Revista de Pangea

"La Revista de Pangea és un recull de notícies de diferents butlletins"

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (25-09-16)

 

Si no veu correctament aquest correu premi aquí

 

CGT de Catalunya.
www.cgtcatalunya.cat

 

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 25 de setembre.

 

dijous 22 de setembre de 2016
Un micromecenatge solidari permet substituir el cotxe incendiat del secretari general de la CGT de Catalunya

Un micromecenatge solidari permet substituir el cotxe incendiat del secretari general de la CGT de Catalunya

Un grup de treballadores, activistes i militants de sectors amplis de l’espectre social i sindical ha posat en marxa un projecte de micromecenatge per fer arribar una nova furgoneta al secretari general de la CGT de Catalunya. Cal recordar que l’anterior va ser incendiada la matinada del passat dilluns 19 de setembre.

En només 4 hores i mitja s’han assolit els 4000€ necessaris, gràcies (…)

 

dissabte 17 de setembre de 2016
CGT davant la negociació del conveni de la Sanitat Privada

Des de fa uns mesos s’esta negociant el Conveni Col·lectiu de la sanitat privada catalana, la taula negociadora està formada per CCOO, UGT i la patronal.

La patronal amb la seva avarícia insaciable, pretén retallar el nostre ja raquitic conveni col·lectiu amb el vistiplau de les cúpules directives dels sindicats majoritaris

L’última vegada van signar un conveni a la baixa, en contra de les bases i treballadors, a canvi van acordar repartir-se els beneficis dels cursos de formació.

Mentre les (…)

 

dimarts 6 de setembre de 2016
Curs 2016-17 Només lluitant aconseguirem victòries

Només amb prou recursos i democràcia als centres aconseguirem una educació de qualitat.

Des de CGT Ensenyament cridem a lluitar, per les nostres condicions laborals i també per tenir els recursos humans i les condicions materials necessàries que ens permetin dur a terme la nostra tasca docent amb la qualitat que l’educació pública, la de totes i tots, és mereix.

Participem a les accions i mobilitzacions convocades per aquest inici de curs (veure cartell), organitzem-nos per poder prendre les (…)

 

 

dissabte 24 de setembre de 2016
La justicia europea veta discriminar la indemnització entre temporals i fixos i capgira el sistema d’interins del sector públic

Una sentència del TJUE qüestiona la diferent indemnització entre els contractes temporals i els indefinits. Els juristes consideren que la resolució obligarà a fer canvis en l’Estatut dels Treballadors.

La sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que qüestiona el tracte que es dóna en el mercat laboral espanyol als contractes temporals davant els indefinits en cas d’extinció ha provocat una reacció d’interpretacions d’agents socials, administracions i advocacia. La sentència del (…)

 

dissabte 24 de setembre de 2016
Ara és el moment de recuperar drets laborals
Comunicat SP Comitè Confederal CGT

RECUPERAR DRETS LABORALS

Ara és el moment!

El Tribunal de Justícia de la U€, en diverses sentències recents, ha posat en escac a polítics, empresaris i sindicats, referent a Drets Laborals violats i desposseïts de les persones assalariades per les legislacions laborals de l’estat espanyol.

Els dos drets violats i desposseïts, tenen a veure amb la desigualtat i la discriminació, tant al moment de la contractació com en la indemnització a la finalització dels contractes.

