Revista de Pangea

"La Revista de Pangea és un recull de notícies de diferents butlletins"

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (30-08-15)

 

Si no veu correctament aquest correu premi aquí

 

CGT de Catalunya.
www.cgtcatalunya.cat

 

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 30 d’agost.

 

dimecres 26 d’agost de 2015
De com domestiquen la lluita en un ERO per acomiadar “amistosament”: Més de 250.000 acomiadats en 5 anys en EROs pactats, la gran majoria d’ells firmats per CCOO i UGT
Comunicat de la Coordinadora d’Informàtica de CGT

De com domestiquen la lluita en un ERO per acomiadar “amistosament”, la gran majoria d’ells firmats per CCOO i UGT

En l’article anterior, d´una sèrie de tres, detallem “El Fantàstic negoci dels EROs amistosos”. Bé, però exactament que és això dels EROs amistosos? I Com es pot garantir que les plantilles acceptin amb escàs soroll el seu destí?
La primera vegada que vam sentir aquesta expressió fou pronunciada pel secretari d’Acció Sindical d’una de les més importants federacions de CCOO fa uns (…)

 

dimecres 26 d’agost de 2015
Com domesticar la lluita en un ERO per acomiadar amistosament

En l’article anterior, d’aquesta sèrie de tres, detallem “El fantàstic negoci dels ERO amistosos” . Bé, però exactament què és això dels ERO amistosos i com pot garantir-se que les plantilles acceptin amb escàs soroll la seva destinació?

La primera vegada que sentim aquesta expressió va ser pronunciada pel secretari d’acció sindical d’una de les més importants federacions de CCOO fa uns anys. I, certament, resumeix molt bé el funcionament d’aquest tipus de processos: Tu fas com que estrenys i jo faig com (…)

 

dimecres 19 d’agost de 2015
Ni un assassinat masclista més, ens volem vives!
Comunicat del Secretariat Permanent del Comitè Confederal de CGT Catalunya

NI UN ASSASSINAT MASCLISTA MÉS, ENS VOLEM VIVES!

En aquestes dates del mes d’agost estem assistint a una escalada de violència masclista i patriarcal contra les dones amb un reguitzell d’assassinats que com a feministes i des de CGT Catalunya condemnem. Aquests assassinats són la punta de l’iceberg, ara és més necessari que mai acabar amb aquesta xacra social i les seves arrels: el masclisme i el patriarcat.

No n’hi ha prou amb la denúncia pública cada vegada que es produeix un assassinat. (…)

 

 

diumenge 30 d’agost de 2015
Guia de Contractes. Agost 2015
Guia del Servei Públic d´Ocupació (SEPE) actualitzada
Ja pots consultar la guia de contractes actualitzada amb les modificacions derivades Llei 25/2015, de 28 de juliol de mecanisme de segona oportunitat, reducció de càrrega financera i altres mesures d’ordre social. : guia de contractació agost 2015. SEPE from CGT Catalunya

 

divendres 28 d’agost de 2015
L’Estat espanyol suspèn en Drets Humans segons la ONU
Informe del Comitè de Drets Humans de l’ONU sobre l’estat espanyol

L’Estat Espanyol suspèn en Drets Humans segons la ONU

El Comitè de Drets Humans de la ONU ha emès un informe on posa de manifest que Espanya incompleix la normativa el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics.

El passat dia 20 de juliol, el Comitè de Drets Humans de la Organització de Nacions Unides va emetre l’informe Observacions finals sobre el sisè informe periòdic de Espanya, en el qual va ressaltar que l’Estat incompleix el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, i també realitza (…)

 

dijous 27 d’agost de 2015
CGT convoca vaga a Renfe el divendres 4 de setembre
En el nostre comunicat nº 94, ja dèiem que des de CGT consideràvem urgent pressionar mitjançant la unitat d’acció sindical, màxime quan es comparteixen totes les reivindicacions i quan ens trobem en un punt crucial de defensa de l’ocupació i la viabilitat de les empreses públiques ferroviàries, per la qual cosa instem a celebrar reunions de forma urgent, i arribar a acords de mobilitzacions conjuntes per defensar l’ocupació, la integració del personal d’Ample Mètric, la internalització de càrregues de (…)

 

dijous 27 d’agost de 2015
CGT denúncia el tancament de llits a l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa

El Sindicat de Sanitat de CGT Tarragona denuncia el tancament de llits a l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa

Entre 2015 i 2015 s’han perdut 4 llits per sempre: de 217 s’ha passat a 213, i d’aquests durant l’estiu se n’han tancat 62 (gairebé un 30%), per tant n’han quedat 151 d’operatius. Aquesta situació ha provocat col·lapses a urgències amb bastanta freqüència, i que pacients es deriven a la clínica Terres de l’Ebre o al complex sanitari de la Santa Creu.

