Revista de Pangea

"La Revista de Pangea és un recull de notícies de diferents butlletins"

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (29-03-15)

CGTCatalunya.cat
a:link, a:active, a:visited {text-decoration:none; color:#000;}
a img {border:0px;}
a:hover {color:#960000;}

Si no veu correctament aquest correu premi aquí
CGT de Catalunya.
www.cgtcatalunya.cat
Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 29 de març.
dijous 26 de març de 2015
No ens deixarem emmordassar #lleimordassa #leyesmordaza
Comunicat del Secretariat Permanent del Comitè Confederal de CGT Catalunya

NO ENS DEIXAREM EMMORDASSAR

El Govern de l’Estat espanyol torna, un cop més, a atemptar contra els nostres drets i llibertats. Aquesta vegada es tracta de l’aprovació avui al Congrès dels Diputats del projecte de Llei orgànica de protecció de la seguretat ciutadana, coneguda i molt millor denominada com a llei mordassa.

Amb l’entrada en vigència d’aquesta llei, el Govern pretén tapar-nos la boca, limitar la nostra llibertat d’expressió, d’informació i de lliure circulació. Es tracta de drets que, de (…)

dilluns 23 de març de 2015
Organitzacions, plataformes i usuàries de tot Catalunya celebraran l’11 d’abril a Barcelona el 1r Congrés en Defensa del Transport Públic per reivindicar un gir radical en les actuals polítiques

El proper dia 11 d’abril se celebrarà el 1r Congrés en Defensa del Transport Públic amb els objectius d’aglutinar, unificar i amplificar les lluites reivindicatives –laborals, socials, veïnals i ecologistes–, i també construir un nou model de transport públic per a tothom. El transport públic és un dels pilars fonamentals per a una societat justa i equitativa, i una prioritat urgent davant l’actual crisi social, energètica i ambiental.

Les polítiques dels successius governs municipals, de la Generalitat (…)

dissabte 28 de febrer de 2015
Declaració anarcosindicalista sobre serveis públics, municipalització i funció pública

Declaració en favor dels serveis públics

1.- Municipalització de Serveis

Els Serveis Públics són, des de la perspectiva anarcosindicalista, la materialització dels drets socials i col·lectius conquistats. La seva realitat consolidada també està lligada a l’existència del treball i de la funció pública. La seva existència obliga a l’Estat a realitzar funcions de redistribució i repartiment de la renda disponible entre les classes socials. Si el flux d’extracció de renda dels grups socials acomodats per (…)

diumenge 29 de març de 2015
Nacions Unides: “L´Estat Espanyol ha extradir o jutjar els responsables de violacions greus de #DDHH – Experts de l’ONU

GINEBRA (27 de març de 2015) – Un grup d’experts en drets humans de les Nacions Unides han alertat avui que l’Estat espanyol està obligat a extradir als responsables de violacions greus dels drets humans, mentre no es prenguin mesures per garantir l’accés a la justícia i el dret a la veritat de les víctimes davant les instàncies legals espanyoles.

La declaració dels experts internacionals es produeix arran de la decisió del Consell de Ministres d’Espanya de no extradir 17 ciutadans espanyols acusats (…)

dissabte 28 de març de 2015
Ens ha deixat Fernando Guijarro Martínez, delegat de CGT SEAT Componentes. Que la terra li sigui lleu
El comiat es farà el dilluns 30 de març a les 15.30h al Tanatori de Bellvitge (Tanatori de l´Hospital Gran Via)

Aquest 27 de març de 2015, el nostre company i delegat d’aquesta secció sindical Fernando Guijarro Martínez ens ha deixat. Va morir ahir a la nit de manera inesperada i sense fer massa soroll a la línia de com era Fernando, un humil lluitador.

