Revista de Pangea

"La Revista de Pangea és un recull de notícies de diferents butlletins"

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (16-09-14)

CGTCatalunya.cat

CGT de Catalunya.
www.cgtcatalunya.cat

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 16 de setembre.
dimarts 16 de setembre de 2014
La CGT de Catalunya davant la rectificació de l’INSS respecte a la jubilació anticipada i al Conveni Especial
Comunicat del Secretariat Permanent del Comitè Confederal de CGT Catalunya
La CGT de Catalunya davant la rectificació de l’INSS respecte a la jubilació anticipada i al Conveni Especial

Amb nocturnitat, i en ple estiu, l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) ha dificultat l’accés a les pensions de jubilacions a unes 1.500 persones durant els mesos de juliol i agost d’enguany. Intentant silenciar-ho en les vacances d’estiu, una nova i arbitrària interpretació del govern determinava que si un treballador o treballadora havia abonat el Conveni Especial (pagament al (…)

dimarts 9 de setembre de 2014
Inici de curs 2014-2015: «Més llenya al foc»
Butlletí L’Esquerda CGT Ensenyament
Inici de la LOMCE, desplegament profund de la LEC i més retallades configuren un inici de curs marcat pel desmantellament programat de l’educació pública. Què podem fer?

La LOMCE

Tot i les paraules políticament correctes de la Consellera quan la LOMCE encara estava en tràmits parlamentaris, allò de “la LOMCE no s’aplicaria a Catalunya”, la realitat és ben diferent. La LOMCE comença aplicar-se enguany i tindrà plena vigència a 1r, 3r (amb prova d’avaluació inclosa) i 5è de Primària. A Secundària, els (…)

dilluns 28 de juliol de 2014
Petita guia d’autodefensa laboral per a precàries
Petita Guia d’Autodefensa Laboral per a Precàries realitzada per les Secretaries de Formació, Jurídica, Salut Laboral i Comunicació de la CGT de Catalunya
PETITA GUIA D’AUTODEFENSA LABORAL PER A PRECÀRIES

ÍNDEX

‎ ‏El per què d’aquesta Petita Guia d’Autodefensa Laboral.

‎ ‏M’han fet un contracte temporal,‭ ‬com sé si és correcte‭?

‎ ‏Treballo en negre,‭ ‬sense cap contracte.‭ ‬Puc protestar‭?

‎ ‏Treballo més hores i fent una feina diferent de la que consta en el meu contracte.‭ ‬Ho puc denunciar‭?

‎ ‏Treballo sense papers.‭ ‬Tinc drets laborals‭?

‎ ‏Què és un Conveni Col·lectiu‭? ‬Quin se m’aplica‭?

‎ ‏M’han acomiadat,‭ ‬què puc (…)

diumenge 14 de setembre de 2014
En defensa dels drets i llibertats de les persones, el 30 de setembre ens concentrarem a les Delegacions de Govern de tot l’estat espanyol
El proper 30 de setembre la CGT, juntament amb altres col·lectius, convoca concentracions en totes les Delegacions del Govern

LA IMPUNE REPRESSIÓ DE L’ESTAT NO ENS FARÀ CALLAR

Amb els nostres ideals de democràcia directa, llibertat i justícia social, amb la nostra dignitat, sense por, no ens faran callar.

El poder, el sistema, l’Estat, amb tot el seu aparell, amb tots els cossos i forces de la seva seguretat, amb totes les eines legals de la seva justícia, està incrementant de forma molt (…)

diumenge 14 de setembre de 2014
Morir treballant
Article d’opinió d’Ermengol Gassiot
Tothom sabem que els darrers mesos una epidèmia d’Ebola s’ha estès per l’occident d’Àfrica i que ha matat quasi 2.000 persones. Des de fa setmanes els mitjans de comunicació ens ho han anat explicant. De vegades de manera pausada, però sovint amb notícies alarmistes, com per exemple la de l’hospitalització fa unes setmanes d’un nigerià a Alacant. Sembla com si el drama de l’Ebola, a part de a les farmacèutiques, els estigui anant molt bé als governs i grups de pressió que volen estendre la por a l’arribada (…)
dissabte 13 de setembre de 2014
Treballar sense contracte a la UAB? CGT presenta denúncia a Inspecció de Treball i la UAB endarrereix la vista a Inspecció pel cas del professorat sense contracte
Comunicats de la Secció Sindical de CGT UAB
Des de principis de mes diversos professors/es s’han adreçat a delegats/des sindicals de la Confederació General del Treball (CGT), al Comitè d’empresa i a l’Àrea de Personal de la UAB davant del fet que encara no havien renovat el seu contracte que havia expirat el passat 31 d’agost. Des de la CGT hem pogut comprovar que aquesta situació afectava de manera general al col·lectiu de professors/es que el curs passat tenien un contracte d’investigador/a postdoctoral (denunciat pel comitè d’empresa (…)
dissabte 13 de setembre de 2014
Presentació de la Guia Laboral d’Autodefensa per a Precàries de CGT Catalunya al local de CGT Sabadell el 16 de setembre.
Presentació de la Guia Laboral d’Autodefensa per a Precàries de CGT Catalunya al local de CGT Sabadell (c/Roselló 10) el dimarts 16 de setembre a les 18.30h.

