Revista de Pangea

"La Revista de Pangea és un recull de notícies de diferents butlletins"

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (08-11-15)

Si no veu correctament aquest correu premi aquí

 

CGT de Catalunya.
www.cgtcatalunya.cat

 

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 8 de novembre.

 

dimarts 27 d’octubre de 2015
Atur, devaluació salarial i sindicalisme de concertació
Article d’opinió d’Ermengol Gassiot, Secretari General de CGT Catalunya

ATUR, DEVALUACIÓ SALARIAL I SINDICALISME DE CONCERTACIÓ

Ermengol Gassiot Ballbè

Anys de crisi han instituït en molts espais públics el discurs de la lluita contra l’atur. Sembla com si la virulència de la crisi es mesuri únicament en el nombre de persones inscrites com aturades als serveis públics d’ocupació. En conseqüència, la disminució d’aquesta xifra que ens presenten les darreres Enquestes de Població Activa pot entendre’s com un indicador de que l’economia de l’Estat espanyol està sortint de la (…)

 

dijous 22 d’octubre de 2015
Micromecenatge Els Drets Laborals al món amb Humor Gràfic #dretslaboralsambhumor
Iniciativa Associació l’Oliva i CGT Catalunya per promoure els Drets Laborals des de l’Humor Gràfic

Micromecenatge Els Drets Laborals al món amb Humor Gràfic

Humor Gràfic i Drets Laborals?

https://www.verkami.com/projects/13218-els-drets-laborals-al-mon-des-de-l-humor-grafic

L’objectiu d’aquest Verkami és editar un llibre d’Humor Gràfic sobre Drets Laborals a partir d’una selecció de les obres participants al “Primer Concurs Internacional d’Humor Gràfic sobre Drets Laborals”, un concurs que ha tingut lloc aquest estiu i que ha aplegat més de 700 obres fruit de la participació de 265 autores i (…)

 

dimarts 29 de setembre de 2015
Conferència de delegades i afiliades de la CGT de Catalunya. Sessió formativa d’actualització jurídica sobre Delegades i Seccions Sindicals, el 12 de novembre a Barcelona
Organitza: Secretaria de Formació de CGT Catalunya

Conferència de delegades i afiliades de la CGT de Catalunya

Sessió formativa d’actualització jurídica: Delegades i Seccions Sindicals

Dijous, 12 de novembre de 2015, de 10.30h a 14.00h

A la sala d’actes de la Casa del Mar

Institut Social de la Marina

C/ d’Albareda, 1-13 (Barcelona)

Metro: L3 Paral·lel o Drassanes. Busos: 20, 21, 64, D20, H14, 88.

Sessió formativa sobre el marc jurídic regulador de les Seccions Sindicals i de les Delegades Sindicals, en la qual es tractaran aspectes relatius (…)

 

 

dissabte 7 de novembre de 2015
Diversos col·lectius de dones denuncien que acomiadar una dona pel fet de quedar embarassada “també és violència de gènere”
El sindicat CGT i els col·lectius Pan y Rosas Catalunya i En construcció denuncien l’acomiadament femení, l’assetjament sexual i altres tipus d’agressions contra les dones als centres de treball

Diversos col·lectius de dones denuncien que acomiadar una dona pel fet de quedar embarassada “també és violència de gènere”

El sindicat CGT i els col·lectius Pan y Rosas Catalunya i En construcció denuncien l’acomiadament femení, l’assetjament sexual i altres tipus d’agressions contra les dones als centres de treball

Diverses treballadores que han patit explotació laboral pel fet de ser dones, ahir, en una roda de premsa a la Universitat de Barcelona Ariana Nalda

Són dones, joves i precàries. (…)

 

dissabte 7 de novembre de 2015
Els treballadors de TV3 tornen a tenir conveni col·lectiu

Els treballadors de TV3 tornen a tenir conveni col·lectiu

El passat dimarts, la direcció de la CCMA i el comitè d’empresa de TV3 van signar finalment el 13è conveni col·lectiu de la televisió pública, posant fi al període de provisionalitat iniciat a finals de gener de 2014, quan va expirar l’anterior conveni, tot i que durant aquest temps se n’havien mantingut les condicions.

