….. Revista (http://www.ecologistasenaccion.org/revista)
………………..
(article83.html)
El Ecologista nº 83 (article83.html)
Número especial: ¿Transiciones o colapso? El ecologismo social ante el
necesario cambio de rumbo. Lobo. Navarra. Capitalismo. Sexta extinción.
Cambio climático. Límites de los minerales. Psicología ante el colapso.
Transición socioecológica. [Leer más… (article83.html)]

Números anteriores (http://www.ecologistasenaccion.org/revista) | Indices
(http://www.ecologistasenaccion.org/article1500.html) | Suscripción
(http://www.ecologistasenaccion.org/article679.html) | Edición digital
(http://www.ecologistasenaccion.org/ebook)
……………….. Informaciones de interés ………………..
¿Quienes somos? (http://www.ecologistasenaccion.org/auteur1.html)
Asociarse (https://www.ecologistasenaccion.org/accion/asociarse.htm)
Participar (http://www.ecologistasenaccion.org/article860.html)
FAQ (http://www.ecologistasenaccion.org/article814.html)
Suscribirse / Borrarse de la lista
(https://www.nodo50.org/cgi-bin/mailman/listinfo/informa)

Ecologistas en Acción
Marqués de Leganés 12 – 28004 Madrid – Teléfono: +34-91-5312739

FontFuente: comunicacion@ecologistasenaccion.org, via: informa-bounces@listas.nodo50.org

Comentaris tancats a [Ecologistas en Acción]Bolet ín informativo semanal

[Medios] NP: Contaminacion del aire: Cuatro estaciones superan ya límite de todo el año en Madrid

10 de enero de 2015
_
__El viernes se batió un nuevo récord, con 4__2__superaciones del valor
límite horario__de dióxido de nitrógeno_*
**CUATRO ESTACIONES DE MADRID SUPERAN YA EL LÍMITE LEGAL DE
CONTAMINACIÓN DEL AIRE PARA TODO 2015*_
__Ecologistas en Acción presenta el próximo martes a la prensa su
informe anual de la calidad del aire en 2014 en Madrid y un balance del
grave “nitrogenazo” con el que se estrena 2015 _

*Cuatro estaciones de medición de Madrid rebasan ya el número anual
permitido de superaciones del valor límite horario de dióxido de
nitrógeno (NO2). En solo 9 días han superado lo permitido por la
legislación europea para todo un año. Dos estaciones se unieron a las
otras dos que ya estaban al margen de la ley ayer, viernes. Fue un día
especialmente grave, con un total de 42 superaciones, que hacen un total
de 164 en lo que va de año. Ecologistas en Acción denuncia una vez más
la absoluta inacción e irresponsabilidad del Ayuntamiento de Madrid ante
este largo “nitrogenazo” que afecta a la salud de la ciudadanía.*

Los puntos de medición de la de Plaza Elíptica (Fernández Ladreda) y del
Ensanche de Vallecas se unieron ayer a la de Sanchinaro y el Barrio del
Pilar, superando el valor límite horario de dióxido de nitrógeno para
todo el año que marca la ley. Otras estaciones, del total de 24 que
existen en Madrid, se acercan peligrosamente al límite (ver tabla más abajo)

Desde hace semanas, Madrid está sufriendo lo que se conoce popularmente
como un “nitrogenazo”: altas concentraciones de dióxido de nitrógeno,
NO2, un contaminante que proviene sobre todo de los tubos de escape de
los vehículos diésel que circulan por Madrid y su área metropolitana, y
que causa graves problemas de salud.

La legislación vigente sobre calidad del aire establece el Valor Límite
Horario para la contaminación por dióxido de nitrógeno en 200
microgramos de este contaminante por metro cúbico de aire, un valor que
no debe rebasarse más de 18 horas a lo largo del año.

El nitrogenazo no es imprevisible ni fortuito. Las medidas para evitarlo
pasan necesariamente por limitar el tráfico, fomentando otros modos de
transporte. Pero el Ayuntamiento de Madrid no ha tomado cartas en el
asunto y ni siquiera advierte estos días del grave episodio, que resulta
muy peligroso para la salud de toda la población. Debería resultar
humillante para los responsables políticos que sea una organización
civil, como Ecologistas en Acción, la encargada de dar la voz de alarma
y recopilar los datos de estaciones de medición oficiales.