El primer dret violat per la (…)

 

dissabte 24 de setembre de 2016
Dues treballadores del Metro guanyen demandes a TMB per vulneració del dret a jornades reduïdes

Dues treballadores del Metro de Barcelona guanyen sengles demandes contra TMB per vulneració de drets, després d’haver estat relegades en l’escalafó per tenir jornada reduïda

Al febrer de 2015 l’a Direcció del Metro va decidir que totes aquelles persones amb jornada reduïda per guarda legal que tenien concedit un horari fora del seu torn assignat passarien a la cua de l’escalafó. Ara any i mig més tard la sala 13 del jutjat social dicta sentència favorable a aquestes companyes, ja que en cap cas poden (…)

 

divendres 23 de setembre de 2016
Els socorristes de les platges de Barcelona convoquen aturades a partir de l’1 d’octubre contra els incompliments de Pro-Activa Serveis Aquatics SL

ELS SOCORRISTES DE LES PLATGES DE BARCELONA, TREBALLADORS DE PRO-ACTIVA SERVEIS AQUÀTICS SL, CONVOQUEN VAGA DE QUATRE HORES (DE 12 A 16 HORES) TOTS ELS DIVENDRES, DISSABTES, DIUMENGES I FESTIUS A PARTIR DE L’1 D’OCTUBRE.

Ens veiem abocats a la vaga, després de fracassar la mediació en la Conselleria de Treball, per la negativa de l’empresa Pro-Activa Serveis Aquàtics SL de dialogar amb els treballadors les diferències que sorgeixen, i per l’incompliment de la responsabilitat adquirida per part de (…)

 

divendres 23 de setembre de 2016
La llei mordassa arriba a la UAB per participar a la vaga del passat 18 de maig
Dues companyes de la secció sindical de CGT-UAB han rebut una multa de 500€

Aquest dimarts 20 de setembre dues companyes de la secció sindical de CGT-UAB han rebut una multa per la seva participació a la vaga de professorat i investigadors/es que el nostre sindicat va convocar el passat 18 de maig a la UAB contra els intents d’acomiadaments de professorat que en aquell moment volia dur a terme l’equip de govern.

A la denuncia es considera a la Marta i l’Ermengol com a “organitzadores o promotores” de la concentració i posterior manifestació que vàrem dur a terme la (…)

 

divendres 23 de setembre de 2016
La Generalitat decreta uns serveis mínims abusius a la vaga de Contact Center impedint el dret de vaga
Malgrat tot la primera jornada de vaga ha tingut un ampli seguiment

LA GENERALITAT DE CATALUNYA IMPLANTA UN 100% DE SERVEIS MÍNIMS I IMPEDEIX EL DRET DE VAGA DE LES TREBALLADORES DE CONTACT CENTER

Les vagues parcials es realitzen els dies 22 i 29 de Setembre del 2016 amb aturades en els diferents torns de treball:00. A 02,00 HORES; DE 10,30 A 12,30 HORES; DE 16,30

El 6 D’OCTUBRE VAGA DE 24 HORES

El 22 de Setembre, i el següent dijous 29, els i les treballadores del sector de Contact Center (abans Telemarketing) estan convocades a uns aturades de 2 hores per (…)

 

dimecres 21 de setembre de 2016
Full informatiu CGT Seat Martorell setembre 2016

RETORN A LA REALITAT

A la tornada de les vacances, just abans d’entrar per la porta del primer dia, sempre pensem: “a veure quin nou invent ens trobem aquest any” … I gran va ser la nostra sorpresa en veure que a l’agost l’empresa ha invertit quantitat, en minar els tallers de pantalletes de plasma i a col·locar estratègicament a les entrades de fàbrica unes plaques generadores d’energia que s’accionen amb cada trepitjada. Amb això ens deixen clar que aprofiten fins l’aire que respirem (i les (…)

 

dimecres 21 de setembre de 2016
L’atac frontal al món del treball
Article de Vicenç Navarro

Amb quest article vull mostrar l’enorme descens salarial que està passant a tot Europa i molt en particular en els països perifèrics de l’Eurozona, incloent Espanya. L’article mostra també l’enorme extensió de la precarietat en els mercats de treball i la falsedat dels arguments adduïts per la Troica, pel Banc d’Espanya, la banca i la gran patronal, a favor d’aquest descens salarial, que està empitjorant enormement la situació econòmica d’aquests països.

