Revista de Pangea

"La Revista de Pangea és un recull de notícies de diferents butlletins"

Category: August de 2017

PCS Resumen nº 2636

POLITICA EN EL CONO SUR LATINOAMERICANO

POLITICA EN EL CONO SUR LATINOAMERICANO Grupo
1
Mensaje

Resumen #2636
1.1
Documento – NORMAS Y TEMATICA DE POLITICA CONO SUR.doc

by
Mensaje

1.1

Documento – NORMAS Y TEMATICA DE POLITICA CONO SUR.doc

Sáb, 12 de Ago, 2017 8:26 pm (PDT) . Enviado por:

Documento : NORMAS Y TEMATICA DE POLITICA CONO SUR.doc
Descripción : NORMAS Y TEMATICA DE POLITICA CONO SURResponder a remitente


.


Responder a grupo


.


Responder via Web Post


.


Todo los mensajes (212)


.
Más populares ^

Por una Constitución auténticamente democrática para Chile, visite y firme en http://www.asambleaconstituyente.cl/

Manténgase informado sobre los DD.HH. en Chile, visite http://www.memoriaviva.com/ y http://www.chile-esmeralda.com/

Visita tu grupo

• Privacidad • Cancelar suscripción • Condiciones de uso

FontFuente: politicaconosur@gruposyahoo.com

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (13-08-17)

 

Si no veu correctament aquest correu premi aquí

 

CGT de Catalunya.
www.cgtcatalunya.cat

 

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 13 d’agost.

 

dissabte 5 d’agost de 2017
Vagafòbia
Article d’Ermengol Gassiot
Avui ens apuntem a la moda de les “fòbies”. I ho fem proposant una nova paraula, la “vagafòbia”. Designa una actitud que cada vegada és més present en els grans mitjans de comunicació i en les declaracions de la política institucional. Com el lector/lectora veurà, el seu significat és obvi i evident. Designa la por o l’odi envers les vagues de treballadors/es. Una por i un odi que es fan extensius a la capacitat de la classe treballadora a organitzar-se per ella mateixa i definir els mecanismes per a (…)

 

dijous 27 de juliol de 2017
A Metro i arreu, només la lluita i les vagues serveixen
Comunicat del Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya

Des de l’inici de la “crisi econòmica” del 2008 hem assistit a la combinació entre una brutal manipulació mediàtica antisindical i una política d’esclafament de les lluites de resistència a les retallades. Per tal de dur-les a terme, ha calgut construir un fals imaginari entre la població per tal de garantir el seu sotmetiment: Les vagues no serveixen.

I és en l’esforç des del Poder per crear aquest imaginari que queda clara la seva falsedat: no manipules el que no t’importa. Mica en mica, però, les (…)

 

divendres 2 de juny de 2017
Desobeïm el procés polític del cas “27 i més”
Comunicat de l’SP de la CGT de Catalunya
Recentment el jutjat de Cerdanyola del Vallès que instrueix el cas per la tancada d’estudiants al rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) de l’any 2013 (el cas conegut com a “27 i més”) ha dictat una interlocutòria on es disposa l’obertura del judici oral i es fixa una fiança absolutament desproporcionada, de 511.835,05 EUR per a assegurar les responsabilitats civils. 27 persones encausades arran d’aquella protesta universitària estan a l’espera de peticions penals d’entre 11 i 14 anys (…)

 

 

diumenge 13 d’agost de 2017
La CGT de Catalunya contra els atacs al dret de vaga
Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya

Davant la imminent sortida mitjançant la repressió al conflicte d’Eulen a l’aeroport de Barcelona, des de la Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya volem fer palès els següents punts:

Considerem inacceptable el desplegament de cap cos policial per suplantar els vaguistes en els controls d’equipatges de l’aeroport. El precedent que aquesta opció suposa és molt preocupant pel conjunt de la classe treballadora, doncs se’ns estaria dient que mitjançant un cos policial o militar (…)

 

dissabte 12 d’agost de 2017
Mobilització contra la precarietat a Groundforce, el dilluns 14 d’agost a les 13h a l’aeroport del Prat

Mobilització contra la precarietat a Groundforce, el dilluns 14 d’agost a les 13h a la Terminal 1 de l’aeroport del Prat, als mostradors d’Air Europa

A igual treball, mateixos drets, per als treballadors FITP

Com podem constatar diàriament per tot arreu, en aquest país, la precarietat, cada dia que passa és pitjor, i els seus efectes es deixen notar a nivell salarial, de salut, etc. No podem permetre que això destrueixi les nostres vides i relacions familiars.

Fins fa un mes teníem un cap de (…)

 

dissabte 12 d’agost de 2017
De la vagafòbia a la militarització
Article d’Ermengol Gassiot
Vivim una època en que les vagues i els conflictes laborals augmenten, especialment a Catalunya i, concretament, a les comarques barcelonines. Vivim una època també on les reaccions contra les vagues afloren sota diverses formes. Uns arguments diversos que conflueixen en construir un estat d’opinió crític, desclassat (o més aviat al servei de qui controla l’economia i la política) que nega les lluites dels i les treballadores que, en definitiva, som pràcticament tota la població. Si bé sempre ha (…)

 

divendres 11 d’agost de 2017
Dimiteix el director de la DGAIA després de les acusacions de la CGT d’afavorir entitats amb les quals ha estat vinculat laboralment

Plega el director d’Atenció a la Infància, qüestionat pels contractes a centres de menors

Ricard Calvo havia tingut diferents càrrecs en fundacions que reben recursos públics

El director general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (Dgaia), Ricard Calvo, ha deixat el càrrec després de veure’s qüestionat pels contractes amb fundacions que gestionen centres de menors tutelats per l’administració. Calvo va ser acusat per la CGT d’afavorir la Fundació Acció Social Infància (FASI) i Plataforma Educativa, (…)

 

divendres 11 d’agost de 2017
És el canvi del model productiu la solució a tots els mals?
Article de Victòria Soldevil

Dins la sèrie ’La despossessió quotidiana’, l’autora desmitifica el mantra del canvi de model productiu com a fórmula màgica per millorar l’economia i planteja que el problema és el sistema de relacions de producció en què s’insereix, el capitalisme.

Una de les frases més recurrents entre els tertulians dels mitjans de comunicació és la necessitat de canviar el model productiu per tal d’emular països com Alemanya, els Estats Units o Dinamarca. Però, què és el “model productiu”? I, quines repercussions té (…)

 

dimecres 9 d’agost de 2017
No és turismofòbia, és dignitat
Comunicat d’Embat
El capitalisme és un sistema malalt. Malgrat això, habitualment dóna la impressió de cara enfora d’una extraordinària solidesa. Això ho assoleix gràcies a un consens monolític dels mitjans de comunicació, la classe política i d’una àmplia xarxa d’opinòlegs, tertulians i d’altres partidaris del neoliberalisme que pul·lulen per les xarxes socials que fan la funció d’opinió pública. En aquest país són el “sentit comú”. Fora d’ells no hi ha res. La seva forma de pensar s’expressa en bloc, sense fissures, en el (…)

 

dimecres 9 d’agost de 2017
Vaga de l’11 al 15 d’agost a Ferrovial Serveis Ferroviaris a Bord

El sindicat ferroviari CGT Serveis a bord torna a convocar una VAGA de cinc dies de l’11 al 15 d’agost

Els motius que porten a plantejar aquesta nova mobilització són els mateixos que la plantilla ve reivindicant en els anteriors cicles de vaga a l’empresa Ferrovial Serveis SA des de 2013, adjudicatària del servei a bord dels trens operats per RENFE AVE i Llarga Distància.

