Revista de Pangea

"La Revista de Pangea és un recull de notícies de diferents butlletins"

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (24-04-16)

Si no veu correctament aquest correu premi aquí

 

CGT de Catalunya.
www.cgtcatalunya.cat

 

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 24 d’abril.

 

dissabte 16 d’abril de 2016
Lluitem. Guanyem. Manifest CGT Catalunya 1r de maig 2016
L’EXPLOTACIÓ del Capital i els Estats continua un any més. A nivell mundial, hem sabut recentment que 62 famílies acumulen tanta riquesa com els 7.000 milions de persones restants que poblem el planeta. Aquests mesos hem assistit a l’enduriment dels apartheids europeus, amb el confinament i deportacions massives de milers de refugiats que han fugit de les guerres que el capitalisme i l’imperialisme provoquen. Aquí, a Catalunya, seguim patint els efectes de la destrucció de condicions laborals, que (…)

 

dijous 14 d’abril de 2016
Campanya d’objecció fiscal 2016 de la CGT

Objecció Fiscal 2016

No amb els nostres diners

Implacables en la seva pressió fiscal, L’Estat no cessa de demanar-nos: IRPF, IVA, impostos indirectes, taxes… I en aquest temps de tremendes retallades en despesa social, de pèrdua de drets i de la majoria de les nostres conquestes, de desmantellament del públic, quan el minso estat del benestar del que encara gaudíem trontolla, observem amb vergonya com, any rere any, es renoven enormes inversions en la més estèril de les despeses: la Despesa (…)

 

dimecres 13 d’abril de 2016
Feminisme: la lluita contra les opressions des del suport mutu
Comunicat de la Secretaria de Gènere de CGT Catalunya

“Sent l’anarquisme una filosofia política oposada a tota relació de poder, és intrínsecament feminista”

(Susan Brown)

El sindicalisme, especialment l’anarcosindicalisme, ha de ser un espai feminista on reivindicar un món nou, i aquest món nou ha de ser lliure de totes les opressions. D’aquesta manera s’ha de reivindicar feminista i visibilitzar les opressions que patim les dones pel simple fet de ser dones. Sindicalisme, feminisme i suport mutu haurien d’estar en el dia a dia de les nostres (…)

 

 

dissabte 23 d’abril de 2016
Denuncien que el cas CAP Muralles pot ser “la punta de l’iceberg” d’un entramat d’irregularitats en la sanitat tarragonina

CUP, MC, SATSE i CGT denuncien que el cas CAP Muralles pot ser “la punta de l’iceberg” d’un entramat d’irregularitats en la sanitat tarragonina.

Les organitzacions asseguren que els continguts de la investigació de la Guàrdia Civil apunten quela concessió del centre d’atenció primària a l’empresa Muralles Salut SLP rebel•la l’existència de conflicte d’interessos dels gestors d’entitats sanitàries públiques vinculats alhora a entitats privades de la província de Tarragona

La Candidatura d’Unitat Popular (…)

 

divendres 22 d’abril de 2016
Més 48.400 persones en situació de mal allotjament a Catalunya. Hi ha 5.433 sense sostre i 8.600 sense llar a Catalunya
Notícia a El Punt Avui

Més 48.400 persones en situació de mal allotjament

L’Agència de l’Habitatge quantifica en 5.433 els sense sostre i en més de 8.600 els sense llar

Un informe alerta que cada cop més parelles amb fills viuen en risc de desnonament o bé allotjades a casa de familiars i amics

Almenys 48.454 persones no tenen un habitatge

en condicions per viure-hi dignament. Segons un informe que acaba de publicar l’Agència de l’Habitatge

de Catalunya, al voltant de 5.400 persones viuen al carrer; més de 8.600 (…)

 

divendres 22 d’abril de 2016
Berga: Una nova petita victòria del sindicat davant Restaurant La Llosa. CGT volem que l’Ajuntament de Berga compleixi i faci complir la legislació laboral
Comunicat del Sindicat d´activitats diverses de CGT Berga

Una nova petita victòria del sindicat

El passat mes de juliol, després de la finalització del seu contracte, una companya —ara del sindicat— va explicar-nos les diverses irregularitats que havia patit al restaurant la Llosa, recentment obert al Passeig de la Indústria de Berga.

