Revista de Pangea

"La Revista de Pangea és un recull de notícies de diferents butlletins"

Archives: 25 de July de 2016

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (24-07-16)

 

 

CGT de Catalunya.
www.cgtcatalunya.cat

 

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 24 de juliol.

 

diumenge 17 de juliol de 2016
VAM CONSTRUIR UN NOU MÓN I HO TORNAREM A FER

Comunicat de la CGT de Catalunya amb motiu del 19 de Juliol

Les militants de la Confederació General del Treball no vivim del passat. Vivim en el present i ens nodrim de les lluites del present. Però tampoc no ens resignem a oblidar d’on venim. I, sobretot, a recordar allò que hem estat capaces de realitzar al llarg de la història els treballadors i les treballadores organitzades en les files de l’anarcosindicalisme. Avui fa 80 anys que a Barcelona i a moltes altres poblacions de Catalunya el (…)

 

dimecres 6 de juliol de 2016
La CGT de Catalunya davant la greu i delirant imputació a 27 persones de la UAB, entre elles el nostre secretari general
Comunicat de la Confederació General del Treball de Catalunya

La CGT de Catalunya davant la greu i delirant imputació a 27 persones de la UAB, entre elles el nostre secretari general.

Volem informar que ens ha arribat l’escrit d’acusació de la fiscalia per les protestes estudiantils i sindicals a la UAB durant la primavera del 2013, durant les quals es va ocupar l’edifici del rectorat de la UAB l’any 2013. En una successió d’imputacions que qualifiquem de delirants i aberrants, s’acumulen peticions de presó que arriben fins els 11 anys i 5 mesos pel nostre (…)

 

dijous 23 de juny de 2016
Sessió formativa d’actualització jurídica: Delegades i Seccions Sindicals, el 15 de setembre a Barcelona

Conferència de delegades i afiliades de la CGT de Catalunya.

Sessió formativa d’actualització jurídica: Delegades i Seccions Sindicals

Dijous, 15 de setembre de 2016, de 10.30h a 14.00h

A la sala d’actes de la Casa del Mar

Institut Social de la Marina

C/ d’Albareda, 1-13 (Barcelona)

Metro: L3 Paral·lel o Drassanes. Busos: 20, 21, 64, D20, H14, 88.

Sessió formativa sobre el marc jurídic regulador de les Seccions Sindicals i de les Delegades Sindicals, en la qual es tractaran aspectes relatius (…)

 

 

divendres 22 de juliol de 2016
Sobre el dispositiu de prevenció d’incendis dels serveis d’espais naturals de la Diputació de Barcelona

SOBRE EL DISPOSITIU DE PREVENCIÓ D’INCENDIS DELS SERVEIS D’ESPAIS NATURALS DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA

El dispositiu de prevenció d’incendis de la Gerència dels Serveis d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona es ve realitzant des de fa anys a tota la província. Aquest dispositiu de vigilància està format per guaites en llocs amb bona visualització del territori, per a detectar les columnes de fum de possibles incendis, connectats amb dispositius de radiofreqüència amb un punt de control, (…)

 

divendres 22 de juliol de 2016
L’Ajuntament d’Igualada recorre la sentència que tomba l’acomiadament del president del comitè del SMMI

Mentre no es resolgui el recurs, el treballador de l’empresa de neteja d’Igualada cobrarà les mensualitats sense anar al seu lloc de feina. Pedro González, el president del comitè de SMMI, pertany a la CGT i el sindicat sempre ha denunciat que es tractava d’un acomiadament per reprimir l’activitat sindical d’aquest treballador.

L’empresa Societat Municipal Mediambiental d’Igualada (SMMI) ha recorregut la sentència que considera improcedent l’acomiadament del president del comitè d’empresa, Pedro (…)

 

divendres 22 de juliol de 2016
Entrevista a Pau Martínez Muñoz, autora del llibre ’Mateo Santos. Cine y anarquismo. República, guerra y exilio mexicano’

“Mateo Santos va propagar el cinema als locals obrers”

“Era autor de nombrosos articles així com de dos documentals sobre la Guerra Civil”

Pau Martínez Muñoz és llicenciada en Història de l’Art i doctora en Comunicació Audiovisual. El 2006 va rebre el premi Cinema Rescat d’Investigació Cinematogràfica. Ha publicat articles relacionats amb la filmografia anarquista i ha participat en diversos congressos de l’Associació Espanyola d’Historiadors de Cinema, de la qual és membre.

Qui és Mateo Santos?

La (…)

 

divendres 22 de juliol de 2016
Treballadora del Servei d’Atenció a Domicili obté via judicial millora laboral i a les persones usuàries
La secció sindical de CGT a CLECE reclama que la millora s’apliqui a tota la plantilla del SAD a Sabadell

La secció sindical de CGT a CLECE reclama que la millora s’apliqui a tota la plantilla del SAD a Sabadell.

El passat mes de juny, Rosa Salido, afiliada a CGT i anteriorment delegada al Comitè d’Empresa, va aconseguir que se li reconegués en sentència ferma que els serveis que presta d’atenció a domicili es computin en una hora sencera (60 minuts) i no com es fixa en el conveni de concessió del servei entre l’empresa i l’ajuntament (57 minuts per a cada hora de servei).