Una de les constants cantarelles del pensament (…)

 

dimarts 20 de setembre de 2016
Aturades al sector del telemàrqueting el 22 i 29 de setembre, i jornada de vaga de 24 hores el 6 d’octubre, en defensa d’un conveni digne

Aturades al sector del telemàrqueting els dijous 22 i 29 de setembre, i jornada de vaga de 24 hores el dijous 6 d’octubre

Aquest dijous, dia 22 de setembre, anem a realitzar aturades de dues hores en tots els torns en la defensa d’un conveni digne pel sector del telemàrqueting.

Els horaris són els següents: En torn de nit l’horari és de 0:00 a 2:00h.

En torn de matí l’horari és de 10:30 a 12:30h.

En torn de tarda l’horari és de 16:30 a 18:30h.

Aquestes aturades han estat convocades pels sindicats (…)

 

dimarts 20 de setembre de 2016
XIX Marxa Homenatge als Maquis, del 7 al 9 d’octubre a Capmany (Alt Empordà)

XIX MARXA D’HOMENATGE ALS MAQUIS

7-8-9 d’octubre, Capmany, Alt Empordà

Divendres 7 d’octubre

Rebuda i inauguració de les Jornades. Sopar a les 21h.

Dissabte 8 d’octubre

8.30h Esmorzar

9.30h Sortida cap al Coll de Banyuls

10.30h Excursió.

12h Col·locació d’una placa en homenatge a Agustín Rueda

14.30h Dinar

17h Estrena del documental ’Angel’

18.30h Homenatge al maquis Ángel Fernández

20h Recordatori de Txema Bofill “Sabata”

21h Sopar

Diumenge 9 d’octubre

9.30h Esmorzar

10.15h Xerrada (…)

 

dimarts 20 de setembre de 2016
Cremat el cotxe del secretari general de la CGT de Catalunya
Cremat el cotxe del secretari general de la CGT de Catalunya
La nit de diumenge a dilluns, el cotxe del secretari general de la CGT de Catalunya va ser cremat a un carrer de Terrassa i ha quedat totalment calcinat.Ens preocupa que aquest fet hagi passat pocs dies després d’una manifestació sorpresa pel centre de Barcelona contra la repressió del cas ‘Som 27 i més’, on ell és un dels 27 imputats a qui demanen més d’onze anys de presó per defensar la universitat pública. Ens preocupa que hagi (…)

 

dilluns 19 de setembre de 2016
Vaga a Giró GH de Badalona per l’acomiadament d’una treballadora per ‘causes mèdiques’

Vaga a Giró GH de Badalona per l’acomiadament d’una treballadora per ‘causes mèdiques’

L’empresa s’ha basat en la reforma laboral per fer fora amb una indemnització mínima l’empleada amb 41 anys d’antiguitat

A l’empresa Giró, GH de Badalona, dedicada a la fabricació d’envasos, els treballadors s’han declarat en vaga parcial. Cada divendres aturen la producció durant els tres torns de feina. I també ho fan el cap de setmana quatre hores per dia. El motiu: l’acomiadament d’una treballadora que la plantilla (…)

 

diumenge 18 de setembre de 2016
Els accidents laborals mortals es disparen un 76,5% en el primer semestre a Catalunya

Els accidents laborals mortals es disparen un 76,5% en el primer semestre a Catalunya

El conjunt de sinistres de treball creix un 11,6% a causa de la relaxació de la prevenció en les empreses i la temporalitat

Els accidents laborals a Catalunya s’ha disparat en el primer semestre d’aquest any. El conjunt de sinistres ha augmentat un 11,6%, però el més preocupant és que entre aquests, els accidents mortals s’ha incrementat un 76,5%, segons les dades fetes públiques pel departament de Treball de la (…)

 

diumenge 18 de setembre de 2016
Concentració contra la sentència que condemna a 1 any i 6 mesos 8 vaguistes gironins del 14N

Concentració contra la sentència que condemna a 1 any i 6 mesos els vaguistes gironins del 14N

La sentència evita l’entrada a presó als vaguistes però imposa condemnes elevades que provoquen el rebuig del Grup Antirepressiu i els col·lectius que li donen suport.