Amb les intervencions de:

Ermengol Gassiot, Secretari General CGT Catalunya

Josep Garcia, Secretari de Formació CGT Catalunya

Marta Padrós, Secretària de Gènere CGT Catalunya

Organitza: Federació Local CGT Sabadell

>>> Per a saber més de la Guia Laboral d’Autodefensa per a Precàries aneu al web (…)

dissabte 13 de setembre de 2014
Per un avortament lliure, públic i gratuït. Les dones decidim! Fora l’avortament del codi penal!
Campanya de CGT a favor de l’avortament lliure, públic i gratuït
Per un avortament lliure, públic i gratuït. Les dones decidim! Fora l’avortament del codi penal!

En aquest context de crisi del sistema, cada vegada més retrògrad en el plànol econòmic, laboral, social, polític i jurídic, davant l’estafa que vivim, les dones sofrim dia a dia les conseqüències de l’atac brutal per part del capitalisme financer i patriarcal: bretxa salarial, baixos salaris, contractes a temps parcial i precaris, retallades en dependència i serveis socials, major percentatge d’exclusió (…)

divendres 12 de setembre de 2014
La Via Llibertària aconsegueix unir la V de la Diada i transformar-la en una A d’anarquia
#AmillorqueV #Diada2014 #catalansvote2014 #viallibertaria
La Via Llibertària aconsegueix unir la V de la Diada i transformar-la en una A d’anarquia

Va començar com una idea espontània i es va viralitzar ràpidament a través de les xarxes socials. Diverses usuàries de Twitter i Facebook compartien la imatge d’un mapa on es veia el recorregut de la V de la Diada amb l’afegitó d’una ratlla que l’unia i un cercle que l’envoltava. El resultat del muntatge era una gran A, símbol de l’anarquia, dibuixada sobre el centre de Barcelona. A partir d’aquí, l’humor àcid va (…)

divendres 12 de setembre de 2014
Concentracions en solidaritat amb l’Alfon el 16 de setembre a Reus i El Vendrell
L’Alfon és un jove veí del barri obrer de Vallecas (Madrid). Va ser detingut durant la jornada de vaga general del 14 de novembre de 2012 en sortir de casa quan es dirigia al piquet unitari del seu barri, en el marc de la jornada de lluita per a reivindicar no més atur, no a la reforma laboral, no a les retallades socials, no a la privatització de la sanitat i l’ensenyament, etc.

El proper dia 18 de setembre es celebrarà el judici contra ell, demanant-li fiscalia 5 anys i mig de presó. El seu és (…)

divendres 12 de setembre de 2014
Recopilació de guies de salut laboral CGT
divendres 12 de setembre de 2014
Carta oberta d’un podador de Barcelona: Cauen arbres a Madrid
Article d´opinió de Carlos Bernal, podador de Barcelona de CGT Parcs i Jardins BCN
El arbres de Barcelona podrien veure’s abocats a córrer la mateixa sort que els madrilenys. A Madrid la gestió de l’arbrat està, des de fa molts anys, en mans d’empreses privades i ara Barcelona també representa una llaminadura per les grans empreses de serveis. El govern de la ciutat, tan els d’ara com els d’abans, està en constant setge per tal de privatitzar la gestió del verd de la ciutat i fer-hi entrega als poderosos com a Madrid.

Els arbres de Madrid poden haver caigut de manera sobtada e (…)

divendres 12 de setembre de 2014
Federica Montseny, primera dona ministra d’Europa
Un article de Ferran Aisa
La historiadora i escriptora Antonina Rodrigo s’ha especialitzat en el gènere literari de la biografia, entre les seves obres destaca les realitzades sobre la vida de García Lorca, Margarida Xirgu, Ana Maria i Salvador Dalí, Mariana Pineda, Doctor Trueta, Amparo Poch, María de Lejárraga, etc. Ara amb l’editorial Base acaba de publicar el llibre Federica Montseny, primera ministra electa en Europa.

Es tracta d’un treball realment excel·lent que t’atrapa des de les primeres línies del llibre. (…)

dimarts 9 de setembre de 2014
Aquest 11 de Setembre: Decidim-ho Tot! Vine als Blocs Llibertaris
Decidim-ho tot! – Manifest del Bloc Llibertari

Encarem un nou Onze de Setembre històric. Per tercer any consecutiu centenars de milers de persones sortirem al carrer, en una mobilització amb molts pocs precedents, per exigir poder exercir el dret a decidir el nostre propi futur.