De les forces sindicals presents al comitè d’empresa, CCOO, Sindicat de Periodistes i CGT van signar l’acord, mentre que la (…)

 

divendres 6 de novembre de 2015
Xerrada sobre la Llei Mordassa el 12 de novembre a Lleida

Xerrada sobre la Llei Mordassa el 12 de novembre a Lleida, a les 18h al cafè Beat (c/Dra. Castells 36, Cap Pont)

Intervencions de Mireia Bazaga, Secretaria de Jurídica de CGT Catalunya, els “nois del Sucre”, encausats per la tinença de sucre, i els 3 joves de Lleida encausats durant una campanya antirepressiva.

Organitza: CGT Lleida

Més informació:

TWITTER CGT LLEIDA

 

divendres 6 de novembre de 2015
La vaga indefinida dels remolcadors del Port de Barcelona afectarà uns 18 vaixells diaris
CGT convoca vaga indefinida als remolcadors del Port de Barcelona, a partir del 6 de novembre

L´autoritat Portuària del Port de Barcelona(APB) , que té un ferri control polític per part de CDC, ha impedit que els mitjans de comunicació podessin accedir a dins al Port, entre ells els càmeres i periodistes de TV3 i BTV.

Hi ha hagut un 93% de seguiment de la vaga indefinida per franges horàries i sense cap incident.

Tot plegat, ve donat per l´aplicació unilateral per part de les empreses UTE REBASA-SAR amb el vist-i-plau de l´autoritat portuària, que a partir del dia 7 de novembre aplica les (…)

 

dijous 5 de novembre de 2015
Els treballadors de Valeo ratifiquen amb un 76% el preacord amb l’empresa i retornen a la feina. CGT en contra del pacte assolit.

Rebuig al pre-acord de Valeo per part de CGT

Els representants del sindicat CGT al comitè d’empresa de Valeo -assessorats pel Col·lectiu Ronda- han decidit no subscriure ni rubricar el pre-acord assolit per la majoria del comitè d’empresa amb la direcció que pretén donar sortida al conflicte desfermat per la decisió de la multinacional francesa de tancar la planta de Martorelles i traslladar la plantilla a les seves instal·lacions de Saragossa.

Des del sindicat CGT es considera que el pre-acord (…)

 

dijous 5 de novembre de 2015
Tres històries de patiment rere la teva ‘tablet’
Article de Laia Altarriba
La Maria desembolica emocionada el regal que li ha fet la família. Acaba de fer 16 anys. Arrenca la cinta adhesiva, estripa el paper i dins la caixa de cartró hi troba el producte desitjat: el darrer model de tauleta tàctil que ha sortit al mercat, un iPad Air 2. Feia setmanes que havia passat de les insinuacions a les peticions directes i ja el té entre les mans. Però darrere la pantalla de 9,7 polzades i 478 grams que acaricia satisfeta s’hi amaga una història de desigualtats que fa emmalaltir (…)

 

dimecres 4 de novembre de 2015
CGT obté la totalitat del comitè d’INELMA, manteniment cintes transportadores d’equipatge a l’aeroport El Prat de Llobregat
Comunicat Secretariat Permanent Federació Local CGT Viladecans

Ahir, dimarts 3 de novembre, es van celebrar les Eleccions Sindicals a l’empresa INELMA,SL, empresa encarregada del manteniment de les cintes transportadores d’equipatge a l´aeroport del Prat de Llobregat (Barcelona), i integrada en el Sindicat del Metall de Viladecans des del passat mes de juliol, data en què els treballadors van decidir organitzar-se per defensar els seus drets laborals, optant per triar el model sindical que representa la CGT.