Les treballadores i treballadors segueixen demanant que se’ns garanteixi un acord de Conveni Col·lectiu que reculli els punts (…)

 

dimarts 8 d’agost de 2017
De nou guanya la plantilla de Bergé Logística de l’Arboç de la mà de la CGT

DE NOU GUANYA LA PLANTILLA DE LA MÀ DE LA CGT

El proppassat dia 27 de juliol la secció sindical de la CGT va arribar a un acord amb l’empresa, durant la mediació derivada de la convocatòria de Vaga Indefinida. Un acord en el qual s’aconsegueixen exigències històriques. Aquest acord es va ratificar per unanimitat a les Assemblees del dia 3 d’agost. En aquest acord s’aconsegueix:

* Reconeixements de deutes amb els companys.

* Lliurament de telèfons mòbils d’empresa per als companys polivalents.

* (…)

 

dilluns 7 d’agost de 2017
Política institucional i Vagafòbia
Article d’Òscar Murciano, Secretari d’Acció Social de la CGT de Catalunya
No és cap secret que hem entrat en una certa recuperació de l’ús de la vaga i del seu seguiment. Segons dades de la pròpia patronal CEOE, tots els indicadors del primer semestre de 2017 s’han incrementat molt respecte a l’anterior, concretament el nombre d’hores de vaga (+ 59%) i dels treballadors/es que fan (+101,6%). Això implica que la percepció social de la seva existència sigui àmplia, especialment degut a l’impacte de diverses mobilitzacions en el sector del transport (Metro TMB, Bicing, RENFE, (…)

 

diumenge 6 d’agost de 2017
Caravana a la Frontera Sud
Una crònica realitzada per CGT – Ensorrem fronteres

Què som la Caravana i qui hi ha participat?

La caravana Obrint fronteres a Melilla és la continuació de la protesta contra el que representa la fortalesa europea. L’any passat a Grècia, aquest any a la frontera sud, del 14 al 22 de juliol.

Unes 200 organitzacions d’Euskal Herria, País Valencià, Madrid, Castella – Lleó, Catalunya i Andalusia han preparat durant mesos aquesta mobilització. Si ha estat complicat moure i allotjar a les 450 persones que hem baixat a Melilla des de diferents punts de (…)

 

dissabte 5 d’agost de 2017
Més enllà dels centres de treball
Editorial Catalunya núm. 193
La base de la nostra actuació és el món laboral i la lluita sindical, però també ens organitzem fora de la feina i dels centres de treball, als carrers de pobles i ciutats, en ateneus i centres socials, associacions de veïns/es, de joves, migrants o pensionistes, etc. Ho fem denunciant que coses indispensables per a la vida, com l’habitatge, l’energia, l’aigua o simplement l’espai públic estiguin sotmesos a les lleis del mercat capitalista, s’especuli amb ells simplement amb l’objectiu de garantir (…)

 

dimarts 1 d’agost de 2017
Ha sortit el número 194 de la revista Catalunya (Juliol-Agost 2017)

Al Catalunya 194, de juliol-agost de 2017, hi trobareu, entre d’altres, els següents articles:

Editorial:

La lluita i les vagues funcionen

Tema del mes:

Metro i socialdemocràcia Low Cost

Treball-economia:

Una oportunitat per a l’acord

Vaga al Bicing de Barcelona contra la precarietat i les lamentables condicions de treball

Maltractament institucional i portes giratòries a la DGAIA

Fundacions del tercer sector paguen lloguers desorbitats

Prou impunitat per justificar el negoci de (…)

 

dimarts 1 d’agost de 2017
La Diputació de Barcelona torna a donar un cop al seu personal més precari
Comunicat de la Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

Companys, companyes,

La Diputació de Barcelona torna a donar un cop a part del seu personal més precari i, una vegada més, torna a fer ús de la seva forma autoritària de negociar respecte a les Borses de Treball, és a dir, negociant quan l’interessa, allò que l’interessa, i sense tenir en compte ni a la part social ni als propis col·lectius afectats. Totes sabem que el mes de juliol (juntament amb els d’agost i setembre) és període preferent de vacances per a tot el personal de la Diputació de (…)

 

dimarts 1 d’agost de 2017
El desconegut i molt útil “Dret a Consulta” dels Delegats de Prevenció
Article de l’Àlex Tisminetzky

El desconegut i molt útil “Dret a Consulta” dels Delegats de Prevenció

Un dret al servei de la lluita per la salut laboral

Els Delegats de Prevenció són els representants unitaris dels treballadors específics en matèria de Prevenció de Riscos Laborals.

Un dels drets legals més desconeguts i útils dels Delegats de Prevenció és el Dret a Consulta, que va íntimament lligat al dret a la informació, que abarca el dret a tenir accés a tota la informació rellevant en matèria preventiva, que pràcticament ho (…)

 

dimarts 1 d’agost de 2017
Manifest de la campanya #AndreuAbsolució

NI 4 ANYS NI UN DIA

PRESÓ PER DEFENSAR ELS DRETS DE TOTHOM?

ANDREU ABSOLUCIÓ

El proper 5 d’octubre el nostre company Andreu, un jove de Tortosa veí del barri de Sants, haurà d’afrontar un dels judicis que té pendent degut a la ràtzia repressiva que vam patir en el context de la Vaga General del 29 de març de 2012 per aturar la Reforma Laboral.

Aquell 29 de març milers de persones vam sortir al carrer. Era la crida a la Vaga General i per tot arreu es van organitzar piquets, marxes i (…)

 

dijous 27 de juliol de 2017
Memòria tergiversada
Article d’Ermengol Gassiot sobre l’homentage a Joan Peiró a Sants

Les persones vivim. Actuem, fem coses i prenem actituds. Més enllà d’això, la gent pot parlar de nosaltres, construir-nos una imatge i, en la mesura en que el temps va passant, recordar-nos. En aquest procés, se’ns construeix una memòria que pot ser més o menys ajustada als fets que protagonitzem i a les aspiracions que van motivar les nostres accions.

Ahir va fer 75 anys de l’afusellament de 8 anarquistes i sindicalistes de la CNT a Paterna, al país Valencià. Tot i haver militat i mort en la (…)

 

dijous 27 de juliol de 2017
Èxit de la vaga de CGT a les Sitges de la Factoria Cobega (Coca Cola) a Martorelles
Comunicat de la CGT del Vallès Oriental

Ahir dimecres 26 de juliol es va desconvocar la vaga duta a terme pels companys i companyes de CGT a les Sitges de la Factoria Cobega (Coca Cola), després de que l’empresa Sodexo Iberia hagi acceptat les reclamacions dels treballadors en vaga.

La vaga ha estat desconvocada al resoldre’s la majoria de reivindicacions de les companyes:

– Actualització de l’IPC.

– Reconeixement de l’antiguitat total.

– Pujada salarial d’un 15%.

– Recuperació i reconeixement de la categoria i del sou que tenia una (…)

 

www.cgtcatalunya.cat |
facebook |
twitter |
vimeo |
youtube |
flickr |
rss |
google+ |
slideshare |
issuu |
scribd |
instagram |
about |
linkedin |
bambuser

 

Què és la CGT |
On trobar-nos |
Afiliació |
Butlletí |
On Trobar-nos |
Àmbits d’actuació |
Actualitat |
Legislació |
Serveis Socials i Sindicals |
Enllaços
En relació a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic
(la LSSI-CE) aprovada pel parlament espanyol i de la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de Dades espanyola, estem obligats a
comunicar-te que la teva adreça de correu figura en aquest moment subscrita a la LLISTA de correu electrònic de l’equip de comunicació adscrit
a la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya, formant part d’un fitxer automatitzat de dades.nnAmb el present e-mail volem informar-te de
la teva opció de cancel·lació en virtut de les lleis abans esmentades, i del teu dret d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les teves
dades. Si no desitges seguir rebent missatges d’aquesta llista, per a donar-te de baixa envia un correu a l’adreça:
com-cgt-cat@cgtcatalunya.cat.

