Revista de Pangea

"La Revista de Pangea és un recull de notícies de diferents butlletins"

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (23-07-17)

 

Si no veu correctament aquest correu premi aquí

 

CGT de Catalunya.
www.cgtcatalunya.cat

 

Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya.
Darrera publicada: 23 de juliol.

 

dilluns 17 de juliol de 2017
La pòlvora de l’Ajuntament contra la #VagaMetro estava mullada
Article d’Òscar Murciano, Secretari d’Acció Social de la CGT de Catalunya

El passat dijous 6 de juliol, Mercedes Vidal anunciava que l’Ajuntament deixava de negociar amb el comitè de vaga de Metro i que passaven a valorar ‘altres escenaris’ a aplicar. Aquests escenaris es van traduir en tres bales que es van disparar entre el dimecres 12 i el dijous 13 de juliol. A data d’avui, sembla clar que van fer llufa.

1-El conseller delegat de TMB, Enrique Cañas, retira la bestreta de 32€ bruts mensuals en les nòmines de la plantilla. Es tracta d’un concepte acordat el juliol (…)

 

dimecres 7 de juny de 2017
Repressió específica en supòsits de vaga
Article de Mireia Bazaga

Les darreres vagues generals a l’Estat espanyol i concretament a Catalunya han mostrat el rostre més repressor de l’Estat, succeïnt-se detencions indiscriminades i totalment injustificades, amb l’aplicació de mesures com la presó provisional a vaguistes pel sol fet de participar en aquells actes propis d’una jornada de vaga.

Però més enllà de la repressió penal i administrativa que exerceix l’Estat, existeix una repressió a nivell laboral que lluny de limitar-se a les jornades de vaga, sigui general o (…)

 

divendres 2 de juny de 2017
Desobeïm el procés polític del cas “27 i més”
Comunicat de l’SP de la CGT de Catalunya
Recentment el jutjat de Cerdanyola del Vallès que instrueix el cas per la tancada d’estudiants al rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) de l’any 2013 (el cas conegut com a “27 i més”) ha dictat una interlocutòria on es disposa l’obertura del judici oral i es fixa una fiança absolutament desproporcionada, de 511.835,05 EUR per a assegurar les responsabilitats civils. 27 persones encausades arran d’aquella protesta universitària estan a l’espera de peticions penals d’entre 11 i 14 anys (…)

 

 

diumenge 23 de juliol de 2017
Una oportunitat per a l’acord al Metro
Article d’Òscar Murciano, Secretari d’Acció Social de la CGT de Catalunya

Finalment, l’Ajuntament de Barcelona, el dia abans que es votés la petició de destitució de Mercedes Vidal al ple municipal, va fer un moviment per afavorir un millor clima d’entesa en un conflicte enquistat. Com ja és conegut, es ‘reforça’ l’equip negociador de TMB amb l’entrada de persones amb experiència en anteriors negociacions de convenis. Això, a la pràctica, vol dir el que sembla.

En paral·lel a aquesta mesura, s’estan fent més reunions a mediació el que pot indicar un cert canvi en la línia (…)

 

diumenge 23 de juliol de 2017
Teleco Tarragona obligada a passar a plantilla els falsos autònoms a partir d’una denúncia de CGT

CGT DENUNCIA LES IL·LEGALITATS DE TELECO, INSPECCIÓ DE TREBALL SANCIONA

El passat 13 de juliol de 2016, CGT va interposar una denúncia a Inspecció de Treball de Tarragona en relació a la vulneració de l’article 42 de l’Estatut dels Treballadors, per cessió il·legal de treballadors i utilització de falsos autònoms contra l’empresa TELECO, col·laboradora de Movistar, que realitza les activitats d’instal·lacions i manteniment de telecomunicacions a la província de Tarragona.