En les eleccions celebrades ahir, la CGT va ser (…)

 

dimarts 3 de novembre de 2015
Autobus el 20N a Madrid a la concentració per exigir coeficients reductors especials per a la jubilació de treballadors exposats a l’amiant i de fundicions de ferro colat

A tots els Sindicats i Federacions de la CGT de Catalunya

Pel proper divendres dia 20 de novembre de 2015 des de diferents federacions de la CGT de Catalunya s’està organitzant un autobús per anar a una concentració a Madrid a les 12h davant el Ministeri de Treball, convocada per la CGT a nivell confederal. El motiu és insistir en reclamar que els i les treballadores exposades a l’amiant i els de fundicions de ferro colat tinguin dret a coeficients reductors especials per a la jubilació, i per (…)

 

dimarts 3 de novembre de 2015
SEAT: Sense pont, sense jornada industrial per L1 i L3, més por per al conveni i 698.200 hores extres
Comunicat Secció Sindical CGT SEAT Martorell

SENSE PONT, SENSE J.I. PER L1 I L3, MES POR PER AL CONVENI I 698.200 HORES EXTRES.

Amb la signatura de la majoria sindical, del calendari de desembre de 2015, podem

començar a valorar el que significarà aquest any per a les produccions i per a la

plantilla de Seat. A més, valorem informacions i arguments que han sorgit d’aquesta

reunió del Comitè Intercentres.

Seat fabricarà 475.720 cotxes a Martorell i 540.435 al total de les fàbriques. Al

2014, van ser 506.555. Això significarà un augment (…)

 

dilluns 2 de novembre de 2015
La nova direcció de TMB proposa a la taula del conveni d’autobusos que tots els empleats de la companyia es passin a la sanitat privada
Comunicat Secció Sindical CGT Autobusos TMB

La nova direcció de TMB proposa a la taula del conveni d’autobusos que tots els empleats de la companyia es passin a la sanitat privada

Des de fa anys la secció de CGT a Autobusos exigeix ​​a la Direcció de TMB que es deixin de pagar, al personal fora de conveni i de direcció, els avantatges socials que té reservada per a ells i que no estan regulats en cap conveni. Amb els pagaments que fa TMB es cobreixen beneficis socials que comprenen: reconeixement de bestretes, préstecs per a habitatge i (…)

 

dilluns 2 de novembre de 2015
Casa, cotxe, accident o jornada laboral? El camí al treball no és part de la jornada, però els accidents sí que ho són
La redacció del segon punt de l’article 115 de la Llei General de la Seguretat Social deixa una definició del que són els accidents de treball succeïts en el camí d’anada o tornada al treball, la qual cosa es coneix com in itínere, prou oberta com perquè en ella càpiguen tot tipus d’interpretacions. Així, partint que la norma entén per accident de treball “tota lesió corporal que el treballador sofreixi amb ocasió o per conseqüència del treball que executi per compte d’altri”, tindran aquesta consideració (…)

 

dilluns 2 de novembre de 2015
Documental ’La Puerta Azul’: una història dels invisibles

Darrere els centres d’internament d’estrangers (CIE), s’amaguen històries i vides de les persones migrants que són recloses en aquests espais, relats que han sigut recollits per documentals com ’La Puerta Azul’, un documental dirigit per Alícia Medina, el nom del qual fa referència a la particular entrada del CIE de Sapadors, a la ciutat de València, una mostra de que lluites com el moviment pel tancament dels CIE s’han fet un lloc dins del món audiovisual.