FontFuente: enviaments@cgtcatalunya.cat

[Medios] Análisis de las emisiones de gases de efecto invernadero en España en 2016

*España sigue sin hacer sus deberes en la lucha contra el cambio climático*

· Para Ecologistas en Acción, los datos de emisiones de gases de
efecto invernadero (GEI) de 2016 dejan patente la falta de esfuerzos del
gobierno español para frenar el cambio climático.

· La abundante producción hidroeléctrica enmascara un continuo
crecimiento de las emisiones del Estado español y la falta de apuestas
ambiciosas.

· Las reducciones comprometidas por el gobierno español están muy por
debajo de su capacidad y de los compromisos adquiridos por los países del
entorno.
El pasado 12 de julio el gobierno español comunicó a la Unión Europea el
adelanto de las emisiones de gases de efecto invernadero del año 2016. Tras
el análisis de estos datos Ecologistas en Acción quiere señalar que no se
aprecian transformaciones relevantes en el sistema productivo español que
puedan considerarse adecuadas a la realidad del cambio climático.
Aunque es cierto que el balance global muestra un descenso de las emisiones
del 3,5 % durante el año 2016, el estudio pormenorizado de los datos
muestra que este descenso es mayoritariamente atribuible al incremento en
un 25,9% de la producción hidroeléctrica durante 2016, más que a un cambio
en la estructura del modelo energético de nuestro país.
Un incremento cuya consecuencia no sólo ha sido el descenso en el consumo
de carbón sino que ha provocado una disminución sustancial en el volumen de
agua embalsada lo que, unido a un otoño, invierno y primavera secos, han
llevado a los embalses a niveles muy bajos para estas fechas, lo que puede
poner en riesgo diferentes usos en el futuro.
El tímido ascenso de la energía fotovoltaica muestra la falta de
instalación de nuevas potencias renovables y marca el continuo incremento
de fósiles como el gas o el fuel para la producción eléctrica. Ecologistas
en Acción señala que el camino a seguir en la transición energética es que
año a año la aportación de los fósiles descienda notablemente en favor de
un crecimiento de las renovables, así como el cierre escalonado de las
centrales nucleares que suponen un verdadero freno para la extensión
renovable, dada la nula capacidad de estas centrales para regular la
potencia vertida a la red. Un camino en el que es necesario iniciar el
cierre de las industrias fósiles, así como, no seguir invirtiendo en
infraestructuras gasísticas que no hacen más que fortalecer un modelo
caduco con importantes consecuencias climáticas.
En el resto de sectores se observa como obtienen peores resultados que el
año anterior, de hecho, incrementan en un 2.2% sus emisiones de gases de
efecto invernadero. Así, por ejemplo, la situación de la industria sigue
siendo similar a la de años anteriores, experimentando un pequeño ascenso,
lo que parece mostrar la falta de medidas efectivas para la reducción de
las emisiones en este sector, del mismo modo sucede en sectores como la
agricultura.
Parece imparable el continuo ascenso de las emisiones del sector del
transporte, un 3% en 2016. La falta de medidas reales que frenen el uso del
vehículo particular y el transporte de mercancías por carretera está detrás
de los malos resultados de este sector. Unas emisiones que se agravan al
incluir el transporte aéreo que crece por encima del 5%, y que
previsiblemente seguirá esta tendencia debido al ascenso del turismo en la
península y en las islas.
Otro de los aspectos que quedan patentes con estos datos es la falta de
ambición del estado español, un claro ejemplo se observa en los denominados
sectores difusos en los que se produjeron un total de 197.681GgCO2, que
afortunadamente están muy por debajo del objetivo marcado de 223.733GgCO2.
Un aparente cumplimiento que se debe a un truco contable muy beneficiosos
para las industrias fósiles españolas, el cambio de referencia al año 2005
de los compromisos de los estados. Por ello, Ecologistas en Acción demanda
la revisión del objetivo de España a 2020 y a 2030 para que se produzcan
año tras año reducciones de las emisiones respecto a los niveles actuales
impidiendo seguir aumentando nuestra contribución al cambio climático, del
mismo modo que ya ocurre en otros países del entorno.
Una mayor ambición que no se enmarca sólo en el concepto de justicia
climática al que también se debe dar respuesta, sino que, además, tendrá
beneficios en un territorio muy vulnerable al cambio climático como es el
español. Unos efectos que ya están mostrando el establecimiento año tras
año de nuevos récords climáticos como los de altas de temperaturas o de
episodios de lluvias torrenciales. La situación meteorológica de estos
últimos meses podría ser un ejemplo de estos efectos que veremos agravados
en las próximas décadas, por lo que es necesaria una acción urgente y de
suficiente intensidad para frenar las peores consecuencias del
calentamiento global.
Mas información:

Javier Andaluz, responsable de Cambio Climático de Ecologistas en Acción:
645 51 81 04
_______________________________________________
Confederacion de Ecologistas en Accion
Marques de Leganes 12 – 28004 Madrid
Telefono: +34-91-5312739
http://www.ecologistasenaccion.org/

FontFuente: coordinacion@ecologistasenaccion.org, via: medios-bounces@ecologistasenaccion.net

[ABYA YALA INTERNACIONAL] Declaración sobre los Derechos de los Pueblos Indígenas no ha sido aun implemen tada por estados nacionales

<https://3.bp.blogspot.com/-vov3JwgNj0U/WYoj4LBqcGI/AAAAAAAACxo/_2D2Eo5MF7gpVRihZkzfKx3bBOigjVruwCLcBGAs/s1600/col3.jpg>

*Derechos indígenas no pasan del papel a la acción
<http://www.other-news.info/noticias/2017/08/derechos-indigenas-no-pasan-del-papel-a-la-accion/>*
-8/8/2017- Por
Mariam Wallet Aboubakrine, Albert K. Barume, y Victoria Tauli-Corpuz (*)

GINEBRA/NUEVA YORK, 8 ago 2017 (IPS) – Una década después de adoptada la
histórica Declaración sobre los Derechos de los Pueblos Indígenas, estos
todavía tienen por delante enormes desafíos, alertó un grupo de entidades
especializadas de la Organización de las Naciones Unidas (ONU).

Los Estados deben pasar de las palabras a la acción para terminar con la
discriminación, la exclusión y la falta de protección, esto último se
evidencia en el alto número de asesinatos de defensores de derechos
humanos, reclamaron antes del Día Internacional de los Pueblos Indígenas,
que se conmemora este 9 de agosto.

El comunicado fue divulgado en conjunto por el presidente del Foro
Permanente de la ONU para las Cuestiones Indígenas, el Mecanismo de
Expertos de la ONU sobre Derechos de los Pueblos Indígenas y la relatora
especial de la ONU para los derechos de los pueblos indígenas.

“Ya pasaron 10 años desde que la Asamblea General de la ONU adoptó la
Declaración
sobre los Derechos de los Pueblos Indígenas
<https://abyayalainternacional.wordpress.com/declaracion-de-las-naciones-unidas-sobre-los-derechos-de-los-pueblos-indigenas/>,
el instrumento internacional más completo sobre derechos humanos de los
pueblos indígenas”, recuerdan expertos y especialistas.