Aquesta denúncia estava (…)

 

dissabte 22 de juliol de 2017
Unipost presenta concurs de creditors per la porta del darrera i sense donar la cara davant la plantilla

Per la premsa digital i quasi a la una de la matinada del 19 de juliol de 2017, així és com la CGT i el conjunt de la plantilla d’Unipost ens hem assabentat de que l’empresa dirigida pel clan Raventós havia presentat el dia anterior un concurs de creditors voluntari en els jutjats mercantils de Barcelona, seu social de l’empresa. D’aprovar el jutge el concurs, aquest nomenarà els administradors concursals.

Unipost només ha comunicat aquesta situació a les seccions sindicals (a les quals diu que (…)

 

dissabte 22 de juliol de 2017
Caixa de solidaritat amb les companyes i companys en vaga del Bicing de Barcelona
Comunicat del Secretariat Permanent de la Federació Local de Barcelona

Companyes i companys,

Els treballadores i les treballadores del BICING porten, a dia d’avui, set jornades de vaga per exigir a Clear Channel i a l’Ajuntament de Barcelona unes condicions laborals i un sou dignes, després de més d’11 anys de precarietat. Encara resten dies de vaga i necessiten del nostre suport i solidaritat. Per això hem obert un compte de solidaritat perquè després de tants dies de vaga i de tantes accions i gestions per aconseguir que s’acceptin les seves reclamacions, no ens (…)

 

divendres 21 de juliol de 2017
Homenatge a Joan Peiró el 24 de juliol al barri de Sants de Barcelona i a Mataró

El proper 24 de juliol farà 75 anys de l’afusellament de Joan Peiró pel règim Franquista junt amb 7 cenetistes més a la presó de Paterna.

Després de més de 20 anys de tenir una plaça amb el seu nom a la sortida de l’estació de Renfe de Sants sense que indiqués el seu nom, per fi des del Districte 3 de Barcelona, barris de Sants, Hostafrancs i La Bordeta, on va néixer i va començar a treballar a partir dels 8 anys en un forn de vidre, el grup de Memòria Històrica del districte ha aconseguit que des de (…)

 

dijous 20 de juliol de 2017
Homenatge a Joan Peiró a Mataró

Aquest any es compleixen 75 anys de l’assassinat de Joan Peiró en mans dels franquistes (feixistes). I per homenatjar-lo diverses entitats hem anat fent i seguirem fent en llarg de l’any 2017 més activitats i actes en homenatge en Joan Peiró.

El sindicat Confederació General del Treball del Maresme hem organitzat i portarem a cap els següents actes i activitats en homenatge Joan Peiró els quals tot seguit exposem.

Del 18 el 21 de juliol del 2017 exposició fotogràfica i d’escrits de Joan Peiró, (…)

 

dijous 20 de juliol de 2017
CGT realitza un acte a Melilla de suport al poble del Rif
Comunicat del col·lectiu de la CGT a la Caravana Frontera Sud

El dijous 20 de juliol diversos membres de la CGT que participàvem a la caravana obrint fronteres hem convocat a una concentració espontània per mostrar el nostre suport a la lluita del poble del Rif pels drets socials, laborals i culturals, i demanant l’alliberament de les més de 200 persones rifenyes en vaga de fam que han estat empresonades i torturades per reivindicar drets humans i socials.

A les 10:30h del matí ens hem concentrat a la Puerta de la Asamblea de Melilla amb pancartes de (…)

 

dimecres 19 de juliol de 2017
Els treballadors del magatzem automàtic de la planta de Coca-Cola a Martorelles inicien una vaga indefinida per denunciar la precarietat laboral

El personal de les sitges de Coca-Cola comença una vaga indefinida

Els 16 treballadors d’aquest àmbit, subcontractats per Sodexo Iberia SA, reclamen millores en la seguretat i l’equiparació salarial amb la resta de la plantilla

Els treballadors del magatzem automàtic de la planta de Coca-Cola a Martorelles han iniciat aquest dimecres una vaga indefinida per denunciar una situació de “precarietat” que han traslladat a Inspecció de Treball. En total és un grup de 16 persones amb una “implicació (…)

 

dimecres 19 de juliol de 2017
Concentració de suport al nostre company Miguel Velasco dijous 20 de juliol a Tarragona
Comunicat de la Federació Intercomarcal de la CGT de Tarragona

Davant l’acomiadament per part de la empresa Navec del company Miguel Velasco, la Federació Intercomarcal de la Confederació General de Treball de Tarragona vol manifestar que estem en contra d’aquest acomiadament.