Després de fundar la productora Diodo (…)

 

dilluns 2 de novembre de 2015
Pressupostos Generals de l’Estat 2016. Llei 48/2015 del 29 d’octubre 2015

Pressupostos Generals de l’Estat 2016. Llei 48/2015 del 29 d’octubre 2015: Pressupostos Generals de l´Estat per l´any 2016. Llei 48/2015 del 29 d´octubre 2015 from CGT Catalunya

Més informació:

IN-FORMACIÓN CGT

Noticias Jurídicas

 

dilluns 2 de novembre de 2015
Llei General de la Seguretat Social. Text refòs al Reial Decret Legislatiu 8/2015, del 30 de octubre 2015

Llei General de la Seguretat Social. Text refòs al Reial Decret Legislatiu 8/2015, del 30 de octubre 2015: Llei general de la seguretat social. text refòs al reial decret legislatiu 8 2015, del 30 de octubre 2015 from CGT Catalunya

http://www.slideshare.net/CGTCatalunya/llei-general-de-la-seguretat-social-text-refs-al-reial-decret-legislatiu-8-2015-del-30-de-octubre-2015 (…)

 

dissabte 31 d’octubre de 2015
Pandora no és casualitat
Article d’opinió d’Ermengol Gassiot

Pandora va ser la primera dona. La va fer construir Zeus per castigar Prometeu, qui havia gosat ajudar els homes. I va portar tots els mals al món.

Més de 2500 anys més tard de la creació d’aquesta història, Pandora torna. Aquest cop de la mà dels Mossos d’Esquadra i del govern de la Generalitat de Catalunya. Amb la nova Pandora es reconstrueix el fantasma de l’enemic intern. De l’anarquista que posa bombes. Que ho destrossa tot. I que si ara no mata nens i dones innocents no és perquè no vulgui, (…)

 

dissabte 31 d’octubre de 2015
Pandora, la dels vents, i nosaltres, de part dels bons
Article d’opinió de Jordi Martí Font

Podríem dir que les anarquistes, sempre, al llarg de la història i de tota la terra, han demostrat àmpliament la seva intel·ligència i la seva astúcia. Sempre han anat un pas -o diversos quilòmetres- més enllà del que el poder volia o feia per a la majoria, i sempre han donat mostres de gran atreviment simbòlic i real.

I ara, sense cap mena de dubte, estem assistint a una nova forma de posar-se al capdavant de la societat. Sinó, com s’entén que els que han creat un “grup terrorista criminal” no hagin (…)

 

divendres 30 d’octubre de 2015
Carta oberta a l’alcaldessa Ada Colau. Comunicat CGT Ajuntament de Barcelona

CARTA OBERTA A L’ALCALDESSA ADA COLAU

Els primers 100 dies de la ciutat més justa, la ciutat del drets.

En el balanç que vau presentar el passat 20 de setembre assegureu que, en aquest temps, s’han posat en marxa els principals objectius de la legislatura.

Quants dies necessitarà el seu govern per incloure als treballadors i treballadores d’aquesta administració en aquests objectius?

La ciutat no podrà ser més justa mentre la plantilla d’aquesta administració que vostès governen estigui (…)

 

www.cgtcatalunya.cat |
facebook |
twitter |
vimeo |
youtube |
flickr |
rss |
google+ |
slideshare |
issuu |
scribd |
instagram |
about |
linkedin |
bambuser

 

Què és la CGT |
On trobar-nos |
Afiliació |
Butlletí |
On Trobar-nos |
Àmbits d’actuació |
Actualitat |
Legislació |
Serveis Socials i Sindicals |
Enllaços
En relació a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic
(la LSSI-CE) aprovada pel parlament espanyol i de la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de Dades espanyola, estem obligats a
comunicar-te que la teva adreça de correu figura en aquest moment subscrita a la LLISTA de correu electrònic de l’equip de comunicació adscrit
a la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya, formant part d’un fitxer automatitzat de dades.nnAmb el present e-mail volem informar-te de
la teva opció de cancel·lació en virtut de les lleis abans esmentades, i del teu dret d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les teves
dades. Si no desitges seguir rebent missatges d’aquesta llista, per a donar-te de baixa envia un correu a l’adreça:
com-cgt-cat@cgtcatalunya.cat.

FontFuente: enviaments@cgtcatalunya.cat

Comentaris tancats a Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (08-11-15)

Comments are closed.