Revista de Pangea

"La Revista de Pangea és un recull de notícies de diferents butlletins"

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (29-09-13)

CGTCatalunya.cat
html {margin:0px; padding:0px; font-size:12px; font-family:Verdana, Arial, sans-serif; }
body { font-size: 0.8125em; font-family: “Luxi sans”, “Lucida Grande”, Lucida, “Lucida Sans Unicode”, sans-serif; margin:0px; padding:0px; background-color:#545454; text-align:center;}
.nbci_avantitle a:link, .nbci_avantitle a:active, .nbci_avantitle a:visited {color:#5a0a0a;}
.nbci_avantitle a:hover {color:#9d0e0e;}
.nbci_avantitle span {color:#aaa;}
.nbci_avantitle span.nbci_author {color:inherit;}
a:link, a:active, a:visited {text-decoration:none; color:#000;}
a img {border:0px;}
a:hover {color:#960000;}
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push([‘_setAccount’, ‘UA-25786737-1’]);
_gaq.push([‘_trackPageview’]);

(function() {
var ga = document.createElement(‘script’); ga.type = ‘text/javascript’; ga.async = true;
ga.src = (‘https:’ == document.location.protocol ? ‘https://ssl’ : ‘http://www’) + ‘.google-analytics.com/ga.js’;
var s = document.getElementsByTagName(‘script’)[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();

Si no veu correctament aquest correu premi aquí

CGT de Catalunya.
www.cgtcatalunya.cat

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 29 de setembre.
diumenge 29 de setembre de 2013
NISSAN: Conseqüències perilloses
Comunicat de la Secció Sindical de CGT Nissan Zona Franca de Barcelona
Com és habitual , la Direcció de l’Empresa, continua amb la seva política habitual de reduir els costos a costa dels treballadors .

Encara queda de la signatura del Conveni Col·lectiu, el canvi de manual de valoració, amb el consegüent canvi en les taules salarials .

El nou objectiu, és la voluntat d’eradicar els graus actuals, per transformar-los en uns grups més reduïts, amb el doble objectiu d’una reducció de grups i una nova reducció salarial. Tal com van declarar en a última reunió celebrada de (…)

divendres 27 de setembre de 2013
CGT i altres organitzacions sindicals convoquen una Jornada de Lluita per al 24 d’octubre a tot l’Estat espanyol contra la reforma de les pensions
CGT, COBAS, Intersindical, Intersindical Aragón, Solidaridad Obrera i Coordinadora Sindical de Clase convoquen una Jornada de Lluita per al 24 d’octubre contra la reforma de les pensions

Acords de la reunió conjunta d’organitzacions sindicals (7 de setembre)

El dissabte 7 de setembre de 2013, va tenir lloc una reunió -com continuïtat d’un procés que començava en el mes de juliol-, a Madrid, C/ Sagunto 15- 1º, a la qual assistim les organitzacions sotasignades.

La reunió va girar entorn de tres (…)

dilluns 23 de setembre de 2013
CGT es congratula de l’ordre de detenció internacional contra quatre torturadors de la dictadura franquista
La Confederació General del Treball (CGT) es congratula de l’actuació de la jutgessa argentina, María Servini, per admetre una denúncia provinent de ciutadans massacrats en un altre Estat, assumint així la investigació dels fets denunciats, i per dictar una ordre de detenció internacional contra quatre torturadors de la dictadura franquista: Juan Antonio González Pacheco, José Ignacio Giralte González, Celso Galván Abascal i Jesús Canells Aguilar.

El dia 18 de setembre de 2013 pot passar a convertir-se (…)

diumenge 29 de setembre de 2013
Memòria: els esclaus (la majoria catalans) als camps de Concentració Heliópolis(Sevilla) i a l´Illa de Saltés (Huelva)
Recerca i reivindicació de monument en record pel Grup de Història de la memòria Social de CGT Andalusia
ELS PRESOS DE LA ILLA DE SALTÉS (HUELVA)

Les autoritats militars van preparar nous centres d’internament per enviar als soldats

republicans fets presoners després de la caiguda de Catalunya en el clarejar del que Franco es va obstinar a cridar l’Any de la “Victòria” :1939 .

