Revista de Pangea

"La Revista de Pangea és un recull de notícies de diferents butlletins"

Archives: 22 de May de 2017

Armes sota Control e xigeix que s’aturi la venda d’armes espanyoles a Aràbia Saudita i Iraq

La Secretària d’Estat de Comerç compareix demà dimarts al Congrés per explicar les vendes d’armes del 2016

La campanya Armes Sota Control exigeix que s’aturi la venda d’armes espanyoles a l’Aràbia Saudita i a l’Iraq

Demana que la Comissió de Secrets Oficials del Congrés dels Diputats examini les actes de la Junta Interministerial que va autoritzar exportacions d’armes a l’Aràbia Saudita i a l’Iraq

(Madrid/Barcelona). La campanya Armes Sota Control (Amnistia Internacional, Greenpeace, FundiPau i Oxfam Intermón) denuncia en un informe el risc de la complicitat en la comissió de crims de dret internacional que reflecteixen determinades exportacions d’armes espanyoles el 2015 i el 2016. Les exportacions d’armes espanyoles van superar els 3.924 milions € el 2015 i els 4.362 milions € el 2016.

L’informe analitza les estadístiques oficials de venda d’armes el 2015 i el 2016 i identifica exportacions preocupants de diversos tipus d’armes en aquest període a l’Aràbia Saudita, Bahrein, Brasil, Colòmbia, Egipte, l’Iraq, Israel i Turquia, basant-se en el risc substancial que puguin contribuir a cometre o a facilitar greus violacions del dret internacional. Les ONG destaquen les exportacions d’armes a l’Aràbia Saudita i a l’Iraq com a exemple de la necessitat que la Junta Interministerial que autoritza les exportacions d’armes millori l’avaluació de risc de l’ús de les armes contrari al dret internacional.

Les ONG critiquen l’exportació de municions, granades de morter, diversos sistemes i equips i avions a l’Aràbia Saudita per valor de més de 650 milions € en aquest període malgrat el risc substancial que puguin contribuir a facilitar o a cometre greus violacions del dret internacional dels drets humans o del dret internacional humanitari al Iemen. L’altre cas destacat de risc de complicitat en la comissió de crims de dret internacional és l’exportació de municions, granades de morter i vehicles blindats per valor de gairebé 140 milions € a les forces armades de l’Iraq malgrat la deterioració de la situació dels drets humans i el risc de desviament de les armes de manera que caiguin en mans de l’Estat Islàmic. L’informe també identifica 16 operacions més de potencial preocupació sobre les quals cal disposar de més informació.

Les ONG proposen un decàleg de recomanacions al Govern i al Congrés dels Diputats per potenciar la transparència, el control de les exportacions i l’escrutini parlamentari. Entre les recomanacions de les ONG destaca la petició que la Comissió de Secrets Oficials del Congrés dels Diputats examini les actes de les llicències d’armes a l’Aràbia Saudita i a l’Iraq concedides per la Junta Interministerial que regula el comerç d’armes. Per acord del Consell de Ministres del 12 de març de 1987, les actes d’aquest organisme són secretes. Al desembre de 2017 es complirà una dècada de l’adopció de la Llei 53/2007 sobre control de comerç d’armes.

Per a Esteban Beltrán, director d’Amnistia Internacional, “Qualsevol possible venda d’armes a l’Aràbia Saudita que es puguin usar al Iemen és il·legal perquè viola la legislació espanyola i internacional sobre comerç d’armes”. Beltrán reclama al Govern que “no autoritzi vendes d’armes a aquest país, inclòs el possible contracte que l’empresa pública Navantia està negociant per a la construcció de cinc corbetes per a l’armada saudita, mentre existeixi un risc substancial que es podrien emprar per cometre o facilitar violacions greus del dret internacional o ser objecte de desviament”.

Chema Vera, director d’Oxfam Intermón destaca la “catàstrofe humanitària provocada per la guerra al Iemen, que es troba a un pas de la fam i on més de 21 milions de persones necessiten ajuda humanitària per cobrir les seves necessitats bàsiques, en una crisi exacerbada pel bloqueig naval del Iemen”. La coalició encapçalada per l’Aràbia Saudita ha bombardejat escoles, hospitals, mercats i mesquites i ha reconegut haver usat bombes de dispersió en un conflicte en el qual totes les parts han comès greus violacions i abusos.

El Govern espanyol al·lega que en tots els documents d’ús final associats a les llicències aprovades a l’Aràbia Saudita en els anys 2015 i 2016, les autoritats d’aquest país van certificar que els equips i les municions anaven destinats a ús intern i que en cap es reexportarien sense el vistiplau del govern espanyol. Així mateix, l’executiu assenyala que es van reforçar les garanties establertes en els models de certificats d’última destinació des del cop d’estat a Iemen al març del 2015 i de la intervenció de la coalició dels països de la Lliga Àrab.

Mario Rodríguez, director de Greenpeace, demana que s’aclareixi si aquestes garanties “reforçades” són legalment vinculants i que es detalli en què consisteixen. “Ens sorgeixen molts dubtes. Donat el pèssim historial saudita d’ús d’armes al Iemen, amb la comissió de presumptes crims de guerra, els informes sobre desviament d’armes a grups armats a Síria i la presència d’armes espanyoles al Iemen, es planteja un dubte raonable, per la qual cosa demanem al Govern que deixi d’exportar armes a l’Iraq i que aturi les vendes d’armes a l’Aràbia Saudita susceptibles de ser usades al Iemen”. Rodríguez demana a la Secretària d’Estat de Comerç que aprofundeixi en aquests assumptes en la seva compareixença al Congrés demà dimarts i es pregunta quins són els mecanismes de reforç de la verificació de l’ús i si l’ambaixada espanyola a l’Aràbia Saudita està fent seguiment de l’ús d’aquestes armes sobre el terreny.

Jordi Armadans, director de FundiPau, es pregunta com pot garantir el Govern espanyol que les armes exportades a l’Iraq no s’usaran per cometre violacions flagrants dels drets humans i del Dret Internacional Humanitari en el conflicte armat intern iraquià i apunta al risc de desviament i que les armes caiguin en mans de l’Estat Islàmic (EI). “És hora de fer balanç i seguir avançant en la transparència i el control parlamentari del comerç d’armes espanyol”. Per això, amb motiu dels 10 anys de l’adopció de la llei espanyola sobre comerç d’armes, reclama la creació d’una subcomissió parlamentària que dugui a terme una revisió de l’aplicació de la Llei 53/2007 en la qual s’escolti la societat civil i que identifiqui mesures per reforçar els mecanismes de transparència, el control de les exportacions i el control parlamentari.
Lourdes Vergés
Àrea de comunicació i premsa
FundiPau (Fundació per la Pau)
Av. Meridiana, 30-32, esc. A, entl. 2a – 08018 Barcelona
Telèfon 93 302 51 29
http://www.fundipau.org/
220517 NdP contrainforme armas 2015-16_CAT.pdf

FontFuente: lverges@fundipau.org

Comentaris tancats a Armes sota Control e xigeix que s’aturi la venda d’armes espanyoles a Aràbia Saudita i Iraq

PCS Resumen nº 2628

POLITICA EN EL CONO SUR LATINOAMERICANO

POLITICA EN EL CONO SUR LATINOAMERICANO Grupo
1
Mensaje

Resumen #2628
1.1
Documento – NORMAS Y TEMATICA DE POLITICA CONO SUR.doc

by
Mensaje

1.1

Documento – NORMAS Y TEMATICA DE POLITICA CONO SUR.doc

Sáb, 20 de May, 2017 7:47 pm (PDT) . Enviado por:

Documento : NORMAS Y TEMATICA DE POLITICA CONO SUR.doc
Descripción : NORMAS Y TEMATICA DE POLITICA CONO SURResponder a remitente


.