Aquest canvi es va introduir a (…)

 

divendres 22 de juliol de 2016
Federal Mogul (antiga Jurid Iberica) del Prat de Llobregat segueix sumant sentències estimatòries en les morts per amiant

La secció sindical de CGT de Federal Mogul porta anys de denúncia i lluita per visibilitzar aquest veritable “genocidi laboral”, a través de la mobilització social i sindical.

El Tribunal Suprem ha sentenciat per setena vegada que a l’empresa Jurid Iberica SA (posteriorment denominada Honeywell Friction SA i actualment Federal Mogul) de El Prat de Llobregat es va incomplir la normativa en prevenció de riscos per exposició a l’amiant.

Reiterades sentències del Tribunal Suprem, el Tribunal Superior (…)

 

diumenge 17 de juliol de 2016
Colin Ward: l’anarquia ja és aquí, només cal fer-la créixer…
Article de Jordi Martí Font
Colin Ward va ser un dels més destacats anarquistes britànics de la segona meitat del segle XX. Va viure del 14 d’agost de 1924 a l’11 de febrer de 2010, i per tant la seva vida plena es va desenvolupar després de la Segona Guerra Mundial i en un context que inclogué l’arribada del neoliberalisme tatcherià. Tot i ser considerat un dels anarquistes més influents de la Gran Bretanya, als Països Catalans és un autor molt desconegut i la part més ortodoxa del moviment llibertari no acceptà les seves (…)

 

diumenge 17 de juliol de 2016
La revitalització dels sindicats i el ‘model organitzatiu’
Article de José Pablo Calleja Jiménez

El declivi de la influència dels sindicats i el deteriorament de les condicions laborals ha empès a una reformulació estratègica anomenada model organitzatiu. Es basa en un augment de la combativitat i en l’acció de base.

La reconversió industrial que va seguir la crisi dels anys setanta és el punt de partida d’un procés de declivi sindical a escala mundial. Aquest procés implica la pèrdua d’afiliació i de la influència econòmica, social i política de les organitzacions dels treballadors. Hi ha força (…)

 

diumenge 17 de juliol de 2016
Escola Llibertària d’Estiu a Ruesta del 28 al 31 de juliol 2016: De la Revolució Social (1936) a la reculada de Drets i Llibertats

De la Revolució Social (1936) a la reculada de Drets i Llibertats

Escola Llibertària d’Estiu de la CGT, del 28 al 31 de juliol a Ruesta

Un any més la CGT obre la seva Escola Llibertària d’Estiu un espai de trobada i discussió, d’aprenentatge i esplai, en el qual totes puguem aportar les nostres experiències i sabers per enriquir-nos mútuament.

Es compleix el 80 aniversari del començament de la Guerra Civil i la Revolució Social, que amb esperança i determinació van engegar les dones i homes del (…)

 

divendres 15 de juliol de 2016
Declaren improcedent l’acomiadament del delegat de CGT i president del comitè d’empresa del Servei Municipal Mediambiental d’Igualada

Pedro González, el president del comitè de SMMI, pertany a la CGT i el sindicat sempre ha denunciat que es tractava d’un acomiadament per reprimir l’activitat sindical d’aquest treballador. La sentència encara no és ferma i l’empresa pot presentar-hi recurs.

Improcedent. Aquesta és la sentència que ha dictat el jutge Emilio Garcia, del jutjat social número 10 de Barcelona, sobre la reclamació presentada per Pedro González contra el seu acomiadament. En el moment de fer-lo fora de la feina, el passat 15 (…)

 

divendres 15 de juliol de 2016
Carta de suport a CGT Catalunya de la Corriente Sindical d’Izquierda pel cas #27iMes

Carta de suport a CGT Catalunya de la Corriente Sindical d’Izquierda pel cas #27iMes.

Ante el conocimiento por parte de la Corriente Sindical d’Izquierda de la imputación de 27 personas de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), entre las que se encuentra vuestro Secretario General de Catalunya, Ermengol Gassiot, no podemos más que ponernos a vuestra disposición y mostraros todo nuestro apoyo y solidaridad ante este nuevo ataque a los sindicatos y a las personas combativas.

La (…)

 

dijous 14 de juliol de 2016
Absolen el treballador de TV3 a qui acusaven de revelació de secrets
Declaren innocent el treballador de TV3 a qui demanaven 7 anys per filtrar dades de la plantilla

Absolen el treballador de TV3 a qui acusaven de revelació de secrets

La CCMA anuncia que no recorrerà la sentència tot i que va demanar set anys de presó per un delicte continuat de descobriment de secrets i un delicte de revelació de secrets. L’advocat de la defensa i el comitè d’empresa celebren la decisió judicial

Dotze dies després del judici, la jutgessa ha fet pública la sentència absolutòria per a Gustau C., treballador de TV3 acusat d’un delicte continuat de descobriment de secrets i d’un (…)

 

dilluns 11 de juliol de 2016
Comunicat de la CGT davant la situació de l’ocupació, el mercat de treball i la Seguretat Social

