Revista de Pangea

"La Revista de Pangea és un recull de notícies de diferents butlletins"

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (27-12-16)

 

Si no veu correctament aquest correu premi aquí

 

CGT de Catalunya.
www.cgtcatalunya.cat

 

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 27 de desembre.

 

dimarts 20 de desembre de 2016
CGT convoca vaga i concentració davant del Parlament el 18 de gener durant el debat de pressupostos per revertir les retallades a l’ensenyament públic #18GVagaEnsenyament
Comunicat de CGT Ensenyament

PER REVERTIR LES RETALLADES A L’ENSENYAMENT PÚBLIC: DIMECRES 18 DE GENER DE 2017

El sindicat CGT Ensenyament convoquem als i a les treballadores de l’ensenyament públic no universitari de Catalunya a una jornada de VAGA el DIMECRES 18 DE GENER, coincidint amb la setmana de debat d’esmenes parcials als pressupostos de la Generalitat de Catalunya per l’any 2017.

Des del passat mes d’octubre hem fet, junt amb altres sindicats, xerrades i assemblees a nombrosos centres explicant perquè considerem (…)

 

dimarts 22 de novembre de 2016
Les nostres pensions ni es venen ni es negocien. Comunicat SP CGT Catalunya

Les nostres pensions ni es venen ni es negocien

Aquest dijous 24 de novembre hi haurà una reunió entre el govern, les organitzacions de la patronal i els sindicats CCOO i UGT. El punt a tractar és, segons ha transcendit, negociar la “pau social”. Entre bambolines, no obstant, hi ha més punts a sobre la taula. Les organitzacions empresarials ja han reclamat la necessitat d’una nova reforma laboral. Igualment, grans corporacions financeres i de les assegurances han començat a promoure una campanya (…)

 

diumenge 13 de novembre de 2016
Un 2017 de negres tempestes

Un 2017 de negres tempestes

El proper any entrarem en el desè any de crisi capitalista i tot apunta que estem a les portes d’una nova bateria d’atacs generalitzats contra la classe treballadora. Un cop estabilitzada l’organització institucional al conjunt de l’Estat espanyol és el moment de seguir l’agenda de reformes neoliberals amb major intensitat. I l’experiència ens ha ensenyat que són els primers anys dels mandats quan es posen en marxa les mesures més impopulars, tot esperant que en els (…)

 

 

dimarts 27 de desembre de 2016
Governabilitat i pressupostos
Article d’Ermengol Gassiot
Una organització que pretén ser revolucionària en cap cas es pot sentir interpel·lada per la governabilitat capitalista. I això és aplicable a molts nivells, a molts plànols diferents de la realitat. Un exemple el podem trobar en el món sindical. De vegades he vist com quan una secció sindical entra a un comitè d’empresa, i especialment quan ho fa en majoria, se sent imbuïda d’una espècie de responsabilitat respecte la mateixa empresa. La distància amb l’empresari disminueix perquè, es clar, cal resoldre (…)

 

dimarts 27 de desembre de 2016
El Govern obstinat a tapar l’estafa de la tarifa de l’aigua
Comunicat de la Secció Sindical de la CGT a ATLL

El dia 22 de desembre d’enguany, el departament de Territori i Sostenibilitat va emetre una nota de premsa on anunciava a bombo i plateret que evitava l’increment del 4,6% de la tarifa de l’aigua proposat per ATLL per al 2017 a canvi de renunciar a cobrar durant el 2017 una part del cànon que l’empresa paga per la concessió, 7 milions d’euros.

El Govern diu que gràcies a aquest intercanvi impedeix un increment del cost del rebut de l’aigua que paguem els ciutadans.

Un cop més el Govern demostra la (…)

 

dimarts 27 de desembre de 2016
La campanya Desmilitaritzem l’Educació exigeix la no presència militar a l’Espai de l’Estudiant de Valls
Els col·lectius i entitats que donen suport a la campanya “Desmilitaritzem l’Educació” al Camp de Tarragona han entrat una instància als registres dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona, al de la Diputació de Tarragona i al de l’Ajuntament de Valls on s’hi demana que aquestes institucions escoltin la veu del Parlament i apliquin la Moció sobre la Desmilitarització de Catalunya i duguin a terme totes les accions i gestions necessàries, adoptin les mesures adequades i pertinents i vetllin (…)

 

dimarts 27 de desembre de 2016
El capitalisme: l’ésser humà desposseït de si mateix
Article de Xavier Garcia

L’autor reflexiona sobre els efectes del capitalisme i el creixent individualisme en la salut

El pati de l’escola pot ser un espai ingènuament anticapitalista. És el cas, per exemple, de l’esport que s’hi juga, que és, quasi sempre, un esport d’equip. Pel que fa als adults, en canvi, un dels esports que més creix en practicants és el running, un esport que permet la pràctica individual, la competició individual, l’autosuperació individual, el benestar individual, … Una perspectiva que s’estén al (…)

 

dimarts 27 de desembre de 2016
CGT considera que la conciliació d’horaris és impossible sense la derogació de l’actual reforma laboral

CGT afirma que la conciliació d’horaris és impossible sense la derogació de l’actual reforma laboral

Al nostre país són necessàries lleis, com en altres llocs d’Europa, que permetin la conciliació de la vida laboral i la vida familiar

La Confederació General del Treball (CGT) s’ha posicionat després de l’anunci de la ministra d’Ocupació, Fátima Báñez, per buscar un Pacte d’Estat que aconsegueixi la conciliació i racionalització dels horaris laborals.

