Revista de Pangea

"La Revista de Pangea és un recull de notícies de diferents butlletins"

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (04-06-17)

 

Si no veu correctament aquest correu premi aquí

 

CGT de Catalunya.
www.cgtcatalunya.cat

 

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 4 de juny.

 

dilluns 29 de maig de 2017
Entrevista a Toni Edo, delegat de CGT al Metro de Barcelona: ’Les reivindicacions són justes: menys precarietat i acabar amb les externalitzacions’

“Les reivindicacions són justes: menys precarietat i acabar amb les externalitzacions”

La CGT és el sindicat majoritari al metro de Barcelona, que fa cinc dilluns que pateix aturades. Parlem amb el delegat sindical Toni Edo de les raons de la vaga i la situació actual a l’empresa

Ja fa cinc dilluns que la plantilla de metro de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) convoca vaga, però transcendeixen més les aglomeracions en hora punta i les queixes de les usuàries, que les reivindicacions. (…)

 

dissabte 27 de maig de 2017
Concentració el 7 de juny a Barcelona. No als pressupostos generals de l’Estat: atac frontal a l’ocupació publica. #LluitaInterina

LLUITEM PELS SERVEIS PÚBLICS

Concentració dimecres 7 de juny a les 18h a la Delegació del Govern espanyol a Barcelona (Mallorca 278, Metro Diagonal i Girona)

No a l’article 19 dels Pressupostos Generals de l’Estat i a la resta de mesures contra els treballadors i treballadors del sector públic.

No a l’acomiadament del personal interí.

No a la destrucció de llocs de treball del sector públic.

No a la prohibició de la internalització de serveis.

El govern del PP vol accelerar la destrucció de (…)

 

dimarts 16 de maig de 2017
Repressió i incomunicació
Article d’Ermengol Gassiot
Hi ha gestos i cares que, a força de trobar-m’hi, ja conec i sé com interpretar. Un ens l’hem trobat moltes vegades les companyes i companys encausats en el cas “27 i més”. Quan expliquem que ens demanen més de 11 anys de presó, 5 anys d’allunyament de la UAB i multes i responsabilitats civils que superen els 500.000 € en total, les cares generalment del nostre interlocutor/a són d’incredibilitat. Immediatament segueixen comentaris del tipus: “No pot ser. Voleu dir que us demanen això? Apa, no et (…)

 

 

divendres 2 de juny de 2017
Desobeïm el procés polític del cas “27 i més”
Comunicat de l’SP de la CGT de Catalunya
Recentment el jutjat de Cerdanyola del Vallès que instrueix el cas per la tancada d’estudiants al rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) de l’any 2013 (el cas conegut com a “27 i més”) ha dictat una interlocutòria on es disposa l’obertura del judici oral i es fixa una fiança absolutament desproporcionada, de 511.835,05 EUR per a assegurar les responsabilitats civils. 27 persones encausades arran d’aquella protesta universitària estan a l’espera de peticions penals d’entre 11 i 14 anys (…)

 

dimecres 31 de maig de 2017
Conflicte i política
Article d’Ermengol Gassiot
Tossuda. Entre moltes altres coses, així és la realitat. És a dir, el món és com és. No com voldríem que fos. Aquesta obvietat sovint l’oblidem i preferim imaginar-nos una realitat on ens sentíssim més còmoda, encara que no encaixi amb la que realment existeix. Una altra versió d’això és quan apartem la mirada o, simplement, no mirem allò que ens fa por veure. Tothom ho fem, en diversos moments i situacions, tant a nivell individual com de manera més col·lectiva. Jo, per exemple, acostumo a no mirar gaire (…)

 

dimecres 31 de maig de 2017
ADIF defrauda a la Seguretat Social 4.818.595’99 euros en concepte de ’diferències en la cotització’

ADIF ha estat durant 5 anys infracotitzant per gran part de la seva plantilla, qualificant les hores extres comunes com de força major i tractant com a dietes conceptes salarials

La Confederació General del Treball (CGT), després d’anys d’accions sindicals i denúncies realitzades davant la gran quantitat d’hores extraordinàries que es produeixen a l’any a ADIF, ha aconseguit que la Inspecció de Treball i Seguretat Social investigui i descobreixi el frau comès per ADIF per valor de 4.818.595’99 euros (…)

 

dimarts 30 de maig de 2017
Caravana Obrint Fronteres 2017, del 14 al 21 de juliol anem a la Frontera Sud
La CGT és una de les organitzacions adherida a la caravana i participa en l’organització

Més de 100 col·lectius preparen una caravana a Melilla per denunciar les polítiques migratòries

El divendres 14 de juliol de 2017, la Caravana “Obrint Fronteres” partirà des de diferents punts de l’estat espanyol i viatjarà durant una setmana cap a la Frontera Sud.

Es preveu que els autobusos que conformen la nova Caravana surtin des de més d’una vintena de llocs de tot l’estat espanyol. Centenars de persones de diversos col·lectius participaran en les activitats que es realitzaran abans i durant la (…)

 

dilluns 29 de maig de 2017
Ha sortit el número 192 de la revista Catalunya (Maig 2017)

Al Catalunya 192, de maig de 2017, hi trobareu, entre d’altres, els següents articles:

Editorial:

No ens resignem

Tema del mes:

Quin futur per al sindicalisme?:

Els sindicats no ens representen

El sindicat ha mort, visca el sindicat!