COMUNICAT DE CGT SOBRE OCUPACIÓ i SEGURETAT SOCIAL

Els resultats que han ofert els Serveis Públics d’Ocupació el passat mes de Juny sobre l’evolució del mercat de treball a nivell d’estat espanyol en el referent exclusivament a l’ocupació generada, al major o menor creixement de la desocupació, a la taxa de cobertura de les persones parades, a l’afiliació a la Seguretat Social, no ofereixen (i molt menys apunten) cap novetat sobre un mercat de treball cada vegada més precaritzat que, de no intervenir (…)

 

divendres 8 de juliol de 2016
Cas 27i+ UAB: El fiscal no és (l’únic) problema
Article d’Ermengol Gassiot
Fa uns dies les 27 persones encausades arran d’una denúncia de la UAB i d’alguns membres del seu antic Equip de Govern van rebre una notícia. Poc a poc, els darrers mesos ja n’hem anat rebent de notícies: que si es cridava a algú a declarar, que si es traslladava la instrucció del jutge a les parts, etc. Poc a poc el cas dels “27 i més” anava avançant. Inexorablement. Fins que, com deia, fa pocs dies hem rebut una altra notícia. La petició de presó que el fiscal formula per a totes i tots nosaltres. Jo (…)

 

divendres 8 de juliol de 2016
Jornades a Mollet del Vallès entre el 15 i el 24 de juliol pel 80è aniversari de la Revolució Social, 1936-2016

Actes a Mollet pel 80è aniversari de la Revolució Social

En aquest estiu es compleixen 80 anys de quan la nostra societat va dur a terme la transformació somiada durant dècades: la Revolució Social llibertària.

Des de la CGT organitzem la celebració d’aquest 80è aniversari de la Revolució Social, no només com una recuperació de la memòria històrica que tant necessitem com a societat, per entendre el moment actual i per percebre cap a on anem, sinó també per veure que els que tantes vegades ens tracten (…)

 

divendres 8 de juliol de 2016
Actes a Lleida entre l’11 i el 27 de juliol pel 80è aniversari de la Revolució Social 1936-2016

80è aniversari de la Revolució Social 1936-2016

Diversos col·lectius de Ponent (CGT, CNT, Col·lectiu A les Trinxeres i Assemblea Llibertària de Lleida) hem organitzat un seguit d’actes per commemorar el 80e aniversari de la revolució obrera del 1936.

Dilluns 11 juliol, 20h, Titiriteros desde Abajo

El primer d’aquests actes és l’actuació de ”Títiriteros desde abajo” amb la seva obra “La Bruja y Don Cristóbal”, el dilluns 11 de juliol a les 20h al Rectorat de la UDL, Plaça Víctor Siurana 1. “Titiriteros (…)

 

divendres 8 de juliol de 2016
Cinema sobre la Revolució Social el 15 i 16 de juliol al Vendrell

Cicle de cinema sobre la Revolució Social

Vam construir un nou món. 80è aniversari de la Revolució Social

Divendres 15 de juliol, 19.30h projecció de “Indomables. Una historia de Mujeres Libres”

Dissabte 16 de juliol, 19.30h. projecció de “Economia col·lectiva. L’última revolució a Europa”

Les projeccions tindran lloc a la Sala d’Actes de la Casa Sindical, c/Nord 11-13, El Vendrell.

CGT Baix Penedès

https://cgtbaixpenedes.wordpress.com/

https://www.facebook.com/cgtbp/ (…)

 

dimecres 6 de juliol de 2016
Carta d’Ermengol Gassiot a les companyes i companys de la CGT de Catalunya: 11 anys i pico de presó

Carta a companyes i companys: 11 anys i pico de presó

Ara que ja és públic, penjo la carta que he enviat a les meves companyes i companys de sindicat un cop hem conegut la petició fiscal pel cas 27 i més. Per si no ho recordeu, fa més d’un any la universitat on treballo, la Universitat Autònoma de Barcelona, va denunciar junt a una vice-rectora i altres persones a 25 estudiants i 2 treballadors (un company del PAS i jo mateix) per un seguit de lluites sindicals i socials. Tot plegat ho podeu (…)

 

www.cgtcatalunya.cat |
facebook |
twitter |
vimeo |
youtube |
flickr |
rss |
google+ |
slideshare |
issuu |
scribd |
instagram |
about |
linkedin |
bambuser

 

Què és la CGT |
On trobar-nos |
Afiliació |
Butlletí |
On Trobar-nos |
Àmbits d’actuació |
Actualitat |
Legislació |
Serveis Socials i Sindicals |
Enllaços
En relació a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic
(la LSSI-CE) aprovada pel parlament espanyol i de la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de Dades espanyola, estem obligats a
comunicar-te que la teva adreça de correu figura en aquest moment subscrita a la LLISTA de correu electrònic de l’equip de comunicació adscrit
a la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya, formant part d’un fitxer automatitzat de dades.nnAmb el present e-mail volem informar-te de
la teva opció de cancel·lació en virtut de les lleis abans esmentades, i del teu dret d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les teves
dades. Si no desitges seguir rebent missatges d’aquesta llista, per a donar-te de baixa envia un correu a l’adreça:
com-cgt-cat@cgtcatalunya.cat.