Cotitzaven per ella la meitat de les hores que treballava, la categoria per la qual havia estat contractada era inferior a les tasques que realitzava, feia més hores del compte i fins i tot l’empresari es quedava les (…)

 

divendres 22 d’abril de 2016
Fora feixistes de la UAB (i d’arreu)
Comunicat CGT UAB

Avui 22 d’abril el feixisme ha entrat a la UAB. Ho ha fet de la mà d’un acte de Societat Civil Catalana (SCC) que es feia al pont de l’Edifici B. Des de mig matí, una desena de coneguts militants de l’extrema dreta del Vallès Occidental s’han fet presents a l’acte sense que ningú de l’organització els hagi fet fora. De fet, més aviat semblava que es movien amb molta familiaritat entre els promotors de l’acte.

Els feixistes són molt coneguts al Vallès occidental per haver participat en agressions (…)

 

dijous 21 d’abril de 2016
Els comitès d’empresa de TV3 i Catalunya Ràdio han convocat dues aturades parcials per al 23 d’abril, dia de Sant Jordi
Demanen la retirada de la petició de set anys de presó contra un empleat de la televisió pública

Els comitès d’empresa de TV3 i Catalunya Ràdio han convocat dues aturades parcials per al dia de Sant Jordi, que afectaran l’emissió dels ’Telenotícies’ del migdia i del vespre, el ’Catalunya migdia’ de Catalunya Ràdio i la transmissió del partit de Lliga entre el Barça i l’Sporting de Gijón.

Els treballadors reclamen al consell de govern de la Corporació i al seu president Brauli Duart que “desisteixi de la demanda de 7 anys de presó contra un company de TV3” per una suposada relació amb la filtració de (…)

 

dijous 21 d’abril de 2016
Carta oberta als equips directius dels centres educatius públics de Catalunya

Aquest article és una denúncia de les males praxis del Departament d’Educació vers les direccions dels centres públics. I un intent per convidar-les a no mossegar l’ham.

Preàmbul: Fa molts anys que el Departament d’Ensenyament impulsa un model de direcció als centres públics que es situï del costat de les seves polítiques de privatització i les potenciï al si dels centres. El discurs i l’estratègia han estat sempre els mateixos: convèncer les direccions dels centres que han d’actuar com a caps de personal (…)

 

dijous 21 d’abril de 2016
Manifestació antifeixista el 23 d’abril a Calafell

Dissabte 23 a les 10:00, a l’estació de tren de Calafell, ens trobem per dir que no volem racisme ni feixisme:

Per respecte: feixistes, ni al Baix Penedès ni a enlloc
El proper dissabte 23 d’abril el nou partit d’ultradreta Respeto es vol presentar al Baix Penedès. Aquest és fruit de la confluència entre Plataforma per Catalunya, Partido por la Libertad i España 2000, que són grups de marcat caràcter racista, quan no feixista, islamòfob i homòfob, amb propostes que arriben a relativitzar el terme (…)

 

dimecres 20 d’abril de 2016
Una decisió judicial fa que uns 300 treballadors del Metro de Barcelona s’integrin immediatament al conveni

Una decisió judicial fa que uns 300 treballadors del Metro s’integrin immediatament al conveni.

L’acord d’execució de sentència s’ha adoptat després que la resolució fos ferma fa sis mesos tot i que la direcció no la complia.