’Mort del sindicalisme’, ciutadania i conflicte de classe

Treball-economia:

Fora de les institucions, ara ens toca a nosaltres

Repressió específica en supòsits de vaga

Directius i polítics contra la plantilla del Metro de Barcelona

CGT denuncia que (…)

 

diumenge 28 de maig de 2017
Entrevista a Irene Sabaté, del Sindicat de Llogaters de Barcelona: “Hem de posar fi a la idea que no es pot intervenir en el mercat del lloguer”

Entrevistem Irene Sabaté, una de les portaveus del Sindicat de Llogaters de Barcelona, que es presentava el 12 de maig al Casinet d’Hostafrancs

El preu dels lloguers s’ha disparat, especialment a la ciutat de Barcelona: un 20% en només dos anys. En silenci fins fa ben poc, una gran part del veïnat s’ha vist forçat a abandonar els seus barris. Són desnonaments invisibles. Per fer-los visibles i combatre’ls, han sorgit plataformes veïnals, organitzacions d’inquilines i s’acaba de presentar el primer (…)

 

diumenge 28 de maig de 2017
L’INSS condemnat a pagar una pensió per vida a Nativitat L. G., impulsora de la PAICAM

L’INSS condemnat a pagar una pensió per vida a Nativitat L. G., impulsora de la PAICAM

La malalta va acampar l’octubre del 2015 davant de l’institut oficial per reclamar l’ajuda que se li havia denegat

L’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) ha estat condemnat a pagar una pensió vitalícia a Nativitat, L. G. Per les malalties que pateix. La sentència del Jutjat Social 17 de Barcelona reconeix la “situació d’incapacitat permanent total” de la demandant, cosa que li impedeix el desenvolupament (…)

 

diumenge 28 de maig de 2017
Taller de formació sindical el 8 de juny a Barcelona: Medició de temps. Introducció al MTM. Com defensar-nos

TALLER de Formació Sindical

MEDICIÓ DE TEMPS – INTRODUCCIÓ Al MTM – COM DEFENSAR-NOS

Se celebrarà el 08/06/17, de 09:30h. a 14:00h., al c/ Burgos 59, Barcelona (Locals de la Confederació de Catalunya de la CGT).

Temari:

Historia del mesurament de temps; des del fordisme al MTM.

Concepte de productivitat.

Sistemes de Mesurament del Treball.

Sistemes de Temps Predeterminats versus Cronometratge.

Desenvolupament històric dels Sistemes de Temps Predeterminats.

MTM: sistema de mesurament (…)

 

divendres 26 de maig de 2017
La CGT denuncia al Grup Balañà per atacs al dret a la llibertat sindical, vulneració de drets fonamentals i coaccions a representants sindicals

El Sindicat d’Espectacles de la CGT de Barcelona durà davant els tribunals al GRUP BALAÑA, cines i teatres de Barcelona

La magistrada Maria Josefa Gómez de Aguilar, titular del jutjat social 7 de Barcelona, haurà de resoldre la demanda en reclamació de: TUTELA DELS DRETS DE LA LLIBERTAT SINDICAL A TRAVÉS DEL PROCÉS DE PROTECCIÓ JURISDICCIONAL DELS DRETS FONAMENTALS DE LA PERSONA, presentada pels serveis jurídics del sindicat. (veure demanda en document adjunt o en aquest enllaç (…)

 

dimarts 23 de maig de 2017
XIV Ofensiva contra l’oblit el 16, 17 i 18 de juny de 2017 a l’Alt Urgell i Cerdanya

XIV Ofensiva contra l’oblit

[Dins la XX Marxa-Homenatge als Maquis]

16, 17 i 18 de juny de 2017

La Seu d’Urgell (Alt Urgell), Eugènia de Nerellà i Aransa (Cerdanya)

Joan Català – 20 anys Marxa Maquis – Txema Bofill

Divendres, 16 de juny

La Seu d’Urgell

Ateneu de l’Alt Urgell

C. Capdevila, 6 baixos

19h Presentació de les jornades i de l’Escamot Joan Català.

Tot seguit presentació del llibre El Etern descontent, edició en català de l’autobiografia de Joan Català Balanya) a càrrec del Col·lectiu (…)

 

dimarts 23 de maig de 2017
La desindustrialització accelerada
Article de Victòria Soldevila

Dins la sèrie ’La despossessió de la vida quotidiana’, l’autora planteja els factors que estan darrere la pèrdua de pes econòmic de la indústria i l’amenaça de l’efecte ’arrossegament’ del retrocés del sector.