Moltes coses han passat en aquests darrers anys: han servit per clarificar les posicions dels principals agents polítics catalans i estatals i per copsar l’evolució de la crisi econòmica cap un model de societat on els (…)

dimarts 9 de setembre de 2014
La Junta de Personal de l’Hospital Universitari Joan XXIII denuncia la derivació de pacients de la llista d’espera quirúrgica a altres centres hospitalaris Concertats i Privats del SISCAT
Comunicat de la Junta de Personal de l’Hospital Universitari Joan XXIII denunciant la derivació de pacients de la llista d’espera quirúrgica a altres centres hospitalaris Concertats i Privats del SISCAT (sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya).

Prop de 300 pacients en llista d’espera per ser operats de Galindons (Juanetes), una de les patologies que estan en el llistat de processos quirúrgics garantits, i on la llista d’espera no ha de ser superiors a 6 mesos, es derivaran (…)

dimarts 9 de setembre de 2014
Manifest sindical per la llibertat d’Alfon i convocatòries de mobilitzacions
EN DEFENSA DE LA VAGA GENERAL

Alfon Llibertat!

El 14 de novembre de 2012 realitzàvem l’última Vaga General. Els objectius d’aquesta vaga continuen plenament vigents. La Reforma Laboral que saqueja i destrossa els llocs de treball, els drets, salaris, les condicions de treball i la negociació col·lectiva. Les retallades, que continuen i s’amplien cada vegada que preparen o preveuen nous Pressupostos Generals de l’Estat o de Comunitats Autònomes. Les privatitzacions de serveis públics com (…)

dimarts 9 de setembre de 2014
El Metro de Barcelona ofereix un servei deficient tot l’any excepte la tarda de l’11 de setembre
Comunicat Secció Sindical CGT Metro Barcelona
EL METRO DE BARCELONA UN SERVEI DEFICIENT TOT L’ANY EXCEPTE LA TARDA DEL 11 DE SETEMBRE

La Secció Sindical de CGT de Metro Barcelona denuncia públicament, davant tots els ciutadans i la premsa de Barcelona, la precària situació en la qual l’Ajuntament està deixant el servei de metro des de fa més d’un any i que, a més, durant aquest estiu s’està veient agreujada fins a uns límits que ratllen la imprudència temerària.

La política de retallades impulsada per la Direcció (socialista), amb el beneplàcit de (…)

dilluns 8 de setembre de 2014
Exercim l’autodeterminació, construïm l’autogestió! Comunicat SP CGT Catalunya 11 Setembre 2014
EXERCIM L’AUTODETERMINACIÓ, CONSTRUÏM L’AUTOGESTIÓ

Com fem cada any, des de la CGT de Catalunya volem reiterar el nostre compromís amb la plena defensa del dret a l’autodeterminació. Un dret a l’autodeterminació que entenem de manera individual i col·lectiva. Una autodeterminació que ha d’implicar la capacitat per a decidir-ho tot sobre tot, i que s’ha de concretar en la pràctica d’una autogestió real a tots nivells. Entès així, és un dret inseparable dels principis anarcosindicalistes i llibertaris de la (…)

dilluns 8 de setembre de 2014
Entrevista a Miquel Amorós, historiador: “Per canviar de model de transport cal canviar de societat”
Historiador, teòric i militant anarquista. Ha estat en diversos grups, a la presó (durant mesos) i a l’exili. Ha escrit llibres, articles i pamflets; ha fet investigacions sobre l’anarquisme, també traduccions, i ha donat moltes conferències i xerrades.

En xerrades i articles qüestiones el model del tren d’alta velocitat. Quin és el seu impacte social i polític?

El TAV és fonamentalment un instrument de reordenació del territori en favor de les aglomeracions metropolitanes, però a l’Estat espanyol (…)

dilluns 8 de setembre de 2014
L’ONU exigeix a l’Estat espanyol la investigació dels crims del franquisme
Comunicat SP Comitè Confederal CGT
Espanya està sent investigada per les Nacions Unides i li demana el compliment de les Convencions i normativa sobre Drets Humans respecte als crims del franquisme.

L’ONU ha estat des de fa un any fent un seguiment de l’actitud de l’Estat espanyol respecte als delictes comesos durant la guerra civil i la dictadura.

Així, el Grup de Treball sobre Desaparicions Forçades o Involuntàries i el Relator de l’ONU per a la Veritat, Justícia, Reparació i Garanties de No Repetició van estar visitant (…)

www.cgtcatalunya.cat

2En relació a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic
(la LSSI-CE) aprovada pel parlament espanyol i de la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de Dades espanyola, estem obligats a
comunicar-te que la teva adreça de correu figura en aquest moment subscrita a la LLISTA de correu electrònic de l’equip de comunicació adscrit
a la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya, formant part d’un fitxer automatitzat de dades.nnAmb el present e-mail volem informar-te de
la teva opció de cancel·lació en virtut de les lleis abans esmentades, i del teu dret d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les teves
dades. Si no desitges seguir rebent missatges d’aquesta llista, per a donar-te de baixa envia un correu a l’adreça:
com-cgt-cat@cgtcatalunya.cat.

FontFuente: enviaments@cgtcatalunya.cat

Comentaris tancats a Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (16-09-14)

Comments are closed.