(Imatge creada per ell, part de la seva obra)

Els seus companys, els seus amics, portarem per sempre part d’ell en la nostra memòria i en el nostre cor. El seu exemple serà sempre el nostre guia en

aquest afany per un món millor en què Fernando estava (…)

divendres 27 de març de 2015
Els ‘supersous’ de l’#Ibex35 augmenten un 15% en dos anys

Els sous dels alts executius catalans que ocupen càrrecs als consells d’administració de les empreses de l’Ibex-35 han crescut un 15,4% en dos anys. Per contra, els salaris bruts dels treballadors en el mateix període han caigut un 3,17% de mitjana. La retribució mitjana per la seva activitat se situa en els 531.492 euros: és a dir, 1.456 euros de sou el dia. El 2012 havien cobrat de mitjana 460.000 euros. Sembla que la recuperació econòmica ha arribat a l’Ibex-35.

Casos com el de Rafael (…)

divendres 27 de març de 2015
Brauli Duart gasta 147.000 € mentre humilia els creatius de l’àrea artística de TV3. Cal aturar la privatització de “baixa intensitat” a la CCMA
Comunicat de la Secció Sindical de CGT CCMA

Brauli Duart ( President de la Corporació Catalana de Mitjans Àudiovisuals (CCMA) )gasta 147.000 € mentre humilia els creatius de la casa

Caracterització, Disseny de vestuari, Grafisme, Disseny d’espai, EGTR… ja no ens percebem treballant en illes inconnexes: ens uneix la precarietat i el menysteniment a què ens sotmet Brauli.

Som l’àrea artística de TV3

“Som Comercial”

I ens volen externalitzar… a trossos!

Però som una pinya!

Fer sense pensar: tot està pre-cuinat i “coordinat”, i als (…)

divendres 27 de març de 2015
Catalunya, líder mundial en la privatització de l’aigua

La gestió privada de l’aigua afecta a prop del 82,8% de la població catalana; el 74,3% monopoli en mans d’AGBAR.

La gestió privada és, de mitjana, un 25% més cara i es concentra en les zones urbanes, on el negoci està garantit. A l’Àrea Metropolitana de Barcelona la diferència és del 91%.

Catalunya és la regió líder mundial en gestió privada de l’aigua. La presència d’empreses que gestionen aquest servei suposa que a dia d’avui el 82,8% de la població estigui abastida per algun tipus de gestió privada, ja (…)

divendres 27 de març de 2015
La CGT denúncia els diners malversats a l’hospital Pius de Valls

SOBRE ELS DINERS MANLLEVATS PER DECRET I “PEIXET” QUE ENS DONARAN

El 3 de març la Gerència reuneix comitè d’Empresa per comunicar que està previst un augment de les tarifes de CATSALUT xifrada en un 3,6%. Que aquest augment pensen destinar-ho a les retallades efectuades als treballadors durant 5 anys. Que aquesta decisió que ha de ser aprovada pel consell d’administració i que el comitè seria de nou convocat per “negociar” aquesta devolució.

Avui en dia no s’ha produït aquesta reunió, la secció (…)

divendres 27 de març de 2015
Concentració per assetjament i explotació a Restaurant del Port Olímpic de Barcelona, el 10 d’abril

A una treballadora de Tapes Gaudí, com a moltes altres dones, la van promocionar a la feina i el seu cap directe, li va dir que li havia d’agrair aquest canvi laboral: passar de cambrera a encarregada. Què podia imaginar-se ella? Quan li va donar les gràcies per la promoció, li va dir que aquesta no era la manera d’agrair-ho, “me conformo con una chupadita”. Ella s’hi va negar i el 9 de gener la va acomiadar, al·legant falta d’interès i motivació per la feina.