Quan es fa referència a la crisi econòmica actual i a la seva repercussió sobre el model productiu, es parla principalment de la bombolla immobiliària i la caiguda del sector de la construcció. Però paral·lelament, també s’ha produït un altre fenomen més preocupant i que sembla passar desapercebut als (…)

 

dimarts 23 de maig de 2017
Les imputades de ’Som 27 i més’ davant l’obertura del judici oral i l’embargament de 511.835,05€ per assegurar les responsabilitats civils
La passada setmana, el grup d’imputades de Som 27 i més vam tenir constància de l’obertura del judici oral dins del cas, confirmant la continuïtat d’un procés judicial repressiu en què 25 estudiants, 1 membre del professorat i 1 del pas estan sent perseguits pel fet d’haver-se atrevit a reclamar a l’equip de govern de la UAB que complís amb els compromisos aprovats al claustre i que suposaven aturar una pujada de taxes que allunya encara més la universitat de les classes populars i dels principis i (…)

 

dimarts 23 de maig de 2017
Entrevista amb l’escriptor i activista gallec Manuel Casal Lodeiro: ’Ja hi som dins el col·lapse i la crisi mundial és la primera etapa del mateix’

L’escriptor i activista gallec Manuel Casal Lodeiro és autor del llibre aparegut recentment «La izquierda ante el colapso de la civilización industrial» (La Oveja Roja, 2016). Una frase resum la seva visió de la situació actual: «Aquest col·lapse ens pot permetre viure amb menys coses en el plànol material, però de manera més justa i enriquidora a d’altres nivells»

Hola Manuel, podries explicar-nos una mica qui ets i la teva trajectòria política?

Sóc un llicenciat en informàtica que per qüestions del (…)

 

dimecres 17 de maig de 2017
Notes per una psicologia de la catàstrofe
Article de Una Posició
La història és ben coneguda. Les lluites anticolonials van tenir un cert èxit, que van conduir a la creació d’Estats nacionals independents. Però l’èxit va ser també amarg: defensar la nació podia ser una línia de defensa eficaç enfront d’una metròpolis colonitzadora i més forta, ja que permetia a la gent colonitzada «tancar les seves files» per alliberar les seves terres. Però, a partir del moment de la victòria, es va convertir en un nou aparell de dominació, quan l’Estat va haver d’assegurar certa (…)

 

dimecres 17 de maig de 2017
La FESIM-CGT convoca concentracions el 19 i 20 de maig a les portes del Saló de l’Automòbil de Barcelona

La Coordinadora del Automòbil de la FESIM-CGT i la FEMEC-CGT cridem a participar a les accions que organitzem a les portes del Vè Salò de l’Automòbil, ara conegut com Automobile Barcelona, a la Plaça Espanya de Barcelona.

L’esdeveniment del Saló de l’Automòbil és una demostració del poder de les multinacionals al mercat i en les relacions laborals. Les empreses de l’automòbil són continus laboratoris de mesures laborals que després apliquen en la resta del metall i en altres sectors.

Actualment ens (…)

 

dimarts 16 de maig de 2017
La CGT denuncia manca de personal a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona tot i les reformes
La secció sindical de la CGT a l’Hospital Joan XXIII ha emès aquest dimarts un comunicat en què denuncia manca de personal al centre tarragoní tot i les reformes i les ampliacions dutes a terme. Creuen que «tota millora en infraestructura i aparatatge ha d’anar acompanyada de la dotació necessària de recursos humans» però asseguren que això no ha estat així. A finals de l’any passat van inaugurar el nou servei d’urgències amb noves sales modernes i més superfície en metres quadrats per poder atendre (…)

 

dimarts 16 de maig de 2017
Marxa Internacional contra Monsanto el 20 de maig a Barcelona

Marxa Internacional contra Monsanto Maig 2017

Dissabte 20 de maig 11h al Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, Gran Via de les Corts Catalanes 612, Barcelona

Bayer ha comprat Monsanto i es converteix en la mega multinacional de llavors i agrotòxics més perillosa del planeta pel seu domini i control global de tota la cadena agroalimentària perquè augmentarà encara més els greus impactes sobre la salut i el medi ambient i provocarà la desaparició i la misèria de la (…)

 

www.cgtcatalunya.cat |
facebook |
twitter |
vimeo |
youtube |
flickr |
rss |
google+ |
slideshare |
issuu |
scribd |
instagram |
about |
linkedin |
bambuser

 

Què és la CGT |
On trobar-nos |
Afiliació |
Butlletí |
On Trobar-nos |
Àmbits d’actuació |
Actualitat |
Legislació |
Serveis Socials i Sindicals |
Enllaços
En relació a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic
(la LSSI-CE) aprovada pel parlament espanyol i de la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de Dades espanyola, estem obligats a
comunicar-te que la teva adreça de correu figura en aquest moment subscrita a la LLISTA de correu electrònic de l’equip de comunicació adscrit
a la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya, formant part d’un fitxer automatitzat de dades.nnAmb el present e-mail volem informar-te de
la teva opció de cancel·lació en virtut de les lleis abans esmentades, i del teu dret d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les teves
dades. Si no desitges seguir rebent missatges d’aquesta llista, per a donar-te de baixa envia un correu a l’adreça:
com-cgt-cat@cgtcatalunya.cat.

FontFuente: enviaments@cgtcatalunya.cat

Leave a comment

*