I ho va fer . un aquests llocs va ser el de Saltés Vell lloc de mariners , privilegiat enclavament pesquer ,almadrava i factoria . -treballava les abundants sardines , el preuat tresor que buscaven els galions que venien (…)

diumenge 29 de setembre de 2013
La Vaga dels mestres de les Illes, la nostra Vaga
Un article de Pep Juàrez, Secretari General CGT Balears
Els mestres i professors de les nostres Illes estan donant en aquests dies la millor lliçó de les seves vides. I l’estan impartint fora de les aules: al carrer, en les assemblees, en la seva vida quotidiana, alterada per un conflicte que no han provocat i que ningú desitjaria, però al que s’han vist abocats per l’estultícia d’els qui ens mal-governen. El binomi ultradretà de Bauzà-Delgado (“botiflers i mala bava”, que dirien els d’Al Tall) creient que la seva majoria absoluta en unes institucions (…)
dissabte 28 de setembre de 2013
L’acció de desobediència de no marxar fins aconseguir cita al metge acaba amb detenció a Tarragona
Comunicats del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública a Tarragona i de la CGT
Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública davant la detenció d’un usuari de la Sanitat Pública el 24 de setembre a l’Hospital de Santa Tecla

El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública a Tarragona, constituït pels sindicats CGT, CO-BAS i CATAC-CTS PRIMÀRIA, la CUP i treballadors/es i usuaris/es a títol individual, us informa de la roda de premsa que ha tingut lloc aquest matí, als serveis territorials de Salut de Tarragona, com a conseqüència amb la detenció d’un usuari de la Sanitat (…)

dissabte 28 de setembre de 2013
El concepte de Poder popular a l’anarquisme
Un article d’Ali Bei
Origen

D’uns anys ençà s’està reivindicant el “poder popular” en diferents moviments anarquistes llatinoamericans. Es tracta de grups generalment vinculats a la corrent comunista llibertària (anomenats plataformistes o especifistes) present en nombrosos països del món i, curiosament, absent de l’anarquisme ibèric tradicional.

Es tracta d’un concepte “importat” del marxisme llatinoamericà dels anys 60 i 70 del segle XX. En aquella època, el marxisme en les seves diverses facetes (guevarista, trotskista, (…)

dissabte 28 de setembre de 2013
Més de 100.000 dones que van avortar el 2011 no haurien pogut fer-ho amb la reforma prevista de Gallardón
El 2011 van avortar 118.359 dones i d’elles, 105.341 (el 89%) no podrien haver-ho fet si la situació se’ls hagués plantejat a partir que entri en vigor la reforma propulsada pel ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón. Aquesta és la denúncia que ha fet avui la plataforma Decidir ens fa lliures , que suma 300 entitats socials i que ha presentat a l’Ateneu de Madrid un calendari de mobilitzacions per intentar frenar una llei que, segons el mateix Gallardón, serà aprovada pel Consell de Ministres (…)
divendres 27 de setembre de 2013
Protestes antinuclears a Reus contra la trobada de la Suciedad Nuclear Española reactiven la petició de tancament de les centrals nuclears
Un centenar de persones es van concentrar a Reus el 25 de setembre a la plaça Prim de per exigir el desmantellament de les centrals nuclears. La protesta coincidia amb la celebració a la ciutat de la 39a trobada anual de la Societat Nuclear Espanyola. El 21 de setembre ja s’havia realitzat un acte al Centre de Lectura sota el lema “Després de Fukushima. Jornada d’alternatives i pel tancament de les nuclears”, al que van assistir unes 50 persones i que va comptar amb les intervencions de diversos (…)
divendres 27 de setembre de 2013
Manifestació a Manresa el 5 d’octubre pel dret a un habitatge digne sota el lema “Desobeïm i okupem per un futur digne”
La Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme del Bages (PAHCB) convoca una manifestació pel dret a un habitatge digne el dia 5 d’octubre a la capital bagenca. La manifestació també serà en suport a les famílies que viuen al bloc alliberat a Salt per la PAH de Girona, les quals es veuen amenaçades sota una ordre de desallotjament pel proper 16 d’octubre, en solidaritat amb les quals s’ha convocat a Salt aquell dia concentració davant de l’edifici ocupat.