Per un altra banda també denunciem els (…)

 

dimarts 25 d’agost de 2015
Altrad Rodisola en vaga indefinida des del 20 d’agost a Tarragona
Comunicat Federació Intercomarcal CGT Tarragona

Concentració el divendres 28 d’agost davant les instal·lacions de Repsol Química a Tarragona

Continuen les protestes dels treballadors en vaga d’Altrad-Rodisola, una subcontracta amb seu al Polígon Riu Clar de tarragona que ofereix serveis de manteniment a tot el polígon químic tarragoní. Vora dos-cents empleats es veuen afectats per uns ajustos que l’empresa justifica amb l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors, és a dir, amb pèrdues. Unes pèrdues que la CGT assegura que no existeixen.

Aquest (…)

 

dimarts 25 d’agost de 2015
Manifest: Per la victòria de la resistència dels moviments populars de Turquia i el Kurdistan
Com és sabut el Kurdistan turc (Bakur en llengua kurda) porta vàries setmanes vivint sota un estat de guerra de baixa intensitat. Es tracta d’un conflicte que enfronta per una banda l’estat turc – dirigit pel partit nacionalista i islamista AKP de Recep Erdogan – i el poble kurd i l’esquerra turca per l’altra. El conflicte va començar sota el fals pretext de combatre l’Estat Islàmic, que como es conegut porta anys operant des de Turquia i que fins i tot ha comptat amb la complicitat del propi estat (…)

 

dilluns 24 d’agost de 2015
Entrevista a Óscar Carpintero, economista: “És necessari transitar a un altre model econòmic sostenible amb l’entorn i les persones”

L’economista Óscar Carpintero reivindica una economia ecològica en la qual s’incorporin indicadors de benestar social.

Óscar Carpintero (Valladolid, 1972), doctor en Economia i professor de la Universitat de Valladolid, planteja que és un autoengany seguir apostant pel creixement davant la urgència del canvi climàtic. Per això, defensa la necessitat d’una transició cap a una economia ecològica.

Quines alternatives existeixen al model econòmic neoliberal?

L’economia com a ciència social admet (…)

 

dilluns 24 d’agost de 2015
’Atado y bien atado’
Article d’Ermengol Gassiot

“De vegades la pau

fa gust de mort.

Dels morts per sempre,

dels que són només silenci.

De vegades la pau

fa gust de mort.”

(Raimon 1967)

Mai he estat a cap escenari d’alguna gran batalla de la Segona Guerra Mundial, com el desembarcament de Normandia, o les batalles de les Ardenes, Stalingrad o Kursk. Tampoc he visitat pobles arrasats pel feixisme, com Lídice a la República txeca. En canvi, si que he tingut l’oportunitat de veure els barracons, els forns, les dutxes dels camps de (…)

 

dijous 20 d’agost de 2015
CGT METRO BCN davant la retirada de TMB de la gestió del Metro d’Oporto
Comunicat CGT Metro Barcelona
LA CGT DE METRO DAVANT LA RETIRADA DE TMB DE LA GESTIÓ DEL METRO D’OPORTO
Davant la decisió del Govern portuguès de cancel·lar, per incompliment de contracte, la gestió de tota la xarxa de transport públic de Porto -metro i autobusos- a la societat formada per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i Moventia, la Secció Sindical de la CGT a Metro de Barcelona vol denunciar l’obscurantisme amb què TMB està duent a terme operacions similars a la del metro de Porto en altres ciutats com Lisboa, (…)

 

dijous 20 d’agost de 2015
Portes giratòries dels catalans vinculats amb el franquisme
Famílies com els Carceller, Cortina, Gay de Montellà, Lara o Suqué-Mateu tenen un passat franquista, gràcies al qual es van enriquir durant la dictadura

Portes giratòries dels catalans vinculats amb el franquisme

Portes giratòries del franquisme català. Els Samaranch, els Lara, els Vilarasau, els Cortina, els Carceller o els Gay de Montellà són exemples de famílies enriquides durant el règim dictatorial, que van arribar a tenir càrrecs polítics i, en alguns casos, bones connexions amb el general Franco. Arribada la democràcia, tots ells van continuar amb èxit els seus negocis. CRÍTIC repassa aquí la trajectòria política i empresarial de 10 cognoms (…)

 

dijous 20 d’agost de 2015
Els riscos del ‘Big data’ : La recopilació massiva i la combinació de diferents bases de dades per part d’empreses i governs dibuixa un escenari inquietant en què la nostra privacitat perilla
Articles de Marc Iglesias, publicat al núm. 382 de la Directa

Els riscos del ‘big data’

La recopilació massiva i la combinació de diferents bases de dades per part d’empreses i governs dibuixa un escenari inquietant en què la nostra privacitat perilla

Enguany, l’estrella del World Mobile Congress de Barcelona ha estat l’Internet of Things (Internet de les coses o IOT, en les seves sigles en anglès). Es tracta d’una gamma molt variada de dispositius, aplicacions, vehicles, roba, complements de tota mena i sensors distribuïts pel nostre entorn, capaços de (…)

 

dijous 20 d’agost de 2015
Les xifres del deute l’any 2015 a partir de l’informe del Comitè per a l’Anul·lació del Deute del Tercer Món
Article de Marta Luengo

Resulta evident que el deute extern s’ha convertit en un “instrument de bombament de recursos econòmics dels països en desenvolupament als països creditors”.