Responder a grupo


.


Responder via Web Post


.


Todo los mensajes (207)


.
Más populares ^

Por una Constitución auténticamente democrática para Chile, visite y firme en http://www.asambleaconstituyente.cl/

Manténgase informado sobre los DD.HH. en Chile, visite http://www.memoriaviva.com/ y http://www.chile-esmeralda.com/

Visita tu grupo

• Privacidad • Cancelar suscripción • Condiciones de uso

FontFuente: politicaconosur@gruposyahoo.com

Comentaris tancats a PCS Resumen nº 2628

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (21-05-17)

 

Si no veu correctament aquest correu premi aquí

 

CGT de Catalunya.
www.cgtcatalunya.cat

 

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 21 de maig.

 

dimarts 16 de maig de 2017
Repressió i incomunicació
Article d’Ermengol Gassiot
Hi ha gestos i cares que, a força de trobar-m’hi, ja conec i sé com interpretar. Un ens l’hem trobat moltes vegades les companyes i companys encausats en el cas “27 i més”. Quan expliquem que ens demanen més de 11 anys de presó, 5 anys d’allunyament de la UAB i multes i responsabilitats civils que superen els 500.000 € en total, les cares generalment del nostre interlocutor/a són d’incredibilitat. Immediatament segueixen comentaris del tipus: “No pot ser. Voleu dir que us demanen això? Apa, no et (…)

 

dissabte 6 de maig de 2017
Directius i polítics contra treballadors al Metro de Barcelona
Ada Colau ha passat de catalogar l’any 2014 als directius de l’empresa de Metro de Barcelona com una ‘màfia que cal fer fora’, a donar-los suport i actuar contra les vagues dels treballadors. Quina és la raó d’aquest canvi?
A TMB hi ha 579 directius fora de conveni, molts d’ells endollats per PSC, ICV i CDC. Persones com Dídac Pestanya, ara jubilat, alcalde de Gavà del PSC durant 20 anys amb un sou que ascendia a més de 200.000€.Des de 2011 aquests directius s’han pujat el sou un 15% mentre el de (…)

 

divendres 21 d’abril de 2017
Cop de destral definitiu a l’ocupació pública a través del projecte de llei de pressupostos generals de l’Estat
Comunicat CGT Ajuntament de Barcelona

COP DE DESTRAL DEFINITIU A L’OCUPACIÓ PÚBLICA

El projecte de llei de pressupostos generals de l’Estat pretén reblar el darrer clau del taüt de la gestió directa dels serveis públics, condemnant definitivament a l’empetitiment accelerat les plantilles directes del sector públic amb el tancament de les darreres vies d’incorporació neta d’efectius: el nomenament d’interins, la internalització de plantilles o fins i tot el reconeixement de personal indefinit no fix per sentència judicial.

Títol de la Llei (…)

 

 

dimecres 17 de maig de 2017
Notes per una psicologia de la catàstrofe
Article de Una Posició
La història és ben coneguda. Les lluites anticolonials van tenir un cert èxit, que van conduir a la creació d’Estats nacionals independents. Però l’èxit va ser també amarg: defensar la nació podia ser una línia de defensa eficaç enfront d’una metròpolis colonitzadora i més forta, ja que permetia a la gent colonitzada «tancar les seves files» per alliberar les seves terres. Però, a partir del moment de la victòria, es va convertir en un nou aparell de dominació, quan l’Estat va haver d’assegurar certa (…)

 

dimecres 17 de maig de 2017
La FESIM-CGT convoca concentracions el 19 i 20 de maig a les portes del Saló de l’Automòbil de Barcelona

La Coordinadora del Automòbil de la FESIM-CGT i la FEMEC-CGT cridem a participar a les accions que organitzem a les portes del Vè Salò de l’Automòbil, ara conegut com Automobile Barcelona, a la Plaça Espanya de Barcelona.

L’esdeveniment del Saló de l’Automòbil és una demostració del poder de les multinacionals al mercat i en les relacions laborals. Les empreses de l’automòbil són continus laboratoris de mesures laborals que després apliquen en la resta del metall i en altres sectors.

Actualment ens (…)

 

dimarts 16 de maig de 2017
La CGT denuncia manca de personal a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona tot i les reformes
La secció sindical de la CGT a l’Hospital Joan XXIII ha emès aquest dimarts un comunicat en què denuncia manca de personal al centre tarragoní tot i les reformes i les ampliacions dutes a terme. Creuen que «tota millora en infraestructura i aparatatge ha d’anar acompanyada de la dotació necessària de recursos humans» però asseguren que això no ha estat així. A finals de l’any passat van inaugurar el nou servei d’urgències amb noves sales modernes i més superfície en metres quadrats per poder atendre (…)

 

dimarts 16 de maig de 2017
Marxa Internacional contra Monsanto el 20 de maig a Barcelona

Marxa Internacional contra Monsanto Maig 2017

Dissabte 20 de maig 11h al Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, Gran Via de les Corts Catalanes 612, Barcelona

Bayer ha comprat Monsanto i es converteix en la mega multinacional de llavors i agrotòxics més perillosa del planeta pel seu domini i control global de tota la cadena agroalimentària perquè augmentarà encara més els greus impactes sobre la salut i el medi ambient i provocarà la desaparició i la misèria de la (…)

 

dimarts 16 de maig de 2017
Tarifa elèctrica: d’instrument de redistribució a mecanisme de despossessió
Article d’Aurèlia Mañé

Els models de producció i tarifació elèctrica tenen profunds impactes socials. Dins la sèrie ’La despossessió quotidiana’, l’autora fa una revisió històrica i política de les polítiques sobre la provisió d’energia elèctrica.

Imaginem dues persones que viuen en dues localitats diferents d’un mateix espai polític. Pensem en una persona que viu vora el Ter, el Freser o el Llobregat, en una població veïna d’una de les moltes colònies tèxtils que habiten els rius o en una persona que viu a l’Empordà en una zona (…)

 

dilluns 15 de maig de 2017
CGT Ensenyament organitza una xerrada informativa sobre oposicions, el dijous 18 de maig al local de CGT Barcelona

Xerrada informativa sobre oposicions a càrrec de Rosalia Medina i Pedro Mercadé.

Dijous 18 de maig a les 18h al local de CGT (Via Laietana 18, 9a planta, Barcelona).