Ecologistas en Acción presentó el pasado 23 de diciembre una denuncia
penal contra la alcaldesa de Madrid, Ana Botella, por no tomar las
medidas necesarias para evitar esta vulneración continua y persistente
de la legislación de calidad del aire. La denuncia cobra más peso
todavía en estos días de nitrogenazo.

De la denuncia, de la situación actual y del balance de todo 2014 en
Madrid hablarán representantes de Ecologistas en Acción el próximo
martes, 13 de enero, a las 11 en una rueda de prensa, en la sede de la
organización (C/ Marqués de Leganés, 12, Madrid).

Más información: Juan Bárcena 671 35 05 85 Juan Gª Vicente 654 14 34 71
Paco Segura 619 89 19 96
*Número de superaciones del Valor Límite Horario de NO2 1-9 Enero de 2015*
*Estación*
*Nº Superaciones*

*VLH NO2*

BARRIO DEL PILAR
*37*

SANCHINARRO
*23*

ENSANCHE DE VALLECAS
*19*

FERNANDEZ LADREDA
*19*

AVDA. RAMON Y CAJAL
*16*

ESCUELAS AGUIRRE
*15*

VILLAVERDE
*15*

MORATALAZ
*5*

PLAZA ESPAÑA
*4*

MENDEZ ALVARO
*4*

CUATRO CAMINOS
*2*

PLAZA DE CASTILLA
*2*

ARTURO SORIA
*1*

PUENTE DE VALLECAS
*1*

URBANIZACION EMBAJADA
*1*

FAROLILLO
*0*

CASA DE CAMPO
*0*

BARAJAS PUEBLO
*0*

PLAZA DEL CARMEN
*0*

CASTELLANA
*0*

RETIRO
*0*

EL PARDO
*0*

JUAN CARLOS I
*0*

TRES OLIVOS
*0*
El *Valor Límite Horario de NO*_*2* *(200 **µ**g/m*^*3* *)*para la
protecciónde la salud humana no debe rebasarse más de 18 horas al añoen
cada estación. Se marcan en rojo los valores que vulneran la legislación.

*Anxela Iglesias*/Prensa/
/*Confederación de Ecologistas en Acción*/
915 31 27 39 / 610 04 73 30

www.ecologistasenaccion.org

@IglesiasAnxela

_______________________________________________
Confederacion de Ecologistas en Accion
Marques de Leganes 12 – 28004 Madrid
Telefono: +34-91-5312739
http://www.ecologistasenaccion.org/

FontFuente: prensa@ecologistasenaccion.org, via: medios-bounces@ecologistasenaccion.net

Comentaris tancats a [Medios] NP: Contaminacion del aire: Cuatro estaciones superan ya límite de todo el año en Madrid

Resumen de Infomoc, Vol 137, Envío 3

Envíe los mensajes para la lista Infomoc a
infomoc@grups.pangea.org

Para subscribirse o anular su subscripción a través de la WEB
http://www.grups.pangea.org/mailman/listinfo/infomoc

O por correo electrónico, enviando un mensaje con el texto “help” en
el asunto (subject) o en el cuerpo a:
infomoc-request@grups.pangea.org

Puede contactar con el responsable de la lista escribiendo a:
infomoc-owner@grups.pangea.org

Si responde a algún contenido de este mensaje, por favor, edite la
linea del asunto (subject) para que el texto sea mas especifico que:
“Re: Contents of Infomoc digest…”. Además, por favor, incluya en la
respuesta sólo aquellas partes del mensaje a las que está
respondiendo.
Asuntos del día:

1. Crowdfunding manual campañas noviolentas (segunda edición)
(retirada@pangea.org)
———————————————————————-

Message: 1
Date: Fri, 09 Jan 2015 12:39:45 +0100
From: retirada@pangea.org
To: listamoc@grups.pangea.org, infomoc@grups.pangea.org
Subject: [Infomoc] Crowdfunding manual campañas noviolentas (segunda
edición)
Message-ID:
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1; DelSp=”Yes”;
format=”flowed”

Crowdfunding de la Internacional de Resistentes a la Guerra:

La IRG ha abierto una campaña de micromecenazgo en Goteo.org para
pagar la publicación en castellano de la segunda edición del Manual
para Campañas Noviolentas. Los 1800? que se quieren reunir, irán casi
totalmente a pagar la traducción del nuevo texto.