FontFuente: enviaments@cgtcatalunya.cat

Comentaris tancats a Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (24-07-16)

[Ecologistas en Acción] Boletin informativo semanal

Boletin de novedades de Ecologistas en Accion

Si quieres Suscribirte / Borrarte
<http://listas.nodo50.org/cgi-bin/mailman/listinfo/informa> de la lista

cabecera
Novedades del 18 al 24 de Julio de 2016.
Ecologistas en Acción <http://www.ecologistasenaccion.org/>
Artículos de la semana

Denuncian la llegada de gas de fracking estadounidense
<http://www.ecologistasenaccion.org/article25047.html>
Energía <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur153.html>

Plataformas ciudadanas y organizaciones denuncian la llegada a España
del primer cargamento de gas de fracking estadounidense. [Leer más…
<http://www.ecologistasenaccion.org/article25047.html>]

El velero Diosa Maat limpia el Mediterráneo con su campaña Azul oscuro,
casi plástico <http://www.ecologistasenaccion.org/article32620.html>
Mar <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur211.html>

El velero de Ecologistas en Acción zarpa desde Cádiz rumbo a Valencia.
La nueva tripulación y hasta 36 activistas surcarán el Mediterráneo en
la nueva campaña de lucha contra las basuras marinas que se alargará
hasta principios de octubre. [Leer más…
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32620.html>]

VII edició Platges Verges
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32639.html>
Tarragona <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur329.html>

Ecologistes en Acció de Tarragona i L’Ebre, ha lliurat aquest divendres
22 de juliol a la sala de Plens de L’Ajuntament de Deltebre, els
distintius de la VII Edició de Platges Verges 2016. [Leer más…
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32639.html>]

La Sierra Norte de la Comunidad de Madrid supera el objetivo legal de
ozono troposférico para 2014-2016
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32634.html>
Comunidad de Madrid <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur23.html>

El Atazar ha rebasado con creces el nivel de contaminación por ozono
troposférico que marca la normativa para la protección de la salud. La
campaña de sensibilización sobre este contaminante llega a la Sierra
Norte. [Leer más… <http://www.ecologistasenaccion.org/article32634.html>]

Critican el Plan de Acción para el Clima aprobado por el Ayuntamiento de
Sevilla <http://www.ecologistasenaccion.org/article32631.html>
Sevilla ciudad <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur348.html>

En cumplimiento del Pacto de los Alcaldes para el Clima y la Energía el
Ayuntamiento de Sevilla aprobó en Pleno el Plan de Acción para el Clima
y la Sostenibilidad. [Leer más…
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32631.html>]

El ayuntamiento subasta obras en la Plaza del Grano sin garantías de
conservación del empedrado
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32638.html>
León <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur32.html>

El equipo de gobierno municipal está a punto de contratar obras en el
perímetro de la Plaza del Grano y en las calles adyacentes, sin haber
dado muestra alguna de querer conservar el empedrado tradicional. [Leer
más… <http://www.ecologistasenaccion.org/article32638.html>]

Pasividad ante contaminación en Calblanque
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32633.html>
Región Murciana <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur22.html>

La Asociación de Vecinos de Cobaticas-La Jordana y Ecologistas en Acción
denuncian la permisividad de la Administración ante la continua
contaminación de las playas del Parque Regional de Calblanque por restos
de las plantas de acuicultura del Gorguel. [Leer más…
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32633.html>]

100 días con el ozono por encima de lo recomendado por la OMS
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32637.html>
Almería <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur11.html>

En lo que llevamos de 2016, en la zona de Carboneras (Almería) se ha
superado en 100 días la recomendación de la Organización Mundial de la
Salud (OMS) para proteger la salud humana en relación a la contaminación
por ozono troposférico. Dicha recomendación esta establecida en 100
microgramos de ozono por metro cúbico de aire, medidos en periodos de 8
horas, que no deberían superarse ningún día a lo largo del (…) [Leer
más… <http://www.ecologistasenaccion.org/article32637.html>]

Riesgos para la salud de la población por exposición a contaminantes
emitidos en el incendio de Seseña
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32630.html>
Castilla-La Mancha <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur30.html>

Se han presentado en Seseña las conclusiones de un estudio sobre la
exposición a los contaminantes emitidos en el incendio del vertedero
ilegal de neumáticos de Seseña-Valdemoro. [Leer más…
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32630.html>]

Denuncian las maniobras del alcalde para abrir la mina de plomo en
Sobrado <http://www.ecologistasenaccion.org/article32635.html>
León <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur32.html>

Ecologistas en Acción no entiende las medidas de presión ejercidas por
el alcalde de Sobrado para que una empresa china pueda explotar a cielo
abierto, una antigua mina de plomo en el municipio de Sobrado. [Leer
más… <http://www.ecologistasenaccion.org/article32635.html>]

Campaña sobre Ozono en la Región de Murcia
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32632.html>
Región Murciana <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur22.html>