“La declaración, que llevó más de 20 años de negociaciones, es en la
actualidad un modelo de progreso, un marco para la reconciliación y una
referencia en materia de derechos”, reza el comunicado.

Pero una década después, tenemos que reconocer los grandes desafíos que
quedan por delante. Las dificultades que afrontan en la actualidad son, en
demasiados casos, luchas y violaciones más graves que las que sufrieron
hace 10 años.

Los indígenas todavía soportan racismo, discriminación y un acceso desigual
a servicios básicos, como atención médica y educación. Y en los casos en
que hay datos, se ve claramente que siguen rezagados en muchos frentes,
sufriendo un grado de pobreza desproporcionadamente elevado, menor
esperanza de vida y peores resultados en materia educativa.

Los indígenas sufren dificultades particularmente graves por la pérdida de
tierras y de derechos sobre los recursos, que son la base de sus estilos de
vida y de sus identidades culturales.

Y las mujeres indígenas sufren una doble discriminación, por su condición
de mujer y de indígena. Suelen quedar excluidas de los procesos de decisión
y de derechos sobre la tierra, y muchas son víctimas de violencia.

Los especialistas piden a todos los estados que garanticen a las indígenas
el pleno goce de sus derechos, tal como está consagrado en la declaración,
y subrayan que sus derechos son una preocupación de todos.

El agravamiento de la situación de los derechos humanos en el mundo se hace
patente en las condiciones laborales extremas y arriesgadas en las que
trabajan los indígenas defensores de los derechos humanos.

*Las personas y las comunidades que se atreven a defender los derechos
indígenas son tildados de obstáculos para el progreso, fuerzas contra el
desarrollo y, en algunos casos, enemigos del Estado o terroristas.*

*Incluso, los activistas indígenas arriesgan su vida. *

Hay datos que revelan que solo en 2016, unos 281 defensores de derechos
humanos habrían sido asesinados en 25 países, más del doble de los que
mataron en 2014. La mitad de ellos murieron defendiendo sus derechos a la
tierra, al ambiente y a su cultura.

Urgimos a los Estados a proteger a los defensores de derechos humanos
indígenas. Los delitos de los que son víctimas deben investigarse y
procesarse debidamente, y los responsables comparecer ante la justicia.

Los indígenas se ven envueltos cada vez más en conflictos por sus tierras,
recursos y derechos. La paz duradera exige que los Estados, con apoyo de la
comunidad internacional, creen mecanismos de resolución de conflictos con
la total y efectiva participación de los pueblos autóctonos, y en
particular las mujeres.

Muchos países todavía no reconocen a los pueblos indígenas, y en
particular, las mujeres y los jóvenes carecen de reconocimiento oficial y
de participación política directa. Aun donde rige el Estado de derecho,
todavía no se ha implementado totalmente la declaración de la ONU.

Ya es hora de reconocer y de fortalecer las formas de gobernanza y de
representación propias de los indígenas para crear un diálogo constructivo
y relacionarse con las autoridades nacionales e internacionales,
funcionarios públicos y sector privado.

Es necesario alcanzar estándares mínimos para la supervivencia, el
bienestar y la dignidad de los indígenas en todo el mundo, como quedó
establecido en la declaración de la ONU.

Ese mínimo contempla el derecho a la identidad, a la lengua, a la salud, a
la educación y a la auodeterminación, además del deber de los Estados de
consultar y de cooperar con los pueblos indígenas para obtener el
consentimiento previo, libre e informado antes de adoptar e implementar
medidas que puedan afectarlos.

La declaración de la ONU representa cambios importantes, tanto en la
estructura como en la práctica de la política mundial, y en los últimos 10
años hubo algunos cambios positivos en la situación de los pueblos
indígenas, así como un mayor respeto por ellos en todo el mundo.

“Pero todavía nos queda mucho por hacer antes de que los indígenas puedan
estar en pleno goce de sus derechos humanos, como lo expresa la declaración.

Exhortamos a los Estados a achicar la brecha entre las palabras y las
acciones y a actuar para lograr la equidad y el pleno goce de sus derechos
para todas las personas de origen indígena”, reza el comunicado.

————————————————————–

*Mariam Wallet Aboubakrine, presidenta del Foro Permanente para las
Cuestiones Indígenas, Albert K. Barume, presidente del Mecanismo de
Expertos de la ONU sobre Derechos de los Pueblos Indígenas, y Victoria
Tauli-Corpuz, relatora especial para los derechos de los pueblos indígenas.

FontFuente: noticieroindio@gmail.com

Resumen de Infomoc, Vol 168, Envío 2

Envíe los mensajes para la lista Infomoc a
infomoc@grups.pangea.org

Para subscribirse o anular su subscripción a través de la WEB
http://www.grups.pangea.org/mailman/listinfo/infomoc

O por correo electrónico, enviando un mensaje con el texto “help” en
el asunto (subject) o en el cuerpo a:
infomoc-request@grups.pangea.org

Puede contactar con el responsable de la lista escribiendo a:
infomoc-owner@grups.pangea.org

Si responde a algún contenido de este mensaje, por favor, edite la
linea del asunto (subject) para que el texto sea mas especifico que:
“Re: Contents of Infomoc digest…”. Además, por favor, incluya en la
respuesta sólo aquellas partes del mensaje a las que está
respondiendo.
Asuntos del día:

1. WeMove: Nuestra Unión por la paz peligra (Eva Aneiros)
———————————————————————-

Message: 1
Date: Sun, 6 Aug 2017 22:05:12 +0200
From: Eva Aneiros <eva.aneiros@nodo50.org>
To: infomoc <infomoc@grups.pangea.org>
Subject: [Infomoc] WeMove: Nuestra Unión por la paz peligra
Message-ID: <a90d7b78-7916-ca6b-bd30-28abf56a10d4@nodo50.org>
Content-Type: text/plain; charset=”utf-8″; Format=”flowed”
——– Mensaje reenviado ——–

1.500 millones de euros al año en subvenciones a la industria
armamentística para desarrollar tecnología militar. ¿Es así como
queremos gastar el dinero de nuestros impuestos? *Dile a la Comisión que
te opones a esta idea antes de que la consulta acabe en 4 días.*

¡YO DEFIENDO LA PAZ!
<https://www.wemove.eu/sites/all/modules/civicrm/extern/url.php?u=41796&qid=48974264>

Hola Eva,

Hace poco te movilizaste en contra de la industria armamentística.
*Junto con otras 120.000 personas, pediste a la Comisión Europea que no
diera 1.500 millones de euros al año a las empresas armamentísticas*
para el desarrollo de nueva tecnología militar. Ahora *la Comisión
pregunta: ¿qué te parece esta propuesta?*

Estamos ante *una oportunidad de oro*: una vía de comunicación directa
entre la ciudadanía y la Comisión, sin ministros ni eurodiputados
actuando de intermediarios.

*La propuesta para gastar 1.500 millones de euros anuales en la
industria armamentística está en su fase embrionaria y por ello la
Comisión tiene un interés real en conocer nuestra opinión.* Si
suficientes personas nos posicionáramos en contra de
financiar investigación armamentística, podríamos conseguir que esta
propuesta no saliera adelante. La consulta se cierra en 4 días. ¡No hay
tiempo que perder!