Se pueden hacer aportaciones desde 5? desde hoy mismo (9 de enero)
hasta el 19 de febrero.

Podéis echarle un vistazo aquí:

https://goteo.org/project/campanas-noviolentas
——————————

_______________________________________________
Infomoc mailing list
Infomoc@grups.pangea.org
http://www.grups.pangea.org/mailman/listinfo/infomoc

Fin de Resumen de Infomoc, Vol 137, Envío 3
*******************************************

FontFuente: infomoc-request@grups.pangea.org, via: infomoc-bounces@grups.pangea.org

Comentaris tancats a Resumen de Infomoc, Vol 137, Envío 3

Pau Global 100

Butlletí electrònic en català i castellà del Centre Delàs d’Estudis per la Pau
NÚMERO 100 GENER- ENERO 2015 (ABAJO EN CASTELLANO)

JORNADES 2014 I CELEBRACIÓ 15è ANIVERSARI

Vídeo Commemoratiu del 15è aniversari del Centre Delàs Delàs. ( https://www.youtube.com/watch?v=sEZ1uPWRDS0 )Amb la participació dels seus
membres, voluntaris i estudiants en pràctiques.

Desarme y militarismo. ( http://blogs.publico.es/cronicas-insumisas/2014/12/15/desarme-y-militarismo/ ) Aquest article de Pere Ortega, publicat al
diari Publico.es, parla sobre les qüestions centrals a les que es dedica el Centre Delàs, centrant els esforços a reduir la influència del
militarisme, és a dir del complex militar-industrial, encaminades a la reducció de la despesa militar, dels exèrcits i de l’adquisició
d’armaments; tot fent un balanç de la feina feta pel Centre en els darrers 15 anys, i l’èxit de les Jornades, on es va analitzar l’armamentisme i el
militarisme mundial a la llum dels conflictes més importants actuals.

ARTICLES

Ineficiència i paranys de la R+D militar. ( http://www.centredelas.org/ca/industria-i-comerc-d-armes/1072-ineficiencia-i-paranys-de-la-r-d-militar )
Pere Ortega. En aquest article publicat al Bloc Paz en Construcción de El País, l’autor presenta el qüestionament moral que suposa la R+D que es
destina a l’àmbit militar per contribuir a l’armamentisme, a la rivalitat entre Estats que es tradueix en carreres d’armaments i possibilita
l’explosió de nous conflictes.
Banca i armes, un feliç matrimoni de conveniència. (
http://www.centredelas.org/ca/economia-de-defensa/1075-banca-i-armes-un-felic-matrimoni-de-conveniencia )Jordi Calvo. En aquest article l’autor
denuncia que hi ha diverses entitats bancàries que inverteixen en alguns tipus d’armament controvertit, com les armes nuclears, les bombes de
dispersió o les mines antipersona, entre d’altres. D’aquesta manera, Banca Armada, és la denominació utilitzada per definir als bancs que
col·laboren amb el complex militar industrial i que ajuden al fet que els nivells d’armamentisme siguin tan elevats i que, en conseqüència,
existeixin més conflictes armats i més destructius.

Un pas més cap a la prohibició de les armes nuclears. (
http://www.centredelas.org/ca/seguretat-i-defensa/1083-un-pas-mes-cap-a-la-prohibicio-de-les-armes-nuclears ) Anna Escoda. En aquest article l’autora
parla sobre el rol que va tenir Espanya en la Vienna Conference on the Humanitarian Impact of Nuclear Weapons, on el Centre Delàs va assistir com a
participant del fòrum de la societat civil i 44 Estats es van comprometre a treballar en pro d’un tractat per al desarmament nuclear.