Possibles oposicions? Estabilitat o acomiadaments? Nosaltres decidim! (Esquerda)

I recordeu, que des de CGT ens oferim a anar al vostre centre a parlar amb vosaltres sobre les següents qüestions relacionades amb aquestes notícies:

Situació actual: places formalitzades, previstes, possibles…

Com garantir l’estabilitat del (…)

 

dilluns 15 de maig de 2017
Primer Congrés del Sector Federal de Telemarqueting de la CGT el 18 i 19 de maig

Fa ja quinze anys, els dies 27 i 28 de setembre de 2001, la CGT va decidir organitzar-se dins del telemarqueting per oferir una alternativa de lluita a les treballadores del sector. Més de quinze anys després, i després de créixer exponencialment en tot l’Estat, els propers dijous 18 i divendres 19 de maig de 2017 celebrem a Valladolid el nostre primer congrés com un dels sectors més importants dins de la Federació Estatal de Transports i Comunicacions de CGT.

CGT ha multiplicat la seva força en (…)

 

dissabte 13 de maig de 2017
Vaga de Personal Docent i Investigador de la Universitat de Barcelona el 16 de maig de 2017
La mobilització del passat 4 de maig, que va reunir membres de tots els col·lectius i escales laborals de treballadores de la UB, va servir per compartir les situacions que s’estan vivint en diferents departaments i facultats, i per consensuar assembleàriament les reivindicacions que volíem transmetre al rectorat. Va concloure l’endemà, després que uns quants d’aquests treballadors i treballadores passessin la nit al mateix Edifici Històric en senyal de protesta. L’endemà, divendres 5 de maig, vam (…)

 

divendres 12 de maig de 2017
Concentració a SMATSA Sabadell contra els impagaments i l’assetjament

El divendres dia 12 de maig a les 10h, les companyes del Sindicat de Neteja de Sabadell han realitzat una concentració davant de l’empresa SMATSA (empresa concessionària de la neteja a Sabadell).

La concentració venia motivada pel conflicte actual que existeix a l’empresa, en vies d’intervenció per part de l’Ajuntament de Sabadell, el qual està repercutint greument, especialment entre els nostres afiliats, i en les condicions i drets aconseguits per els i les treballadores.

D’una banda, (…)

 

divendres 12 de maig de 2017
#25M: Concentració i assemblea a Barcelona per l’estabilització d’interines i interins docents

Davant la convocatòria d’oposicions als cossos docents anunciades per la generalitat, des de l’Assemblea Groga manifestem que l’anunci de places d’oposicions anunciades a Catalunya és totalment insuficient davant l’objectiu marcat per la sentència Europea, i el consegüent pacte estatal, de baixar la temporalitat a menys d’un 8%.

Els darrers anys marcats per les polítiques retalladores i austeritàries de les diferents administracions, ha provocat una situació de precarietat i temporalitat dins de (…)

 

dimecres 10 de maig de 2017
VII Festival de Cinema Anarquista de Barcelona, de l’11 al 13 de maig

VII Festival de Cinema Anarquista de Barcelona

Un cop més, ja per setè any consecutiu, arriba a la Cinètika el Festival de Cinema Anarquista de Barcelona que tindrà lloc de l’11 al 13 de maig. Tres dies de cinema de contingut anarquista, o afí en alguna de les seves formes, en formats que van des del clàssic documental fins a les web sèries, passant pels curtmetratges de ficció. El promès és deute i després d’una difícil tasca de programació hem aconseguit no emetre cap pel·lícula relacionada amb la (…)

 

dimecres 10 de maig de 2017
Berga i el nom dels carrers
Article de Pep Cara

Una manera senzilla de saber quina és la ideologia dominant d’una societat és fixar-te en el noms dels seus carrers i places. A la majoria de poblacions els carrers porten noms de capellans, militars, cacics, nobles, intel·lectuals del poder i burgesos. La majoria noms d’homes, la majoria explotadors i la pràctica totalitat de noms imposats.

L’exemple de Gironella és especialment clar: l’avinguda principal de la població durant el període republicà va portar el nom de Joaquim Penina veí de la (…)

 

dimarts 9 de maig de 2017
De mobilitzacions, negociacions i deures pendents. Vaga i mobilitzacions del personal docent i investigador de la UB el 16 de maig

Jornada de vaga activa del 16 de maig a la Universitat de Barcelona:

10 h. La universitat de tothom a debat. Quina universitat volem? Lloc: Pati de lletres, Edifici Històric (Plaça Universitat)

12:30 h. Manifestació. Recorregut: Pl. Universitat – Pl. Catalunya -Pl. Urquinaona – Via Laietana – Direcció General d’Universitats

17 h. Les universitats catalanes en Lluita. Pati de Lletres, Edifici Històric (Plaça Universitat).

Comunicat TransFormemUB

La mobilització del passat 4 de maig, que va (…)

 

dimarts 9 de maig de 2017
Per què castiguen dir que Carrero Blanco va ser el primer astronauta espanyol?
Article d’Òscar Murciano
Cassandra és una noia que ha estat condemnada a un any de presó i 7 d’inhabilitació per fer acudits relatius a la mort del feixista Carrero Blanco. Això li supossarà perdre la beca que necessita per fer el seus estudis i posar-la a un peu de l’entrada a presó en cas de reincidència. César Strawberry, cantant de Defcon Dos, ha patit el mateix camí i resultat. Abans li va tocar el torn als rapers Pablo Hasél i Valtonyc, així com altres tuitaires convenientment exposats en els principals mitjans de l’estat (…)

 

dissabte 6 de maig de 2017
Entrevista a Manuel Quesada: ’L’actuació policial del cas Bemba va ser un atac a un determinat sector del jovent de Sabadell’

“Hem de convertir els processos repressius en oportunitats per a generar nous escenaris de conflicte i de solidaritat”

11 persones havien de ser jutjades el 24 d’abril a Sabadell pels fets ocorreguts en el tancament del bar Bemba l’any 2003. Finalment el judici ha estat ajornat fins el 18 de gener de 2018. Entrevistem a un dels encausats, que actualment és el Secretari General de la Federació Local de Sabadell de la CGT.

El dilluns 24 d’abril havia de tenir lloc el judici de l’anomenat “Cas (…)

 

dissabte 6 de maig de 2017
CGT Ensenyament davant un possible nou procés d’oposicions: Estabilitat o acomiadaments? Nosaltres decidim!

Les oposicions: sistema d’accés o filtre?.

Després de sis anys sense oposicions, diversos factors poden forçar els governs de l’Estat i de la Generalitat a treure a concurs milers de places docents durant els propers tres anys. Depenent del procediment que es faci servir, aquest procés pot permetre tant que una majoria de l’actual personal interí passi a ser personal funcionari com que perdin les places que actualment ocupen. Des de CGT estem convençudes que la pressió que exercim serà la clau (…)

 

dimecres 3 de maig de 2017
Escola Llibertària de CGT a Ruesta, del 29 de juny al 2 de juliol de 2017

Un any més la CGT obre la seva Escola Llibertària d’Estiu, un espai de trobada i discussió, d’aprenentatge i esplai, en el qual totes puguem aportar les nostres experiències i sabers per enriquir-nos mútuament.