Segons la CGT, la “nova” proposta de Báñez és una altra (…)

 

divendres 23 de desembre de 2016
Entrevista a Ermengol Gassiot, secretari general de la CGT Catalunya: “Ens agrada pensar que som hereus de la CNT”

Nascut el 1972 a Barcelona, però veí de Terrassa, és arqueòleg, doctor en Prehistòria i professor a la UAB. El 2014 fou elegit secretari general a Catalunya del sindicat anarcosindicalista CGT. Va afiliar-se al sindicat el 1998 procedent de l’Assemblea d’Okupes de Terrassa. Des del 2007 és delegat del comitè d’empresa de la UAB.

L’entrevisto dimarts passat al local de la CGT al carrer Rosselló (Ca n’Oriac) on participa en una xerrada sobre l’educació lliure i gratuïta organitzat per la secció (…)

 

dijous 22 de desembre de 2016
El gran negoci privat del tramvia
Article de Saturnino Mercader, Secretari d’Acció Sindical de la CGT de Catalunya

No deixa de sorprendre que en el debat que s’està generant amb l’ampliació del tramvia a la Diagonal, a la premsa catalana, ningú estigui traient a la llum un fet que li hauria de preocupar a tota la població. Em refereixo al gran negoci privat que es pretén fer amb diners públics.

A excepció de l’anomenada premsa alternativa, gairebé no s’explica que darrera del Tram es troben grans multinacionals com Globalvia. Ni s’investiga o denuncia com aquestes multinacionals mouen fils i portes giratòries per (…)

 

dimarts 20 de desembre de 2016
CGT convoca una nova vaga general de 24 hores en el sector del Contact Center pel 26 de gener de 2017
Després de l’èxit de la convocatòria del 28 de novembre de 2016, CGT convocarà una nova vaga d’un dia complet en el sector del Contact Center (més conegut com Telemarqueting) per al proper 26 de gener de 2017. Els tràmits d’aquesta convocatòria han començat avui mateix amb la petició de mediació del Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA). De moment a aquesta nova jornada de vaga no s’han sumat en aquesta ocasió ni CCOO ni UGT en un canvi d’estratègia injustificat segons el parer de la (…)

 

dimarts 20 de desembre de 2016
Els treballadors i treballadores del Poliesportiu Municipal Marina Besòs davant el seu tancament salvatge

El dia 3 de desembre es va complir un mes del desallotjament dels treballadors/es del poliesportiu municipal Marina Besòs de Sant Adrià de Besòs. Som conscients que aquests fets no van ser fruit de l’atzar, aquest dia, 3 de Novembre, es consumava una vergonya que tot aquell que conegués la situació de la instal·lació veia venir des de lluny.

Avui s’està treballant per a reparar un dany que ja està fet, però ni oblidem ni callem que es podria haver evitat, ja que en nombroses ocasions els (…)

 

dimarts 20 de desembre de 2016
Concentració el 23 de desembre a Barcelona contra els incompliments i les agressions empresarials que pateixen els treballadors de contractes, subcontractes i autònoms de Movistar

DIVENDRES 23 DESEMBRE, de 19h a 21.30h CONCENTRACIÓ davant tenda de MOVISTAR de plaça Catalunya, Barcelona

Divendres 23 de desembre tindran lloc en diferents ciutats concentracions de protesta contra els incompliments i les agressions empresarials que venim sofrint des de la finalització de la vaga de 2015.

REIVINDICACIONS DELS TREBALLADORS DE CONTRACTES, SUBCONTRACTES I AUTÒNOMS DE MOVISTAR

1- Reincorporació de tots els acomiadats de l’empresa de LITEYCA, COMFICA, COBRA, etc., segons annex 1 (…)

 

dilluns 19 de desembre de 2016
Campanya de suport econòmic i concentració el 21 de desembre per la readmissió dels acomiadats a TGT Viladecans

TGT acomiada i sanciona per defensar els drets dels treballadors

Concentració dimecres 21 de desembre de 12 a 14h al c/Ferrocarril 2, Polígon Industrial Viladecans

Des que a finals de l’any 2015, treballadors de l’empresa de distribució de productes làctics de Viladecans TEODORO GARCÍA TORRALBA (TGT), van decidir fer el pas d’introduir en l’empresa un nou sindicat, en aquest cas la CONFEDERACIÓ GENERAL DEL TREBALL (CGT), amb l’objectiu d’organitzar-se en un sindicat combatiu i intentar millorar les (…)

 

dilluns 19 de desembre de 2016
Comunicat de la PAICAM i de la CGT de Lleida – Judici contra l’ICAM suspès

Aquest matí membres de la PAICAM i de la CGT de Lleida hem donat suport a la companya Lola en el judici que tenia avui i que finalment s’ha suspès contra la decisió de l’ICAM (l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques i Sanitàries) de donar-li l’alta mèdica tot i que les múltiples malalties que pateix li impedeixen desenvolupar-la.