Segons la nota de premsa de la (…)

dimecres 25 de setembre de 2013
El rebut de la llum s’encareix més d’un 60% en tan sols sis anys
El rebut de la llum s’enfila més d’un 60% en sis anys

Els consumidors pagaran l’electricitat un 3,1% més cara l’últim trimestre d’aquest any, una tarifa que s’ha més que doblat des de l’inici de la crisi, el 2008

La vint-i-quatrena subhasta entre comercialitzadores d’últim recurs d’electricitat es va tancar ahir amb un augment del 7,6% en el preu d’aquesta energia per al quart trimestre. Això, traslladat a la factura del consumidor, implica una pujada del 3,1% en el rebut de la llum de l’octubre. (…)

dimecres 25 de setembre de 2013
El 26 de Setembre van a per #Nosaltres (La Vaga del 29M de 2012 de nou a Judici)
Dijous 26 de setembre concentració de suport a una encausada pel 29M, a les 10.30h a la Ciutat de la Justícia
La Vaga a Judici

“El dia 26 de Setembre toquen a un dels nostres, toquen a un dels teus, ens trobem a les 10:30h per a defensar-lo de la injusticia, per defensar la vaga com eina de lluita col.lectiva a la ciutat de la “justícia”.”

Arriba el setembre i no ens podem oblidar que els judicis a la VAGA general continuen. El proper dia 26 tindrà lloc un judici més contra la llibertat de sortir al carrer durant un dia de vaga. En aquest cas, es tracta d’una persona que va lluitar contra la reforma (…)

dimarts 24 de setembre de 2013
Avortament lliure i gratuït. Dret al propi cos. Aturem l’ofensiva Gallardón
Comunicat de la Secretaria de Gènere de CGT Catalunya i concentracions convocades a Catalunya
La crisi del sistema de producció i reproducció del sistema capitalista i patriarcal, està creant un retrocés a nivell històric dels drets laborals, socials i personals de les dones treballadores del poble catalá.

Amb l’excusa de la crisi, el capitalisme está expulsant del mercat laboral a milers de dones (a la Administració Pública el 85% dels acomiadaments son dones). Les retallades i privatitzacions dels serveis públics essencials (sanitat, educació, serveis socials) colpegen directament a les (…)

dimarts 24 de setembre de 2013
Ha sortit el número 153 de la revista “Catalunya” (Setembre 2013)
El número 153 del “Catalunya” – “Papers”, publicació mensual de les CGT de Catalunya i les Illes Balears, inclou:

Editorial:

En defensa d’unes pensions públiques, dignes i suficients.

Reportatge:

Després de Sintagma.Experiències d’autogestió i autoorganització davant la crisi a Grècia.

Treball-economia:

Davant l’aprovació del Reial Decret 11/2013.

Reforma salarial.

Reial decret 11/2013 de 2 d’agost: Reforma laboral encoberta.

La teva empresa d’Informàtica et matxaca?: Organitza’t!

Ofensiva (…)

dilluns 23 de setembre de 2013
28 de setembre: Dia internacional per la despenalització de l’avortament
28 setembre dia internacional per la despenalització de l’avortament

El Partit Popular està disposat a continuar la seva proposta de canviar la Llei de Salut Sexual i Reproductiva a finals d’octubre. Ho ha anunciat el ministre Gallardón, també vol reformar el Codi Penal.

Ens estan deixant sense dret a viure lliurement en tots els àmbits, laboral, familiar, social … i sexual.