Aquest any, entre el 29 de juny i el 2 de juliol, ens trobarem a Ruesta (Pre-Pirineu aragonès) sota el lema: Serveis Públics, Transnacionals, Atur i Precarietat.

En els últims anys, estem assistint a l’acceleració de l’atac de la globalització capitalista que, a través de les Transnacionals, (…)

 

www.cgtcatalunya.cat |
facebook |
twitter |
vimeo |
youtube |
flickr |
rss |
google+ |
slideshare |
issuu |
scribd |
instagram |
about |
linkedin |
bambuser

 

Què és la CGT |
On trobar-nos |
Afiliació |
Butlletí |
On Trobar-nos |
Àmbits d’actuació |
Actualitat |
Legislació |
Serveis Socials i Sindicals |
Enllaços
En relació a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic
(la LSSI-CE) aprovada pel parlament espanyol i de la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de Dades espanyola, estem obligats a
comunicar-te que la teva adreça de correu figura en aquest moment subscrita a la LLISTA de correu electrònic de l’equip de comunicació adscrit
a la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya, formant part d’un fitxer automatitzat de dades.nnAmb el present e-mail volem informar-te de
la teva opció de cancel·lació en virtut de les lleis abans esmentades, i del teu dret d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les teves
dades. Si no desitges seguir rebent missatges d’aquesta llista, per a donar-te de baixa envia un correu a l’adreça:
com-cgt-cat@cgtcatalunya.cat.

FontFuente: enviaments@cgtcatalunya.cat

Comentaris tancats a Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (21-05-17)

[Ecologistas en Acción] Boletin informativo semanal

Boletin de novedades de Ecologistas en Accion

Si quieres Suscribirte / Borrarte
<http://listas.nodo50.org/cgi-bin/mailman/listinfo/informa> de la lista

cabecera
Novedades del 15 al 21 de Mayo de 2017.
Ecologistas en Acción <http://www.ecologistasenaccion.org/>
Artículos de la semana

Otro retraso en la elaboración de criterios para los disruptores
endocrinos <http://www.ecologistasenaccion.org/article34329.html>
Contaminación hormonal <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur360.html>

La coalición EDC-Free y Ecologistas en Acción exhortan a la Comisión
Europea y a los Estados miembros a que modifiquen la propuesta actual
para garantizar la protección de la población y el medio ambiente. [Leer
más… <http://www.ecologistasenaccion.org/article34329.html>]

Suelos vivos para conservar la biodiversidad
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34313.html>
Naturaleza <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur19.html>

Con motivo de la celebración del Día Mundial de la Diversidad Biológica
el 22 de mayo, Ecologistas en Acción denuncia el grave proceso de
deterioro que están sufriendo los suelos en Europa, pese a ser un
ecosistema vivo esencial para todas las especies, incluyendo los seres
humanos. [Leer más…
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34313.html>]

España debe controlar las emisiones de los automóviles
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34308.html>
Transporte <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur171.html>

Diversas entidades sociales y las administraciones locales de Barcelona
y Madrid exigen en una carta conjunta al Gobierno español que anteponga
la salud de la población y del medio ambiente a los intereses de la
industria del automóvil. [Leer más…
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34308.html>]

Un millón se sale <http://www.ecologistasenaccion.org/article34305.html>
Energía <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur153.html>

La Plataforma por un Nuevo Modelo Energético, en la que participa
Ecologistas en Acción, lanza la campaña “Un millón se sale”. [Leer
más… <http://www.ecologistasenaccion.org/article34305.html>]

Modificación de trazado de vías pecuarias en la Finca Igay y su entorno
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34331.html>
La Rioja <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur5.html>

Ecologistas en Acción de La Rioja se opone la la Propuesta de
Desafectación y Modificación de trazado de varias Vías Pecuarias en la
Finca Igay y su entorno, por Marqués de Murrieta SA. [Leer más…
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34331.html>]

Falta de transparencia en los ensayos con glifosato en el río Guadiana
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34328.html>
Badajoz <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur178.html>

Ecologistas en Acción, SEO/BirdLife y AMUS denuncian la absoluta falta
de transparencia y la presunta ilegalidad de los ensayos con glifosato
sobre el río Guadiana, para tratar el nenúfar mexicano en el azud de
Badajoz. [Leer más…
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34328.html>]

Frente a la mina, defender la tierra
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34330.html>
Ciudad Real <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur13.html>

La minería a cielo abierto transforma radicalmente la fisonomía del
territorio, destruyendo la base misma del suelo, resultado de procesos
geológicos de miles de años. [Leer más…
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34330.html>]

El reciclaje y la reducción requieren cambios en la gestión de residuos
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34327.html>
Soria <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur302.html>

La producción de residuos y su eliminación en vertederos o por
incineración es un problema económico, sanitario y ecológico grave, cuya
solución requiere de la separación de la materia orgánica en domicilio y
políticas de reducción de producción de envases. [Leer más…
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34327.html>]

La mina de La Zarza puede provocar un desastre ambiental
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34322.html>
Huelva <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur37.html>

La rotura del tapón que cerraba el paso a las aguas contaminadas
contenidas en la corta minera de La Zarza está provocando el vertido de
cientos de miles de metros cúbicos de aguas ácidas con sedimentos y
metales pesados a la cuenca del río Odiel. [Leer más…
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34322.html>]

Posible delito de estafa por el funcionamiento de las EDAR
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34323.html>
Andalucía <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur17.html>

Ecologistas en Acción trasladó a la Fiscalía el Informe de saneamiento y
depuración del ciclo 2013/2015 para denunciar un posible delito de
estafa en el cobro de la tasa de depuración en aquellos municipios que
incumplen la norma. [Leer más…
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34323.html>]

El Congrés impedeix que el Tribunal Constitucional opini sobre el CETA
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34325.html>
Catalunya <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur97.html>

Ecologistes en Acció lamenta que el Congrés dels Diputats i Diputades,
hagi rebutjat, per una àmplia majoria parlamentària la petició prèvia de
recurs de constitucionalitat del Tractat Econòmic i Comercial entre la
Unió Europea i el Canadà (CETA). [Leer más…
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34325.html>]

Espanya ha de controlar les emissions dels automòbils
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34312.html>
Transport <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur171.html>

Diverses entitats socials i les administracions locals de Barcelona i
Madrid exigeixen en una carta conjunta al Govern que doni prioritat a la
salut de la població i del medi ambient sobre determinats interessos de
la indústria de l’automòbil. [Leer más…
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34312.html>]

Plan Aire de Madrid: al fin, medidas decididas contra la contaminación
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34304.html>
Madrid <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur297.html>

Tras el estudio del Plan A del Ayuntamiento de Madrid, Ecologistas en
Acción concluye que es la primera vez que un documento de estas
características parte del reconocimiento claro y explícito de que Madrid
tiene un serio problema de calidad del aire. [Leer más…
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34304.html>]
Próximas convocatorias
<http://www.ecologistasenaccion.org/spip.php?rubrique79>