El Comitè per a l’Anul·lació del Deute del Tercer Món reedita el 2015 el seu informe Les xifres del deute en el qual, des de fa anys, busca descriure el “sistema deute” del que s’ha revestit la globalització. Exposen tot un elenc de dades que no deixa lloc a dubtes de qui es beneficia amb aquest sistema. Gràcies a l’estudi podem veure com el (…)

 

dijous 20 d’agost de 2015
Acte en record d’en Facerias i la guerrilla anarquista el 30 d’agost a Barcelona

Per principi, estem en contra de destacar a qualsevol persona per sobre d’una altra. Però tampoc podem deixar que l’oblit engoleixi el gest digne i valent d’aquelles persones que des de la més terrible de les derrotes, en un món de misèria i desolació, van decidir no donar-se per vençudes, romandre en peus i declarar, que la lluita no havia acabat. Que per alt que fos el preu a pagar, es comprometien a no abandonar la batalla contra l’opressió i l’explotació.

Amb Facerías, pretenem honrar la vida i (…)

 

dilluns 17 d’agost de 2015
Les empreses destrueixen possibles 98.000 nous llocs de treball amb les hores ’extra’ no pagades a l’Estat espanyol
El 58% de les hores extraordinàries no són remunerades, enfront al 39% de fa set anys

Les empreses destrueixen possibles 98.000 llocs de treball ambles hores ’extra’ no pagades

El 58% de les hores extraordinàries no són remunerades, enfront al 39% de fa set anys.
Els assalariats a l´Estat Espanyol realitzen cada setmana un total de 3.904.100 d´hores extraordinàries que no són remunerades als treballadors/es per les seves Empreses , segons les dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Aquesta xifra Suposa que els Empresaris s’estan estalviant el pagament de (…)

 

dilluns 17 d’agost de 2015
Els partits catalans col·loquen com “assessors” a la Diputació de Barcelona a una vintena de polítics
La CGT denuncia que estan usant la institució per resituar dirigents que han perdut el seu escó o estalviar-se el sou de partit

La CGT denuncia que estan usant la institució per resituar dirigents que han perdut el seu escó o estalviar-se el sou de partit

La figura de l’assessor és una de les que més recels desperta en la política espanyola, pels nombrosos casos d’amiguisme de cònjuges, germans, nebots i altres familiars i amics que han sortit a la llum. S’entén que un assessor ha de ser un expert en una matèria concreta que doni consell a un responsable polític, però no sempre així. La Diputació de Barcelona és un cas (…)

 

dissabte 15 d’agost de 2015
CGT denúncia les sobrecàrregues del personal de la Residència Alt Camp

CGT denuncia les sobrecàrregues del personal de la RAC

Les treballadores de la Residència de l’Alt Camp, institució depenent de la Gestió Pius Hospital de Valls, junt amb la Secció Sindical de CGT volen advertir sobre la precària situació del centre.

A l’assemblea de treballadors realitzada el dijous 30 de juliol, el personal va decidir que volia donar a conèixer la seva preocupació per la forma en que s’estava portant a terme l’organització de les tasques diàries de les treballadores de la (…)

 

dimarts 11 d’agost de 2015
PROU! Comunicat de CGT de Catalunya davant la mort d’un treballador d’origen senegalès a Salou

PROU!

Comunicat de la CGT de Catalunya davant la mort d’un treballador d’origen senegalès a Salou

Dia darrere dia aquest estiu hem sentit notícies sobre el drama que pateixen milers i milers de migrants que tracten d’arribar a Europa. Són persones que fugen de països empobrits, sovint abocats a guerres i dictadures pels governs europeus i nord-americans,entre d´altres. Són, en certa mesura, l’altra cara de la prosperitat i el consum que ens pretén vendre el capitalisme avançat: productes barats (…)

 

www.cgtcatalunya.cat |
facebook |
twitter |
vimeo |
youtube |
flickr |
rss |
google+ |
slideshare |
issuu |
scribd |
instagram |
about |
linkedin |
bambuser

 

Què és la CGT |
On trobar-nos |
Afiliació |
Butlletí |
On Trobar-nos |
Àmbits d’actuació |
Actualitat |
Legislació |
Serveis Socials i Sindicals |
Enllaços
En relació a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic
(la LSSI-CE) aprovada pel parlament espanyol i de la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de Dades espanyola, estem obligats a
comunicar-te que la teva adreça de correu figura en aquest moment subscrita a la LLISTA de correu electrònic de l’equip de comunicació adscrit
a la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya, formant part d’un fitxer automatitzat de dades.nnAmb el present e-mail volem informar-te de
la teva opció de cancel·lació en virtut de les lleis abans esmentades, i del teu dret d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les teves
dades. Si no desitges seguir rebent missatges d’aquesta llista, per a donar-te de baixa envia un correu a l’adreça:
com-cgt-cat@cgtcatalunya.cat.

FontFuente: enviaments@cgtcatalunya.cat

Comentaris tancats a Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (30-08-15)

Comments are closed.