CAMPANYES
Passes cap a la prohibició del finançament de les bombes de dispersió a Espanya. (
http://www.centredelas.org/ca/industria-i-comerc-d-armes/1088-passes-cap-a-la-prohibicio-del-financament-de-les-bombes-de-dispersio-a-espanya ) Els
dies 25 i 26 de novembre, membres del Centre Delàs com a representants de la Campanya Stop Inversions Explosives es van reunir a Madrid amb diputats
dels principals grups parlamentaris del Congrés de Diputats espanyol, amb l’objectiu de millorar la legislació sobre la prohibició de les bombes
de dispersió. Tots els diputats es van mostrar favorables a la prohibició del finançament directe o indirecte de la producció de bombes de
dispersió per part de qualsevol entitat financera espanyola.
Dia d’acció global contra les inversions explosives 2014. (
http://www.centredelas.org/ca/industria-i-comerc-d-armes/1090-dia-d-accio-global-contra-les-inversions-explosives-2014 ) El dia 27 de Novembre el
Centre Delàs es va unir a la celebració del dia mundial d’acció per aturar les inversions explosives (Stop Explosive Investments global day of
action), coincidint amb el llançament de l’actualització 2014 de l’informe elaborat per PAX, “Inversions mundials en municions de dispersió:
una responsabilitat compartida”, denunciant a les entitats financeres que inverteixen en accions o bons d’empreses productores de bombes de
dispersió.
El Centre Delàs es reuneix amb els grups parlamentaris del Congrés de Diputats per tal d’aconseguir la prohibició de les armes nuclears. (
http://www.centredelas.org/ca/armamentisme/1092-el-centre-delas-es-reuneix-amb-els-grups-parlamentaris-del-congres-de-diputats-per-tal-d-aconseguir-la-prohibicio-de-les-armes-nuclears
) Els dies 25 i 26 de novembre, el Centre Delàs, com a representant de la campanya internacional per a la prohibició de les armes nuclears (ICAN),
es va reunir a Madrid amb diputats dels principals grups parlamentaris en el Congrés de Diputats espanyol, amb l’objectiu d’aconseguir el suport
per a instar al Govern espanyol a posicionar-se favorablement per a la prohibició de les armes nuclears. Tots els diputats es van mostrar favorables
a presentar una declaració o proposta no de llei conjunta sobre la prohibició de les armes nuclears.

BLOC ADÉU A LES ARMES
Les retallades no afecten les armes nuclears. (
http://www.eldiario.es/catalunyaplural/adeu_a_les_armes/retallades-afecten-armes-nuclears_6_327977203.html ) (
http://www.eldiario.es/catalunyaplural/adeu_a_les_armes/Violencia-sexual-forces-armades-espanyoles_6_299630037.html ) Aquest article de Teresa de
Fortuny, denuncia que entre 2010 i 2011 cap dels països nuclearment armats (EUA, Rússia, Xina, Gran Bretanya, França, Israel, ïndia, Pakistan i
Corea del Nord) va disminuir la partida destinada a l’armament nuclear, i que, a més, aquestes bombes són cada vegada més potents, més petites i
més cares.

Militaritzant els nostres carrers: la negació de l’espai neutral i el cas de Palestina. (
http://www.eldiario.es/catalunyaplural/adeu_a_les_armes/Militaritzant-carrers-negacio-neutral-Palestina_6_324477555.html )En aquest article, Ainhoa
Ruiz parla sobre la violació de l’espai civil com a tècnica de guerra pels exèrcits; una noció d’espai aplicada per Israel a l’interior de les
zones palestines mitjançant la teoria de geometria inversa.
Les portes giratòries de la Mediterràniaia. (
http://www.eldiario.es/catalunyaplural/adeu_a_les_armes/portes-giratories-Mediterrania_6_320977943.html ) Blanca Camps-Ferrer explica que el discurs
de la por a la barbàrie pretén legitimar l’erecció d’un mur simbòlic i físic entre els pobles del sud i de l’est i els privilegiats
nord-occidentals. Però els seus arquitectes no obliden escarbar-hi unes daurades portes giratòries que deixin entrar i sortir tots aquells que volen
fer negoci.

SEGUEIX-NOS A TWITTER ( https://twitter.com/CentreDelas ) I FACEBOOK (
https://www.facebook.com/pages/Centre-dEstudis-per-la-Pau-JM-Del%C3%A0s/363285387088180 )
Esborrar subscripció (
http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=user&task=out&mailid=46&key=67a289b3302335e46b59690d70767b33 )

JORNADAS Y CELEBRACIÓN DEL 15 ANIVERSARIO

Vídeo Conmemorativo del 15 aniversario del Centro Delàs. ( https://www.youtube.com/watch?v=sEZ1uPWRDS0 ) Artículo publicado en Eldiario.es, donde
Siscu Baiges habla sobre el decimoquinto aniversario del Centro Delàs y las Jornadas, haciendo también referencia a la evolución histórica del
Centro.