Gir inesperat en el conflicte que manté la secció sindical de CGT de Metro de Barcelona amb l’empresa i per extensió amb l’Ajuntament de Barcelona. La magistrada del jutjat del social número 19 de Barcelona ha resolt que l’empresa ha d’incorporar de manera immediata a la disciplina (…)

 

dimecres 20 d’abril de 2016
La caixa de Pandora també amaga sorpreses pels seus instigadors
Comunicat d’Embat, organització llibertària de Catalunya, davant l’intent de captar l’activista Quim Gimeno com a confident policial

Arran de les operacions Pandora, des d’Embat, organització llibertària per la construcció del poder popular a Catalunya, ja vàrem posar en dubte la veracitat dels motius que segons les policies i les fiscalies havien motivat les esmentades intervencions policials i les posteriors detencions.

Les notícies difoses per La Directa i Catalunya Ràdio, referents a un militant de la nostra Organització, en les quals s’evidencia l’intent de cooptació policial per a realitzar accions il·legals d’espionatge i (…)

 

dimarts 19 d’abril de 2016
Assemblea de treballadors i treballadores dels serveis públics municipals de Barcelona en situació de precarietat el 25 d’abril per a constituir la Plataforma per l’Ocupació Pública

Assemblea de treballadors i treballadores dels serveis públics municipals en situació de precarietat. Dilluns 25 d’abril, 17h al Centre Cívic “Casinet d’Hostafrancs”, Barcelona.

Concentració i roda de premsa a la Plaça de Sant Jaume la tarda del dijous 28 d’abril

El grup de treball creat per la primera assemblea de treballadors i treballadores dels serveis públics municipals en situació de precarietat, convoca novament el dia 25 d’abril a les 5 de la tarda al Centre Cívic “Casinet d’Hostafrancs”, (…)

 

dimarts 19 d’abril de 2016
Abel no t’oblidem! Concentració 20 abril 19h. Plaça Sant Jaume, Barcelona

El dimecres 20 abril de 2015 l’Abel, un professor substitut, va sortir de la seva classe per no tornar-hi mai més. Res no ha canviat. Concentració, el 20 d’abril a les 19h a Plaça Sant Jaume de Barcelona.

Més informació del cas al butlletí L’Esquerda:

http://cgtense.pangea.org/IMG/pdf/esq_abel_baixa.pdf

 

dimarts 19 d’abril de 2016
Ha arribat la primavera, una època de lluites. Concentració al rectorat de la UAB el 27 d’abril
Aquest curs acaba també amenaçant la continuïtat a la UAB d’un nombre considerable de professors/es i investigadors/es joves

Ha arribat la primavera. El curs acadèmic 2015-2016 ja el tenim costa avall.

Assignatures que s’acaben. Exàmens a la vista. Un moment per fer valoracions de què ha funcionat i què no a la docència, etc.
Com ja ha succeït anys endarrere, aquest curs acaba també amenaçant la continuïtat a la UAB d’un nombre considerable de professors/es i investigadors/es joves. Amb una nova tongada de rebaixes “marca UAB”. Més de la meitat dels departaments veuran el curs vinent reduïda la seva capacitat de (…)

 

divendres 15 d’abril de 2016
Fora feixistes del Baix Penedès!
Comunicat davant la presentació el 23 d’abril d’un nou partit d’extrema dreta

El dissabte 23 d’abril a Calafell hi seran els feixistes. Volen presentar un nou partit anomenat Respeto que no és res més que la confluència de tres grups feixistes que ja són malauradament massa coneguts:

Plataforma per Catalunya

Partido por la Libertad

España 2000

El seu discurs i la seva pràctica són racistes, feixistes, masclistes, homòfobes, transfòbiques i populistes. Sabem que divideixen la classe treballadora amb la casposa argumentació que hi ha ‘gent de fora’ que ens perjudica, però (…)

 

dijous 14 d’abril de 2016
Projecció del documental ’Les costures de la pell’ el 22 d’abril a CGT Barcelona

Projecció del documental “Les costures de la pell” i col·loqui amb els seus autors.