* 22-05-2017. Laguna de Duero: Exposición sobre Ozono troposférico
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34213.html>

* 22-05-2017. Curso on-line: La transformación socioecológica de los
entornos urbanos 2
<http://www.ecologistasenaccion.org/article32577.html>

* 22-05-2017. Villafranca de los Barros: Exposición sobre Ozono
troposférico <http://www.ecologistasenaccion.org/article34217.html>

* 22-05-2017. Ontinyent: Charla y exposición sobre Ozono troposférico
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34252.html>

* 23-05-2017. Pamplona: Presentación del libro La gran encrucijada
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34319.html>

* 24-05-2017. Navalmoral de la Mata: Exposición sobre Ozono
troposférico <http://www.ecologistasenaccion.org/article34218.html>

* 25-05-2017. Curso on-line: Jardines sin tóxicos: alternativas a los
producto s fitosanitarios de síntesis 2
<http://www.ecologistasenaccion.org/article33215.html>

* 25-05-2017. Madrid: Iª Jornada sobre el Parque Lineal del Manzanares
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34199.html>

* 25-05-2017. Sevilla: Proyección documental Devorando el suelo
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34321.html>

* 25-05-2017. Bilbao: Charla El hayedo de Zilbeti seguirá vivo
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34309.html>

* 25-05-2017. Cieza: Mesa redonda Los años del ladrillo
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34316.html>

* 26-05-2017. Madrid: Jornada Reservas Naturales Fluviales
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34168.html>

* 27-05-2017. Lorca: Tercer muestreo científico tortuga mora
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34317.html>

* 27-05-2017. Albacete: Paseo por los olmos autóctonos de la ciudad
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34333.html>

* 27-05-2017. Alcalá de Henares: Jornada sobre los valores ecológicos
y problemas ambientales del Valle del Henares
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34324.html>

* 29-05-2017. Valladolid: Exposición sobre Ozono troposférico
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34215.html>

* 29-05-2017. Mérida: Exposición sobre Ozono troposférico
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34219.html>

* 29-05-2017. Benigànim: Charla y exposición sobre Ozono troposférico
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34253.html>

* 31-05-2017. Soria: Concurso sobre gestión de ríos e inundaciones
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34074.html>
Ecologistas TV <http://www.ecologistasenaccion.tv/>
[Vídeo] Claves para salir de la máquina
<http://www.ecologistasenaccion.org/article34332.html>

Sergio Legaz, autor de “Sal de la máquina” y José Carlos Aguirre,
filósofo entablan un diálogo excitante, intenso, radical, profundo. [Ver
video… <http://www.ecologistasenaccion.org/article34332.html>]
Revista <http://www.ecologistasenaccion.org/revista>

<http://www.ecologistasenaccion.org/article91.html>
Ecologista nº 91 <http://www.ecologistasenaccion.org/article91.html>

Transiciones hacia una economía ecológica. Plaguicidas. Renovables. Yayo
Herrero. Gas en Doñana. Mina de uranio. Cueva de Chaves. Pueblos en
transición. [Leer más…
<http://www.ecologistasenaccion.org/article91.html>]

Números anteriores <http://www.ecologistasenaccion.org/revista> |
Indices <http://www.ecologistasenaccion.org/article1500.html> |
Suscripción <http://www.ecologistasenaccion.org/article679.html> |
Edición digital <http://www.ecologistasenaccion.org/ebook>
EcoBlogs
Observatorio OMG <http://www.observatorio-omg.org/>

* El Parlamento Europeo rechaza la importación de nuevos tipos de maíz
y algodón transgénico
<http://www.observatorio-omg.org/blog/el-parlamento-europeo-rechaza-la-importaci%C3%B3n-de-nuevos-tipos-de-ma%C3%ADz-y-algod%C3%B3n-transg%C3%A9nico>
* Bolivia: SOS Maíz Bolivia denuncia el cultivo ilegal de maíz
transgénico tolerante a glifosato en el país
<http://www.observatorio-omg.org/blog/bolivia-sos-ma%C3%ADz-bolivia-denuncia-el-cultivo-ilegal-de-ma%C3%ADz-transg%C3%A9nico-tolerante-glifosato-en>
* ¿Un nuevo maíz transgénico para combatir el cáncer de hígado?
<http://www.observatorio-omg.org/blog/%C2%BFun-nuevo-ma%C3%ADz-transg%C3%A9nico-para-combatir-el-c%C3%A1ncer-de-h%C3%ADgado>
Libres de contaminantes hormonales
<https://libresdecontaminanteshormonales.org/>

* Nuevo retraso en la regulación de los disruptores endocrinos
<https://www.libresdecontaminantehormonales.org/2017/05/19/nuevo-retraso-regulacion-disruptores-endocrinos/>
* Amenazas para la salud del CETA: el ejemplo de los disruptores
endocrinos
<https://www.libresdecontaminanteshormonales.org/2017/05/17/amenazas-ceta-disruptores-endocrinos/>
* Cosméticos con las expresiones “100 % natural y orgánicos” que
contienen tóxicos
<https://www.libresdecontaminanteshormonales.org/2017/05/15/destapar-engano-cosmeticos-100-natural-y-organico/>
Informaciones de interés

* ¿Quienes somos? <http://www.ecologistasenaccion.org/auteur1.html>
* Asociarse <https://www.ecologistasenaccion.org/accion/asociarse.htm>
* Participar <http://www.ecologistasenaccion.org/article860.html>
* FAQ <http://www.ecologistasenaccion.org/article814.html>
* Suscribirse / Borrarse de la lista
<https://www.nodo50.org/cgi-bin/mailman/listinfo/informa>
Ecologistas en Acción

Marqués de Leganés 12 – 28004 Madrid – Teléfono: +34-91-5312739

FontFuente: comunicacion@ecologistasenaccion.org, via: informa-bounces@listas.nodo50.org

Comentaris tancats a [Ecologistas en Acción] Boletin informativo semanal

Més de 140 persones de tot l’estat impulsen presentar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) contra la renovaci ó dels permisos de les centrals nuclears fins als 60 anys

*Més de 140 persones **impulsen p**resentar una Iniciativa Legislativa
Popular (ILP) contra la renovació dels permisos de les centrals nuclears
fins als 60 anys*.*

Un total de 149 persones de diversos territoris de l’estat, de múltiples
sectors socials, des del món del treball, la cultura, la universitat, la
política, el sindicalisme, l’associacionisme, el voluntariat …,
**impulsen **una CRIDA per presentar una Iniciativa Legislativa popular
(ILP) contra la renovació dels permisos dels reactors nuclears fins als
60 anys. La llista de suports es pot consultar al final d’aquesta Nota
de Premsa*.

Aquest any 2017, i el 2018, marcaran el futur de l’energia nuclear a
Espanya. Gairebé totes les centrals demanaran la renovació de la seva
autorització de funcionament fins als 60 anys. El govern del PP pot
renovar aquestes autoritzacions quan vulgui i sense cap estudi de
seguretat previ; perquè, al novembre de 2016, el CSN va modificar la
normativa, separant la renovació del permís i la revisió de seguretat.