Desarme y militarismo. ( http://blogs.publico.es/cronicas-insumisas/2014/12/15/desarme-y-militarismo/ ) Este artículo de Pere Ortega, publicado en el
diario Publico.es, habla sobre las cuestiones centrales a las que se dedica el Centro Delàs, centrando los esfuerzos a reducir la influencia del
militarismo, es decir del complejo militar-industrial, encaminadas a la reducción del gasto militar, de los ejércitos y de la adquisición de
armamentos; haciendo un balance del trabajo hecho por el Centro en los últimos 15 años, y del éxito de las Jornadas, donde se analizó el
armamentismo y el militarismo mundial a la luz de los conflictos más importantes actuales.

ARTÍCULOS

Ineficiencia y trampas de la I+D militar. ( http://blogs.publico.es/cronicas-insumisas/2014/12/15/desarme-y-militarismo/ )Pere Ortega . En este
artículo publicado en el blog Paz en Consstrucción de El País, Pere Ortega, presenta el cuestionamiento moral que supone la I+D que se destina al
ámbito militar para contribuir al armamentismo, a la rivalidad entre Estados que se traduce en carreras de armamentos y posibilita la explosión de
nuevos conflictos.
Banca y armas, un feliz matrimonio de conveniencia. (
http://www.centredelas.org/es/economia-de-defensa/1060-banca-y-armas-un-feliz-matrimonio-de-conveniencia ) (
http://www.centredelas.org/_joom15/index.php?option=com_content&view=article&id=1231%3Abanca-y-armas-un-feliz-matrimonio-de-conveniencia&catid=42%3Aeconomia-de-defensa&Itemid=63&lang=es
)Jordi Calvo. En este artículo Jordi Calvo denuncia que hay varias entidades bancarias que invierten en algunos tipos de armamento controvertido,
como las armas nucleares, las bombas de dispersión o las minas antipersona, entre otros. De este modo, Banca Armada, es la denominación utilizada
para definir a los bancos que colaboran en el complejo militar industrial y que ayudan al hecho que los niveles de armamentismo sean tan elevados y
que, en consecuencia, existan más conflictos armados y más destructivos.

Un paso más hacia la prohibición de las armas nucleares. (
http://www.centredelas.org/es/seguridad-y-defensa/1070-un-paso-mas-hacia-la-prohibicion-de-las-armas-nucleares ) Anna Escoda. En este artículo la
autora habla sobre el rol que tuvo España en la Vienna Conference on the Humanitarian Impact of Nuclear Weapons, donde el Centro Delàs asistió como
participante del foro de la sociedad civil y 44 Estados se comprometieron a trabajar en pro de un tratado para el desarme nuclear.

CAMPAÑAS
Pasos hacia la prohibición de la financiación de las bombas de racimo en España. (
http://www.centredelas.org/es/industria-y-comercio-de-armas/1086-pasos-hacia-la-prohibicion-de-la-financiacion-de-las-bombas-de-dispersion-en-espana )
Los días 25 y 26 de noviembre, miembros del centro Delàs, en representación de la Campaña Stop Inversiones Explosivas se reunieron en Madrid con
diputados de los principales grupos parlamentarios del Congreso de Diputados español, con el objetivo de mejorar la legislación sobre la
prohibición de las bombas de dispersión. Todos los diputados se mostraron favorables a la prohibición de la financiación directa o indirecto de la
producción de bombas de dispersión por parte de cualquier entidad financiera española.