Durante el verano y otoño de 2016 Ecologistas en Acción va a desarrollar
una campaña de información y sensibilización sobre el ozono troposférico
en la Región de Murcia, Comunidad de Madrid, y provincia de Almería.
[Leer más… <http://www.ecologistasenaccion.org/article32632.html>]

La Fiscalía de Medio Ambiente investiga la próxima demolición del taller
de artillería de Chamberí
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32626.html>
Madrid <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur297.html>

La Fiscalía Coordinadora de Medio Ambiente y Urbanismo ha abierto
diligencias informativas para examinar si en la próxima demolición del
Taller de Precisión de Artillería, en Chamberí, pudiera existir
infracción penal. [Leer más…
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32626.html>]

Destruyen lavadero Las Parecicas
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32627.html>
Región Murciana <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur22.html>

Ecologistas en Acción ha denunciado que se ha destruido el bien
protegido por el PGMO de Fortuna para entubar la acequia de la que
formaba parte. [Leer más…
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32627.html>]

Al·legacions a la proposta de resolució de l’autorització ambiental
integrada a Cemex Buñol
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32625.html>
Valencia <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur316.html>

De molt negativa es pot qualificar la proposta de resolució redactada
per la Conselleria de Medi Ambient, que posaria fi a un expedient que
s’arrossega des de la sol·licitud de Cemex Espanya el 2011. [Leer más…
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32625.html>]

Rechazo enérgico a las propuestas de regulación del río Oja
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32624.html>
La Rioja <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur5.html>

Ecologistas en Acción La Rioja rechaza enérgicamente las propuestas de
regulación del Oja presentadas por el Gobierno riojano. [Leer más…
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32624.html>]

El Principado de Asturias no avisa de los altos niveles de ozono en
Avilés <http://www.ecologistasenaccion.org/article32622.html>
Asturies <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur76.html>

En la tarde y noche de ayer lunes se han registrado siete superaciones
del umbral de información y una del umbral de alerta, sin el preceptivo
aviso a la población sensible. [Leer más…
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32622.html>]

Costas plantea construirle una playa artificial a un hotel, a riesgo de
destruir el mejor sebadal de Tenerife
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32621.html>
Tenerife <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur272.html>

Ben Magec–Ecologistas en Acción ha presentado alegaciones al proyecto de
regeneración y acondicionamiento del paseo y la playa de San Blas,
aludiendo al previsible impacto sobre la ZEC Sebadales del Sur. [Leer
más… <http://www.ecologistasenaccion.org/article32621.html>]

Falta de participación en la aprobación del macrovertedero del Este
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32619.html>
Comunidad de Madrid <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur23.html>

La plataforma Aire Limpio-Residuo Cero Madrid denuncia la falta de
participación y democracia en el proceso de aprobación del
macrovertedero de Loeches. [Leer más…
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32619.html>]

Alegaciones al proyecto de la carretera N IV y la SE-20
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32623.html>
Sevilla ciudad <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur348.html>

Ecologistas en Acción y la Asociación Movida Pro-Parque Tamarguillo han
presentado alegaciones al estudio de impacto ambiental del proyecto de
reforma del enlace de la autovía del sur (a-4) con la SE-20. [Leer
más… <http://www.ecologistasenaccion.org/article32623.html>]

El TSJA ordena al Ayuntamiento de Carboneras que clasifique El
Algarrobico como suelo no urbanizable
<http://www.ecologistasenaccion.org/article24542.html>
Almería <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur11.html>

El Tribunal Superior de Justicia de Andalucía (TSJA) ha hecho pública
una sentencia en la que anula el Plan General de Ordenación Urbana
(PGOU) de Carboneras en el ámbito del hotel El Algarrobico. [Leer más…
<http://www.ecologistasenaccion.org/article24542.html>]

VI Foro internacional contra los proyectos inútiles e impuestos
<http://www.ecologistasenaccion.org/article24433.html>
Huesca <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur21.html>

La Red de Apoyo Mutuo en Respuesta a los Megaproyectos Energéticos,
integrada por más de 50 organizaciones de ambos lados del Pirineo, ha
participado en el 6º Foro Internacional contra los Proyectos Inútiles e
Impuestos en Baiona. [Leer más…
<http://www.ecologistasenaccion.org/article24433.html>]
Próximas convocatorias
<http://www.ecologistasenaccion.org/spip.php?rubrique79>

* 25-07-2016. Posada de Llanes: Encuentro ciudadano sobre Urbanismo
especulativo en Asturies
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32603.html>

* 26-07-2016. Colunga: Encuentro ciudadano sobre La fractura
hidráulica <http://www.ecologistasenaccion.org/article32604.html>

* 27-07-2016. Villaviciosa: Encuentros con Mariscadores de la Ría /
Vecinas contra el AVE
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32605.html>

* 28-07-2016. Roquetas de Mar: El Diosa Maat nos visita
<http://www.ecologistasenaccion.org/article30505.html>

* 28-07-2016. Xixón: Bicimanifestación
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32606.html>

* 29-07-2016. Playa Xagón: Encuentro ciudadano sobre Aspectos
ambientales de las formaciones dunares
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32612.html>