Mantenir funcionant els reactors atòmics 60 anys suposa augmentar el
risc d’un Txernòbil o un Fukushima, que poden tornar a repetir-se en
qualsevol moment i lloc. Però suposa també la certesa que augmentin les
fugues de radiació, l’acumulació de residus radioactius, altament
perillosos durant milers d’anys; les emissions quotidianes dels
reactors: més de 40 elements i compostos radioactius (alguns abundants i
perillosos com el triti, capaç de formar aigua tritiada, que no pot
diferenciar-se de l’aigua normal), i els impactes sobre la salut
associats. Impactes que no s’han reconegut ni s’investiguen.

Suposa la certesa d’incrementar la radiació quotidiana de la mineria
d’urani i la fabricació del combustible nuclear, i l’aportació militar
de l’urani empobrit per fabricar projectils, usats a l’Iraq i
l’Afganistan, i se sospita que a Síria, que deixen seqüeles radioactives
on exploten, afectant població civil i militars que els fan servir. I
mantenir el procés de canvi climàtic, perquè un reactor emet pocs gasos
d’efecte hivernacle, però la fabricació del combustible que necessita i
els transports d’urani i altres components emeten diversos milers de
tones a l’any.

Tots aquests impactes i perills es multipliquen si considerem 60 anys de
funcionament.

Fem una crida a participar en la manifestació que el Moviment Ibèric
Antinuclear (MIA) ha convocat a Madrid, el proper 10 de juny a les 18
hores <https://movimientoibericoantinuclear.com/10j/>, però creiem que
això no serà suficient. Es necessita un moviment social ampli, que pugui
fer arribar la seva veu directament al poder polític, interpel·lant
partits i institucions de manera legal, amb un mecanisme que no es pugui
ignorar. *Es necessita una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) contra
la renovació dels permisos fins als 60 anys*. Es necessita garantir un
mínim 500.000 signatures legalitzades.

*La ILP és la millor eina que tenim per influir en el Congrés, l’única
institució que pot frenar el govern del PP, que és qui concedeix els
permisos a les centrals*.

La CRIDA, en*castellà <http://ilp2020.blog.pangea.org/llamamiento/>,
català <http://ilp2020.blog.pangea.org/crida/>, euskera
<http://ilp2020.blog.pangea.org/deialdia/> *i *gallec*
<http://ilp2020.blog.pangea.org/chamamento/>, a la presentació de la ILP
*pretén recollir el màxim de suports abans del 20 de juny*
<https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScjlD1Qb9JFl-LIhe5gteipn53xmtDg_iEVhPHP9TEOong6bg/viewform?c=0&w=1>.

*La CRIDA no és la convocatòria de la ILP*. El 20 de juny valorarem la
resposta obtinguda i si aquesta és positiva, i hi ha un suport
suficient, començarem ja el treball d’organització de la Comissió
Promotora per llançar la ILP a la tardor de 2017.

És urgent, tenint en compte els últims moviments de la indústria nuclear
que no es contenta amb els 60 anys i maniobra per obtenir encara més
avantatges fiscals. Han de topar amb una resistència social organitzada
i amb implicacions polítiques que no puguin eludir.

Cal apostar per un nou model energètic basat en la reducció del consum
destructiu, un sistema d’energies 100% renovables, estalvi i eficiència
energètica. Aquest nou model està frenat per les dificultats de trencar
amb els interessos que imposen els anomenats “mercats”, per l’avarícia
de la elèctriques i dels que els donen suport, pels beneficis econòmics
que reporta l’energia nuclear. Un model a partir d’energies netes i
renovables que és avui perfectament possible i viable a la Península
Ibèrica.

BLOC : http://ilp2020.blog.pangea.org/

CORREU ELECTRÒNIC : ilp2020@pangea.org <mailto:ilp2020@pangea.org>

PER UN SISTEMA ENERGÈTIC 100% RENOVABLES.
PER UN 2020 LLIURE DE CENTRALS NUCLEARS.
NO ALS 60 ANYS.