Día de acción global contra las inversiones explosivas 2014. (
http://www.centredelas.org/es/industria-y-comercio-de-armas/1063-dia-de-accion-global-contra-las-inversiones-explosivas-2014 ) El día 27 de Noviembre
el Centro Delàs se unió a la celebración del día mundial de acción para parar las inversiones explosivas (Stop Explosive Investments global day
of action), coincidiendo con el lanzamiento de la actualización 2014 del informe elaborado por PAX, “Inversiones mundiales en municiones de
dispersión: una responsabilidad compartida”, denunciando a las entidades financieras que invierten en acciones o bonos de empresas productoras de
bombas de dispersión.
El Centro Delàs se reúne con los grupos parlamentarios para conseguir la prohibición de las armas nucleares. (
http://www.centredelas.org/es/armamentismo/1061-el-centro-delas-se-reune-con-los-grupos-parlamentarios-para-conseguir-la-prohibicion-de-las-armas-nucleares
) Los días 25 y 26 de noviembre, el Centro Delàs, como representante de la campaña internacional para la prohibición de las armas nucleares
(ICAN), se reunió en Madrid con ocho diputados de los principales grupos parlamentarios en el Congreso de Diputados español, con el objetivo de
conseguir el apoyo para instar al Gobierno español a posicionarse favorablemente para la prohibición de las armas nucleares. Todos los diputados se
mostraron favorables a presentar una declaración o propuesta no de ley conjunta sobre la prohibición de las armas nucleares.

BLOG ADIÓS A LAS ARMAS
Los recortes no afectan a las armas nucleares. ( http://www.eldiario.es/catalunya/adios_a_las_armas/recortes-afectan-armas-nucleares_6_327977202.html
) Este artículo de Teresa de Fortuny, denuncia que entre 2010 y 2011 ninguno de los países nuclearmente armados (EE.UU., Rusia, China, Gran
Bretaña, Francia, Israel, Índia, Pakistán y Corea del Norte) disminuyó la partida destinada al armamento nuclear, y que, además, estas bombas son
cada vez más potentes, más pequeñas y más caras.

Militarizando nuestras calles: la negación del espacio neutral y el caso de Palestina. (
http://www.eldiario.es/catalunya/adios_a_las_armas/recortes-afectan-armas-nucleares_6_327977202.html )En este artículo, Ainhoa Ruiz habla sobre la
violación del espacio civil como técnica de guerra por los ejércitos; una noción de espacio aplicada por Israel en el interior de las zonas
palestinas mediante la teoría de geometría inversa.
Las puertas giratorias del Mediterráneo. ( http://www.eldiario.es/catalunya/adios_a_las_armas/puertas-giratorias-Mediterraneo_6_320977945.html )
Blanca Camps-Ferrer explica que el discurso del miedo a la barbarie pretende legitimar la erección de un muro simbólico y físico entre los pueblos
del sur y del este y los privilegiados noroccidentales. Pero sus arquitectos no olvidan escarbar unas doradas puertas giratorias que dejen entrar y
salir todos aquellos que quieren hacer negocio.

Retirar suscripción (
http://www.centredelas.org/index.php?subid=2536&option=com_acymailing&ctrl=user&task=out&mailid=46&key=67a289b3302335e46b59690d70767b33 )

FontFuente: info@centredelas.org

Comentaris tancats a Pau Global 100

[Medios] NP: Contaminación del aire: Barcelona y Madrid, cortinas de humo con la salud de todos

9 de enero de 2015
***
**CONTAMINACIÓN DEL AIRE: CORTINAS DE HUMO CON LA SALUD DE TODOS*_
__La activación de un protocolo voluntario en Barcelona es del todo
insuficiente. La inacción en Madrid llega a ser insultante_

*Cortinas de humo a un turbio problema. La contaminación del aire es, en
la mayoría de los casos, previsible, y las medidas para evitarla pasan
indefectiblemente por la reducción del tráfico y el fomento de otros
modos de transporte. En vez de asumirlo, las autoridades actúan de
manera irresponsable con la salud de toda la ciudadanía. Las medidas
puestas en marcha por la Generalitat de Cataluña frente al episodio de
alta contaminación en Barcelona son puntuales, voluntarias y, por tanto,
insuficientes. La inacción de Madrid ante las superaciones récord llega
a ser insultante. Se trata de un problema generalizado: el 95% de la
población respira aire sucio en el Estado español
, donde se producen
al menos **20.000 muertes prematuras anuales relacionadas con la
contaminación.
*
Las medidas que ha puesto en marcha el protocolo de la Generalitat de
Cataluña son de carácter voluntario, no inciden en la reducción del
tránsito en las zonas más críticas, ni limitan de forma obligatoria la
actividad industrial, como se ha demostrado estos últimos años.
Ecologistas en Acción denuncia que la Generalitat postergue incluso las
nuevas medidas aprobadas de reducción a la mitad de precio del
transporte público y el aumento del 25% en las tarifas de peaje y
aparcamientos municipales. Si bien son insuficientes tendrían un potente
efecto para concienciar a la población de la gravedad del problema. No
hay ninguna justificación para el retraso.