* 29-07-2016. Avilés: Encuentro ciudadano sobre Cambio climático en
Asturies <http://www.ecologistasenaccion.org/article32607.html>

* 29-07-2016. Águilas: Exposición y charla sobre Ozono troposférico
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32628.html>

* 30-07-2016. Xixón: Actos fin de la Ecomarcha 2016
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32608.html>

* 31-07-2016. Mataelpino: Exposición y charla sobre Ozono troposférico
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32096.html>

* 18-08-2016. Alcolea del Pinar: Concentración contra la Fractura
hidráulica <http://www.ecologistasenaccion.org/article32636.html>

* 22-08-2016. Illescas: Exposición y charla sobre Ozono troposférico
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32640.html>

* 01-09-2016. Toledo: Exposición y charla sobre Ozono troposférico
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32641.html>

* 09-09-2016. Caravaca: Exposición y charla sobre Ozono troposférico
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32629.html>

* 12-09-2016. Azuqueca de Henares: Exposición y charla sobre Ozono
troposférico <http://www.ecologistasenaccion.org/article32642.html>
Ecologistas TV <http://www.ecologistasenaccion.tv/>
Revista <http://www.ecologistasenaccion.org/revista>

<http://www.ecologistasenaccion.org/article89.html>
Ecologista nº 89 <http://www.ecologistasenaccion.org/article89.html>

Municipalismo verde: un año de nuevas políticas. Itoiz. Stevia. Calidad
del aire. Residuos urbanos. Fin del capitalismo. Refugiadas climáticas.
Minería de tierras raras. [Leer más…
<http://www.ecologistasenaccion.org/article89.html>]

Números anteriores <http://www.ecologistasenaccion.org/revista> |
Indices <http://www.ecologistasenaccion.org/article1500.html> |
Suscripción <http://www.ecologistasenaccion.org/article679.html> |
Edición digital <http://www.ecologistasenaccion.org/ebook>
EcoBlogs
Observatorio OMG <http://www.observatorio-omg.org/>

* La ingeniería genética no es una extensión de la mejora vegetal
convencional (parte 2)
<http://www.observatorio-omg.org/blog/la-ingenier%C3%ADa-gen%C3%A9tica-no-es-una-extensi%C3%B3n-de-la-mejora-vegetal-convencional-parte-2>
* La ingeniería genética no es una extensión de la mejora vegetal
convencional (parte 1)
<http://www.observatorio-omg.org/blog/la-ingenier%C3%ADa-gen%C3%A9tica-no-es-una-extensi%C3%B3n-de-la-mejora-vegetal-convencional-parte-1>
Libres de contaminantes hormonales
<http://libresdecontaminanteshormonales.wordpress.com/>

* La Comisión lanza dos consultas públicas sobre contaminantes
hormonales en pleno verano
<https://libresdecontaminanteshormonales.wordpress.com/2016/07/20/la-comision-lanza-dos-consultas-publicas-sobre-contaminantes-hormonales-en-pleno-verano/>
* Averigua si tu desodorante tiene sustancias nocivas o ilegales
<https://libresdecontaminanteshormonales.wordpress.com/2016/07/18/averigua-si-tu-desodorante-tiene-sustancias-nocivas-e-ilegales/>
Velero Diosa Maat <http://velerodiosamaat.blogspot.com.es/>

* #AzulOscuroCasiPlástico El Diosa Maat zarpa de Puerto América rumbo
Mediterráneo
<http://velerodiosamaat.blogspot.com/2016/07/azuloscurocasiplastico-el-diosa-maat.html>
* #AzulOscuroCasiPlástico Presentamos la nueva tripulación
<http://velerodiosamaat.blogspot.com/2016/07/azuloscurocasiplastico-presentamos-la.html>
* [Audio] Entrevista a Sara Acuña
<http://www.ecologistasenaccion.org/article24315.html>
Informaciones de interés

* ¿Quienes somos? <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur1.html>
* Asociarse <https://www.ecologistasenaccion.org/accion/asociarse.htm>
* Participar <http://www.ecologistasenaccion.org/article860.html>
* FAQ <http://www.ecologistasenaccion.org/article814.html>
* Suscribirse / Borrarse de la lista
<https://www.nodo50.org/cgi-bin/mailman/listinfo/informa>
Ecologistas en Acción

Marqués de Leganés 12 – 28004 Madrid – Teléfono: +34-91-5312739

FontFuente: boletin-informa@ecologistasenaccion.org, via: informa-bounces@listas.nodo50.org