*19 de maig de 2017*

EL GRUPO IMPULSOR DEL LLAMAMIENTO. / GRUP IMPULSOR DE LA CRIDA

Eva Abuin Bideburu (Euskadi), Concejala Beleike Arrasate.
Santiago Alba Rico (Madrid), escritor y filósofo.
Ramón Alcoberro Pericay (Catalunya), professor UdG i col·laborador
docent UOC.
Francesc Alfambra (Catalunya), Els Verds – Badalona
Martín Alonso Zarza (Cantabria), profesor jubilado
Santiago Álvarez Cantalapiedra (Castilla y León), dir. PAPELES, revista
ecosocial y cooperación.
Juan José Álvarez Galán (Madrid), Activista social.
Guillermo Amo de Paz (Madrid), Activista social.
Alejandro Andreassi Cieri (Catalunya), Profesor jubilado UAB.
Julio Anguita González (Andalucía).
Alfredo Apilánez Piniella (Catalunya), Associació 500×20 “El dret a
l’habitatge fora del mercat”.
Rommy Arce (Madrid), Concejala Ayuntamiento Madrid.
Felicidad Argüello Rodríguez (Cataluña), pedagoga, Asociación de Vecinos
de Hostafrancs.
Nuria Atienza García (Euskadi), Apoderada Grupo Juntero Bizkaia Podemos.
Ana Bayón (Madrid), Miembro de FEAN.
Josep Bel Ballart (Catalunya), Sindicalista. Coordinadora de Co.bas.
Rubén Belandia Fradejas (Euskadi), Portavoz GM Esnatu Leioa.
Soledad Bengoechea Echaondo (Catalunya), historiadora.
José Javier Bizarro Delgado (Euskadi), Procurador Grupo Juntero Araba
Podemos.
Iñaki Blanca (Euskadi).
Luís Blanco Maldonado (Catalunya), Sindicalista. Intersindical
Alternativa de Catalunya.
Luís Burgos Díaz (Galicia), Membro da CIG, consejero en Consejo
Económico y Social.
Amelia Burke (Catalunya), Associació Fabricants de Futur.
Alexandra Cabana Outeiro (Galicia), Profesora e activista cultural
Darío Xohán Cabana Yanes (Galicia), Membro da RAG, escritor.
Raúl Camargo (Madrid), Diputado Asamblea Comunidad de Madrid.
Xavier Camps Orfila (Islas Baleares), activista ambiental.
Miguel Candel Sanmartí (Catalunya), profesor.
Pablo Carmona Pascual (Madrid), Concejal Ayuntamiento Madrid.
Juan José Celorio Díaz (Euskadi), Procurador Grupo Juntero Araba Podemos.
Arantza Cenitagoia Calzada (Euskadi), Concejala GM GANEMOS Erandio
Ione Cisneros Aguirre (Euskadi), Juntera Grupo Juntero Gipuzkoa Podemos
David Companyon I Costa (Cataluña) Ex diputat al Parlament de Catalunya.
Luis Corcuera Ruiz (Euskadi).
Emili Cortavitarte Carral (Catalunya), Activista social y
anarcosindicalista.
Rodolfo Crespo (Madrid), trabajador.
Raúl Cristian Cordero Rama (Euskadi), Concejal GM Bai Ahal Da.
Xan Da Torre Varela (Catalunya), Fedatari a la ILP Renda Garantida de
Ciutadania
Albano Dante Fachin Pozzi (Catalunya), Diputado Parlament de Catalunya.
Andrés De Francisco Díaz (Madrid), Facultad de Ciencias Políticas y
Sociología UCM.
Álvaro De la Fuente Carrasco (Andalucía), Concejal de Medio Ambiente de
Cádiz
Manuel Delgado Echeverría (Madrid), profesor emérito.
Juan Ignacio DelVigo Cruz (Euskadi), Portavoz GM Orain Sopela.
Rafael Díaz-Salazar (Madrid), Universidad Complutense, Fac. Ciencias
Políticas y Sociologia.
Enrique Javier Díez Gutiérrez (Castilla y León), Dep. Didáctica General
Teoría de la Educación.
Miguel Ángel Domenech Delgado (Castilla – La Mancha), jubilado.
Salvador Duran Rico (Catalunya), Sindicalista. Sindicato Ferroviario de
Cataluña.
Enrique Elejalde (Catalunya), Activista energies renovables.
Daniel Espiñeira (Galicia), Zocamiñoca (Sociedade Cooperativa Galega)
José Ángel Elgezábal Dueñas (Euskadi), Apoderado Grupo Juntero Bizkaia
Podemos.
Alberto Fernández Liria (Madrid), psiquiatra.
Carlos Fernández Liria (Madrid), profesor profesor de filosofía UCM.
Santiago Fernández Vecilla (Madrid), activista de la PAH.
Ramón Franquesa Artés (Catalunya), Coordinador Front Civic Catalunya.
Luis Fuentes Barrika (Euskadi) Responsable de Memoria Histórica de
Regional Norte CNT.
Jordi Foix Robert (Catalunya), activista social.
Óscar García Miguélez (Euskadi), Concejal Berango.
Alberto García – Teresa (Madrid), poeta
Manuel Garí (Madrid), Economista.
Domingo Garí (Canarias) Profesor de Historia. Universidad de La Laguna.
Joan Giner Miguélez (Catalunya), Diputado Parlament CSQP.
Kepa González García (Euskadi), Portavoz GM Orain Amurrio.
Mercedes González Moreno (Andalucía), Lic. Física y Química, activista
social y feminista.
José María (Kichi) González Santos (Andalucía(, Profesor, actualmente
Alcalde de Cádiz
Héctor Grad Fuchsel (Madrid), Profesor Antropología Social.
Hortensia Grau i Juan (Catalunya), Dip. Parlament CSQP.
Àlex Guillamón Lloret (Cataluña) Coordinador de Entrepobles / Entrepueblos.
Jose Ángel Hernández Arias (Catalunya), Activista veïnal.
Juan Hernández Zubizarreta (Euskadi) Observatorio de Multinacionales en
América Latina.
Rubén Iglesias Ciempozuelos (Madrid), Concejal Medio Ambiente GM.
Mercedes Iglesias Serrano (Catalunya), educadora social.
Olga Jiménez Marcos (Euskadi), Concejala Galdakao Orain.
Daniel Jiménez Schlegl (Catalunya), Advocat. Doctor en Dret.
Tom Kucharz (Madrid), Miembro de Ecologistas en Acción.
Heri Lago-Lekue Fernández (Euskadi), Portavoz GM Orain Barrika
David Llorente Sánchez Castilla-La Mancha Diputados Cortes de
Castilla-La Mancha
Salvador López Arnal (Catalunya), colaborador de rebelión y El Viejo Topo
Antoni Luchetti Farré Cataluña Llicenciat en Dret i en Ciències
Econòmiques Doctor en Història
Isidro Maqueda (Andalucía), Activista energías renovables. GL Som Energia
Ana Marco (Aragón) Activista energías renovables.
Koldo Martín Hernando (Euskadi), Procurador Grupo Juntero Araba Podemos.
José Luís Martín Ramos (Cataluña), historiador, profesor de la UAB.
Carlos Martínez García (Andalucía), portavoz de Alternativa socialista,
ex-portavoz de ATTAC.
Roque Martínez (Catalunya), Delegat sindical CGT a TV3.
Manuel Martínez Llaneza (Madrid), ingeniero aeronáutico y profesor jubilado.
Delia Maza Martínez (Andalucía), Portavoz de la Plataforma regeneración
barrio del Temple.
Igor Mera Uriarte (Euskadi), Sindicalista ESK Sindikatua.
Jordi Mir García (Catalunya), profesor de la UPF.
Ana Miranda Paz (Galicia), portavoz europea del BNG.
Joaquín Miras Albarrán (Catalunya), Presidente de Espai Marx.
Pedro Montes Fernández (Madrid), economista.
Antoni Montserrat Solé (Catalunya), economista.
Miguel Muñiz Gutiérrez (Cataluña), miembro del Moviment Ibèric
Antinuclear a Catalunya.
Antonio Navas Robles (Catalunya), médico de familia
Joan Josep Nuet i Pujals (Catalunya), Diputado Parlament (Catalunya), CSQP
Diego Pacheco (Madrid), Informático.
Jaime Pastor Verdú (Madrid), Editor Viento Sur.
Ramón Pedregal Casanova (Madrid), escritor y activista.
Bonifacio Perales (Madrid), economista.
Maria Juliana Perera Figueredo (Euskadi), Concejala GM Herriaren Eskubidea.
Jónathan Pérez Gutiérrez (Euskadi), Concejal Erandio.
Laura Pérez Ruano (Navarra), Parlamentaria Cortes de Navarra.
Andrés Piqueras Infante (Valencia) Prof. sociología y antropología
social Universidad.
Paco Pucche Vergara (Andalucía), editor librero y activista de Málaga.
Aurora Pulido Vacas (Cataluña), Som Energia, coop. Energías. Renovables.
Mateo Quiròs (Andalucía), SE i Nodo Andaluz Plataforma Por Un Nuevo
Modelo Energético.
Sergio Recio García (Euskadi), Concejal Basauri.
Albert Recio Andreu (Catalunya), Professor Departament Economia
Aplicada. UAB.
César Rendueles Menéndez Llano (Madrid), Sociólogo.
Manuel Ribas Barros (Galicia), Membro da RAG, escritor e xornalista.
Sebastià Ribes Garolera (Catalunya), Activista energías renovables. GL
Som Energia.
Jorge Riechmann Fernández (Madrid), Profesor titular de Filosofía Moral UAM.
Julián Ríos Santiago (Euskadi), Portavoz GM Herriaren Eskubidea.
Juan Rivera Reyes (Andalucía), Coordinador estatal Frente Cívico Somos
Mayoría.
Juan Jesús Rivera León (Andalucía), SE i Nodo andaluz Px1NME.
Jesús Rodríguez González (Andalucía), Diputado Parlamento de Andalucía.
Emmanuel Rodríguez López (Madrid), Editor.
Nezkutz Rodríguez Ormazábal (Euskadi), Portavoz Grupo Juntero Bizakia
Podemos.
Maria Eugenia Rodríguez Palop (Madrid), profesora de derecho.
Universidad Carlos III
María Teresa Rodríguez-Rubio Vázquez (Andalucía), Portavoz del grupo de
Podemos en el Parlamento de Andalucía
Cote Romero (Madrid), Activista energías renovables. Px1NME.
Jara Romero Berro (Extremadura), secretaria y portavoz adjunta de
Podemos Asamblea de Extremadura
Sebastià Ruiz (Catalunya), Activista energías renovables. GL Som Energia.
Maite Ruiz De Erenchun Lizarraga (Euskadi), activista ambiental.
Carmen San José Pérez (Madrid), Médica. Diputada Asamblea Comunidad de
Madrid.
Sol Sánchez Maroto (Madrid), Activista. Co – portavoz IU Comunidad de
Madrid.
Jose Carlos Sánchez (Madrid), Gestor cultural. Ex-miembro del grupo
teatral “Tábano”
Luis Ángel Sánchez De Lechina (Euskadi), Portavoz GM Galdakao Orain.
Jordi Santiago Martínez (Catalunya), trabajador y filólogo (col.
“Sentido Común”)
María – Cruz Santos Santos (Catalunya), Profesora Jubilada.
Juan Ramón Sanz Arranz (Madrid), presidente de la fundación Domingo Malagón.
Emilio Santiago Muiño (Madrid), Antropólogo Social. Dir. Medio Ambiente
Ayuntamiento Madrid.
Pepe Saucedo Pedregal (Catalunya), Bomber de la Generalitat.
Pablo Scotto Benito (Catalunya), doctorando UB.
Isabel Serra (Madrid), (Madrid), Diputada Asamblea Comunidad de Madrid.
Román Sierra Barreras Aragón Diputado Cortes de Aragón.
Diosdado Toledano González (Catalunya), activista social, Coord. Un país
en Comú.
Jordi Torrent Bestit (Catalunya), profesor jubilado.
Daniel Trujillo Aguirre (Euskadi), Procurador Grupo Juntero Araba Podemos.
Aitor Unanue Esteban (Euskadi), Portavoz Santurtzi.
Miguel Urbán (Madrid), Eurodiputado Podemos.
Igor Urizar Murgoitio (Euskadi), Concejala Beleike Arrasate.
Carlos Valmaseda Blanco (Catalunya), bibliotecario.
Jorge Varela Dorrio (Euskadi), Concejal Herriaren Eskubidea.
Luis Vega Reñon (Madrid), catedrático emérito de lógica. UNED.
Margaritza Vicente Martínez (Euskadi), Portazov GM Erandio.
Esther Vivas Esteva (Catalunya), Periodista.
Josep Viver Montsant (Catalunya), Tècnic en mesures ambientals des de 1987.
Fernando Zamorano Cabezas (Catalunya), arquitecto técnico.