Divendres 22 d’abril, 19h, local CGT Barcelona, Via Laietana 18, 9è.

Organitzen: CGT Barcelona i No Dust Films
Les costures de la pell

Les grans multinacionals del tèxtil mundial han trobat al sud-est indi un paradís on situar bona part de la seva producció. Un sector de la població empobrida, majoritàriament femenina i desprotegida per la legislació hi treballa en condicions de precarietat extrema i (…)

 

dijous 14 d’abril de 2016
Concentració el 19 d’abril a Sabadell amb motiu del judici per la impugnació de les eleccions sindicals als Establiments Viena SA
El proper dimarts 19 d’abril, a les 11.30h, als jutjats de Sabadell ( Francesc Macià 34-36 ) es celebrarà el judici per la impugnació de les eleccions sindicals a Establiments Viena S.A. Com ja sereu coneixedors un cop vam presentar la nostra candidatura en temps i forma, l’empresa, amb el suport de CCOO, van iniciar una campanya antisindical envers la nostra organització sindical que va suposar que alguns candidats renunciessin a la mateixa. Més enllà d’aquestes renúncies, la candidatura de la CGT (…)

 

dimecres 13 d’abril de 2016
CGT Catalunya fa seu el comunicat de L’Heura Negra en solidaritat amb les companyes, en rebuig als escorcolls i la detenció d’aquest matí a Barcelona

En l’actual context d’enduriment de la legislació a tots els nivells i augment de la repressió policial contra els moviments socials; en el marc del procés de blindatge de l’Estat en contra de qualsevol intent de qüestionar-lo i en mig de la campanya mediàtica, policial i política per aterrir a la població amb les amenaces de terrorisme¹, avui, dimecres 13 d’Abril, des de les cinc de la matinada, els cossos repressius de l’Estat han protagonitzat el darrer cop contra la dissidència.

S’hi han produït (…)

 

dimarts 12 d’abril de 2016
Sobren raons. Cap excusa contra el feixisme
Article de Mireia Redondo

El proper dissabte 23 d’abril, com moltes ja sabreu, ens visiten una colla de feixistes. De fet, seria correcte dir que als que ja tenim aquí se’ls sumaran uns quants, molts, més. Massa, sempre ens són masses. Diuen que s’han batejat amb el nom de Respeto (*), a mi em sembla una broma de mal gust.

Vénen a presentar en públic el seu nou projecte i ho fan sense complexes ni vergonyes, cosa que ja d’entrada és digna d’anàlisi. Resulta preocupant que a la seva pròpia notícia de l’acte apuntin que ho fan a (…)

 

www.cgtcatalunya.cat |
facebook |
twitter |
vimeo |
youtube |
flickr |
rss |
google+ |
slideshare |
issuu |
scribd |
instagram |
about |
linkedin |
bambuser

 

Què és la CGT |
On trobar-nos |
Afiliació |
Butlletí |
On Trobar-nos |
Àmbits d’actuació |
Actualitat |
Legislació |
Serveis Socials i Sindicals |
Enllaços
En relació a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic
(la LSSI-CE) aprovada pel parlament espanyol i de la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de Dades espanyola, estem obligats a
comunicar-te que la teva adreça de correu figura en aquest moment subscrita a la LLISTA de correu electrònic de l’equip de comunicació adscrit
a la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya, formant part d’un fitxer automatitzat de dades.nnAmb el present e-mail volem informar-te de
la teva opció de cancel·lació en virtut de les lleis abans esmentades, i del teu dret d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les teves
dades. Si no desitges seguir rebent missatges d’aquesta llista, per a donar-te de baixa envia un correu a l’adreça:
com-cgt-cat@cgtcatalunya.cat.

FontFuente: enviaments@cgtcatalunya.cat

Comentaris tancats a Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (24-04-16)

Comments are closed.