Gallardón ha anunciat en diverses ocasions que una menor no pot avortar sense permís patern i que anava a endurir els (…)

dilluns 23 de setembre de 2013
El confederalisme democràtic, proposta llibertària del poble kurd
Entrevista amb “Solidaritat Kurdistan”
Fa temps que es va escoltant parlar sobre el Confederalisme Democràtic en el Kurdistan. Es tracta d’una idea político-social aplicada al context d’Orient Mitjà que no busca imposar estats-nació independents. Ens vam posar en contacte amb el blog de Solidaritat Kurdistan per a comprendre millor aquest gir històric d’un moviment d’alliberament nacional amb més de 30 anys a les seves esquenes. En aquesta entrevista es desenvolupen les claus sobre aquesta idea anti-estatista que es basa en part en les (…)
diumenge 22 de setembre de 2013
S’acosta la divisió de Renfe
Segons les últimes informacions que ens han arribat, la Comissió Tècnica Econòmica del Ministeri d’Hisenda pretén elevar al Consell de Ministres del pròxim divendres, dia 27 de setembre, per a la seva aprovació, la creació de les quatre Societats Anònimes en les quals pensen fragmentar Renfe, en un moment com aquest en el qual tot el model ferroviari està en qüestió.

La situació actual del model ferroviari a l’Estat espanyol està totalment qüestionada des del tràgic accident de Santiago de Compostel·la. (…)

diumenge 22 de setembre de 2013
El feixisme es consolida a Grècia
Un article de David Bou
Grècia pateix la pitjor crisi econòmica i social des de la creació de la Unió Europea. L’extrema dreta ha aprofitat la conjuntura per expandir el seu discurs xenòfob i feixista entre les principals afectades per una situació que cada cop esdevé més insostenible. Van assolir la seva primera fita entrant al Parlament de Syntagma mitjançant una campanya d’agressions i accions violentes que els va permetre guanyar repercussió mediàtica. Després de l’assassinat d’un jove de 26 anys d’origen pakistanès el (…)
divendres 20 de setembre de 2013
Davant les retallades i les imposicions: desobeïm per la Mercè
Concentració 24 de setembre a les 10h. a la basílica de la mare de deu de la Mercè
Diversos col·lectius, sectors en lluita i assemblees de barri reunits a l’assemblea de JuntesPodem vam decidir sumar-nos a la ja tradicional protesta de les companyes de l’assemblea del 15M del Gòtic.

El 24 de setembre, el dia de la Mercè de cada any, les principals “autoritats” del país -municipals, Generalitat, militars…- assisteixen a una missa a l’església de la Mercè.

Convidem a totes les assemblees, col·lectius, sectors en lluita i barcelonins i barcelonines emprenyades en general a (…)

divendres 20 de setembre de 2013
Vaga de docents a les Illes: com més curt ens lliguin, més perill tindran
Article d’opinió de Jordi Martí Font
I és clar que el Govern Balear no pensa retirar el Tractat Integrat de Llengües (TIL), “per molt que cridin al carrer”, diuen. Només faltaria que un govern democràticament elegit es deixés intimidar per una colla d’antidemòcrates que l’han desafiat i l’han posat en qüestió. Ni ara ni mai. Si el Govern canviés d’opinió per aquesta colla de cridaners, a on seria la democràcia? A on seria la representativitat que atorguen les urnes? Si per una protesta al carrer d’una colla de sindicalistes i de dropos (…)
www.cgtcatalunya.cat

En relació a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic
(la LSSI-CE) aprovada pel parlament espanyol i de la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de Dades espanyola, estem obligats a
comunicar-te que la teva adreça de correu figura en aquest moment subscrita a la LLISTA de correu electrònic de l’equip de comunicació adscrit
a la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya, formant part d’un fitxer automatitzat de dades.nnAmb el present e-mail volem informar-te de
la teva opció de cancel·lació en virtut de les lleis abans esmentades, i del teu dret d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les teves
dades. Si no desitges seguir rebent missatges d’aquesta llista, per a donar-te de baixa envia un correu a l’adreça:
com-cgt-cat@cgtcatalunya.cat

FontFuente: enviaments@cgtcatalunya.cat

Comentaris tancats a Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (29-09-13)

Comments are closed.