Lola és una treballadora de Correus i membre de la PAICAM Lleida, que reparteix correspondència a peu. Des de l’any 2012 està afectada per Fibromiàlgia, i des del 2013 de (…)

 

diumenge 18 de desembre de 2016
CGT torna a reiterar el seu desacord amb les falses mobilitzacions dels sindicats majoritaris

CGT no ha participat en la instrumentalització de la lluita obrera per part dels sindicats del règim

La Confederació General del Treball ha tornat a desmarcar-se públicament de les mobilitzacions convocades per als dies 15 i 18 de desembre pels sindicats majoritaris, l’únic objectiu dels quals és aconseguir una millor posició en aquest “pacte social” que pretenen negociar amb els responsables d’arrabassar drets fonamentals a milers de persones.

CGT pensa que cal sortir al carrer amb voluntat de fer (…)

 

divendres 16 de desembre de 2016
Crònica d’una sentència contra TMB i l’ICAM i una actuació inhumana contra un treballador
TMB posa en perill la salut dels treballadors i la seguretat dels usuaris

Poques sentències m’han fet més il·lusió de comunicar que la de Vicente Curto, conductor d’autobusos de TMB. I poques resolucions judicials posen tant al descobert la perversa i inhumana actuació de l’ICAM i la d’una empresa suposadament sota control públic com TMB.

Alta de l’ICAM amb limitació per a conduir autobusos

Aquesta història s’inicia quan el Vicente, conductor des de fa dècades de busos curtit en les mil i una batalles sindicals de TMB, pateix una greu patologia, que li provoca una llarga (…)

 

divendres 16 de desembre de 2016
L’acció directa com a pedagogia
Article de Mireia Redondo

Què és l’acció directa?

L’acció directa com a pràctica revolucionària i estratègia llibertària de canvi social: comprendre-explicar-desenvolupar

L’acció directa és un dels conceptes que defineix la pràctica anarquista des dels seus inicis. Els grans clàssics que escriurien sobre la moral anarquista i sobre el suport mutu també ho farien sobre l’acció directa. De fet aquest és el pilar de l’estratègia per a aconseguir crear aquest canvi social i de consciència col·lectiva del que parla l’anarquisme. Entenc (…)

 

divendres 16 de desembre de 2016
Nota de Premsa Stop Pujades en relació als nous preus del transport i al·legacions als pressupostos

Stop Pujades presenta al·legacions als pressupostos de l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Generalitat per recuperar les tarifes del 2013 del transport públic, tot i que valora positivament l’anunci de congelació dels preus per al 2017.

El passat mes d’octubre vam encetar la campanya #alertapujadesatm, en la qual alertàvem de possibles augments de tarifes en el transport públic; també reclamàvem, tal com ho estem fent des de fa 3 anys, el retorn a les tarifes del 2013, (…)

 

dimecres 14 de desembre de 2016
Per revertir les retallades… passem a l’ofensiva: anem a la vaga!
Comunicat CGT Ensenyament

Després de més de cinc anys de patir i d’acumular retallades que han anat degradant la qualitat de l’educació pública i les nostres condicions laborals, ens trobem en un moment en el qual hi ha veritables opcions de començar a recuperar allò que ens han pres. Amb el debat i l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat per a l’any 2017 tenim una oportunitat real de començar a revertir les retallades… i l’hem d’aprofitar.

Que la vaga és l’eina més potent que tenim els i les treballadores per defensar (…)

 

www.cgtcatalunya.cat |
facebook |
twitter |
vimeo |
youtube |
flickr |
rss |
google+ |
slideshare |
issuu |
scribd |
instagram |
about |
linkedin |
bambuser

 

Què és la CGT |
On trobar-nos |
Afiliació |
Butlletí |
On Trobar-nos |
Àmbits d’actuació |
Actualitat |
Legislació |
Serveis Socials i Sindicals |
Enllaços
En relació a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic
(la LSSI-CE) aprovada pel parlament espanyol i de la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de Dades espanyola, estem obligats a
comunicar-te que la teva adreça de correu figura en aquest moment subscrita a la LLISTA de correu electrònic de l’equip de comunicació adscrit
a la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya, formant part d’un fitxer automatitzat de dades.nnAmb el present e-mail volem informar-te de
la teva opció de cancel·lació en virtut de les lleis abans esmentades, i del teu dret d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les teves
dades. Si no desitges seguir rebent missatges d’aquesta llista, per a donar-te de baixa envia un correu a l’adreça:
com-cgt-cat@cgtcatalunya.cat.

FontFuente: enviaments@cgtcatalunya.cat

Comentaris tancats a Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (27-12-16)

Comments are closed.