El 16 de gener, la treballadora va (…)

dijous 26 de març de 2015
Les sindicalistes de CGT Mecaplast, Sandra Lorente i Teresa Dávila, readmeses al guanyar el judici pel seu acomiadament
El jutjat de lo Social nº 26 de Barcelona obliga a Mecaplast a readmetre a la Teresa i la Sandra, delegades de la CGT
Companyes i Companys,
Han estat 18 mesos de batalla jurídica, laboral, sindical, social i penal. La Direcció de Mecaplast Ibèrica ha jugat brut i atemptat directament amb les més de 330 famílies vulnerant els principis de l’Organització Internacional de Treball desallotjant de la planta a la presidenta i secretària del comitè Teresa Davila i Sandra Lorente el passat 10 (…)
dijous 26 de març de 2015
Ha sortit el número 170 de la revista Catalunya (Març 2015)

Al Catalunya 170, de març de 2015, hi trobareu, entre d’altres, els següents articles:

Editorial:

Fora les religions dels centres educatius. Cap adoctrinament!

Tema del mes:

Balanç de quatre anys de retallades i desenvolupament de la LEC, sota l’ombra de la LOMCE

Treball-economia:

Es prepara un nou atac contra els salaris

Declaració anarcosindicalista sobre serveis públics, municipalització i funció pública

Denúncia Penal de la UAB contra el Secretari General de la CGT de Catalunya

La (…)

dijous 26 de març de 2015
Comunicat de CGT Sector Social per la signatura del conveni del Sector de Lleure que afecta vora 30.000 persones
Comunicat Sector Social CGT Catalunya

Es calcula que a Catalunya unes 25.000-30.000 persones treballen al sector del lleure. Aquest sector engloba, entre d’altres a menjadors escolars, activitats extraescolars, punts d’informació juvenil, ludoteques, casals i centres cívics, cases de colònies, etc.

El passat 10 de març i després d’un procés que va començar al desembre de 2011 CCOO i UGT anunciaven la signatura del tercer conveni del lleure educatiu, signat conjuntament amb les patronals ACELLEC, ACCAC i LA CONFEDERACIÓ.

Tant des d’UGT (…)

dijous 26 de març de 2015
CGT Baix Llobregat reclama l’absolució dels encausats per #AturemelParlament

El passat 18 de març es va fer pública la sentència del Tribunal Suprem en què anul·la l´absolució de 8 encausades per l’acció “Aturem el Parlament” i les condemnen a 3 anys de presó.

Aquesta sentència resol un recurs interposat per la Generalitat de Catalunya amb el vot favorable de CiU, PP. i PSC. i amb l’abstenció d´ ERC. juntament amb el sindicat ultra Manos Limpias, demostra que encara que vagin de diferents, tots els partits majoritaris són iguals i només miren pels seus interessos, d’altra banda, (…)

dijous 26 de març de 2015
Homenatge a Quico Sabaté i Jornada Antirepressiva el 27 i 28 de març a València

Homenatge a Quico Sabaté i Jornada Antirepressiva el 27 i 28 de març a València

Projecció i presentació del documental «El Maquis a Catalunya» a càrrec del seu director Ricard Vargas, el divendres. I dissabte, Taller Antirepressiu, Dinar, projecció de «Ciutat Morta» i Taula redona amb represaliades.

Actes organitzats per la Secretaria de Formació de CGT País Valencià i Múrcia que tindran lloc en la Biblioteca Llibertària Ferrer i Guàrdia (Avgda. del Cid, 154 – 3ª planta, València) el primer, i en (…)

dijous 26 de març de 2015
Què és el TTIP?
Document de CGT amb motiu de la mobilització estatal que realitzarem el proper 18 d’abril, dins la campanya contra la signatura, per part dels Estats Units i la Unió Europea, del Tractat Transatlàntic de Lliure Comerç (TTIP).

Què és el TTIP?

El Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions (TTIP per les seves sigles en anglès) entre EUA i la UE és un tractat de lliure comerç que s’està negociant d’esquenes a la ciutadania, sense consultar a la societat civil, entre les grans empreses multinacionals i les elits polítiques de les dues regions, amb l’objectiu de constituir la major zona de lliure comerç del món. Té com objectiu real desregular i eliminar drets socials, laborals, normatives mediambientals, etc … així com (..)

dimecres 25 de març de 2015
Entrevista a Amaia Pérez Orozco: ’En temps de crisis es veu clarament que no totes les vides valen igual’

Al maig de 2014 va sortir als carrers el llibre ’Subversión feminista de la economia. Aportes para un debate sobre el conflicto capital-vida’ (Traficantes de Sueños) escrit per Amaia Pérez Orozco, doctora en economia i activista en moviments socials i feministes.