*Es muy sencillo: solo hay que responder a una pregunta. ¡No lo dejes
para mañana!*

*Movilízate en contra de la financiación de conflictos armados
<https://www.wemove.eu/sites/all/modules/civicrm/extern/url.php?u=41796&qid=48974264>*
La industria armamentística es distinta a todas las demás porque se
beneficia de los conflictos armados y las guerras. Al menos cinco países
de la UE han estado vendiendo armas y munición a cuatro países que
apoyan a la oposición armada de Siria desde 2012 [1]. Si la propuesta de
la Comisión entrara en vigor, la UE tendría mayor capacidad para
exportar armamento sofisticado, financiado con los impuestos de los
contribuyentes. De hecho, esta propuesta es muy similar a la presentada
por el mayor grupo de presión de la industria armamentística europea.
Parece que la presión que han hecho últimamente ha dado finalmente sus
frutos.

*Las industrias que se benefician de la destrucción no deberían recibir
un trato preferencial por parte de la UE.* Pero esto es justamente lo
que propone la Comisión. Parte de la financiación para apoyar a la
industria armamentística procedería de *partidas del presupuesto de la
UE, que dejarían de destinarse a programas con escasos recursos, como
los dedicados a los derechos humanos.* No queremos una Unión que da
prioridad a la militarización en detrimento de los derechos humanos y la
resolución de conflictos.

Muchos activistas por la paz y decenas de organizaciones europeas se han
posicionado en contra de esta propuesta. *Si sumamos las miles de voces
de nuestra comunidad a su lucha, el movimiento europeo por la paz será
imparable. La consulta pública cierra en 4 días.* La Comisión quiere
conocer tu opinión. ¡No dejes pasar esta oportunidad!

*Movilízate en contra de la financiación de conflictos armados
<https://www.wemove.eu/sites/all/modules/civicrm/extern/url.php?u=41796&qid=48974264>*
Una vez hayas participado en la consulta, la mejor manera de multiplicar
tu impacto es reenviar este correo a las personas de tu entorno cercano.
Confían en ti, así nadie mejor que tú para invitarles a participar. Para
ganar esta lucha, es necesario que el mayor número de personas se una a
esta simple acción: ¿podrías reenviar este correo a los tuyos?

Trabajando por la paz,

Virginia, María y todo el equipo de Movemos Europa

[1] Bosnia, Bulgaria, Croacia, República Checa, Eslovaquia, Serbia y
Rumanía acordaron dicha exportación de armas:
http://www.balkaninsight.com/en/article/eu-we-re-tracking-balkan-arms-flow-to-syria-08-04-2016

Movemos Europa
<https://www.wemove.eu/sites/all/modules/civicrm/extern/url.php?u=41797&qid=48974264>
es un movimiento ciudadano por una Europa mejor, por una Unión Europea
comprometida con la justicia social y económica, con la sostenibilidad
ambiental y la democracia ciudadana y participativa. Europa es nuestro
hogar – tanto si nacimos aquí como si no. Para darte de baja pincha aquí
<https://www.wemove.eu/civicrm/mailing/optout?reset=1&jid=50114&qid=48974264&h=bcf987194916e4d0>.
Nos financiamos con donaciones de nuestra comunidad en toda Europa.
¿Podrías contribuir y así ayudar a que las campañas que te importan
consigan sus objetivos? Haz un donativo
<https://www.wemove.eu/sites/all/modules/civicrm/extern/url.php?u=41798&qid=48974264>

Síguenos en Twitter
<https://www.wemove.eu/sites/all/modules/civicrm/extern/url.php?u=41799&qid=48974264>
| en Facebook
<https://www.wemove.eu/sites/all/modules/civicrm/extern/url.php?u=41800&qid=48974264>
| o en YouTube
<https://www.wemove.eu/sites/all/modules/civicrm/extern/url.php?u=41801&qid=48974264>
———— próxima parte ————
Se ha borrado un adjunto en formato HTML…
URL: <http://www.grups.pangea.org/pipermail/infomoc/attachments/20170806/22728f49/attachment-0001.html>

——————————

_______________________________________________
Infomoc mailing list
Infomoc@grups.pangea.org
http://www.grups.pangea.org/mailman/listinfo/infomoc

Fin de Resumen de Infomoc, Vol 168, Envío 2
*******************************************

FontFuente: infomoc-request@grups.pangea.org, via: infomoc-bounces@grups.pangea.org

[Infomoc] WeMove: Nuestra Unión por la paz peligra

——– Mensaje reenviado ——–

1.500 millones de euros al año en subvenciones a la industria
armamentística para desarrollar tecnología militar. ¿Es así como
queremos gastar el dinero de nuestros impuestos? *Dile a la Comisión que
te opones a esta idea antes de que la consulta acabe en 4 días.*

¡YO DEFIENDO LA PAZ!
<https://www.wemove.eu/sites/all/modules/civicrm/extern/url.php?u=41796&qid=48974264>

Hola Eva,

Hace poco te movilizaste en contra de la industria armamentística.
*Junto con otras 120.000 personas, pediste a la Comisión Europea que no
diera 1.500 millones de euros al año a las empresas armamentísticas*
para el desarrollo de nueva tecnología militar. Ahora *la Comisión
pregunta: ¿qué te parece esta propuesta?*

Estamos ante *una oportunidad de oro*: una vía de comunicación directa
entre la ciudadanía y la Comisión, sin ministros ni eurodiputados
actuando de intermediarios.

*La propuesta para gastar 1.500 millones de euros anuales en la
industria armamentística está en su fase embrionaria y por ello la
Comisión tiene un interés real en conocer nuestra opinión.* Si
suficientes personas nos posicionáramos en contra de
financiar investigación armamentística, podríamos conseguir que esta
propuesta no saliera adelante. La consulta se cierra en 4 días. ¡No hay
tiempo que perder!

*Es muy sencillo: solo hay que responder a una pregunta. ¡No lo dejes
para mañana!*

*Movilízate en contra de la financiación de conflictos armados
<https://www.wemove.eu/sites/all/modules/civicrm/extern/url.php?u=41796&qid=48974264>*
La industria armamentística es distinta a todas las demás porque se
beneficia de los conflictos armados y las guerras. Al menos cinco países
de la UE han estado vendiendo armas y munición a cuatro países que
apoyan a la oposición armada de Siria desde 2012 [1]. Si la propuesta de
la Comisión entrara en vigor, la UE tendría mayor capacidad para
exportar armamento sofisticado, financiado con los impuestos de los
contribuyentes. De hecho, esta propuesta es muy similar a la presentada
por el mayor grupo de presión de la industria armamentística europea.
Parece que la presión que han hecho últimamente ha dado finalmente sus
frutos.

*Las industrias que se benefician de la destrucción no deberían recibir
un trato preferencial por parte de la UE.* Pero esto es justamente lo
que propone la Comisión. Parte de la financiación para apoyar a la
industria armamentística procedería de *partidas del presupuesto de la
UE, que dejarían de destinarse a programas con escasos recursos, como
los dedicados a los derechos humanos.* No queremos una Unión que da
prioridad a la militarización en detrimento de los derechos humanos y la
resolución de conflictos.

Muchos activistas por la paz y decenas de organizaciones europeas se han
posicionado en contra de esta propuesta. *Si sumamos las miles de voces
de nuestra comunidad a su lucha, el movimiento europeo por la paz será
imparable. La consulta pública cierra en 4 días.* La Comisión quiere
conocer tu opinión. ¡No dejes pasar esta oportunidad!