Ecologistas en Acción alerta de que el episodio de contaminación que se
vive estos días es grave, pero recuerda que el principal riesgo es la
contaminación constante diaria a la que está sometida la población de
los 40 municipios del área metropolitana de Barcelona , donde se superan
los valores límite de dióxido de nitrógeno y partículas en suspensión,
afectando al 53% de la población catalana.

El gobierno de Cataluña ha tenido 14 años para adaptarse a la normativa
europea, tiempo perdido que viene causando graves problemas de salud en
la población. Numerosos estudios científicos y la propia Organización
Mundial de la Salud relacionan la contaminación como causa directa de
enfermedades respiratorias, neurológicas, cardiovasculares y el cáncer.
Se calcula que cada año causa hasta 3.500 muertes prematuras en el Área
Metropolitana de Barcelona, además de tener importantes costes
económicos e impactos graves en la agricultura y los ecosistemas.
Ecologistas en Acción presentó propuestas que ya se aplican con éxito en
más de 200 ciudades europeas y que el nuevo plan, aprobado con casi
cuatro años de retraso, no ha recogido.

Cataluña se enfrenta a dos procedimientos de infracción abiertos por la
Comisión Europea por incumplimento de la normativa europea que en breve
llegarán al Tribunal de Justicia Europeo y que podrán concluir en
importantes sanciones millonarias que pagaremos la ciudadanía. Lo mismo
ocurre con la ciudad de Madrid, a la que la Comisión Europea rechazó una
prórroga en la entrada en vigor de la normativa de obligado cumplimiento.

Madrid se enfrenta desde hace semanas a un pico de contaminación que
bate récord. El jueves se alcanzaron ya las 124 superaciones del valor
límite de dióxido de nitrógeno (NO2). A as dos estaciones de medición
que han superado ya los límites legales para todo el año, se sumará muy
pronto una tercera (Fernández Ladreda)

La respuesta de las autoridades madrileñas ante el nitrogenazo llega a
ser insultante: cierran los ojos ante un problema urgente, ni se
plantean activar un protocolo anti-contaminación que ni siquiera existe
oficialmente. La página web del Ayuntamiento no informa de la situación,
cuando sí lo hace en caso de intrusiones de aire sahariano, que son
fenómenos naturales que no se pueden evitar.

Ecologistas en Acción denuncia la irresponsabilidad de las autoridades,
empeñadas en usar cortinas de humo en vez de enfrentar el problema.

Más información:
Barcelona, Maria Garcia 648 76 11 99
Madrid, Juan Bárcena, 671 35 05 85

FontFuente: prensa@ecologistasenaccion.org, via: medios-bounces@ecologistasenaccion.net

Comentaris tancats a [Medios] NP: Contaminación del aire: Barcelona y Madrid, cortinas de humo con la salud de todos

[Infomoc] Crowdfunding manual campañas noviolentas (segunda edición)

Crowdfunding de la Internacional de Resistentes a la Guerra:

La IRG ha abierto una campaña de micromecenazgo en Goteo.org para
pagar la publicación en castellano de la segunda edición del Manual
para Campañas Noviolentas. Los 1800? que se quieren reunir, irán casi
totalmente a pagar la traducción del nuevo texto.

Se pueden hacer aportaciones desde 5? desde hoy mismo (9 de enero)
hasta el 19 de febrero.

Podéis echarle un vistazo aquí:

https://goteo.org/project/campanas-noviolentas

_______________________________________________
Infomoc mailing list
Infomoc@grups.pangea.org
http://www.grups.pangea.org/mailman/listinfo/infomoc

FontFuente: retirada@pangea.org, via: infomoc-bounces@grups.pangea.org

Comentaris tancats a [Infomoc] Crowdfunding manual campañas noviolentas (segunda edición)