Aquest llibre pot interessar a qui participant en lluites socials no les volem circumscriure a la mirada “productivista”, això és, al conflicte capital-treball, ja que entenem el conjunt de l’activisme antagonista no com un agregat de (…)

dimarts 24 de març de 2015
El salari, possiblement una batalla imminent
Article d’opinió d’Ermengol Gassiot

EL SALARI, POSSIBLEMENT UNA BATALLA IMMINENT

Fa poc dies que l’Instituto Nacional d’Estadística (INE) va fer públiques informació sobre l’evolució dels salaris el darrer trimestre de l’any 2014. Les dades evidencien un fet que molts estem patint en carn pròpia, que els salaris han anat experimentant un descens gradual al llarg de la crisi, especialment durant els darrers anys. Creuant els salaris nominals amb l’evolució del l’IPC, és fàcil comprovar la pèrdua de poder adquisitiu dels sous.

Entre el (…)

dimarts 24 de març de 2015
CGT UTE Sanejament de Manresa denúncia la precarietat laboral i la reducció d’un 25% de la plantilla

COMUNICAT PREMSA

Des de la Secció Sindical de CGT al servei de neteja de la ciutat de Manresa volem denunciar públicament la precarietat a la que es troba la plantilla de UTE sanejament Manresa, la qual s’ha reduït en 24 persones, hem passa’t de 97 persones a les 73 actuals, això representa aprox. un 25% “menys” de personal.

Ampliant de manera considerable la contractació amb contractes precaris de curta durada, que es fan de manera continuada, fet que mostra que la retallada de recursos (…)

dilluns 23 de març de 2015
Comunicat de CGT-UAB davant la convocatòria de vaga de professorat d’universitats del 24 de març

SOBRE LA CONVOCATÒRIA DE VAGA DEL 24M

Els Sindicats que participen en la Taula Sectorial d’Universitats han convocat per demà Dimarts 24 de Març una jornada de Vaga de Professorat en l’Estat Espanyol (comunicat del 4 de Març [1]).

Les principals organitzacions convocants són: CCOO, CSIF i UGT. No obstant això, aquests sindicats, com a convocants de la Vaga, no han realitzat cap tipus d’acció organitzativa, ni cridat a la comunitat universitària, ni han fet consultes amb els col·lectius de (…)

www.cgtcatalunya.cat |
facebook |
twitter |
vimeo |
youtube |
flickr |
rss |
google+ |
slideshare |
issuu |
scribd |
instagram |
about |
linkedin |
bambuser
Què és la CGT |
On trobar-nos |
Afiliació |
Butlletí |
On Trobar-nos |
Àmbits d’actuació |
Actualitat |
Legislació |
Serveis Socials i Sindicals |
Enllaços
En relació a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic
(la LSSI-CE) aprovada pel parlament espanyol i de la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de Dades espanyola, estem obligats a
comunicar-te que la teva adreça de correu figura en aquest moment subscrita a la LLISTA de correu electrònic de l’equip de comunicació adscrit
a la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya, formant part d’un fitxer automatitzat de dades.nnAmb el present e-mail volem informar-te de
la teva opció de cancel·lació en virtut de les lleis abans esmentades, i del teu dret d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les teves
dades. Si no desitges seguir rebent missatges d’aquesta llista, per a donar-te de baixa envia un correu a l’adreça:
com-cgt-cat@cgtcatalunya.cat.

FontFuente: enviaments@cgtcatalunya.cat

Comentaris tancats a Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (29-03-15)

Comments are closed.