La patronal, com sempre, aprofita qualsevol excusa per acomiadar les treballadores i treballadors que li fan nosa,convertint-los en mercaderies.

Les últimes reformes laborals propiciades pels governs de torn, sindicats grocs o de qualsevol altre color, només afavoreixen la patronal (…)

 

dimarts 18 de juliol de 2017
CGT convoca vaga el 28 de juliol a RENFE i ADIF

CGT CONVOCA VAGA EL 28 DE JULIOL A RENFE I ADIF

Esgotades totes les vies de negociació, els terminis marcats per aquesta organització i la paciència derivada de la bona voluntat negociadora, donant compliment al mandat de l’afiliació, CGT ha convocat VAGA de 23 hores (des de les 00:00 h. fins a les 23:00 h) per al dia 28 de juliol en les empreses ADIF i RENFE.

Les raons que ens han abocat a la convocatòria d’aquesta vaga no són noves i estan en la ment de tots els treballadors; són (…)

 

dimarts 18 de juliol de 2017
Es manté el seguiment pràcticament total en el 5è dia de la vaga del Bicing de Barcelona

5è DIA DE VAGA EN EL BICING DE BARCELONA

CONCENTRACIONS DILLUNS 17 DE JULIOL A LES 17 HORES A PLAÇA SANT JAUME I DIMECRES 19 DE JULIOL DE 9 A 11 I DE 17 A 19 HORES.

MENTRE EL CENTRE DE BARCELONA ESTÀ PLE DE BICICLETES, LES PARADES DELS BARRIS ESTAN BUIDES

DEMANEM LA SOLIDARITAT AMB UNS TREBALLADORS QUE COBREN ENTRE 750 I 900 EUROS

Èxit de la 5ª jornada de vaga de les 15 jornades convocades en la vaga del Bicing, el 17 de juliol, el seguiment de la vaga en mobilitat, manteniment i taller ha (…)

 

dimarts 18 de juliol de 2017
5 anys de contrareforma laboral: La fal·làcia de la creació d’ocupació i la regla del 3×2
Article de Vidal Aragonès

Vidal Aragonés, advocat laboralista del Col·lectiu Ronda, analitza les dades estadístiques que confronten i desmenteixen radicalment la tesi defensada pel govern del PP que la reforma laboral aprovada l’any 2012 ha contribuït a la creació d’ocupació tot demostrant que l’únic efecte desplegat per la norma ha estat l’extensió de la precarietat i la degradació generalitzada de les condicions laborals.

Durant els darrers anys, coincidint amb la finalització de cadascun dels mesos, el Govern del Partit (…)

 

dilluns 17 de juliol de 2017
Desigualtats i drets
Article de Miguel Moya

A l’últim Congrés de CGT celebrat entre el 17 i el 20 d’octubre de 2013 es va establir un acord sobre la base d’una ponència presentada per un col·lectiu d’afilades on es pretenia engegar un conjunt ordenat de mesures que tenien per objecte prevenir i actuar davant situacions d’assetjament sexual, per raó de sexe, orientació o identitat sexual que es puguin produir el centre de treball sindical i qualsevol àmbit sindical.

L’objecte d’aquesta iniciativa era, tal com indica la pròpia ponència:

“Exigim a (…)

 

dilluns 17 de juliol de 2017
’Kobane Calling’, un còmic revolucionari sobre la revolució
Article de Jordi Martí Font

’A Kobane Calling’ acompanyem a l’italià Zerocalcare en els seus viatges per Turquia, l’Iraq i Síria fins al cor del Kurdistan, travessant zones d’intens conflicte bèl·lic.