FontFuente: sirenovablesnuclearno@pangea.org

Comentaris tancats a Més de 140 persones de tot l’estat impulsen presentar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) contra la renovaci ó dels permisos de les centrals nuclears fins als 60 anys

[Medios] Otro nuevo retraso en la elaboración de criterios para los disruptores endocrinos pone en riesgo la salud humana y el medio ambiente

19 de mayo de 2017

Otro nuevo retraso en la elaboración de criterios para los disruptores endocrinos pone en riesgo la salud humana y el medio ambiente

· Los criterios para identificar los tóxicos disruptores endocrinos, también llamados contaminantes hormonales o EDC, cuya decisión se esperaba hoy, continúan causando desacuerdo entre los estados miembros de la Unión Europea (UE).

· La coalición EDC-Free, de la que forma parte Ecologistas en Acción, exhorta a la Comisión Europea y a los Estados miembros a que modifiquen la propuesta actual para garantizar la protección de la población y el medio ambiente y advierte de que este retraso y el fracaso en acordar los criterios mantienen en peligro la salud humana innecesariamente.

La coalición ha criticado, en repetidas ocasiones, que la propuesta requiere una carga de prueba poco realista que hace muy difícil y retrasa la identificación de sustancias como disruptoras endocrinas. Otra crítica se refiere a la exención de la definición de ciertos plaguicidas y biocidas diseñados precisamente para alterar el sistema endocrino, lo que socavaría gravemente la protección. EDC-Free también advierte a la Comisión Europea y a los Estados miembros de que la industria quiere introducir, en la regulación de plaguicidas, una excepción basada en la evaluación de riesgos que generaría una exposición continua de personas y ambiente a mezclas de pesticidas tóxicos.

Tras años de retraso, la Comisión Europea propuso, en junio de 2016, un conjunto de criterios que han pasado por varias versiones y han sido objeto de largas críticas. Los criterios se publicaron tras una sentencia del Tribunal de Justicia de la UE que constató que la Comisión Europea había infringido la legislación de la UE al retrasar la adopción de estos criterios.

“La ciencia es clara acerca de los efectos nocivos e irreversibles de los disruptores endocrinos. Ha llegado el momento de actuar y Europa tiene la oportunidad de dar ejemplo. Los criterios de protección frente a disruptores endocrinos son necesarios para reducir la exposición de las personas a estas sustancias tóxicas y reducir cargas innecesarias en los presupuestos públicos “, dice Genon K. Jensen, portavoz de la colación EDC-Free Europa.

Tanto científicas y científicos como organizaciones ecologistas y de la salud han pedido sistemáticamente la adopción de criterios de calidad y científicamente sólidos para acelerar las acciones dirigidas a reducir la exposición de la población a los disruptores endocrinos. Además, más de 364.000 ciudadanos han firmado una petición para que los Estados miembros tomen medidas para prohibir los EDC.

La falta de criterios para minimizar la exposición a los EDCs causa graves daños en los ecosistemas y en la salud humana, además de suponer una elevada carga para los presupuestos de salud pública por las enfermedades derivadas de la exposición a EDC, que en la UE se estima en 163.000 millones de euros al año. En su versión actual, la propuesta de criterios se opone al enfoque de mejora de la reglamentación del que la Comisión ha hecho su lema.

La coalición EDC-Free, de la que forma parte Ecologistas en Acción, pide a la Comisión Europea y a los Estados miembros que modifiquen la propuesta actual para que la exposición a los disruptores endocrinos pueda reducirse rápidamente y se proteja el medio ambiente y la salud.
Más información: Kistiñe García, responsable de comunicación de la campaña Libres de contaminantes hormonales de Ecologistas en Acción, 626 083 544
Roberto Herreros Prensa
Confederación de Ecologistas en Acción
915 31 27 39 | 617 02 64 32
www.ecologistasenaccion.org
@robertoherreros
_______________________________________________
Confederacion de Ecologistas en Accion
Marques de Leganes 12 – 28004 Madrid
Telefono: +34-91-5312739
http://www.ecologistasenaccion.org/

FontFuente: prensa@ecologistasenaccion.org, via: medios-bounces@ecologistasenaccion.net

Comentaris tancats a [Medios] Otro nuevo retraso en la elaboración de criterios para los disruptores endocrinos pone en riesgo la salud humana y el medio ambiente