Comentaris tancats a [Ecologistas en Acción] Boletin informativo semanal

Nou informe: República Democràtica del Congo: Balanç de 20 anys de guerra

(más abajo en castellano)
República Democràtica del Congo: Balanç de 20 anys de guerra (
http://www.centredelas.org/ca/publicacions/informes/2734-informe-republica-democratica-del-congo-balanc-de-20-anys-de-guerra )
Aquest estudi, fruit de la recerca realitzada conjuntament entre l’Escola de Cultura de Pau i el Centre Delàs d’Estudis per la Pau, pretén
identificar les arrels i causes del conflicte que pateix la República Democràtica del Congo (RDC) així com els principals actors armats que
intervenen directament en el conflicte. Així mateix, l’informe presenta un anàlisi de l’armamentisme, incloent dades sobre les exportacions de
material de defensa de la UE a l’RDC, les transferències i desviacions d’armament a l’RDC i als països fronterers, i un anàlisi del
militarisme a l’RDC en relació a la despesa militar. A més a més, l’informe integra un ànalisi de l’economia política de guerra, el paper
dels recursos naturals i la dimensió de gènere en el conflicte.
Autors: Jordi Calvo Rufanges (Centre Delàs) i Josep Maria Royo Aspa (ECP)
Investigadores de suport: Elena Fernández Sandiumenge, Laura Marco Gamundi, Eira Massip Planas, Maria Villellas Ariño.
Per descarregar l’informe ves-hi aquí (
http://www.centredelas.org/ca/publicacions/informes/2734-informe-republica-democratica-del-congo-balanc-de-20-anys-de-guerra )

República Democrática del Congo: Balance de 20 años de guerra (
http://www.centredelas.org/es/publicaciones/informes/2735-informe-del-centro-delas-y-la-ecp-republica-democratica-del-congo-balance-de-20-anos-de-guerra
)
Este estudio realizado conjuntamente entre la Escuela de Cultura de Pau y el Centro Delàs de Estudios por la Paz, pretende identificar las raíces y
causas del conflicto que sufre la República Democrática del Congo (RDC) así como los principales actores armados que intervienen directamente en el
conflicto. Asimismo, el informe presenta un análisis del armamentismo, incluyendo datos sobre las exportaciones de material de defensa de la UE a la
RDC, las transferencias y desviaciones de armamento a la RDC y a los países fronterizos, y un análisis del militarismo en la RDC en relación al
gasto militar. Además, el informe integra un análisis de la economía política de la guerra, el papel de los recursos naturales y la dimensión de
género en el conflicto.
Autores: Jordi Calvo Rufanges (Centre Delàs) y Josep Maria Royo Aspa (ECP)
Investigadoras de apoyo: Elena Fernández Sandiumenge, Laura Marco Gamundi, Eira Massip, Planas, Maria Villellas Ariño
Para descargar el informe vaya aquí (
http://www.centredelas.org/es/publicaciones/informes/2735-informe-del-centro-delas-y-la-ecp-republica-democratica-del-congo-balance-de-20-anos-de-guerra
)

FontFuente: info@centredelas.org

Comentaris tancats a Nou informe: República Democràtica del Congo: Balanç de 20 anys de guerra

[Medios] 40 plataformas ciudadanas y organizaciones denuncian la llegada a España del primer cargamento de gas de fracking estadounidense

22 de julio de 2016

40 plataformas ciudadanas y organizaciones denuncian la llegada a España del primer cargamento de gas de fracking estadounidense

● Tras la llegada del primer metanero con gas de fracking de EE UU a Portugal a principios de primavera, hoy viernes 22 de julio ha llegado un segundo buque al puerto de Mugardos. Este acontecimiento está cargado de simbolismo, en la medida en que representa el pistoletazo de salida a la importación masiva a nuestras costas de gas del otro lado del Atlántico. Según denuncian más de 40 organizaciones sociales y políticas, entre las que se encuentra Ecologistas en Acción, esta senda que iniciamos con la llegada del metanero Sestao Knutsen impedirá a buen seguro el cumplimiento de los ya exiguos e insuficientes objetivos climáticos europeos, y avanza en la dirección opuesta al espíritu del Acuerdo de París.

● El gas se almacenará en la planta de Reganosa, que cuenta con la oposición vecinal desde el inicio de su tramitación (a menos de 100 metros de las viviendas). El Tribunal Supremo español la declaró ilegal en dos sentencias y el Gobierno en funciones acaba de renovarle los permisos a base de eximirla de la evaluación de impacto ambiental.

Gracias al empuje brindado por diversos gobiernos, entre ellos el español, en forma de atractivos marcos normativos y fiscales, la amenaza del fracking en Europa sigue vigente. A pesar de los abandonos por parte de diversas empresas, de la oposición institucional creciente en forma de prohibiciones o moratorias y la consiguiente reducción en el número de permisos solicitados o concedidos, el fracking ya ha hecho una tímida incursión en nuestro continente. En Polonia, fuera del campo de interés de las empresas a día de hoy, se empleó la fractura hidráulica en un puñado de pozos. En Reino Unido el empleo de la técnica en Lancashire parece inminente, después de que el Gobierno haya sorteado la voluntad popular y municipal. En el Estado español hay varios permisos en estado avanzado de tramitación y, aunque el reciente abandono por parte de la empresa BNK de algunos de ellos han supuesto una victoria para el movimiento de oposición al fracking, la amenaza de ver los primeros pozos perforados en nuestro país sigue muy patente.