*Movilízate en contra de la financiación de conflictos armados
<https://www.wemove.eu/sites/all/modules/civicrm/extern/url.php?u=41796&qid=48974264>*
Una vez hayas participado en la consulta, la mejor manera de multiplicar
tu impacto es reenviar este correo a las personas de tu entorno cercano.
Confían en ti, así nadie mejor que tú para invitarles a participar. Para
ganar esta lucha, es necesario que el mayor número de personas se una a
esta simple acción: ¿podrías reenviar este correo a los tuyos?

Trabajando por la paz,

Virginia, María y todo el equipo de Movemos Europa

[1] Bosnia, Bulgaria, Croacia, República Checa, Eslovaquia, Serbia y
Rumanía acordaron dicha exportación de armas:
http://www.balkaninsight.com/en/article/eu-we-re-tracking-balkan-arms-flow-to-syria-08-04-2016

Movemos Europa
<https://www.wemove.eu/sites/all/modules/civicrm/extern/url.php?u=41797&qid=48974264>
es un movimiento ciudadano por una Europa mejor, por una Unión Europea
comprometida con la justicia social y económica, con la sostenibilidad
ambiental y la democracia ciudadana y participativa. Europa es nuestro
hogar – tanto si nacimos aquí como si no. Para darte de baja pincha aquí
<https://www.wemove.eu/civicrm/mailing/optout?reset=1&jid=50114&qid=48974264&h=bcf987194916e4d0>.
Nos financiamos con donaciones de nuestra comunidad en toda Europa.
¿Podrías contribuir y así ayudar a que las campañas que te importan
consigan sus objetivos? Haz un donativo
<https://www.wemove.eu/sites/all/modules/civicrm/extern/url.php?u=41798&qid=48974264>

Síguenos en Twitter
<https://www.wemove.eu/sites/all/modules/civicrm/extern/url.php?u=41799&qid=48974264>
| en Facebook
<https://www.wemove.eu/sites/all/modules/civicrm/extern/url.php?u=41800&qid=48974264>
| o en YouTube
<https://www.wemove.eu/sites/all/modules/civicrm/extern/url.php?u=41801&qid=48974264>
_______________________________________________
Infomoc mailing list
Infomoc@grups.pangea.org
http://www.grups.pangea.org/mailman/listinfo/infomoc

FontFuente: eva.aneiros@nodo50.org, via: infomoc-bounces@grups.pangea.org

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (06-08-17)

 

Si no veu correctament aquest correu premi aquí

 

CGT de Catalunya.
www.cgtcatalunya.cat

 

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 6 d’agost.

 

dissabte 5 d’agost de 2017
Vagafòbia
Article d’Ermengol Gassiot
Avui ens apuntem a la moda de les “fòbies”. I ho fem proposant una nova paraula, la “vagafòbia”. Designa una actitud que cada vegada és més present en els grans mitjans de comunicació i en les declaracions de la política institucional. Com el lector/lectora veurà, el seu significat és obvi i evident. Designa la por o l’odi envers les vagues de treballadors/es. Una por i un odi que es fan extensius a la capacitat de la classe treballadora a organitzar-se per ella mateixa i definir els mecanismes per a (…)

 

dijous 27 de juliol de 2017
A Metro i arreu, només la lluita i les vagues serveixen
Comunicat del Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya

Des de l’inici de la “crisi econòmica” del 2008 hem assistit a la combinació entre una brutal manipulació mediàtica antisindical i una política d’esclafament de les lluites de resistència a les retallades. Per tal de dur-les a terme, ha calgut construir un fals imaginari entre la població per tal de garantir el seu sotmetiment: Les vagues no serveixen.

I és en l’esforç des del Poder per crear aquest imaginari que queda clara la seva falsedat: no manipules el que no t’importa. Mica en mica, però, les (…)

 

divendres 2 de juny de 2017
Desobeïm el procés polític del cas “27 i més”
Comunicat de l’SP de la CGT de Catalunya
Recentment el jutjat de Cerdanyola del Vallès que instrueix el cas per la tancada d’estudiants al rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) de l’any 2013 (el cas conegut com a “27 i més”) ha dictat una interlocutòria on es disposa l’obertura del judici oral i es fixa una fiança absolutament desproporcionada, de 511.835,05 EUR per a assegurar les responsabilitats civils. 27 persones encausades arran d’aquella protesta universitària estan a l’espera de peticions penals d’entre 11 i 14 anys (…)

 

 

diumenge 6 d’agost de 2017
Caravana a la Frontera Sud
Una crònica realitzada per CGT – Ensorrem fronteres

Què som la Caravana i qui hi ha participat?

La caravana Obrint fronteres a Melilla és la continuació de la protesta contra el que representa la fortalesa europea. L’any passat a Grècia, aquest any a la frontera sud, del 14 al 22 de juliol.

Unes 200 organitzacions d’Euskal Herria, País Valencià, Madrid, Castella – Lleó, Catalunya i Andalusia han preparat durant mesos aquesta mobilització. Si ha estat complicat moure i allotjar a les 450 persones que hem baixat a Melilla des de diferents punts de (…)

 

dissabte 5 d’agost de 2017
Més enllà dels centres de treball
Editorial Catalunya núm. 193
La base de la nostra actuació és el món laboral i la lluita sindical, però també ens organitzem fora de la feina i dels centres de treball, als carrers de pobles i ciutats, en ateneus i centres socials, associacions de veïns/es, de joves, migrants o pensionistes, etc. Ho fem denunciant que coses indispensables per a la vida, com l’habitatge, l’energia, l’aigua o simplement l’espai públic estiguin sotmesos a les lleis del mercat capitalista, s’especuli amb ells simplement amb l’objectiu de garantir (…)

 

dimarts 1 d’agost de 2017
Ha sortit el número 194 de la revista Catalunya (Juliol-Agost 2017)

Al Catalunya 194, de juliol-agost de 2017, hi trobareu, entre d’altres, els següents articles:

Editorial:

La lluita i les vagues funcionen

Tema del mes:

Metro i socialdemocràcia Low Cost

Treball-economia:

Una oportunitat per a l’acord

Vaga al Bicing de Barcelona contra la precarietat i les lamentables condicions de treball

Maltractament institucional i portes giratòries a la DGAIA

Fundacions del tercer sector paguen lloguers desorbitats

Prou impunitat per justificar el negoci de (…)

 

dimarts 1 d’agost de 2017
La Diputació de Barcelona torna a donar un cop al seu personal més precari
Comunicat de la Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona

Companys, companyes,

La Diputació de Barcelona torna a donar un cop a part del seu personal més precari i, una vegada més, torna a fer ús de la seva forma autoritària de negociar respecte a les Borses de Treball, és a dir, negociant quan l’interessa, allò que l’interessa, i sense tenir en compte ni a la part social ni als propis col·lectius afectats. Totes sabem que el mes de juliol (juntament amb els d’agost i setembre) és període preferent de vacances per a tot el personal de la Diputació de (…)

 

dimarts 1 d’agost de 2017
El desconegut i molt útil “Dret a Consulta” dels Delegats de Prevenció
Article de l’Àlex Tisminetzky

El desconegut i molt útil “Dret a Consulta” dels Delegats de Prevenció

Un dret al servei de la lluita per la salut laboral

Els Delegats de Prevenció són els representants unitaris dels treballadors específics en matèria de Prevenció de Riscos Laborals.

Un dels drets legals més desconeguts i útils dels Delegats de Prevenció és el Dret a Consulta, que va íntimament lligat al dret a la informació, que abarca el dret a tenir accés a tota la informació rellevant en matèria preventiva, que pràcticament ho (…)

 

dimarts 1 d’agost de 2017
Manifest de la campanya #AndreuAbsolució

NI 4 ANYS NI UN DIA

PRESÓ PER DEFENSAR ELS DRETS DE TOTHOM?