Una setantena de persones es van concentrar ahir al vespre davant la Cambra de Comerç de Girona per mostrar el rebuig a la sentència emesa pel jutjat penal 1 que condemna vuit vaguistes a penes que oscil·len dels sis mesos a l’any i mig de (…)

 

divendres 16 de setembre de 2016
Anul·lats 7 acomiadaments de treballadors d’Abentel que van participar en la vaga de tècnics de Movistar

Anul·lats 7 acomiadaments de treballadors que van participar en la vaga de tècnics de Movistar

Els operaris seran readmesos i a més l’empresa, Abentel, els ha d’indemnitzar amb 20.000 euros a cadascú pels perjudicis patits

La llarga vaga mantinguda per treballadors i tècnics d’empreses subcontractades per Movistar l’any passat encara té conseqüències. La darrera afecta l’empresa Abentel. El juliol de l’any passat 7 treballadors van ser acomiadats a Barcelona. El motiu adduït va ser baixa producció. Els (…)

 

divendres 16 de setembre de 2016
500 persones a la manifestació sorpresa de la CGT el 15 de setembre a Barcelona en solidaritat amb les encausades de la UAB pel cas 27i+

Unes 500 persones a la manifestació sorpresa de la CGT el 15 de setembre a Barcelona, des del Paral·lel a la Plaça de Sant Jaume, passant per Rambles i Ferran, en solidaritat amb les encausades del cas 27i+ per defensar la universitat pública, entre elles Ermengol Gassiot, Secretari General de CGT Catalunya.

La CGT es manifesta per sorpresa contra la causa que afecta 27 persones de la UAB

El sindicat concentra gairebé mig miler d’afiliats al centre de Barcelona en defensa de la universitat (…)

 

dimecres 14 de setembre de 2016
Comunicat comitè d’empresa d’Autobusos Mohn S.L. (CCOO-CGT-UGT) sobre les aturades convocades
COMITÈ D’EMPRESA D’AUTOBUSOS MOHN S.L. CCOO-CGT-UGT
Els treballadors d’Autobusos Mohn informem:Que durant diversos mesos de negociació amb l’empresa, i després del NO a tot el que s’ha plantejat, ens veiem obligats a haver de convocar dies d’aturades parcials, per intentar desbloquejar aquesta situació.

Per tenir 2 dies de descans setmanal i així millorar el descans dels treballadors/es i la seva salut, per poder donar el millor servei als usuaris.

Que els 30 minuts de descans diari que (…)

 

www.cgtcatalunya.cat |
facebook |
twitter |
vimeo |
youtube |
flickr |
rss |
google+ |
slideshare |
issuu |
scribd |
instagram |
about |
linkedin |
bambuser

 

Què és la CGT |
On trobar-nos |
Afiliació |
Butlletí |
On Trobar-nos |
Àmbits d’actuació |
Actualitat |
Legislació |
Serveis Socials i Sindicals |
Enllaços
En relació a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic
(la LSSI-CE) aprovada pel parlament espanyol i de la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de Dades espanyola, estem obligats a
comunicar-te que la teva adreça de correu figura en aquest moment subscrita a la LLISTA de correu electrònic de l’equip de comunicació adscrit
a la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya, formant part d’un fitxer automatitzat de dades.nnAmb el present e-mail volem informar-te de
la teva opció de cancel·lació en virtut de les lleis abans esmentades, i del teu dret d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les teves
dades. Si no desitges seguir rebent missatges d’aquesta llista, per a donar-te de baixa envia un correu a l’adreça:
com-cgt-cat@cgtcatalunya.cat.

FontFuente: enviaments@cgtcatalunya.cat

Comentaris tancats a Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (25-09-16)

Comments are closed.