Sin embargo, la mayor y más inminente amenaza de entrada del fracking en el Estado español, y en Europa en general, lo representan las importaciones de gas de fracking estadounidense en forma de gas natural licuado (GNL). Al calor de las negociaciones del Acuerdo Trasatlántico de Comercio e Inversión (TTIP por sus siglas en inglés) con EE UU, el país norteamericano levantó a finales de 2015 una prohibición establecida desde 1975 a las exportaciones de gas. En febrero de 2016, EE UU exportó a Brasil el primer cargamento internacional de gas de lutita en forma de GNL, pero Europa era uno de los destinos claros a futuro de estos cargamentos.

Este hecho se concreta ahora con el anuncio de la llegada del metanero Sestao Knusten a las costas españolas. El buque, que partió de la terminal de Sabine Pass en el golfo de México el día 1 de julio cargado con 135.000 metros cúbicos de GNL, ha llegado a la Ría de Ferrol hoy 22 de julio a las ocho de la mañana. Varias empresas europeas, entre ellas las españolas Iberdrola, Gas Natural Fenosa o Endesa, ya han firmado contratos a 20 años con empresas americanas para el suministro de gas. La Unión Europea se ha embarcado en la promoción y construcción de gasoductos y terminales para la importación de gas natural licuado.

La aprobación por parte de la Comisión Europea en febrero pasado de varios documentos conocidos como el ‘paquete de invierno’ suponen una apuesta explícita por el gas, a pesar de que la demanda europea viene cayendo en los últimos años. En particular, la “Estrategia europea para el Gas Natural Licuado y el Almacenamiento de Gas” supone un auténtico empuje a la importación de gas natural, con recomendaciones de inversiones milmillonarias en infraestructuras de gasoductos y capacidad de almacenamiento y regasificación. Capacidad en la que el Estado español es puntero en Europa, lo que nos convierte en la más que probable puerta principal de entrada del GNL en el continente en el futuro.

El movimiento de resistencia contra el fracking ha tenido entre sus muchos aciertos su carácter global. El lema “Ni aquí ni en ningún sitio”, repetido en varios idiomas, dejaba clara la solidaridad entre territorios pero también un rechazo implícito a continuar la apuesta por el modelo fósil. Una solidaridad compartida hoy con la convocatoria lanzada por el Comité Cidadán de Emerxencia para a Ría de Ferrol. Con ella pretende mostrar su oposición al fracking y a la empresa REGANOSA. Será a las 20:00, frente al Edificio de la Xunta de Galicia (Praza Amada García, Ferrol).

Los movimientos de oposición en Europa deben tomar conciencia de que esta máxima repetida en innumerables pancartas implica oponerse a la llegada de barcos como el Sestao Knusten a los puertos europeos. Estar hoy contra el fracking en Europa es estar contra la importación de GNL.
Organizaciones firmantes:

Amigos de la Tierra
Asociación de Cultura Popular Alborada (Gallur)
ADEGA
ATTAC ACORDEM Catalunya
ATTAC Alicante
ATTAC Aragón
ATTAC Castelló
ATTAC Euskal Herria
ATTAC Madrid
ATTAC País Valencià
Baladre | Coordinación contra la precariedad, el empobrecimiento y la exclusión
Bloque Nacionalista Galego (BNG)
CGT
Círculo de Podemos Aracena (Huelva)
Colla Ecologistas de Almassora
Comité Cidadán de Emerxencia para a Ría de Ferrol
Ecologistas en Acción
Enginyeria Sense Fronteres
Entrepueblos
EQUO
Fracking No Merindades Norte de Burgos
Greenpeace España
Grupo de Intercambios de la Sierra de Huelva
Grupo Municipal Aracena Puede
Iniciativa per Catalunya Verds
Izquierda Unida
Campaña No al TTIP Comarques de Castelló
Lleida Social
Observatori del Deute en la Globalització (ODG)
Marxa Mundial de Dones (Catalunya)
Marea Blanca (Madrid)
Mesa en Defensa de la Sanidad Pública de Madrid
Podemos
Plataforma Antifracking Comarques de Castelló
Plataforma Asturiana contra el Fracking
Plataforma ciudadana Zaragoza sin fractura
Plataforma Euskal Herria TTIP EZ
Plataforma Huelva en Marcha contra el TTIP
Plataforma NoalTTIP de Parla
Plataforma Serrana descubriendo al TTIP (Huelva)
Plataforna Antifracking del Norte de Burgos
Procés Constituent
Veterinarios sin Fronteras | Justicia Alimentaria Global
Más información:

Hector de Prado, portavoz de Amigos de la Tierra, 691 482 308
Samuel Martín-Sosa, portavoz de Ecologistas en Acción, 686 961 486
Roberto Herreros Prensa
Confederación de Ecologistas en Acción
915 31 27 39 | 617 02 64 32
www.ecologistasenaccion.org
@robertoherreros
_______________________________________________
Confederacion de Ecologistas en Accion
Marques de Leganes 12 – 28004 Madrid
Telefono: +34-91-5312739
http://www.ecologistasenaccion.org/

FontFuente: prensa@ecologistasenaccion.org, via: medios-bounces@ecologistasenaccion.net

Comentaris tancats a [Medios] 40 plataformas ciudadanas y organizaciones denuncian la llegada a España del primer cargamento de gas de fracking estadounidense