ANDREU ABSOLUCIÓ

El proper 5 d’octubre el nostre company Andreu, un jove de Tortosa veí del barri de Sants, haurà d’afrontar un dels judicis que té pendent degut a la ràtzia repressiva que vam patir en el context de la Vaga General del 29 de març de 2012 per aturar la Reforma Laboral.

Aquell 29 de març milers de persones vam sortir al carrer. Era la crida a la Vaga General i per tot arreu es van organitzar piquets, marxes i (…)

 

dijous 27 de juliol de 2017
Memòria tergiversada
Article d’Ermengol Gassiot sobre l’homentage a Joan Peiró a Sants

Les persones vivim. Actuem, fem coses i prenem actituds. Més enllà d’això, la gent pot parlar de nosaltres, construir-nos una imatge i, en la mesura en que el temps va passant, recordar-nos. En aquest procés, se’ns construeix una memòria que pot ser més o menys ajustada als fets que protagonitzem i a les aspiracions que van motivar les nostres accions.

Ahir va fer 75 anys de l’afusellament de 8 anarquistes i sindicalistes de la CNT a Paterna, al país Valencià. Tot i haver militat i mort en la (…)

 

dijous 27 de juliol de 2017
Èxit de la vaga de CGT a les Sitges de la Factoria Cobega (Coca Cola) a Martorelles
Comunicat de la CGT del Vallès Oriental

Ahir dimecres 26 de juliol es va desconvocar la vaga duta a terme pels companys i companyes de CGT a les Sitges de la Factoria Cobega (Coca Cola), després de que l’empresa Sodexo Iberia hagi acceptat les reclamacions dels treballadors en vaga.

La vaga ha estat desconvocada al resoldre’s la majoria de reivindicacions de les companyes:

– Actualització de l’IPC.

– Reconeixement de l’antiguitat total.

– Pujada salarial d’un 15%.

– Recuperació i reconeixement de la categoria i del sou que tenia una (…)

 

dijous 27 de juliol de 2017
CGT denuncia l’aturada de la Unitat Hemodinámica Cardíaca de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona
Comunicat de la Secció Sindical de CGT a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona
La Secció Sindical de la CGT a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, vol denunciar que dos anys després d’assolir l’obertura de la Unitat d’Hemodinamica Cardíaca a l’Hospital Joan XXIII, i als hospitals Arnau de Vilanova de Lleida i Josep Trueta de Girona, les 24 hores al dia i els 365 dies a l’any, segueixen els problemes i les mancances, la Unitat ha estat tancada des de el dia 24 de juliol, degut a una averia, i ahir a la tarda va començar a funcionar en precari, sense que es puguin tractar els (…)

 

dimecres 26 de juliol de 2017
La Batalla per Barcelona també és a la feina
Comunicat d’Embat en suport a les treballadores i treballadors en lluita

Ja fa mesos que diversos col·lectius de treballadores i treballadors de Barcelona porten una dinàmica de mobilitzacions i de lluita degut a conflictes provocats per l’Ajuntament. Conflictes que lluny d’acabar com el dels socorristes, estan afectant a col·lectius com Metro, Busos i Telefèric de TMB, Bicing, Parcs i Jardins, SIRESA- Tersa, Open Camp… en la majoria de casos amb la precarietat com a fons.

Barcelona en Comú no pot sortir airosa d’aquesta escalada. La seva arribada a l’Ajuntament, amb (…)

 

dimecres 26 de juliol de 2017
CGT convoca vaga el 28 de juliol a RENFE i ADIF

CGT CONVOCA VAGA EL 28 DE JULIOL A RENFE I ADIF

Esgotades totes les vies de negociació, els terminis marcats per aquesta organització i la paciència derivada de la bona voluntat negociadora, donant compliment al mandat de l’afiliació, CGT ha convocat VAGA de 23 hores (des de les 00:00 h. fins a les 23:00 h) per al dia 28 de juliol en les empreses ADIF i RENFE.

Les raons que ens han abocat a la convocatòria d’aquesta vaga no són noves i estan en la ment de tots els treballadors; són (…)

 

dimecres 26 de juliol de 2017
Ferrovial contra els drets laborals i el ferrocarril
Comunicat del SFF-CGT

FERROVIAL CONTRA ELS DRETS LABORALS I EL FERROCARRIL

Ferrovial pretén imposar en el sector ferroviari un model de precarietat laboral basat en plantilles cada vegada més reduïdes i sobrecarregades de treball, torns infernals i contractes de 10 dies de durada, com a Logística. Ferrovial pretén que els treballadors de serveis a bord i serveis en terra tinguin disponibilitat total per fer el que l’empresa vulgui, quan l’empresa vulgui, fent molt difícil tenir una vida familiar i personal.

Per (…)

 

dilluns 24 de juliol de 2017
Una oportunitat per a l’acord al Metro
Article d’Òscar Murciano, Secretari d’Acció Social de la CGT de Catalunya

Finalment, l’Ajuntament de Barcelona, el dia abans que es votés la petició de destitució de Mercedes Vidal al ple municipal, va fer un moviment per afavorir un millor clima d’entesa en un conflicte enquistat. Com ja és conegut, es ‘reforça’ l’equip negociador de TMB amb l’entrada de persones amb experiència en anteriors negociacions de convenis. Això, a la pràctica, vol dir el que sembla.

En paral·lel a aquesta mesura, s’estan fent més reunions a mediació el que pot indicar un cert canvi en la línia (…)

 

diumenge 23 de juliol de 2017
Teleco Tarragona obligada a passar a plantilla els falsos autònoms a partir d’una denúncia de CGT

CGT DENUNCIA LES IL·LEGALITATS DE TELECO, INSPECCIÓ DE TREBALL SANCIONA

El passat 13 de juliol de 2016, CGT va interposar una denúncia a Inspecció de Treball de Tarragona en relació a la vulneració de l’article 42 de l’Estatut dels Treballadors, per cessió il·legal de treballadors i utilització de falsos autònoms contra l’empresa TELECO, col·laboradora de Movistar, que realitza les activitats d’instal·lacions i manteniment de telecomunicacions a la província de Tarragona.

Aquesta denúncia estava (…)

 

dissabte 22 de juliol de 2017
Unipost presenta concurs de creditors per la porta del darrera i sense donar la cara davant la plantilla

Per la premsa digital i quasi a la una de la matinada del 19 de juliol de 2017, així és com la CGT i el conjunt de la plantilla d’Unipost ens hem assabentat de que l’empresa dirigida pel clan Raventós havia presentat el dia anterior un concurs de creditors voluntari en els jutjats mercantils de Barcelona, seu social de l’empresa. D’aprovar el jutge el concurs, aquest nomenarà els administradors concursals.

Unipost només ha comunicat aquesta situació a les seccions sindicals (a les quals diu que (…)

 

dissabte 22 de juliol de 2017
Caixa de solidaritat amb les companyes i companys en vaga del Bicing de Barcelona
Comunicat del Secretariat Permanent de la Federació Local de Barcelona

Companyes i companys,

Els treballadores i les treballadores del BICING porten, a dia d’avui, set jornades de vaga per exigir a Clear Channel i a l’Ajuntament de Barcelona unes condicions laborals i un sou dignes, després de més d’11 anys de precarietat. Encara resten dies de vaga i necessiten del nostre suport i solidaritat. Per això hem obert un compte de solidaritat perquè després de tants dies de vaga i de tantes accions i gestions per aconseguir que s’acceptin les seves reclamacions, no ens (…)

 

divendres 21 de juliol de 2017
Homenatge a Joan Peiró el 24 de juliol al barri de Sants de Barcelona i a Mataró

El proper 24 de juliol farà 75 anys de l’afusellament de Joan Peiró pel règim Franquista junt amb 7 cenetistes més a la presó de Paterna.