Fa dies que em tomba entre les mans un llibre especial, un llibre de còmics que trasbalsa mentre el llegeixes perquè, més enllà de la història que explica, és ple a vessar d’humanitat, de sentiments i d’emocions. I no és fàcil que això passi si, a més, allò que llegeixes i de què gaudeixes és un còmic d’un autor del voltant de l’esquerra (…)

 

dilluns 17 de juliol de 2017
Entrevista a l’Assemblea de treballadores del Telefèric de Montjuic: ’Volem un marc laboral que ens apropi als convenis de Bus i Metro’

“Volem un marc laboral que ens apropi als convenis de Bus i Metro”

“La suposada riquesa que aporta el turisme no es tradueix en millora salarials ni laborals per la plantilla del Telefèric”

Parlem amb les representants de l’assemblea de treballadores del Telefèric de Montjuic, empresa pública que pertany a TMB i que actualment està en una situació de conflicte amb l’Ajuntament de Barcelona per la millora de les seves condicions laborals.

Porteu ja 3 jornades de vaga aquest any per desencallar les (…)

 

dilluns 17 de juliol de 2017
XX Marxa d’Homenatge als Maquis. Berga, juliol i agost 2017

XX Marxa d’Homenatge als Maquis. Berga, juliol i agost 2017.

Divendres, 21 de juliol a l’Ateneu Columna Terra i Llibertat

21 h Sopar de pintxos i projecció de ’A tiro límpio’ (1963) de Francisco Perez Dolz

Dissabte, 22 de juliol

9 h Ruta urbana: «Berga en temps dels maquis» (sortida del núm. 4 del carrer del Balç).

12 h Tertúlia: «Vint anys de Marxa-Homenatge als Maquis» amb Dolors Marín (Hospitalet), Joan Martínez (La Llagosta), Pere Miralles (Terres de Ponent), Joni T (Barcelona), Enric Esparza (…)

 

diumenge 16 de juliol de 2017
Col·lectius de Reus denuncien que les obres de l’antic Cinema Palace no han respectat el protocol per l’extracció d’amiant

El col·lectiu medi ambiental Amics de la Terra-Catalunya, el sindicat CGT i la CUP han realitzat una roda de premsa conjunta per alertar del fet que en les obres que s’estan realitzant a l’antic cinema Palace, al carrer Batan número 28 de Reus, per convertir-lo en un centre sociosanitari, no s’han respectat els protocols de seguretat pel que fa al desballestament de materials perillosos com ara l’amiant.

L’edifici de l’antic Palace conté estructures amb amiant (plaques d’uralita), una substància (…)

 

www.cgtcatalunya.cat |
facebook |
twitter |
vimeo |
youtube |
flickr |
rss |
google+ |
slideshare |
issuu |
scribd |
instagram |
about |
linkedin |
bambuser

 

Què és la CGT |
On trobar-nos |
Afiliació |
Butlletí |
On Trobar-nos |
Àmbits d’actuació |
Actualitat |
Legislació |
Serveis Socials i Sindicals |
Enllaços
En relació a la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic
(la LSSI-CE) aprovada pel parlament espanyol i de la vigent Llei Orgànica 15 13/12/1999 de Protecció de Dades espanyola, estem obligats a
comunicar-te que la teva adreça de correu figura en aquest moment subscrita a la LLISTA de correu electrònic de l’equip de comunicació adscrit
a la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya, formant part d’un fitxer automatitzat de dades.nnAmb el present e-mail volem informar-te de
la teva opció de cancel·lació en virtut de les lleis abans esmentades, i del teu dret d’oposició, accés, rectificació i cancel·lació de les teves
dades. Si no desitges seguir rebent missatges d’aquesta llista, per a donar-te de baixa envia un correu a l’adreça:
com-cgt-cat@cgtcatalunya.cat.

FontFuente: enviaments@cgtcatalunya.cat

Comentaris tancats a Últimes noticies publicades al web de la CGT de Catalunya (23-07-17)

Comments are closed.