Després de més de 20 anys de tenir una plaça amb el seu nom a la sortida de l’estació de Renfe de Sants sense que indiqués el seu nom, per fi des del Districte 3 de Barcelona, barris de Sants, Hostafrancs i La Bordeta, on va néixer i va començar a treballar a partir dels 8 anys en un forn de vidre, el grup de Memòria Històrica del districte ha aconseguit que des de (…)

 

www.cgtcatalunya.cat |
facebook |
twitter |
vimeo |
youtube |
flickr |
rss |
google+ |
slideshare |
issuu |
scribd |
instagram |
about |
linkedin |
bambuser

 

Què és la CGT |
On trobar-nos |
Afiliació |
Butlletí |
On Trobar-nos |
Àmbits d’actuació |
Actualitat |
Legislació |
Serveis Socials i Sindicals |
Enllaços
En relació a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic
(la LSSI-CE) aprovada pel parlament espanyol i de la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de Dades espanyola, estem obligats a
comunicar-te que la teva adreça de correu figura en aquest moment subscrita a la LLISTA de correu electrònic de l’equip de comunicació adscrit
a la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya, formant part d’un fitxer automatitzat de dades.nnAmb el present e-mail volem informar-te de
la teva opció de cancel·lació en virtut de les lleis abans esmentades, i del teu dret d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les teves
dades. Si no desitges seguir rebent missatges d’aquesta llista, per a donar-te de baixa envia un correu a l’adreça:
com-cgt-cat@cgtcatalunya.cat.

FontFuente: enviaments@cgtcatalunya.cat

Documental sobre la Reforma Agraria en Le Monde Diplomatique – A 50 años de la ley que revolucionó el agro

Martes 8 de agosto documental “El sueño de Eulogio”
La historia de un campesino que organizó sindicatos agrarios e impulsó la
reforma agraria desde los años 50. Estarán presentes para dialogar con los
asistentes José Burgos director del documental (Taller Llalliypacha)
Floriano Cariqueo comunero, Bernardo Aedo exfuncionario de Indap
y Carlos Pilquil activista del Mir en ese período
Martes 8 de agosto a las 18.00 horas en la librería Le Monde Diplomatique,
San Antonio 434, Santiago. (Entrada liberada)

Otras actividades e invitaciones:
http://www.lemondediplomatique.cl/AGENDA-Encuentros.html

FontFuente: edicion.chile@lemondediplomatique.cl

Resumen de Infomoc, Vol 168, Envío 1

Envíe los mensajes para la lista Infomoc a
infomoc@grups.pangea.org

Para subscribirse o anular su subscripción a través de la WEB
http://www.grups.pangea.org/mailman/listinfo/infomoc

O por correo electrónico, enviando un mensaje con el texto “help” en
el asunto (subject) o en el cuerpo a:
infomoc-request@grups.pangea.org

Puede contactar con el responsable de la lista escribiendo a:
infomoc-owner@grups.pangea.org

Si responde a algún contenido de este mensaje, por favor, edite la
linea del asunto (subject) para que el texto sea mas especifico que:
“Re: Contents of Infomoc digest…”. Además, por favor, incluya en la
respuesta sólo aquellas partes del mensaje a las que está
respondiendo.
Asuntos del día:

1. [co-alert] ISRAEL: Refuser Noa Gur Golan imprisoned
(concodoc@wri-irg.org)
———————————————————————-

Message: 1
Date: Fri, 04 Aug 2017 15:27:08 +0100
From: concodoc@wri-irg.org
To: co-alert@lists.wri-irg.org
Subject: [Infomoc] [co-alert] ISRAEL: Refuser Noa Gur Golan imprisoned
Message-ID: <05a777b10630f3addc210e271a28a753@www.wri-irg.org>
Content-Type: text/plain; charset=”iso-8859-1″

Se ha borrado un adjunto en formato HTML…
URL: <http://www.grups.pangea.org/pipermail/infomoc/attachments/20170804/08e55bb0/attachment.html>

——————————

_______________________________________________
Infomoc mailing list
Infomoc@grups.pangea.org
http://www.grups.pangea.org/mailman/listinfo/infomoc

Fin de Resumen de Infomoc, Vol 168, Envío 1
*******************************************

FontFuente: infomoc-request@grups.pangea.org, via: infomoc-bounces@grups.pangea.org

[Mitjans] NP- Campanya ciutadana de mesurament de l’ozó a Catalunya

*Campanya ciutadana de mesurament de l’ozó **a Catalunya *
**Ecologistes en Acció llança captorAIR, una aplicació que informa sobre
les concentracions d’ozó troposfèric a una de les zones més afectades
per aquest contaminant a Catalunya **

*captorAIR <http://captorair.org/> és una aplicació desenvolupada per la
Universitat Politècnica de Catalunya en col·laboració amb Ecologistes en
Acció, el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC),
Guifi.net, Legambiente **(Itàlia)**, Zentrum für Soziale Innovation **i
**GLOBAL 2000 **(**À**ustria) **and the Université Blaise Pascal
Clermont-Ferrand **(França) **en el marc del projecte europeuCAPTOR.
<https://www.captor-project.eu/ca/> *

*El seu objectiu principal és informar a la població sobre les
concentracions d’ozó troposfèric en temps real **que afecten **e**l
**Barcelonès, Maresme, Vallès i Osona, una de les àrees on s’assoleixen
les **màximes concentracions a Catalunya durant **els períodes de
primavera i estiu. *

*captorAIR utilitza les dades dels dispositius CAPTOR, que són sensors
de baix cost instal·lats a cases de voluntaris i voluntàries. **Per tal
de garantir la seva comparabilitat amb instruments de referència, els
dispositius CAPTOR han estat prèviament calibrats per comparació amb les
dades de les xarxes locals de qualitat de l’aire de la instrumentació de
referència de la UE. *

*Les dades que generen els sensors s’han de considerar només
informatives i no es poden utilitzar per a finalitats de compliment
normatiu. **c**aptorAIR mostra l**’**exposició a la contaminació d’ozó i
**ofereix la possibilitat de **compartir **les **dades a Twitter i
Facebook. *

*L’ozó troposfèric, també conegut com a ozó “dolent” per contraposició
al de l’estratosfera, és un contaminant secundari produït per la reacció
entre la llum solar i el diòxid de nitrogen i els hidrocarburs emesos
pel trànsit urbà i interurbà, el transport marítim i aeri, **així com
**algunes indústries **(incineradores i centrals **tèrmiques**)**. En el
que portem d’any, 9 estacions **oficials – de la xarxa de vigilància de
la Generalitat- **de 6 zones ja han superat l’objectiu legal. Altres 5
estacions afectant altres 3 zones podrien depassar l’objectiu legal
d’aquí a setembre. Tot indica que aquest any se superaran els nivells
**d’incompliment legal que es van **a**ssolir l’any **201**6.*
**Més informació:
***http://www.ecologistasenaccion.org/article34798.html?artpage=2-2#outil_sommaire₁*

**Contacte: *Ginesta Mary Rodriguez 650 67 74 88, María García 672478452
*

*
*
/*Salut */

/**/

/*
*/

//

/*Fernando “Topo” Saz*/

FontFuente: coordinacio@ecologistesenaccio.cat, via: mitjans-bounces@ecologistasenaccion.org